Jump to content

Recommended Posts

Posted

CP3 je bas ozbiljna legenda sporta, ali nekako mislim da ga ljudi tako ne dozivljavaju.

Ili je to kod nas samo? Mozda zato sto se NBA vecinski u sustini nije ni pratio dok Jokic nije eksplodirao, a tad je bio Polov prajm.

Mislim da je i moja baba negde cula ime Dzon Stokton, Krisa Pola retko ko zna, a da ne prati basket. A i tu ne znaju bas svi, tipa ova evroligaska ekipa.

Jeste Stokton bolji, ali ne toliko. Mada, moglo bi se i debatovati ko je bolji.

• WOW 1
Posted

RxfCfL9.png

memphis na dobrom putu da padne van pet ili cak i u play-in. za denver bi bilo idealno da budu treci a memphis sesti. memphis jos ima utakmice sa denverom, warriorsima i sa wolvesima.

minnesota ima najlaksi raspored i to ubedljivo. mogu lagano da imaju sest pobeda i jedan poraz do kraja i da oni zavrse kao peti.

lakersi imaju najtezi raspored od svih ovde. samo sto su im ostale utakmice protiv ekipa sa zapada gde imaju skor 32-13 sto znaci da dobijaju vecinu utakmica. protiv istoka imaju 14-16.

denver jos ima utakmicu protiv warriorsa, minnesote, memphisa, houstona i mamukelashvilija, sto znaci da ce i njima biti zeznuto do kraja ako ne odigraju maksimalno ozbiljno. sto nije sigurno da ce biti slucaj.

jos brdo medjusobnih utakmica ovih ekipa do kraja, bice bas zanimljivo ispratiti kako ce se zavrsiti i da li ce na kraju juriti i matchupove (npr minnesota ako ima izbor izmedju 5. i 6.)

• Like 2
Posted

Baš sam gledao rasporede i došao da zaključka da je nemoguće tu nešto predvideti.

Obično ovih zadnjih kola budu bar neke pozicije rešene, pa ekipe malo kalkulišu sa postavama i minutažom, a ovde ko želi da ne potone skroz, mora da igra na max obrataja do kraja.

• Like 1
Posted

Pa nemoguće je predvideti, jer ima još 7-8 utakmica do kraja, jedino je sigurno da Memfis pada u plej in. Klipersi i Voriorsi će sad sve jače da igraju, dok Minesota ima laganiji raspored.

Posted (edited)
8 hours ago, 40Wins said:

Slazem se, nego sam vise mislio u kontekstu igraca, plejmejkera, koji ima kosarku u malom prstu, ali eto stalo se na dve pobede do zaokruzene karijere. 

Što se tiče igračke kvalitete, možda i zadnji, pravi, vrhunski play. Ka bi gledali samo način na koji jedan i drugi igraju, birao bi Paula. Možda je samo moj dojam, ali imam osjećaj da je raznovrsniji, tj. da može utjecati na igru i na druge načine, pored razigravanja. Tako da, ako treba, je CP3 je mogao zabiti 35-45 poena, hvatao bi po 10+ skokova... Svelo se na 2 pobjede, istina. Ali te 2021. Bucksi nisu ni trebali biti u NBA Finalu. Da ozljede nisu spriječile Brooklyn, Phoenix bi vjerojatno bio pometen u tom finalu. Harden se ozlijedio odmah, i svejedno je dok su KD i Kyrie bili zdravi, Brooklyn vodio 2:0 u seriji. Znači od G4 Durant igra protiv Bucksa bez Hardena i Kyriea. G5, Durant 49/17/10 3 stl, 2 blk. U G7 se, nakon dva tjedna, vratio Harden. Za 53 minute igre je upisao 22/9/9, 1 stl, 1 blk. Uz jezivih 29% iz igre i 17% za 3. Durant je imao 48/9/6, 1 stl, 1 blk. Znači, da se Kyrie nije ozlijedio, da se Harden nije ozlijedio, ili da je Harden samo mrvicu bolje šutirao tu seriju, Bucksi ne bi išli nigdje. I vrlo je vjerojatno da bi, i dan danas,više igrača i franšiza pokušavalo složit supertimove. Ovako je otprilike ostalo na 2 igrača i 3 franšize (uskoro 2). Fun Fact: Bruce Brown i Jeff Green su bili u toj momčadi Netsa 2021., a 2023. su sa Nuggetsima uzeli prsten.

Ugl, Chris Paul je serijski playoff choker. Jer nije jednom prosuo 2:0 ili 3:1 vodstvo u seriji. Nije jednom podbacio u G7 na domaćem terenu. Sa različitim momčadima, igračima, trenerima (od kojih je jedan također specijalist za prosipanje 3:1 vodstva)...ne može sve biti igrom slučaja. U karijeri je odigrao 9 playoff serija koje je odlučivala sedma utakmica. Izgubio je 6.

Edited by Bugl Khan
Posted
8 hours ago, MC Thunder 2 said:

Ne bih ja neosvajanje prstena stavljao kao neku senku na velike karijere velikih igraca.

