Jump to content

Recommended Posts

Posted
11 hours ago, Darko said:

Na primer, anti-discrimination zakoni  dozvoljavaju muškarcima da rade u vrtićima. Ne znam kako je u Srbiji, ali ovde deca mogu da idu u vrtić (daycare centre) od 6 nedelja posle rođenja. Moja ćerkica trenutno ne ide u vrtić ali nameravamo da počne od sledeće godine. NEMA ŠANSE da ja svoje dete pošaljem u vrtić u kome radi muškarac ili trans žena, koji menja pelene itd

Podržavam. Poznato je da predatori gravitiraju ka profesijama koje im omogućavaju pristup žrtvama - rad sa djecom i omladinom (iz pozicije autoriteta) crkva itd. pa se uopšte ne čudim tvojoj odluci.

Nažalost i među ženama u sistemu njege i školstva postoji uznemirujuće notabilan broj pedofila ali one nemaju prirodnu alatku da povrijede djecu na taj način. 

Bolećivost i permisivnost prema jednoj manjinskoj grupi ne znači da treba da spustimo gard, sve zaštitne društvene ograde i zaboravimo da postoji jedna grupa koja je još osjetljivija i ranjivija od trans populacije - djeca.

Eto Darko postade ti na ovoj temi feminista. Vidiš da nije teško 😄

• Like 3
  • Love 1
Posted

Da mi je neko rekao da ću se složiti sa Darkom i Fensijem na ove teme... :classic_tongue: 

Šalu na stranu, ima poente u ovome što @Smrtokapa piše, to je vrlo razložno, ali se takođe slažem sa bojaznima i rizicima iznesenim na prethodnim stranama.

• Like 1
  • Love 1
  • Ha-ha 1
Posted
9 minutes ago, Mina D. Harker said:

Nažalost i među ženama u sistemu njege i školstva postoji uznemirujuće notabilan broj pedofila ali one nemaju prirodnu alatku da povrijede djecu na taj način. 

Naravno, i to mi je uvek u podsvesti - samo što je verovatnoća dosta manja. Posledice zlostavljanja su užas, da li muško ili žensko ali se slažem sa rečenim. 

• Like 1
Posted
1 hour ago, Mina D. Harker said:

Eto Darko postade ti na ovoj temi feminista.

Kakav TERF party na temi! :classic_biggrin:

Frizuru na stranu, napisah već da se i ja u načelu slažem sa Fensi Darkom (odlično kvir ime). Previše je ovo labavo. A sa druge strane, previše se pumpa (ne studentski) i mislim da su u strahu velike oči.

Naravno, nisam ni žena niti imam decu oko čije ugroženosti bih se sekirao, pa je normalno da su mi oči manje, što ne znači ni da sam više ni da sam manje "u pravu".

• Like 1
Posted
5 minutes ago, Helena said:

Ovo je vrhunski spin teme, od ne/prava trans osoba se stiglo do zaštite dece od pedofila.

Kako?

Eto kad je bal nek je bal, da mi je neko rekao da ću ja da se složim sa Helenom, ne bih verovao, ali zaista ste majstorski isspinovali temu 😂.

Posted

Tema nije strejtforvard naravno, ali treba se paziti da Helen(a) Lovejoy ne uskoči sa svojom standardnom upadicom.

Stereotipi i strahovi se najlakše ispoljavaju kada se dođe na temu zaštite dece.

Ukrašće ih cigani

Navući će ih metalike na drogu i satanu

Videće dvojicu čika kako se drže za ruke a za to nema objašnjenja

Napastvovaće ih bolesna trans negovateljica

Posted
14 minutes ago, Smrtokapa said:

Stereotipi i strahovi se najlakše ispoljavaju kada se dođe na temu zaštite dece

I sad mi ispadamo iracionalni, sa neutemeljenim brigama, a hiljade i hiljade slučajeva zloupotrebe položaja moći nad nemoćnim licima su, šta? Domen teorije zavjere?

Možda se ovdje ponekad pretjeruje (sa obje strane debate, mind you) ali ovo tvoje je previše nonšalantno viđenje stvari u ionako labavom sistemu zaštite ranjivih kategorija.

Posted

@Mina D. Harker Ovo što si citirala je u domenu fakta. Stereotipi i strahovi ne moraju nužno biti neosnovani.

Evo, ja sam recimo kao mlađi mislio da je "sipaće ti drogu u piće" apsolutna glupost, jer zašto bi pobogu neko želeo da ti krišom sipa drogu u piće kada može jednostavno da ti je proda? A ispalo je da ideja sipanja droge u piće nije da te učini zavisnikom, nego nešto drugo.

16 minutes ago, Mina D. Harker said:

I sad mi ispadamo iracionalni, sa neutemeljenim brigama, a hiljade i hiljade slučajeva zloupotrebe položaja moći nad nemoćnim licima su, šta? Domen teorije zavjere?

Bold 1: Pa šta i ako ispadate?

Bold 2: Ne. Ali koliko imamo slučajeva zloupotrebe položaja moći trans osoba nad nemoćnim licima?

Posted
Just now, Smrtokapa said:

Bold 2: Ne. Ali koliko imamo slučajeva zloupotrebe položaja moći trans osoba nad nemoćnim licima?

Nesrazmjerno puno u odnosu na procenat populacije. Pošto pratim "terf"🙄 grupe i stranice 🙃 svake nedelje mi iskoči poneki slučaj. Uključujući i gruming omladine.

Nisam pripadnica gej populacije (ovo pišem jer ne govorim iz ličnog iskustva a i malo mi je bzv da pozajmljujem glas grupi kojoj ne pripadam but here we are), ali sam čitala da su se gejevi i lezbejke oštro borili da odvoje žito od kukolja u svojim redovima da bi danas neki Stephen Ireland (google, Surrey-Pride co-founder) iz Engleske sa partnerom bio osuđen za pedofiliju. 

Ovdje se mali milion puta pisalo o safeguardingu i meni je više izlišno da vičem u etar ne o mogućim - nego stvarnim zloupotrebama kad otvoriš vrata prostora i institucija za razne tipove koji uđu u njih pod odgovarajućim banerom. 

Pedofila ima svih orijentacija, a zajedničko im je da će uraditi sve što treba da bi se primakli pool-u potencijalnih žrtava. Ako treba da mukotrpno uče škole i penju se na društvenoj lestvici decenijama, uradiće to. Ako je dovoljno samo da kažu: ja sam trans, pustite me u školu i da svi klimaju glavom "o zir, samo smo vas čekali", šta misliš koliko to truda iziskuje i koliko je prosto smiješno lako? (A ove budale prije njega uče i obrazuju se jelte)

Već duže vrijeme se žene brendiraju Karen, pearl-clutcher, desničarke, "won't someone think of the children" ludače i bigoti kad pričaju o stvarima o kojima sad mi raspravljamo. Da bi ih se obeshrabrilo da reaguju na stvarne instance zloupotrebe ako bi na njih naišle. I tako skuvaš žabu pa se posle pitamo, kako smo zaboga došli do toga da trans tema bude prostor gdje se pominju i predatori, pedofili.

Ne znam stvarno kako. Najbolje bi bilo da ta zajednica, poput ranije gej zajednice, odvoji žito od kukolja i ukaže na bullshit artiste i prevarante koji se služe njihovim banerom, ali to se još uvijek nije desilo. 

• Like 2
Posted

Da, postoje ljudi koji nastupaju pod plaštom zaštite ugnjetenih, a zapravo su spremni da upravo slabe i nemoćne iskoriste na najgore načine.

Ali kod ovog primera koga jesam izguglao, ne vidim nikakvu uzročno-posledičnu vezu između toga što je dotični homoseksualac i toga što je pedofil i ološ i što je došao u situaciju da radi stvari koje je radio. A u vezi sa tim:

26 minutes ago, Mina D. Harker said:

ja sam trans, pustite me u školu

Kako smo došli do ovoga? Imali smo povik "ja sam trans, pustite me u žensku svlačionicu", što je jedan par čarapa, trans ?=> žena => ženska svlačionica (jer je ženska svlačionica po definiciji za žene). Kakve veze imaju trans i škola, odnosno zašto bi neko vikao "ja sam trans, pustite me u školu" ako mu pre toga nije rečeno "ti ne možeš u školu jer si trans"?

Da preformulišem, neću da od "nije dovoljno da neko kaže da je trans pa da mu dozvolimo pristup bilo gde bez ikakve kontrole" dođemo do "ne damo transu pristup ovde gde za sve ostale ima pristupa jer među transom ima i bolesnika", a ne treba puno koraka da se od prvog dođe do drugog.

Posted
2 minutes ago, Smrtokapa said:

neću da od "nije dovoljno da neko kaže da je trans pa da mu dozvolimo pristup bilo gde bez ikakve kontrole" dođemo do "ne damo transu pristup ovde gde za sve ostale ima pristupa jer među transom ima i bolesnika"

Nećemo, ne brini. Mislila sam na bold, ako nije bilo jasno. 

Posted
17 hours ago, Helena said:

Uključuje i lezbejke, ako ćeš baš.

Ali sam spremna da se kladim da ipak muškarci čine 99% tog nasilja i u TOM grmu leži zec, ali ne želiš da ga vidiš.

Ali zasto? Zato sto su muskarci bioloski agresivniji, zato ih ima vise u zatvorima, zato su najcesce nasilnici. To se ne menja zato sto su obukli haljinu. Ti naravno verovatno mislis da je to zbog patrijarhata, ali nije. Muskarci i zene su bioloski drugaciji.

Te osobe imaju pravo da se izjašnjavaju po rodu i daj molim te reci koliko puta si morao da se obratiš tako u životu do sad?

Niko im ne brani da se izjasnjavaju kako hoce, barem ne ovde, ili da zive kako hoce. Sta je sad "izjasnjavanje po rodu"? Pol=rod. I zastite koje su postavljene su tu zbog biologije.

Od sporta sam se davno ogradila i to znaš.

Isto tako treba da se ogradis od svega sto ugrozava zenski prostor.

Ovo sto @Mina D. Harker prica, kad otvoris vrata za zloupotrebu, sam si kriv za posledice. Ja naravno, nazalost, parodiram kad kazem da je muskarac obukao haljinu, naravno da ima trans zena koje nisu nikakva opasnost, ali kad se pretera sa guranjem ignorisanja zdravog razuma onda imas I takve.

Ironija je, da najveci broj trans osoba ne zeli da oduzima zenska prava, hoce ljudi da zive, ne zele da idu u zenske zatvore da siluju zene, ili u zenske svlacionice.

• Like 1
Posted
4 hours ago, Mina D. Harker said:

Nećemo, ne brini. Mislila sam na bold, ako nije bilo jasno. 

Kako nećemo, kad već jesmo.