DJ_Vasa Posted yesterday at 10:47 AM Share Posted yesterday at 10:47 AM (edited) 46 minutes ago, JPM said: Ljudi, treba mi savet od Beogradjana ovde, vezano za izbegavanje guzvi u Beogradu. Naime, treba da idem za par nedelja u Zemun, polazim u subotu iz Nisa a vracam se u ponedeljak prepodne. Moje pitanje se odnosi na termine prolaska preko Gazele, koje treba izbegavati i eventualno alternativne putanje kretanja iz Nisa za Zemun. Takodje koliko se isplati kada krecem nazad ici nagore prema Surcinu pa se onda spustati autoputem, ili eventualno prema Smederevu? U principu hteo bih da izbegnem guzvu zbog deteta koje se lako unervozi u kolima, a pre par nedelja sam tako upao u nenormalnu guzvu kad sam isao u Novi sad, preko kackog mosta. Ne bih da mi se to ponavlja. Subota generalno nije toliko problematična, ali možeš očekivati nešto sporiju vožnju na samom mostu. Ponedeljkom je gužva otprilike do 9-10 sati, a onda je prolaz relativno lak. Ako baš bude nekih problema pri povratku, alternativa je obilaznica. Njoj možeš da lako pristupiš iz Zemuna ako ideš Tošinim bunarom do samog kraja i put te dalje vodi preko obilaznice. Gledaj dobro skretanja jer se na jednom mestu odvajaju kraci prema Vojvodini i prema Nišu. Edit: vidim da me je kolega pretekao, ali to je otprilike to. Piši ako je potrebno još nešto. Edited yesterday at 10:48 AM by DJ_Vasa Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted yesterday at 11:01 AM Share Posted yesterday at 11:01 AM 19 minutes ago, Stiletto said: Od Niša levo posle Ikee (putokaz za Zagreb i Novi Sad), pa skreneš pred Surčinom Milošem prema Tošinom bunaru (putokaz Novi Beograd). Ovo je sto mi @DJ_Vasa preporucuje i za povratak nazad, zar ne? 14 minutes ago, DJ_Vasa said: Subota generalno nije toliko problematična, ali možeš očekivati nešto sporiju vožnju na samom mostu. Ponedeljkom je gužva otprilike do 9-10 sati, a onda je prolaz relativno lak. Dakle, nekom prostom logikom, ako izbegavam te pikove ne bi trebalo da je frka da idem preko Gazele i na tamo i nazad? 15 minutes ago, DJ_Vasa said: Piši ako je potrebno još nešto. Bice sigurno, ali jos je neko vreme do puta pa se jos nisam ukakio u gace. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted yesterday at 11:08 AM Share Posted yesterday at 11:08 AM 6 minutes ago, JPM said: Ovo je sto mi @DJ_Vasa preporucuje i za povratak nazad, zar ne? Jeste. Samo pažljivo prati znakove i nemaš frke. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
40Wins Posted yesterday at 11:13 AM Share Posted yesterday at 11:13 AM 7 minutes ago, JPM said: Ovo je sto mi @DJ_Vasa preporucuje i za povratak nazad, zar ne? Dakle, nekom prostom logikom, ako izbegavam te pikove ne bi trebalo da je frka da idem preko Gazele i na tamo i nazad? Bice sigurno, ali jos je neko vreme do puta pa se jos nisam ukakio u gace. Za povratak idi preko Tosinog Bunara, do kruznog toka u Ivana Ribara i tu ti je ukljucenje na Milosa. Znaci vozices sve jednom relativno pravom ulicom koja je izdeljena na razlicita imena: Tosin Bunar - Zemunska - Vojvodjanska. Ovo pod brojem 2 ti je kruzni tok u Ivana Ribara i tu nastavljas pravo, vidis na mapi levo imas krak ka autoputu. Kad idem petkom popodne kod mojih ili zeninih idem ovom trasom da obidjem Gazelu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted yesterday at 11:14 AM Share Posted yesterday at 11:14 AM Ako dolaziš iz Niša u subotu, najbrže ti je da ideš direktno preko Gazele i isključiš se tamo gde ti je potrebno. Ako je u pitanju deo Zemuna kod hotela Jugoslavija ili sam centar, možeš da se isključiš posle Arene. Za centar Zemuna ti dobro radi posao i isključenje Tošin bunar, a ako ti treba Kalvarija/Prvomajska, onda takođe Tošin bunar ili čak Bežanijska kosa. Ako ti treba Ugrinovačka ili Altina, onda se isključiš posle pumpe Zmaj (NIS Gazprom). Isto važi i za povratak, samo naravno, u suprotnom smeru. Ako moraš da koristiš obilazinicu u bilo kom slučaju, u dolasku se isključiš kod Ikee, kao što reče Stiletto, i izaći ćeš na Tošin bunar. Tošinim bunarom najlakše stižeš do centra Zemuna, Klavarije i Prvomajske. Imaj u vidu da obilaznica i nije neka ušteda vremena ako je Gazela prolazna. Gledaj samo da izbegneš špiceve koje smo ti spomenuli i neće biti potrebe da se petljaš obilaznicom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted yesterday at 11:22 AM Share Posted yesterday at 11:22 AM 7 minutes ago, 40Wins said: Za povratak idi preko Tosinog Bunara, do kruznog toka u Ivana Ribara i tu ti je ukljucenje na Milosa. Jel to ovaj kruzni tok izmedju Vojvodjanske i Dr Ivana Ribara? Vidim Lidl tu kao reper. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted yesterday at 11:23 AM Share Posted yesterday at 11:23 AM Da. U oba slučaja samo ideš pravo. Lidl će ti biti sa desne strane u dolasku, a sa leve u povratku. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted yesterday at 11:23 AM Share Posted yesterday at 11:23 AM 9 minutes ago, DJ_Vasa said: Ako dolaziš iz Niša u subotu, najbrže ti je da ideš direktno preko Gazele i isključiš se tamo gde ti je potrebno. Ako je u pitanju deo Zemuna kod hotela Jugoslavija ili sam centar, možeš da se isključiš posle Arene. Za centar Zemuna ti dobro radi posao i isključenje Tošin bunar, a ako ti treba Kalvarija/Prvomajska, onda takođe Tošin bunar ili čak Bežanijska kosa. Ako ti treba Ugrinovačka ili Altina, onda se isključiš posle pumpe Zmaj (NIS Gazprom). Isto važi i za povratak, samo naravno, u suprotnom smeru. Ako moraš da koristiš obilazinicu u bilo kom slučaju, u dolasku se isključiš kod Ikee, kao što reče Stiletto, i izaći ćeš na Tošin bunar. Tošinim bunarom najlakše stižeš do centra Zemuna, Klavarije i Prvomajske. Imaj u vidu da obilaznica i nije neka ušteda vremena ako je Gazela prolazna. Gledaj samo da izbegneš špiceve koje smo ti spomenuli i neće biti potrebe da se petljaš obilaznicom. Smestaj mi je u ulici Glavna broj 29. Just now, DJ_Vasa said: Da. U oba slučaja samo ideš pravo. Lidl će ti biti sa desne strane u dolasku, a sa leve u povratku. Sve jasno. Znaci ako sam najbolje razumeo za guzvu je veci rizik ponedeljak. U tom slucaju cu na obilaznicu, ali jasno je da je vazdusnom linijom mnogo bolje preko Gazele. Hvala ti, i hvala @40Wins i @Stiletto Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted yesterday at 11:29 AM Share Posted yesterday at 11:29 AM Onda se slobodno isključi na petlji posle Arene ili na Tošinom bunaru. Ja bih se isključio posle Arene i prošao pored opštine Novi Beograd jer su ulice šire, mada je i Tošin bunar OK opcija. U samoj Glavnoj ulici nemaš parking, ali u susednim ulicama imaš onaj u zoni za nekoliko sati, ali i jedno javno parkirališe i javnu garažu. Javno parkiralište je prema Dunavu, a subotom mora da se čeka malo na ulazu jer dosta ljudi dolazi na obližnju pijacu. Imaš i javnu garažu kod Pinkija, što je suprotna strana, gde će verovatno biti više mesta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted yesterday at 11:35 AM Share Posted yesterday at 11:35 AM 5 minutes ago, DJ_Vasa said: U samoj Glavnoj ulici nemaš parking Ima privatni za 10 evra dnevno 🙂 to sam vec sredio. Ne cimam se za dva dana. 8 minutes ago, DJ_Vasa said: Ja bih se isključio posle Arene i prošao pored opštine Novi Beograd I ovo je dobro, na spanskih boraca, pa na bulevar Nikole Tesle i spicim relativno pravo do cilja. Cool. Ok imam materijal za odluku. Ako potreba jos nesto bicu slobodan da se obratim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koca Popovic Posted yesterday at 11:49 AM Share Posted yesterday at 11:49 AM Saobracaj u Beogradu sto se mene tice je katastrofa. Imao vise puta problema. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted yesterday at 11:51 AM Share Posted yesterday at 11:51 AM 8 minutes ago, JPM said: Ima privatni za 10 evra dnevno 🙂 to sam vec sredio. Ne cimam se za dva dana. I ovo je dobro, na spanskih boraca, pa na bulevar Nikole Tesle i spicim relativno pravo do cilja. Cool. Ok imam materijal za odluku. Ako potreba jos nesto bicu slobodan da se obratim Da, možeš i tako, ali ne znam da li će biti gužva jer se u Bulevaru Nikole Tesle nalazi hotel Jugoslavija, koji se sada ruši, pa je moguće da će biti otežano kretanje. To ćemo da vidimo kada budeš dolazio. Posle Arene imaš i isključenje ispred Genexa koje te vodi ka opštini Novi Beograd i kružnom toku, gde nastavljaš bulevarom Mihajla Pupina, prolaziš pored starog Merkatora i put te vodi u centar Zemuna. Ima više opcija, tako da nema brige kada se isključiš sa auto-puta. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted 23 hours ago Share Posted 23 hours ago (edited) 2 hours ago, JPM said: za par nedelja u Zemun, polazim u subotu iz Nisa Kakva Gazela... ako ideš iz Niš, odvojiš se na obilaznici i kod Miloševog Velikog skreneš desno ka NBG / Zemunu. OK, imaš tu Vojvođansku i Tošin Bunar, ali nikakav most da se s njim zajebavaš. Eo ovako: https://maps.app.goo.gl/XDxgM7d4kxvqMyaWA Edited 23 hours ago by fancy Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted 23 hours ago Share Posted 23 hours ago Samo upozorenje za subotu, ume gazela da se zagužva ponekad i subotom i to van uobičajenog špica radnih dana. Kako je moguće da bude neki sneg/susnezica/kiša ovih dana i za vikend, lako je moguće da pre autokomande počne značajno usporenje. Nije čep kao 07-10h ali bude prilično usporeno da smori. Obilaznica je no brainer u tom smislu, samo pazi na ograničenje jer i tamo ima kamere koje mere prosečnu brzinu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted 23 hours ago Share Posted 23 hours ago 12 minutes ago, fancy said: Eo ovako: https://maps.app.goo.gl/XDxgM7d4kxvqMyaWA Da, to su mi i kolege iznad preporučile. Niš-Novobeogradski nasip-Zemun. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted 23 hours ago Share Posted 23 hours ago Ma da, što reče Shonke, no brainer, iako je duže, čist je put, nema cimanja sa semaforima, nema mosta, većim delom izbegavaš gradski saobraćaj i pakao oko Gazele ukratko brže se stiže. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mama_mia Posted 21 hours ago Share Posted 21 hours ago 4 hours ago, JPM said: Ljudi, treba mi savet od Beogradjana ovde, vezano za izbegavanje guzvi u Beogradu. Moje pitanje se odnosi na termine prolaska preko Gazele, Moj savet je da ne slusas savete onih koji kazu da subotom po beogradima nema guzve. Oni ti nisu prijatelji jer subotom je guzva jos i veca. Mnogi odlaze iz bg a jos mnogiji dolaze upravo subotom - cak sam i konstatovala da je subota dan za obilaske bg `znamentosti`, znaci guzve na autoputu, trznim cenrima, grobljima.... ne znam sta se desava ali zapravo je svuda guzva tokom cele subote mozda kasnije popodne se smanji pa opet uvece nastavlja....Ostali dani takodje. Nikako ne dolazi, samo ces bezveze da gubis zivce. Mene za bg trenutacno drze zakovanom nemiri u svetu, uragani i licni mazohizam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicklord Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago Beograđani misle da nije gužva ako im treba samo 45 minuta da pređu 3km 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago Nicklord preteruje, ali objektivno ne smatra se gužvom ako uspeš da postigneš prosečnu brzinu od 15 km/h. Ja kao Beograđanin ne bih bio previše zabrinut u pogledu termina koje je JPM najavio za kretanje kroz grad. Da, subotom je uvek gužva, nekako te uvek iznenadi što je tolika gužva a neradni je dan, ali se sve ipak kreće, saobraćaj je samo usporen. Što se radnih dana tiče, na delu autoputa kroz grad postoji vrlo gadan špic u smeru jugoistok-severozapad u jutarnjim satima i apsolutno grozomorno nakazno užasan špic u smeru severozapad-jugoistok kada ljudi krenu da izlaze sa posla, znači počinje tako oko pola četiri i traje, traje, traje... do nekih sedam, pola osam. Ako se vraća pre podne, sve bi trebalo da bude sasvim okej, mada svakako može da posluša savete za obilaznicu ako želi da igra na sigurno. Samo ni po koju cenu ne čekati pomenute poslepodnevne časove. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted 5 hours ago Share Posted 5 hours ago Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts