Jump to content

Recommended Posts

Posted

1. MJ

2. Steph

3. Lebron

4. KAJ

5. Bird

Po freethrow metrici koja uzima u obzir neke napredne parametre, provlači advanced statse kroz neuronske mreže, Transformers i slično...

• Like 1
Posted
1 hour ago, freethrow said:

Vodite diskusiju fino i argumentovano, ali se ponašate kao da goat može biti neko ko je menjao ekipe... MJ, Russell, Steph, Dirk, Timmy, Kobe... U tom podskupu leži zec.

Kad pominješ Timmyja, Horry je dao jednu interesantnu izjavu, kaže da je Hakeem 20 x bolji košarkaš, i da se ne zeza. 

Priča da je Hakeem trenirao nestvarnim intenzitetom. Nije bilo razlike između treninga i utakmice, a tada su reg. season utakmice igrane bez rezerve.

Ali kaže da je Kobe bolji od obojice, najbolji sa kim je igrao.

Posted
1 hour ago, gggggggg said:

za mene je durant bolji kosarkas od curryja

SVakako bi ga pobedio 1 na 1. Ukoliko treba da nosi talentovanu ekipu do titule, da izbaci jedno 120 košarkaša iz lige i da promeni način na koji se pika basket, tu nisam siguran... Do titule 2022 se moglo nešto i diskutovati, nakon toga ne. Koristan i sjajan sidekick, možda najbolji sidekick svih vremena.

• Like 1
Posted
2 hours ago, gggggggg said:

za mene je durant bolji kosarkas od curryja

57 minutes ago, freethrow said:

SVakako bi ga pobedio 1 na 1. Ukoliko treba da nosi talentovanu ekipu do titule, da izbaci jedno 120 košarkaša iz lige i da promeni način na koji se pika basket, tu nisam siguran... Do titule 2022 se moglo nešto i diskutovati, nakon toga ne. Koristan i sjajan sidekick, možda najbolji sidekick svih vremena.

Možda je u svim ovim diskusijama pogrešan termin "bolji", možda je ispravnije reći "ostvareniji" ili onaj čiji je uticaj na igru pozitivno značajniji. Curry je svakako ostvareniji igrač od KD-a i mislim da tu nema dileme. Lepo ubaci freethrow ovo ko bi pobedio 1 na 1, to ne znamo a nije ni važno u ovim diskusijama. Pobedio bi verovatno Shaq svakoga u istoriji pa to ne znači da je goat.

1 hour ago, Wook said:

Kad pominješ Timmyja, Horry je dao jednu interesantnu izjavu, kaže da je Hakeem 20 x bolji košarkaš, i da se ne zeza. 

Priča da je Hakeem trenirao nestvarnim intenzitetom. Nije bilo razlike između treninga i utakmice, a tada su reg. season utakmice igrane bez rezerve.

Ali kaže da je Kobe bolji od obojice, najbolji sa kim je igrao.

Pa i ne čude me ovakve priče. Timmy generalno jeste bio malo krut, njegov dijapazon poteza i pokreta je vrhunski za dobrog visokog, ali nije na nivou ovih tehnički najviših klasa. Ali vratio bih se na ovo iznad, on je svakako mega ostvaren igrač, a imao je i strašne kvalitete koji nisu strogo vezani za parket, utakmice i brojke, verovatno najbolji superstar za svlačionicu u istoriji lige.

Kobe je tehnički najdoteraniji igrač ikada, elegancija pokreta i sve, ali bio je suviše neefikasan za ove pojmove najvećih među najvećima. A i bio je najunikatnija kopija, ali ipak kopija boljeg od sebe.

• Like 2
Posted (edited)

Ono što se slabo zna o Hakeemu je njegova druga sezona u ligi 85/86 gde je bio 4. u izboru za MVP, prvi skakač i prvi skorer celog plej ofa. 

