DameTime Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago 10 minutes ago, Don Dusko said: Fight i didnt want to see but glad it happened. 😄 Košarkaškim jezikom rečeno, pravi cripple fight Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dracarys Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago (edited) 16 minutes ago, Stiletto said: Ja to više vidim ovako... Sviran samo običan faul, igraj dalje... Lakše je biti prljav, nego pratiti intenzitet igre. Evo i ovaj gleda kuda tapka da lepo uhvati loptu, zlatna era. Da je levom rukom, sudija bi najverovatnije svirao turnover. Edited 3 hours ago by Dracarys Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago Zlatna era.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zli Gli Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago 24 minutes ago, Dracarys said: Druga pravila toliko da se na svakom drugom meču neko povredi. Šta je bilo na istoku prošle godine? Pokolj od povreda, na kraju je izašla ekipa najzdravija sa istoka, a i njima je Porzingis bio ošuren. To se isto pre nije dešavalo. Imaš 15 godina unazad tih situacija koliko hoćeš. Nevezano za povrede, pravila i sudijski kriterijumi su jako razliciti. Ona kosarka tad je nesto najbolje sto je moglo u tim uslovima, kao da oni ne bi mogli da izvode magije da im je dozvoljeno. Don't mix frogs and grandmothers Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dracarys Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago 7 minutes ago, Kronostime said: Zlatna era.... Tako je, izvlači sad Highlight najboljih poteza tog doba. Možeš i na basketu ispred zgrade da vidiš lepe poteze, ali bi bili pojedeni od današnjih profesionalnih igrača, pogađaj zbog čega? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papanikolesku Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago Zamisli kažeš neko bi pojeo Šeka 😄 Ili Majkla. Lebronov šampionski Klivlend, ili Majami, na Majklove Bulse recimo. Bilo bi zanimljivo, jednu utakmicu. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago 6 minutes ago, Dracarys said: Tako je, izvlači sad Highlight najboljih poteza tog doba. Možeš i na basketu ispred zgrade da vidiš lepe poteze, ali bi bili pojedeni od današnjih profesionalnih igrača, pogađaj zbog čega? Ti potezi su bili nesto uobicajeno u to doba - zbog toga se i cekala jutra/kasete/prenos tada - nije se gledalo odlozeno na jucubu. Gledalo se uzivo i uzivalo se u tome, a nije bilo DREAM TIMa na SP i Olimpijadi - nezamislivo u danasnjoj kosarci. 2 minutes ago, Papanikolesku said: Zamisli kažeš neko bi pojeo Šeka 😄 Ili Majkla. Lebronov šampionski Klivlend, ili Majami, na Majklove Bulse recimo. Bilo bi zanimljivo, jednu utakmicu. Isiah Thomas, Denis Rodman i Pistonsi onomad.... Dundjeri neki ispred zgrade... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago Jednostavno, današnja igra se zasniva na a) atletici - brzina i snaga kojima ćeš protivnika pretrčati ili nagurati pod koš pa izneti loptu na obruč b) automatici - do maksimuma uvežbane kretnje lopte i igrača oko odbrane dok neko ne ostane sam na šutu. Ako kretnje fulaju da neko ostane sam (pita se i odbrana, jebiga) daj loptu najboljem igraču i vidi pod a) Igrači iz 70-tih, 80-tih, 90-tih su mnogo više igrali "na kliker", na prepoznavanje odbrane, predviđanje kretnji, prosto su morali da izmišljaju košarku. Mali milion akcija koje se danas igraju još od školskih dana su tadašnji igrači morali da smišljaju u hodu. Danas samo Jokić i Dončić u NBA još igraju van šema i automatike, a tek van atletike... Primer: Pick'n'roll je akcija koju današnji igrači rade automatski, jer su to videli i odradili "milion" puta. Šta će oni koji su to igrali kad je to tek bilo izmišljeno? Da smišljaju fore iz glave, kako bi drugo. Evo kako Lari Bird podučava kako se igra pick'n'roll. Primetili ste kako je svaka lopta šutnuta na koš upala bez koske? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dracarys Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago 2 minutes ago, Papanikolesku said: Zamisli kažeš neko bi pojeo Šeka 😄 Ili Majkla. Lebronov šampionski Klivlend, ili Majami, na Majklove Bulse recimo. Bilo bi zanimljivo, jednu utakmicu. Ja to nisam napisao. Samo sam napisao da je sveukupno bila slaba era, a oni su se istakli u toj slabijoj eri. Verovatno je da bi MJ ili Šak bili i danas dominantni, ali ne kao pre. Kada vidiš taj način igre, kako neko ko se ikad bavio košarkom može da pomisli da je ranije bilo bolje. Uzmi danas random ekipe iz sredine tabele i pre neku utakmicu isto ekipa iz sredine tabele. Razlika je nebo i zemlja, od tehnike, do fizikalija do znanja, znači u svakom aspektu. MJ je bio Bog fizikalija tog vremena, ali nad kime? Hajde ti danas sa ovim igračima koji trče kao navijeni da se obračunavaš, pa sa recimo GSW i njihovim tricama da se nosiš. Šutirali su sa 8-9 metara kao dobar dan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papanikolesku Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago 14 minutes ago, Dracarys said: Ja to nisam napisao. Samo sam napisao da je sveukupno bila slaba era, a oni su se istakli u toj slabijoj eri. Verovatno je da bi MJ ili Šak bili i danas dominantni, ali ne kao pre. Kada vidiš taj način igre, kako neko ko se ikad bavio košarkom može da pomisli da je ranije bilo bolje. Uzmi danas random ekipe iz sredine tabele i pre neku utakmicu isto ekipa iz sredine tabele. Razlika je nebo i zemlja, od tehnike, do fizikalija do znanja, znači u svakom aspektu. MJ je bio Bog fizikalija tog vremena, ali nad kime? Hajde ti danas sa ovim igračima koji trče kao navijeni da se obračunavaš, pa sa recimo GSW i njihovim tricama da se nosiš. Šutirali su sa 8-9 metara kao dobar dan. Ne vučem uopšte paralelu između dve ere košarke, ponekad zaista deluje kao dva različita sporta. Kažem da ih niko ne bi pojeo, i da bi imali šta da ponude. Ne može se pričati o slaboj eri, jer ta era je izrodila brdo hall of famera, ikona ovog sporta. I jedni i drugi bi se prilagodili onoj drugoj eri, morali bi. Kao što bi Steph verovatno morao na prinudni odmor posle jedne utakmice sa Bad Boysima, jer bi mu verovatno Laimbeer polomio neki deo tela, jer; tako se igralo. Čisto košarkaški, današnji igrači su tehnički obučeniji, bolji, ali košarka nije samo tehnika. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zli Gli Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago Pre 20 godina je isto bilo kriticno ali dosta manje nego danas, ranije je tolerisano zvezdama a sad svi zivi koracaju i nose kao dobar dan. 2+1 se svira nenormalno, itd itd. Nemojmo se praviti da su danas talentovaniji i da su bolji suteri za 3 jer je procenat suta manje vise isti na nivou lige, samo se prangija 100x po mecu umesto 40. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dracarys Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago 7 minutes ago, Papanikolesku said: Ne vučem uopšte paralelu između dve ere košarke, ponekad zaista deluje kao dva različita sporta. Kažem da ih niko ne bi pojeo, i da bi imali šta da ponude. Ne može se pričati o slaboj eri, jer ta era je izrodila brdo hall of famera, ikona ovog sporta. I jedni i drugi bi se prilagodili onoj drugoj eri, morali bi. Kao što bi Steph verovatno morao na prinudni odmor posle jedne utakmice sa Bad Boysima, jer bi mu verovatno Laimbeer polomio neki deo tela, jer; tako se igralo. Čisto košarkaški, današnji igrači su tehnički obučeniji, bolji, ali košarka nije samo tehnika. Pa o toj eri je dovoljno reći kada samo prljavost ima na svojoj strani, ništa znanje ili kvalitet. Ja ti kažem da će ta era biti zapamćena koja čisto košarkaški nema šta da ponudi. Kada Drejmond u ovoj eri uspeva da sa njegovim "nepromišljenim potezima" da bude prljav, šta bi tek radio u onom dobu. GOAT onog doba bi bio. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zli Gli Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago Kakav crni goat, posle prvog dzukackog poteza bi ga neko patosirao 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dracarys Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago Pa vidim da je Rodman igrao dosta dugo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papanikolesku Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago 3 minutes ago, Dracarys said: Pa o toj eri je dovoljno reći kada samo prljavost ima na svojoj strani, ništa znanje ili kvalitet. Ja ti kažem da će ta era biti zapamćena koja čisto košarkaški nema šta da ponudi. Kada Drejmond u ovoj eri uspeva da sa njegovim "nepromišljenim potezima" da bude prljav, šta bi tek radio u onom dobu. GOAT onog doba bi bio. Što reče Zli Gli za tri, brisali bi parket njime. Znanje, diskutabilno, u najmanju ruku. Mislim na košarkaški intelekt. Ovde Bron i Somborac odudaraju toliko puno u odnosu na ostatak lige. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ludi za Poli Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago Majko draga opet rasprava od koje je i metastaza raka pankreasa manje bolna Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago Top rasprave na NBA topicu od kojih se većini digne kosa na glavi: - MJ vs Lebron - Šta će Lakersi uraditi u sezoni - Lakers vs Denver - Lebron u Lakersima (Miki vs Alpaka, delgado i Draki) - Da li Jamala treba trejdovati za glavicu kupusa - Zašto su Jokićevi saigrači najgori - Da, možda, ne: Jokić MVP - Nekad se igrala čvrsta (prava) košarka vs danas su najveći talenti u ligi 3 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zli Gli Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago 13 minutes ago, DameTime said: - Da li Jamala treba trejdovati za glavicu kupusa Ili MPJ-a, zavisi ko kako odigra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igor_ Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago Kuzma za Midltona, bas nemam misljenje o ovom trejdu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago Nebitan trejd. Middleton je nažalost ruina, tako da će Kuzma značiti Bucksima da se samozavaraju da su nešto posebno dobili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago Ja reko zezate se da je Kuzma otisao u Bakse. Koji meltdown ce to da bude. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago 1 hour ago, Dracarys said: Pa o toj eri je dovoljno reći kada samo prljavost ima na svojoj strani, ništa znanje ili kvalitet. Ja ti kažem da će ta era biti zapamćena koja čisto košarkaški nema šta da ponudi. Kada Drejmond u ovoj eri uspeva da sa njegovim "nepromišljenim potezima" da bude prljav, šta bi tek radio u onom dobu. GOAT onog doba bi bio. Dovoljno je reci da tu eru nisi ni gledao.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gggggggg Posted 56 minutes ago Author Share Posted 56 minutes ago 5 hours ago, BattleBender said: Sta tu predstavlja "previse" kao referentna vrednost? Meni je ovo jedan od najboljih trejdova napravljenih. Ajde ja volim Fox-a jos iz NCAA-a, pa sam kao bias. Ali svakako igrac koji je BAREM na nivou nekih all star-ova, doveden za... nista. Igrac koji je pokazao da nije silibajzer i da je spreman da popravlja svoje nedostatke (pre svega sut). Vecina bi uzeli supermax u SAC, i tu ulogu gospodara fransize (koja je uzgred u Kaliforniji), on je pokazao nesto vise ambicije i dao do znanja da hoce u neku ozbiljniju fransizu. Odlican match sa Wemby-em. Ako izuzmemo LBJ-a, pogotovo u domenu onog viseg iz neko dua, ja ne znam da li je bio takav duo koji ima toliko potencijala i za tranziciju i za pozicioni napad. I to ce biti tako jos barem 8,9 god. Jos u fransizi, kod trenera, koji su posledicno bogovi spacing-a... pa okej je igrac ali nekako nije niucemu top top, za koga bih dao 65 miliona po sezoni koliko ce dobiti uskoro. pitam se hoce li paul ostati u prvoj postavi i zajedno igrati ili ipak je to prenisko. fox je ok defanzivac za njegovu poziciju ali opet nista specijalno, sto ce ipak verovatno biti dovoljno jer ce imati wembanyamu iza sebe. upravo od suta wembanyame ce tu najvise zavisiti foxova produktivnost jer ako ce bas morati redovno cuvati (i to centar) francuza na liniji za tri poena onda se foxu otvara prostor do kosa i to ce izgledati ubitacno. usput nije ni neki posebni razigravac ni suter, zato mislim da mozda postoji sansa da zaigraju sa paulom. u pocetku mi ovaj rumor oko trejda middletona za kuzmu nije imalo puno smisla ali sto sam vise razmislio o istom, ipak je ovo logican potez bucksa. sada im jedino ostaje da se pomole da je ova uzasna sezona kuzme najvise do njegove kurcobolje u washingtonu nego do realnog stanja stvari. bolji je defanzivac od mrtvog middletona a u napadu ce valjda uspeti konacno da nesto ubaci. btw, da se podsetimo da je kuzma prosle godine u ovo vreme odbio trejd u maverickse jer po njegovim recima nisu bili ozbiljan kontender. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bugl Khan Posted 56 minutes ago Share Posted 56 minutes ago 5 hours ago, Marvin said: Postoji ovde i kontra-teza a to je da bi aktivnom kupovinom dao prostora i samom Luki da kaze - ja idem u fransizu A (npr. Denver) inace necu potpisati novi ugovor (sto je danas realnos u NBA) i time sebi jos vise otezao situaciju. Ali time što su mu sve napravili iza leđa nisu umanjili tu mogućnost. On sljedeće ljeto može iz Lakersa ako mu se negdje drugdje više sviđa, u što ne vjerujem (nije baš da superzvijezde ne produljuju ugovore, i da im se žuri napustit LA). Mavsi bi prošli bolje da je kontaktirao više franšiza, ne može nitko reći da ne bi. A ako je Nico baš toliko htio ADa (koji je puno ranije znao za trejd), morao je dobit više. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts