Nicklord Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Puno ljudi koji jesu stoka su glasali i za DOS (na kraju krajeva puno stoke je bilo i u njemu) kad već pričamo o tome i koristimo taj izraz. Ja doduše ne bih rekao da su svi glasali za Trampa jer su stoka, Amerika glasa drugačije i dosta ljudi je uvek uz svoj tim. Tamo da ja budem kandidat neke od dve strane imao bih 35% glasova. Ali se slažem suštinski šta je Dame napisala. Priča se da je bila ta neka super agresivna woke agenda zbog koje se ljudi guraju u krajnju desnicu. Woke agenda se na kraju svede na tri primera iz sporta, nekoliko filmova gde su crnci glumili istorijski bele ljude na filmu, a onda najgore - da treba da se koristi they/them ako neko to želi. E sad, zbog svega toga, ljudi glasaju za... checks notes... Trampa. To je isti obrazac koji vidimo i za AFD u Nemačkoj i slične stranke kada se pokrene ta tema na forumu. Totalno se skida odgovornost strane koja namerno bira užasne opcije zato što woke 4 1
DameTime Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 44 minutes ago, fancy said: Jer, šta biva kad deo njih sutra bude glasao za demse? Da li su i dalje glupa stoka ili sad kad su naši, sad više nisu g. stoka? A sigurno će deo glasati drugačije, i sigurno će to biti zbog svoje guzice. Pa ako glasaju iz pobuda i motiva koje sam gore navela, naravno da su i dalje stoka. Neće se naprasno promeniti jer su na našoj strani.
Mina D. Harker Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 2 minutes ago, Nicklord said: Woke agenda se na kraju svede na tri primera iz sporta, nekoliko filmova gde su crnci glumili istorijski bele ljude na filmu, a onda najgore - da treba da se koristi they/them ako neko to želi. Nije baš tako, ni ovo minimiziranje problema nije fer. Vlada Nikole Sturdžen je između ostalog pala zbog zatvaranja nasilnih kriminalaca u ženske zatvore, naročito jednog višestrukog silovatelja koji se sjetio da se ~identifikuje~ kao žensko da bi ga poslali u ženski zatvor. Zvao se Isla nešto, izgleda kao bijeli Majk Tajson sa temua. Sa sve tatuom na licu. Isto i u kalifornijskim zatvorima. Primjera u sportu ima više, ali sport je najočigledniji primjer. 1
Darko Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 4 minutes ago, Nicklord said: Ali se slažem suštinski šta je Dame napisala. Priča se da je bila ta neka super agresivna woke agenda zbog koje se ljudi guraju u krajnju desnicu. Gde je to bilo ko rekao ovde? Koketiranje sa defund the police, affirmative action, transgenderism, intersectionality, cancel culture, open immigration itd neopredeljene gura prema Trampu. Takođe, neke glasače Demsa je ogadilo od glasanja i to je išlo na ruku Trampu. A sve što sam naveo gore je deo woke culture i politike Demsa. Krajnja desnica će uvek glasati za Trampa a i gore. 1
Malkolm Brogdon Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 10 minutes ago, Darko said: Gde je to bilo ko rekao ovde? Koketiranje sa defund the police, affirmative action, transgenderism, intersectionality, cancel culture, open immigration itd neopredeljene gura prema Trampu. Takođe, neke glasače Demsa je ogadilo od glasanja i to je išlo na ruku Trampu. A sve što sam naveo gore je deo woke culture i politike Demsa. Krajnja desnica će uvek glasati za Trampa a i gore. Na koji tacno nacin su ove navedene stvari politika Demsa?
fancy Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 59 minutes ago, DameTime said: Pa ako glasaju iz pobuda i motiva koje sam gore navela, naravno da su i dalje stoka. Neće se naprasno promeniti jer su na našoj strani. Daleko od toga da iz svoje opuštene vizure neaktivizma tebi želim da delim savete kako i šta u politici, ali (a posle "ali" uvek ide negacija prethodnog ) nemoj uvek da pretpostavljaš nečije motive za glasanje (podršku) nego se potrudi da im budeš politički atraktivnija i da ih preveslaš na svoju stranu, jer na kraju dana samo pobede se računaju.
Mina D. Harker Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Zapravo, trans issue je i class issue. Ko je najviše pogođen usvajanjem tzv. self-id a nevidljiv: žene u zatvorima, žene žrtve nasilja u sigurnim kućama i rape crisis centrima, generalno neprivilegovane žene. Slučaj iz Škotske https://www.bbc.com/news/articles/cj310jvzpd8o Quote The following year she was interviewed on the Guilty Feminist podcast, and was asked about rape survivors who might be uncomfortable with the presence of trans women in spaces such as rape crisis centres. In her response, she said that “sexual violence can happen to bigoted people too” and that if rape victims hold “unacceptable beliefs that are discriminatory in nature we will begin to work with you on your journey of recovery from trauma”. *She* iz teksta je tadašnji direktor centra za žene žrtve silovanja Mridul Wadhva, poznata je njegova izjava koju BBC nije prenio, a to je savjet silovanim ženama da ako ih trigeruje prisustvo biološkog muškarca u rape centru koji uglavnom pomaže ženama, treba da "rifrejmuju svoju traumu". Ko je najvidljiviji, a tu stižemo do sporta, omladinci/ke čiji roditelji imaju lovu za ivy league koledže i sportske treninge, imaju lovu da advokatišu za svoju djecu, i baš ne bi da njihovim ćerkama neko poput Lie Tomas pokvari šanse za briljantne sportske uspjehe. (Uostalom, muškarci masovno gledaju sport i ta oblast im je najbliža i najlakša za razumijevanje problema). Što je fer, naravno, ali u nižim slojevima društva koje ne može da bira hoće li imati kontakt sa drugima u javnim prostorima, bazenima, svlačionicama, wc-ima, sigurnim ženskim kućama, zatvorene u ćeliji i zatvorskom bloku sa muškarcima itd. žive žene koje isto zaslužuju advokaturu, dostojanstvo i bezbjednost, na koje se ne misli sa svojih privilegovanih položaja zakonodavaca i nvo direktora. Zato se nekad za ovakav aktivizam koristi izraz "luxury beliefs". I masovno se nalazi u zemljama prvog svijeta i među progresivnom bjelačkom populacijom. 2
Darko Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago (edited) 1 hour ago, Malkolm Brogdon said: Na koji tacno nacin su ove navedene stvari politika Demsa? Za ove stvari imamo ChatGTP i Google Gemini: Affirmative Action: Democrats historically supported race-conscious admissions and hiring. Following the 2023 Supreme Court ruling against race-based affirmative action in colleges, the party has pivoted toward broader Diversity, Equity, and Inclusion (DEI) initiatives. In 2026, the focus is often on addressing racial and gender wealth gaps through economic policy rather than specific race-based quotas Transgender Rights: This is a core part of the party's civil rights platform. Democrats generally support the Equality Act, which would ban discrimination based on gender identity and sexual orientation. However, as of early 2026, some top Democrats have become more cautious or varied in their public statements regarding specific issues like transgender participation in sports. Intersectionality: While not always used as a legislative term, intersectionality—the idea that people experience discrimination differently based on overlapping identities (race, gender, class)—is a foundational framework for modern Democratic policy-making and outreach. Cancel Culture: This is largely viewed as a social phenomenon rather than a formal policy. Democrats typically do not have a platform on "cancel culture," though the party generally supports social accountability for offensive speech while sometimes warning against the "digital polarisation" it can cause. "Defund the police" nije zvanična politika Demsa, ali se praktikovala u dosta plavih gradova posle BLM protesta. "Open immigration" je hiperbola, mislio sam na odbacivanje Title 42, MPP i još neke stvari što je rezultiralo ogromnim ulivom ilegalnih imigranata u doba Bidena. Edited 9 hours ago by Darko
Nicklord Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 54 minutes ago, Darko said: Za ove stvari imamo ChatGTP i Google Gemini: Affirmative Action: Democrats historically supported race-conscious admissions and hiring. Following the 2023 Supreme Court ruling against race-based affirmative action in colleges, the party has pivoted toward broader Diversity, Equity, and Inclusion (DEI) initiatives. In 2026, the focus is often on addressing racial and gender wealth gaps through economic policy rather than specific race-based quotas Transgender Rights: This is a core part of the party's civil rights platform. Democrats generally support the Equality Act, which would ban discrimination based on gender identity and sexual orientation. However, as of early 2026, some top Democrats have become more cautious or varied in their public statements regarding specific issues like transgender participation in sports. Intersectionality: While not always used as a legislative term, intersectionality—the idea that people experience discrimination differently based on overlapping identities (race, gender, class)—is a foundational framework for modern Democratic policy-making and outreach. Cancel Culture: This is largely viewed as a social phenomenon rather than a formal policy. Democrats typically do not have a platform on "cancel culture," though the party generally supports social accountability for offensive speech while sometimes warning against the "digital polarisation" it can cause. "Defund the police" nije zvanična politika Demsa, ali se praktikovala u dosta plavih gradova posle BLM protesta. "Open immigration" je hiperbola, mislio sam na odbacivanje Title 42, MPP i još neke stvari što je rezultiralo ogromnim ulivom ilegalnih imigranata u doba Bidena. Šta je loše od ovog što ti je ChatGPT generisao? Za nekoliko stvari ti je napisao da nisu tačne, za neke ti je rekao "možda može da se kaže ali nije baš tačno" a za ove što ti je potvrdio je napisao: "Demokrate podržavaju da se ne maltretiraju trans ljudi" ili "Podržavaju DEI inicijative" - sve super agresivni stavovi
DameTime Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 2 hours ago, fancy said: Daleko od toga da iz svoje opuštene vizure neaktivizma tebi želim da delim savete kako i šta u politici, ali (a posle "ali" uvek ide negacija prethodnog ) nemoj uvek da pretpostavljaš nečije motive za glasanje (podršku) nego se potrudi da im budeš politički atraktivnija i da ih preveslaš na svoju stranu, jer na kraju dana samo pobede se računaju. Suština je u onome što je Nicklord napisao - potpunom skidanju odgovornosti sa Trumpovih glasača te prebacivanju iste isključivo na Demse i njihovu politiku. Fascinantno mi je da neki zaista verujete kako su ljudi odabrali pedofila i propalog biznismena, eto zato što je npr. u poslednjoj Disney interpretaciji bajke Snežana tamnoputa. Može čovek da bude kritičan prema Demsima, ali da ipak ne ode toliko daleko da se zaljubi u Trumpa. Za njega su manje glasale te preobraćene demokrate, a u mnogo većoj meri ljudi koji su u američkoj politici konačno dobili outlet za svoje stavove. 1
Darko Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 14 minutes ago, Nicklord said: Šta je loše od ovog što ti je ChatGPT generisao? Za nekoliko stvari ti je napisao da nisu tačne, za neke ti je rekao "možda može da se kaže ali nije baš tačno" a za ove što ti je potvrdio je napisao: "Demokrate podržavaju da se ne maltretiraju trans ljudi" ili "Podržavaju DEI inicijative" - sve super agresivni stavovi Kontekst je važan. Mnogo demokrata podržava tranš žene u sportu ili po zatvorima. Tako da ta "anti diskriminacija" rezultuje u gubitku prava žena na ženske prostore. Diskriminacija u slučaju sex-based prostora ne samo da je ok, nego je potrebna. O DEI inicijativama sam pisao opširno na drugim temama i objašnjavao zašto su zlo. Ne bih sa se ponavljam.
Darko Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 6 minutes ago, DameTime said: Suština je u onome što je Nicklord napisao - potpunom skidanju odgovornosti sa Trumpovih glasača te prebacivanju iste isključivo na Demse i njihovu politiku. Fascinantno mi je da neki zaista verujete kako su ljudi odabrali pedofila i propalog biznismena, eto zato što je npr. u poslednjoj Disney interpretaciji bajke Snežana tamnoputa. Može čovek da bude kritičan prema Demsima, ali da ipak ne ode toliko daleko da se zaljubi u Trumpa. Za njega su manje glasale te preobraćene demokrate, a u mnogo većoj meri ljudi koji su u američkoj politici konačno dobili outlet za svoje stavove. Sigh. A ko je skidao odgovornost sa njih? Ti njegovi glasači će nastaviti da glasaju za njega i Vensa. Ali 5-10% neopredeljenih pravi ogromnu razliku.
Angelia Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 2 hours ago, Malkolm Brogdon said: Na koji tacno nacin su ove navedene stvari politika Demsa? Na svaki moguci nacin. Biden je probao da promeni article IX. Nismo glupi i nismo izgubili memoriju, sudija Jackson je rekla da ne zna definiciju sta je "zena"
Mina D. Harker Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Istina, sam Bajden je bio jako involviran i zainteresovan za trans aktivizam, rekao je već na početku svoga mandata nešto u stilu, parafraziram - trans pitanje je najvažnije ljudskopravaško pitanje modernog vremena. Kao, trans prava su gej prava 2.0. Za njegova vakta su se stvari na tom polju dosta ubrzale i promijenile.
moonovermarin Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago I idemo opet u trolovanje, random chatgpt confirmation I ostalo...
Nicklord Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 1 hour ago, RatzenStadt said: Imamo rec godine.. Ovo je ono što sam jutros napisao. Ne znam ko je ona i da li je bitna u vladi Kanade ali kakve veze ima zaista za nekog građanina Kanade to što je ona preterano osetljiva da ne uvredi nekog pa onda pretera sa svojim govorom? Što je to neka najveća katastrofa koja se može desiti? Ovakav zulum se više ne može podneti i sledeći put glasam za Trampa! Za njega bar znam na čemu sam, pokrenuće rat u Iranu i silovati devojčice. Neću da mi neko tamo kaže MMIWG2SLGTBQQIA+
DameTime Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 2 hours ago, Darko said: Sigh. A ko je skidao odgovornost sa njih? Ti njegovi glasači će nastaviti da glasaju za njega i Vensa. Ali 5-10% neopredeljenih pravi ogromnu razliku. Diskusija je krenula od rečenice da su njegovi glasači stoka, tako da ne znam odakle ti ova priča sa neopredeljenima.
Mina D. Harker Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 11 minutes ago, moonovermarin said: I idemo opet u trolovanje, random chatgpt confirmation I ostalo... Prilično žalosno ako je ovo sve što si izvukao iz pisanja danas, s moje strane pokušavam veoma ozbiljno i kroz primjere iz (oldskul) feminističke perspektive da predstavim problem na koji se nailazi kad se zakonski dozvoli recimo strejt muškarcima da nose svoj fetiš na posao. Meanwhile, žensko pravo na legalan abortus - prc, više sreće u sledećem...ne, ne sledećem, onom tamo-tamo izvlačenju.
Angelia Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 7 minutes ago, DameTime said: Diskusija je krenula od rečenice da su njegovi glasači stoka, tako da ne znam odakle ti ova priča sa neopredeljenima. Pa neopredeljeni su mu dobili izbore.... ili da pojasnim sta se zove neopredeljeni, to su oni koji nisu clanovi nijedne partije, glasaju nekad levo a nekad desno. Ta grupa glasaca je najveca, i svaki kandidat mora da dobije njihovu podrsku jer inace ne moza da dobije izbore.
Malkolm Brogdon Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 3 hours ago, Darko said: Za ove stvari imamo ChatGTP i Google Gemini: Affirmative Action: Democrats historically supported race-conscious admissions and hiring. Following the 2023 Supreme Court ruling against race-based affirmative action in colleges, the party has pivoted toward broader Diversity, Equity, and Inclusion (DEI) initiatives. In 2026, the focus is often on addressing racial and gender wealth gaps through economic policy rather than specific race-based quotas Transgender Rights: This is a core part of the party's civil rights platform. Democrats generally support the Equality Act, which would ban discrimination based on gender identity and sexual orientation. However, as of early 2026, some top Democrats have become more cautious or varied in their public statements regarding specific issues like transgender participation in sports. Intersectionality: While not always used as a legislative term, intersectionality—the idea that people experience discrimination differently based on overlapping identities (race, gender, class)—is a foundational framework for modern Democratic policy-making and outreach. Cancel Culture: This is largely viewed as a social phenomenon rather than a formal policy. Democrats typically do not have a platform on "cancel culture," though the party generally supports social accountability for offensive speech while sometimes warning against the "digital polarisation" it can cause. "Defund the police" nije zvanična politika Demsa, ali se praktikovala u dosta plavih gradova posle BLM protesta. "Open immigration" je hiperbola, mislio sam na odbacivanje Title 42, MPP i još neke stvari što je rezultiralo ogromnim ulivom ilegalnih imigranata u doba Bidena. Generalno uzasan nacin da se koristi LLM ali ajde. Ovde imamo samo jednu konkretnu stvar, a to je Equality Act koji ne zvuci ni najmanje strasno, sve ostalo su neke pausalni navodi. Da sve ovo isto pitam bilo koji LLM i da mu kazem baci mi nacine na koje Demsi ne podrzavaju ovo isto bi isprintao neke pausalne baljezgarije. Mislim da su Repsi demonstrirali da je za njih border problem samo alat koji koriste da izazovu revolt kod naroda i dodju na vlast, dok se posle izbora time bave uglavom performativno. 1
moonovermarin Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) 24 minutes ago, Mina D. Harker said: Prilično žalosno ako je ovo sve što si izvukao iz pisanja danas, s moje strane pokušavam veoma ozbiljno i kroz primjere iz (oldskul) feminističke perspektive da predstavim problem na koji se nailazi kad se zakonski dozvoli recimo strejt muškarcima da nose svoj fetiš na posao. Meanwhile, žensko pravo na legalan abortus - prc, više sreće u sledećem...ne, ne sledećem, onom tamo-tamo izvlačenju. Uopšte ne mislim na tebe, ne znam kako si dobila takav utisak, naprotiv. Imam utisak da se prilično slažemo po ovim pitanjima - i za sport se slažem, dok o pravu na abortus ne bi trebalo uopšte ni pričati. Mislim pre svega na korišćenje LLMova za diskusiju i na pomeranje diskursa. A suština je u spuštanju lestvice kako bi se zahvatili niski slojevi i napravila još jača vlast. TLDR, uopšte nisam mislio na tebe, ako je tako delovalo izvinjavam se. Edited 6 hours ago by moonovermarin 2
fancy Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 32 minutes ago, DameTime said: Diskusija je krenula od rečenice da su njegovi glasači stoka, tako da ne znam odakle ti ova priča sa neopredeljenima. Čini mi se da je tu reč o onima koji nisu tvrdo jezgro njegovih glasača, no su na kraju ipak završili kao njegovi glasači zbog... E, zbog čega, to je na opciji koja je izgubila izbore da utvrdi i osvoji ih (opet?).
