Jump to content

Trans-Amerika Express

𝓑𝓪𝓫𝔂

Recommended Posts

Jbt stalno ove diskusije svuda u svetu, sad gledam zgrazavanje mladih roditelja koje poznajem sta nam deca uce u skoli (neutralan odnos prema ljubavi/seksu sa istim polom) sva deca ce nam biti pederi, bioenzenjering, i ovde sto rece neko obavezna seca pisa, jao sta nam rade. Ako takve teme dominiraju medju "obicnim" ljudima, to samo moze da dokaze njihov skroman intelektualni kapacitet i nezrelost, nemogucnost da sagledaju stvari koje zaista uticu najvise na njihov zivot.

• Like 1

23 minutes ago, McLeod said:

Jbt stalno ove diskusije svuda u svetu, sad gledam zgrazavanje mladih roditelja koje poznajem sta nam deca uce u skoli (neutralan odnos prema ljubavi/seksu sa istim polom) sva deca ce nam biti pederi, bioenzenjering, i ovde sto rece neko obavezna seca pisa, jao sta nam rade. Ako takve teme dominiraju medju "obicnim" ljudima, to samo moze da dokaze njihov skroman intelektualni kapacitet i nezrelost, nemogucnost da sagledaju stvari koje zaista uticu najvise na njihov zivot.

Kad pomenu, prekjuče sam bio na terenu sa mlađim kolegom (2000 godište) i u jednom momentu dečko me iz čista mira pita šta mislim o Trampu i njegovoj pobedi, što me je iznenadilo jer je lik inače u fazonu "politika me ne zanima" i prošle godine se nije dao ubediti da glasa ni na ovim domaćim izborima.

Elem, bilo mu je baš drago jer Trampova pobeda znači "zaustavljanje širenja ovih bolesti po svetu" (transvestita) pa je prvih desetak minuta razgovora prošlo u mojim pokušajima da objasnim da transvestit nije isto što i transdžender, da je to takođe strana reč i da nije domaći termin za istu stvar i da transvestitima nije otfikaren tukidid nego je to samo onaj lik što u Porodičnom blagu deli ćeliju sa Tikom Špicem i ujka Žitkom.

2 hours ago, Darko said:

Ma sve 5, nema problema kada je osoba odrasla. Ne verujem da iko ovde tvrdi da odraslim ljudima treba zabranjivati promenu pola. Imam 3 problema sa trans ideologijom kakva je sada:

(1) Sugerisanje maloletnika na te procedure. Gledao sam intervjue gde pobornici pilula tvrde da je to samo "pauza" za pubertet. Uzmeš pilule, pauziraš pubertet - prestaneš da uzimaš pilule, pubertet se nastavlja kao da ništa nije bilo. Kakvo jebanje mozga, pa to je bukvalno za zatvor. I sada će takvi ljudi da savetuju maloletnike i njihove roditelje. More mrš (oni, ne ti). 

(2) Menjanje rodnog lista. Majku mu, fizički pol se NE MOŽE promeniti. Jel sad taj lik može da ide da se takmiči sa ženama u sportu na primer, jer eto - rodni lik kaže da je žena? Ima socijalnih ali i medicinskih implikacija (trans žena ne može da zatrudni ali može da ima rak testisa itd).

(3) I zadnje - zabranjivanje oslovljavanja trans osobe po svom fizičkom polu. To je "govor mržnje" u nekim jurisdikcijama. Opet, jebanje u zdrav mozak i totalitarizam. 

Jednostavno, ne ide se u taj ekstrem. I to je oportunista kao Tramp iskoristio u svoju korist. Možemo mi da krivimo Trampa da je ono ili ovo (i uglavnom jeste po meni, imam loše mišljenje o njemu kao osobi), ali levica se dosta zajebala sa ovim ekstremitetima. 

Pa koliko tih pobornika ima i zašto roditelji idu na takva predavanja?

S druge strane, roditelji uglavnom znaju kad je nešto van koloseka, i uglavnom će sami potražiti i savet, samo ga često, ovde kod nas, traže od popova.

Postoje li tamo, Australija, Amerika, Kanada, nekakvi lekari, psiholozi, koji će savesno postupati,pa vlajda znaju i oni nešto.

Diskusije o sportu neću pominjati, a sam rodni list nikom ne mora da bude važan, osim medicinarima-ako razgovaramo o raku testisa, ljudi koji su prošli tranziciju, valjda nemaju testise, konkretno.

I šta je problem u oslovljvanju nekoga ako on/a tako želi, pa sam Nebeski narod  ima izreku zovi me loncem, al me nemoj razbiti.

(ekstremiteti su verovatno autokorekt)

2 hours ago, Angelia said:

On ne cita ovaj forum.

Jedino sto si projektovala je da je zenski identitet - ponizenje.

Ne, nego da politicari vide kao high moral ground, ja to iskreno vidim kao fake.

Ti ne znaš da li čita ili ne, a što se pak projektovanja tiče, samo si se ti projektovala, jer je tebi to uvreda.

55 minutes ago, Smrtokapa said:

Elem, bilo mu je baš drago jer Trampova pobeda znači "zaustavljanje širenja ovih bolesti po svetu" (transvestita) pa je prvih desetak minuta razgovora prošlo u mojim pokušajima da objasnim da transvestit nije isto što i transdžender, da je to takođe strana reč i da nije domaći termin za istu stvar i da transvestitima nije otfikaren tukidid nego je to samo onaj lik što u Porodičnom blagu deli ćeliju sa Tikom Špicem i ujka Žitkom.

Ima tu i SPC-a, a čak i samog tranpa zabole lakat osvemu tome-tu kroji kapu Elonija.

• Like 1

@Kronostime

Tako je.

@Nek grmi jako

Sve pet, samo ne znam na čemu se zasniva optimizam da će, primera radi, Kenedi da doprinese da se u njegovom domenu poprave ove stvari o kojima pišemo, umesto da napravi nekakav pičvajz, za šta deluje daleko kvalifikovaniji. A slično važi i za dobar deo ostatka nove administracije.

No, vreme će pokazati.

@Helena

Za ove foritze tipa Rade Zagorac = Zagorka i Miloš Teodosić = Teodora se dole na košarci dele banovi zbog mizoginije, opravdano rekao bih.

Ta fora sa Elonom je glupa. Bar njega možemo uvrediti na x (hehe) drugih načina ako već hoćemo.

A i složiću se sa Angelijom da on ne čita ovaj forum. Okej, postoji mala verovatnoća, pošto se čovek bavi svakojakim glupostima, ali mislim da je ta verovatnoća manja od verovatnoće da je rodom iz Teslića u Republici Srpskoj.

• Like 3

Meni nije glupa, a ovo nije sport, niti je prvi ni zadnji političar koji je nazivan svakojako.

Fragilna duša kao što je njegova će sigurno razumeti da je svejedno.

I nikako da dobijem odgovor koji aktivisti, koji novci i koji političari.

Just now, Helena said:

Meni nije glupa, a ovo nije sport, niti je prvi ni zadnji političar koji je nazivan svakojako.

Fragilna duša kao što je njegova će sigurno razumeti da je svejedno.

I nikako da dobijem odgovor koji aktivisti, koji novci i koji političari.

Ne bih se slozio sa tim - davanje zenskih epiteta muskarcima i obratno je nesvrsishodno i suvisno.

• Like 2
  • Thanks 1

7 hours ago, Angelia said:

Peer review, a imas dosta slicnih koji govore isto.

To što si citirala je correspondence, ne peer review. Peer review je postupak u objavljivanju nekog istraživanja koje su sva ta istraživanja već prošla. Ovo je samo reakcija nekog čitaoca koji se ne slaže sa člankom. Ne kažem da nije u pravu, već da nema nikakvu vrednost, odnosno može da ima samo najmanju moguću vrednost u naučnoj zajednici, a to je expert opinion. A nije čak ni to. 

• Like 1

4 hours ago, Darko said:

Ma sve 5, nema problema kada je osoba odrasla. Ne verujem da iko ovde tvrdi da odraslim ljudima treba zabranjivati promenu pola. Imam 3 problema sa trans ideologijom kakva je sada:

(1) Sugerisanje maloletnika na te procedure. Gledao sam intervjue gde pobornici pilula tvrde da je to samo "pauza" za pubertet. Uzmeš pilule, pauziraš pubertet - prestaneš da uzimaš pilule, pubertet se nastavlja kao da ništa nije bilo. Kakvo jebanje mozga, pa to je bukvalno za zatvor. I sada će takvi ljudi da savetuju maloletnike i njihove roditelje. More mrš (oni, ne ti). 

(2) Menjanje rodnog lista. Majku mu, fizički pol se NE MOŽE promeniti. Jel sad taj lik može da ide da se takmiči sa ženama u sportu na primer, jer eto - rodni lik kaže da je žena? Ima socijalnih ali i medicinskih implikacija (trans žena ne može da zatrudni ali može da ima rak testisa itd).

(3) I zadnje - zabranjivanje oslovljavanja trans osobe po svom fizičkom polu. To je "govor mržnje" u nekim jurisdikcijama. Opet, jebanje u zdrav mozak i totalitarizam. 

Jednostavno, ne ide se u taj ekstrem. I to je oportunista kao Tramp iskoristio u svoju korist. Možemo mi da krivimo Trampa da je ono ili ovo (i uglavnom jeste po meni, imam loše mišljenje o njemu kao osobi), ali levica se dosta zajebala sa ovim ekstremitetima. 

U UK su ove godine te pilule i zakonski zabranjene, u Nemackoj niko ne zna tacno ( cak ni zdravstvena osiguranja koja to placaju)

koliko se tih puberteta prekida, a i sta se dogadja kasnije sa tom decom koja uzimaju pilule.

Po meni jeste zlocin deci od 12-13 godina davati te zestoke hormone jer se ne osecaju dobro u svom telu.

Pubertet je komplikovano doba, rekla bih narocito za decake, ali i to postoji od kako i ljudska sorta postoji,

ljudi su se "aklimatizovali" na svoje telo, pol, rod.

• Like 2

Trans osobe nisu, jer im rod i pol nisu kompatibilni i to telo ne osećaju kao svoje.

Ne propagiram pilule, nego govorim da ta deca znaju šta su i pate zbog toga.

Takođe ne tvrdim da nema zloupotreba, ali sad se već ponavljam.

I da ne pominjem ko je najglasniji uz onog čije ime ne sme da se dira, sve suva elita-Morgan, Karlson, Roling...koji ne žele ni da saslušaju, ni promil šanse ne žele da daju nekom objašnjenju.

• Like 1

57 minutes ago, Helena said:

Trans osobe nisu, jer im rod i pol nisu kompatibilni i to telo ne osećaju kao svoje.

Ne propagiram pilule, nego govorim da ta deca znaju šta su i pate zbog toga.

Takođe ne tvrdim da nema zloupotreba, ali sad se već ponavljam.

I da ne pominjem ko je najglasniji uz onog čije ime ne sme da se dira, sve suva elita-Morgan, Karlson, Roling...koji ne žele ni da saslušaju, ni promil šanse ne žele da daju nekom objašnjenju.

Zar ne postoji instrument punoletstva kao neke prihvatljive granice kada se prihvata da deca mogu samostalno da odluce u vezi mnogih stvari u zivotu?

11 hours ago, Angelia said:

Druga stvar, sta uopste znaci "oseca se kao zena" ako nema iskustvo zene? Znaci "misli da je zena", onako kako on misli da se zena oseca. Nijedan muskarac ne zna koji je osecaj kad u tinejdzerskim godinama dobijes menstruaciju...ne zna sta znaci kako nasi hormoni rade, imaju svoje probleme.

Mislim da je ceo tvoj mentalni sklop sažet u ovoj rečenici u kojoj ti sebi daješ za pravo da znaš šta neko drugi oseća, misli i povrh toga znaš da on pogrešno misli/oseća a realno nemaš pojma.

Kao što ni kad si bila dete nisi pojma imala "šta rade rvoji hormoni" isto koliko ni on/ona.

• Like 2
  • Thanks 2

3 hours ago, Selina said:

Pubertet je komplikovano doba, rekla bih narocito za decake, ali i to postoji od kako i ljudska sorta postoji,

ljudi su se "aklimatizovali" na svoje telo, pol, rod.

Aklimatizovali se? Kako ako dođu u odraslu dob a oni i dalje "misle da su žene"? Kako se ti neki nisu aklimatizovali?

Možda jer zaista postoji biološki problem?

• Like 2

4 minutes ago, shonke said:

Aklimatizovali se? Kako ako dođu u odraslu dob a oni i dalje "misle da su žene"? Kako se ti neki nisu aklimatizovali?

Možda jer zaista postoji biološki problem?

