Mina D. Harker Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 11 hours ago, Darko said: Na primer, anti-discrimination zakoni dozvoljavaju muškarcima da rade u vrtićima. Ne znam kako je u Srbiji, ali ovde deca mogu da idu u vrtić (daycare centre) od 6 nedelja posle rođenja. Moja ćerkica trenutno ne ide u vrtić ali nameravamo da počne od sledeće godine. NEMA ŠANSE da ja svoje dete pošaljem u vrtić u kome radi muškarac ili trans žena, koji menja pelene itd Podržavam. Poznato je da predatori gravitiraju ka profesijama koje im omogućavaju pristup žrtvama - rad sa djecom i omladinom (iz pozicije autoriteta) crkva itd. pa se uopšte ne čudim tvojoj odluci. Nažalost i među ženama u sistemu njege i školstva postoji uznemirujuće notabilan broj pedofila ali one nemaju prirodnu alatku da povrijede djecu na taj način. Bolećivost i permisivnost prema jednoj manjinskoj grupi ne znači da treba da spustimo gard, sve zaštitne društvene ograde i zaboravimo da postoji jedna grupa koja je još osjetljivija i ranjivija od trans populacije - djeca. Eto Darko postade ti na ovoj temi feminista. Vidiš da nije teško 😄 3 1
DameTime Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Da mi je neko rekao da ću se složiti sa Darkom i Fensijem na ove teme... Šalu na stranu, ima poente u ovome što @Smrtokapa piše, to je vrlo razložno, ali se takođe slažem sa bojaznima i rizicima iznesenim na prethodnim stranama. 1 1 1
Mina D. Harker Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 2 minutes ago, DameTime said: Da mi je neko rekao da ću se složiti sa Darkom i Fensijem na ove teme... Bukvalno. 2
Darko Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 9 minutes ago, Mina D. Harker said: Nažalost i među ženama u sistemu njege i školstva postoji uznemirujuće notabilan broj pedofila ali one nemaju prirodnu alatku da povrijede djecu na taj način. Naravno, i to mi je uvek u podsvesti - samo što je verovatnoća dosta manja. Posledice zlostavljanja su užas, da li muško ili žensko ali se slažem sa rečenim. 1
Smrtokapa Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 hour ago, Mina D. Harker said: Eto Darko postade ti na ovoj temi feminista. Kakav TERF party na temi! Frizuru na stranu, napisah već da se i ja u načelu slažem sa Fensi Darkom (odlično kvir ime). Previše je ovo labavo. A sa druge strane, previše se pumpa (ne studentski) i mislim da su u strahu velike oči. Naravno, nisam ni žena niti imam decu oko čije ugroženosti bih se sekirao, pa je normalno da su mi oči manje, što ne znači ni da sam više ni da sam manje "u pravu". 1
DameTime Posted 53 minutes ago Posted 53 minutes ago 11 minutes ago, Smrtokapa said: Frizuru na stranu, napisah već da se i ja u načelu slažem sa Fensi Darkom (odlično kvir ime).
Helena Posted 51 minutes ago Posted 51 minutes ago Ovo je vrhunski spin teme, od ne/prava trans osoba se stiglo do zaštite dece od pedofila. Kako?
Eddard Posted 44 minutes ago Posted 44 minutes ago 5 minutes ago, Helena said: Ovo je vrhunski spin teme, od ne/prava trans osoba se stiglo do zaštite dece od pedofila. Kako? Eto kad je bal nek je bal, da mi je neko rekao da ću ja da se složim sa Helenom, ne bih verovao, ali zaista ste majstorski isspinovali temu 😂.
DameTime Posted 40 minutes ago Posted 40 minutes ago Tema uopšte nije ispinovana, već samo nije toliko straightforward koliko se možda čini u prvi mah.
Mina D. Harker Posted 31 minutes ago Posted 31 minutes ago 32 minutes ago, Smrtokapa said: Kakav TERF party na temi!
Smrtokapa Posted 28 minutes ago Posted 28 minutes ago Tema nije strejtforvard naravno, ali treba se paziti da Helen(a) Lovejoy ne uskoči sa svojom standardnom upadicom. Stereotipi i strahovi se najlakše ispoljavaju kada se dođe na temu zaštite dece. Ukrašće ih cigani Navući će ih metalike na drogu i satanu Videće dvojicu čika kako se drže za ruke a za to nema objašnjenja Napastvovaće ih bolesna trans negovateljica
Mina D. Harker Posted 9 minutes ago Posted 9 minutes ago 14 minutes ago, Smrtokapa said: Stereotipi i strahovi se najlakše ispoljavaju kada se dođe na temu zaštite dece I sad mi ispadamo iracionalni, sa neutemeljenim brigama, a hiljade i hiljade slučajeva zloupotrebe položaja moći nad nemoćnim licima su, šta? Domen teorije zavjere? Možda se ovdje ponekad pretjeruje (sa obje strane debate, mind you) ali ovo tvoje je previše nonšalantno viđenje stvari u ionako labavom sistemu zaštite ranjivih kategorija.
Recommended Posts