Mina D. Harker Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago @moonovermarin Ok, izvinjavam se i ja zbog nesporazuma. Ovo što sam napisala je otprilike suma-sumarum poslednjeg Dem mandata na planu ljudskih prava, nisam ni mislila da ti lično imaš suprotan stav o abortusu. Nisu uradili ništa da ga zakonski zaštite, kad su imali prilike. Čisto da se uključim u diskusiju koja se vodi paralelno sa mojim upisima. I pored svega, da ne bude zabune, da sam Amerikanka glasala bih za Kamalu. Jbg. Toliko od mene za sad na ovu temu. 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 4 hours ago Author Posted 4 hours ago 1 hour ago, Nicklord said: Ovo je ono što sam jutros napisao. Ne znam ko je ona i da li je bitna u vladi Kanade ali kakve veze ima zaista za nekog građanina Kanade to što je ona preterano osetljiva da ne uvredi nekog pa onda pretera sa svojim govorom? Što je to neka najveća katastrofa koja se može desiti? Ovakav zulum se više ne može podneti i sledeći put glasam za Trampa! Za njega bar znam na čemu sam, pokrenuće rat u Iranu i silovati devojčice. Neću da mi neko tamo kaže MMIWG2SLGTBQQIA+ Glasanje za Trampa ima vise razloga, a sam woke, kao i DEI, imigranti... su ponudjeni kao deo problema, pa samim tim se i nudi resenje. Republikanci imaju mnogo pragmaticniji prilaz glasacima. Prilaze vecini, vecina zna da ima problem koji ne moze da definise odakle dolazi, oni im nude razloge njihovog problema (to sto ti razlozi nisu ni blizu njihovih problema nema veze, vec nisu znali da definisu ni sta je sam problem), pa im nude i resenje. Oni tu vide sansu, ako u nicemu drugom bar da 'komsiji crkne krava.' Plus, republikanci sve to rade 'narodskim' jezikom, jer vecina ni ne razume o cemu demokrate govore. Neki Trampovi, tj standardni generacijski republikanci glasaju za smanjenje regulative i administracije (i to im je obecano, Mask, i oni su ubedjeni da je taj deo i odradjen). Drugi glasaju zato sto su jednostavno rasisti. Treci glasaju zato sto su svesni da postoji korupcija i znaju u kojoj ce eventualno bolje da plivaju. Woke i ostala 'levicarenja' su samo propagandni materijal desnicara koji su ekstremno glasni i uporni. Tu se mozda krije i cetvrti razlog glasanja, ljudi vole pobednike, a oni ostavljaju utisak masovnosti zbog glasnoce i upornosti. Elem, republikanci, bar onaj deo koji se zali na woke na fakultetima, dei zaposljavanju i slicno koji krive levicare za kukanje i deljenje njihovog, su najvece snowflakes koje je svet video. Bore se za prvi amandman, ali samo za njihova prava, nemaju problem da drugoj strani ukida. Bore se za drugi amandman, ali kada se po pravu nosi oruzje ako je neko levicar, onda ga ovi iz vlasti proglasavaju teroristom... da ne narbrajam. Plus, literacy rate (Over half (54%) of U.S. adults have literacy below a 6th-grade level) je iz godine u godinu sve na nizem stepenu (ciljano i namerno) i kad imas predsednika koji govori njihovim jezikom, savrseno se razumeju, cak i kad se ne razumeju. I jos jedan plus, republikanci kao konzervativci su mahom vernici i vera igra bitnu ulogu u njihovom zivotima. Npr u vreme Obame je drustvo postajalo sve sekularnije, sve vise ljudi je pocelo da se izjasnjava bez religijski pripadnosti i egandjelisti (a i ostali) su se osecali ugrozenim i ugurali veliki novac da bi stekli uticaj u politickom zivotu koji se sad moze videti na delu kroz Trampa (oni ga doveli i cekaju da dobiju njihovo kao protiv uslugu) a znamo sta se desava sa drzavama koje naglo pocinju da se preplavljuju religijom.
Recommended Posts