Shvate da su recimo zene, homoseksualne osobe ili nesto deseto, a to bi bilo bas ta "aklimatizacija".

Znaci da im nista silom ne naturas nego ce se sami odrediti na koju ce stranu.

19 minutes ago, shonke said:

Mislim da je ceo tvoj mentalni sklop sažet u ovoj rečenici u kojoj ti sebi daješ za pravo da znaš šta neko drugi oseća, misli i povrh toga znaš da on pogrešno misli/oseća a realno nemaš pojma.

Kao što ni kad si bila dete nisi pojma imala "šta rade rvoji hormoni" isto koliko ni on/ona.

Cekaj, @Angelia je u pravu ovde: niko od nas muskaraca ne moze da pojmi ono kroz sta zene prolaze u svom prirodnom hormonalnom ciklusu koji se razvijao kroz milenijume evolucije.

Do duse, ne mogu ni one da shvate dosta toga oko nas....

2 minutes ago, Kronostime said:

Cekaj, @Angelia je u pravu ovde: niko od nas muskaraca ne moze da pojmi ono kroz sta zene prolaze u svom prirodnom hormonalnom ciklusu koji se razvijao kroz milenijume evolucije.

Ovo je baza nerazumevanja tematike. 

Postoje osobe koje ne znaju uopste kojeg su pola, hormoni im nisu izbalansirani tako da moze da se pronadje u nekom polu. 

U sustini, ja ne vidim zasto mi uopste raspravljamo kako se neko oseca. Za mene je najbitnija stvar u celoj prici da ti ljudi nisu opasnost za nikog. 

Cak i da ste u pravu, da je pomodarstvo u pitanju (niste u pravu i nije), opet, na koji nacin ta osoba ugrozava bilo koga osim sebe. 

Mnogo puta sam cula odgovor 'siri bolest'... a iste osobe koje se boje virusa pola i seksa se ne boje virusa koji ubija, a nisu cesto sklone ni strahu prema seksualno prenosivim bolestima (koje ih ugrozavaju licno). 

• Like 2
  • Thanks 1

8 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Ovo je baza nerazumevanja tematike. 

Postoje osobe koje ne znaju uopste kojeg su pola, hormoni im nisu izbalansirani tako da moze da se pronadje u nekom polu. 

U sustini, ja ne vidim zasto mi uopste raspravljamo kako se neko oseca. Za mene je najbitnija stvar u celoj prici da ti ljudi nisu opasnost za nikog. 

Cak i da ste u pravu, da je pomodarstvo u pitanju (niste u pravu i nije), opet, na koji nacin ta osoba ugrozava bilo koga osim sebe. 

Mnogo puta sam cula odgovor 'siri bolest'... a iste osobe koje se boje virusa pola i seksa se ne boje virusa koji ubija, a nisu cesto sklone ni strahu prema seksualno prenosivim bolestima (koje ih ugrozavaju licno). 

I to potire moju pricu- kako?

"Merlinka" je bila poznata u Beogradu jos od pocetka `80ih, Kleopatra (Dusko Ilic) tokom `90ih.... niko im nije zamerao zbog "polne orijentacije" vec zbog prevara koje su cinile koristeci to.

Imala si tokom tih godina dosta situacija da sedi pankerska ekipa ispred SKC nasuprot restorana "Kazbek" i sta je bilo?

Nista!

PS. Za neupucene - restoran "Kazbek" na Cvetnom Trgu je `80ih godina bio opstepoznato sastajaliste seksualnih manjina u Beogradu.

Edited by Kronostime

57 minutes ago, Kronostime said:

Zar ne postoji instrument punoletstva kao neke prihvatljive granice kada se prihvata da deca mogu samostalno da odluce u vezi mnogih stvari u zivotu?

Ko je to osporio?

Vratiću ti pitanje-da li si sreo mladu osobu od 16 ili 17 godina koja intelektualno nadmašuje nekog od 40?

I koliko?

Problem u celoj priči je aktuelizivao gospodin čije ime ne pominjem, a u sredini u kojoj 2000. godište razmišlja onako kako si napisao, se lako primio.

Mi smo sredina koja će žaliti dete sa slomljenom nogom, ali sa slomljenom dušom nećemo.

Ovde je još sramota reći ne da neko ide psihijatru, nego roditelji kriju da deca imaju epilepsiju i to zovu frasom uz neiskreno, odvratno ponašanje drugih roditelja.

Depresiju bi lečili šibom pa bi znala ona, kaka depresija, motiku ušake !!!

...i sličnim metodama.

Najžalosnije od svega su lekari i ostali zdravstvenei radnici koji ovako razmišljaju, a ima ih...

33 minutes ago, DameTime said:

Mene mozak boli od ovog što čitam. Ako se dečak sa 13-14 godina oseća kao devojčica, nije to sigurno zato što mu neko natura da se on tako oseća.

Ti si pametna,u jednoj rečenici sazmeš suštinu, ne ko ja.

• Like 3

23 minutes ago, Kronostime said:

Čekaj, ekspanzija transvestita (muškaraca koji se oblače kao žene prim.prev) koji sednu ispred kamere da komentarišu fenomene koje nikada neće iskusiti (iz bioloških razloga) su jedno.

Nešto potpuno drugo su osobe koje od tinejdžerskog perioda imaju potpuno drugačiju hormonalnu strukturu od one koja je standardna za mlade ljude njihovog pola, koji osećaju nesklad između svog pola i roda itd.

Just now, Helena said:

Vratiću ti pitanje-da li si sreo mladu osobu od 16 ili 17 godina koja intelektualno nadmašuje nekog od 40?

Vidjao sam i mladje osobe koje , na zalost, imaju iskustvo koje ih cini mnogo zrelijim od nekog sa 50+ godina.

Pri tom ne mislim na seksualno vec na iskustvo u snalazenju u svakodnevnom zivotu.

14 minutes ago, Kronostime said:

I to potire moju pricu- kako?

"Merlinka" je bila poznata u Beogradu jos od pocetka `80ih, Kleopatra (Dusko Ilic) tokom `90ih.... niko im nije zamerao zbog "polne orijentacije" vec zbog prevara koje su cinile koristeci to.

Imala si tokom tih godina dosta situacija da sedi pankerska ekipa ispred SKC nasuprot restorana "Kazbek" i sta je bilo?

Nista!

PS. Za neupucene - restoran "Kazbek" na Cvetnom Trgu je `80ih godina bio opstepoznato sastajaliste seksualnih manjina u Beogradu.

Vracamo se na istu pricu samo drugu temu. 

Jovanka je optuzila lazno Mileta za seksualno zlostavljanje. To je prevara, ne samo prema tom muskarcu, nego i prema zaista sekuslno zlostavljanim zenama. Najbolje resenje je da iskljucimo seksualno zlostavljanje (ako moze i iz zakona) da ne bi nikog ugrozavalo... 

5 minutes ago, DameTime said:

Čekaj, ekspanzija transvestita (muškaraca koji se oblače kao žene prim.prev) koji sednu ispred kamere da komentarišu fenomene koje nikada neće iskusiti (iz bioloških razloga) su jedno.

Nešto potpuno drugo su osobe koje od tinejdžerskog perioda imaju potpuno drugačiju hormonalnu strukturu od one koja je standardna za mlade ljude njihovog pola, koji osećaju nesklad između svog pola i roda itd.

Cekaj - imao sam priliku da upoznam i jedne i druge:

- Duska Ilica poznatog kao Kleopatra prorocica - snimao par emisija na Studiu B dok sam radio tamo `93.  Ne moze da vidi gde je WC na 23 spratu Beogradjanke, a videce nekom buducnost?

- "Melrinka", inace Toplicanka rodom, iskrena transseksualka koja je ceo zivot provela tako i na zalost stradala od partnera.

12 minutes ago, Kronostime said:

Veoma tacno, nisam htela da zvucim jednostrano, ni mi kao zene ne mozemo da znamo kako muskarci odrastaju. I cesto deca koja imaju problem sa svojim telom u tom uzrastu, jednostavno odrastu (ovo sto @Selina kaze aklimatizuju) I prihvate svoje telo, ili otkriju svoju sexualnost, zato se u tom uzrastu ne treba zezati sa pubertetom. A pogotovo ne sa operacijama, za mene je to varvarstvo. 

I ja ne bih povecani broj dece koja tvrde da nisu pol u kome su rodjeni, zvala pomodarstvom, to je vise social contagion. Pogotovo ako ih mediji I internet hrane takvim objasnjenjima, I pricaju o "polu koji je dodeljen na rodjenju". To veze sa naukom nema.

• Like 1