U finalu zapada izbacio showtime lal sa 4:1, najdominantniji tim 80-tih sa nekim ludim prosekom preko 30 poena, 10+ skokova, 4 BLK i 2+ stl. U finalu izgubio od Birdovog Bostona.

Koliko je bio dobar igrač govori to da i dan danas niko u Houstonu ne žali što su birali njega pre MJ-a. Skidaju kapu Jordanu, ali ne žale zbog Dreama.

Edited by Wook
  • Like 2
Posted

Jeste Hakeem je imao faktički dve karijere, rani Hjuston i kasni Hjuston. Plus što je priča da dok je bio Akeem i nije postao musliman, bio usijana glava, zajeban lik, nervozan i kavgadžija. ALi talenat i rad su uvek bili tu.

Meni je Timmy tu zapravo fascinantniji: levi post, pogled preko ramena i jedan od bukvalno dva poteza i to je to. Kao linux skripta, radi jednu samo stvar ali je radi savršeno.

Posted

Što kaže Haos Timmy onako krut, ali kao mašina. 

Hakeem lepota i lakoća igre na postu, neviđeno do sada i all time no.1 bloker lige. 

Posted

Mad Max priča da je Hakeem znao da zavali šamarčinu, šake kao šmirgla, kad lupi nije ti dobro.

Jednom je u Seatlu na poluvremenu muški lupio Vernona, sastavio ga sa zemljom. Kad je došao sebi Vernon razbio ogledalo i sa parčetom stakla jurio Dreama : ) Kaže da je od tada bio fin prema njemu.

Posted
1 hour ago, Chaos Is Me said:

Možda je u svim ovim diskusijama pogrešan termin "bolji", možda je ispravnije reći "ostvareniji" ili onaj čiji je uticaj na igru pozitivno značajniji. Curry je svakako ostvareniji igrač od KD-a i mislim da tu nema dileme. Lepo ubaci freethrow ovo ko bi pobedio 1 na 1, to ne znamo a nije ni važno u ovim diskusijama. Pobedio bi verovatno Shaq svakoga u istoriji pa to ne znači da je goat.

Pa i ne čude me ovakve priče. Timmy generalno jeste bio malo krut, njegov dijapazon poteza i pokreta je vrhunski za dobrog visokog, ali nije na nivou ovih tehnički najviših klasa. Ali vratio bih se na ovo iznad, on je svakako mega ostvaren igrač, a imao je i strašne kvalitete koji nisu strogo vezani za parket, utakmice i brojke, verovatno najbolji superstar za svlačionicu u istoriji lige.

Kobe je tehnički najdoteraniji igrač ikada, elegancija pokreta i sve, ali bio je suviše neefikasan za ove pojmove najvećih među najvećima. A i bio je najunikatnija kopija, ali ipak kopija boljeg od sebe.

Fun fact: Kobe ima za 0.1% slabiji true shooting od Duncana

• Like 2
Posted
12 minutes ago, Урош19 said:

Fun fact: Kobe ima za 0.1% slabiji true shooting od Duncana

A pre povrede Ahilove je Kobe zapravo imao za 0.4 bolji karijerni true shooting percentage od Timija... Jedan je neefikasni SG, drugi je PF/C mašina, tako makar kažu. 

• Like 1
Posted

Mnogo mi je nesavršena ta kategorija po kojoj je Zach Lavine debelo efikasniji od Kevina Garnetta. Po njoj su od Kobea efikasniji Derozan, Lavine, Bogdan Bogdanović, Trae Young, Darius Garland, Donovan Mitchell i mnogi mnogi drugi nesavesni potrošači. 

• Like 2
Posted (edited)

To je kategorija koja favorizuje igrace koji pogadjaju trice i naravno da sama, bez svih ostalih brojki i konteksta nema neki vanserijski znacaj.

1 Kyle Korver ima preko 60% karijerni TS, a od ofanzivne igre je umeo samo da pogodi tricu i to klasicni spotup ili iz dotrcavanja

Edited by SteveFrancis#3