U NBA je vazno da si na pravom mestu i u pravo vreme, mora mnogo kockica da se poslozi...osim ako se ne prezivas Jordan, Bryant, Duncan, Johnson, Bird, pa i James (titula sa Cle)...oni su kockice licno.

Apsolutno se slažem. Ali da je karijeru proveo u 2 franšize (ili 3,4... nebitno koliko ako te trejdaju kao Luku, jako bitno ako radiš što i Harden, KD, Shaq, Butler i slični), ok. Hornetsi nisu valjali, znamo kakva je to organizacija. I onda si organizira trade u Lakerse, to propadne pa ode u Clipperse, pa Rocketsi, pa Sunsi. I na kraju GSW i Spursi.

Btw, Duncan, Magic, Bryant i Bird su draftani u savršene situacije. Jordan nije, ali je čekao, borio se, i sa 28 godina, u svojoj sedmoj (ovo je jako bitno što se tiče BB legasija koji određeni igrači čejsuju BB) osvojio prvi NBA naslov. LeBron nije ostao(btw, u čemu je razlika između njegove titule sa Cavsima i one sa Lakersima?). Uvijek mi padnu na pamet šbbkbb situacije tipa: što da su Celticsi 1997, uz Chaunceya Billupsa, draftali T-Maca umjesto Rona Mercera? 1998. uzimaju Paula Piercea. Što da su Spursi uzeli Van Horna umjesto Duncana. Ili što da su 1995. uzeli Garnetta. Da li bi 1997. uzeli Duncana da igra centra? Ili da su Pacersi 1985. drugi pick iskoristili da uzmu Mailmana umjesto nekakvog roleplayera. Da li bi Indiana s Millerom i Maloneom zauistavila Chicago jednom.  Ili da je tog istog Malonea uzeo Chicago. Također umjesto nekakvog žestokog Busta. Ili da su uzeli Joe Dumarsa. Štzo da su Pistonsi umjesto Darka uzeli Mela? Karijera D-Wadea. Mela i Darka bi vjerojatno izledale bitno drugačije.

Zato, po meni, ne vrijede svi prstenovi isto. Ne pričam o Shaq-Rick Fox razlici, nego o 2 Hakeemova naspram 2 Durantova.

• Like 1
Posted

Stef još jedna vintage partija - 52 poena, 12-20 trojke. Već treći put ove sezone ubacuje 12 trojki. :Hail: Zanimljivo, u cijeloj prethodnoj karijeri ima ''samo'' po jednom 13 i još jednom 12 ubačenih trojki.

Deni Avdija nastavlja sa sjajnim igrama, još jedno vrhunsko veče i drugi karijerni triple double nakon što je prvi zabilježio prije otprilike mjesec dana. :thumbsup:

• Like 7
Posted (edited)

Neverovatan lik, malo reći bedan nastup. Promašeno bacanje, pa zicer, pa faul u zadnjoj sekundi. Taj zicer neki pametniji igrač možda ne bi bi šutao, nego bežao po terenu, 9 sekundi se lako "ubije" na otvorenom terenu.

Edited by realno *w
Posted

Realno nisu ni trebali doci u situaciju da Vestbruk ima polaganje za verovatno sigurnu pobedu, Edvards je trebao da resava mnogo ranije i to vise puta a on forsirao dodavanja... ali ovako je mnogo jaci filing 😂

Posted

Kakav mozak

12 minutes ago, realno *w said:

Taj zicer neki pametniji igrač možda ne bi bi šutao, nego bežao po terenu, 9 sekundi se lako "ubije" na otvorenom terenu.

Sve vreme sam razmišljao o tome. I da je pogodio, opet bi MIN imala osam sekundi da organizuje napad za trojku.

• WOW 1
Posted

Gledajte sa vedrije strane, da je Edvards resio u regularnom delu i prvom produzetku kao sto je mogao i trebao ne bi bilo ovog monstruoznog tripl dabla uz 60+ poena, to je bitnije valjda od pobede. Sigurno mu je i Jokic zahvalan, vodice ga na burek prvom prilikom 🥳

Posted
23 minutes ago, Zli Gli said:

Realno nisu ni trebali doci u situaciju da Vestbruk ima polaganje za verovatno sigurnu pobedu, Edvards je trebao da resava mnogo ranije i to vise puta a on forsirao dodavanja... ali ovako je mnogo jaci filing 😂

Допадају ми се твоји уписи, оригиналан си често, и дајеш неки контратег дискусији. Кад претјера човјек у нечему, често оде на другу страну спектра и постане, па неукусно. Вјерујем да имаш много више да понудиш од ових излета, који све више исијавају незрелошћу или жељом за пажњом

• Like 11
  • Ha-ha 1
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted
48 minutes ago, Barkley#34 said:

Sve vreme sam razmišljao o tome. I da je pogodio, opet bi MIN imala osam sekundi da organizuje napad za trojku.

Ma gde to očekivati od takvog glupana. Sad su bili bez Mareja, koji isto nije baš najčistiji, ali ne bi ovo uradio. 

Koliko je u tim završnicama, naročito u plejofu, bitan neki miran iskusan plej, koji zna da stane na loptu. Sve ono što RW nikad nije bio, niti će biti.