Chaos Is Me Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Mnogo bih voleo da Pacersi osvoje iako je realno da ovi role playeri OKC-a odigraju daleko bolje na svom terenu. Inače, za neke priče o potencijalnoj dinastiji OKC (za šta svakako imaju šansu imajući u vidu mladost, ugovore i resurse pikova) ključno će biti da se Holmgren razvije u mnogo stabilnijeg igrača nego što je trenutno. 5
Darko Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 21 minutes ago, Chaos Is Me said: Mnogo bih voleo da Pacersi osvoje iako je realno da ovi role playeri OKC-a odigraju daleko bolje na svom terenu. Inače, za neke priče o potencijalnoj dinastiji OKC (za šta svakako imaju šansu imajući u vidu mladost, ugovore i resurse pikova) ključno će biti da se Holmgren razvije u mnogo stabilnijeg igrača nego što je trenutno. Ne bih se složio. Imaju Topića koji ni minut nije odigrao a bio 12-i pik, pikova koliko hoćeš i dobre ugovore. Čak iako se ne popravi mnogo, Holmgren može da se trejduje sa pikovima za nekog opakog igrača.
Chaos Is Me Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Čisto sumnjam da će trejdovati Holmgrena. Igrač tih dimenzija sa dobrim osećajem za igru i širokim repertoarom na obe strane parketa ne raste na grani. Kakav Topić, ovde pričamo o ambicijama za dinastiju, dakle o najvišem mogućem nivou i win now strategiji za narednih 5, 6 sezona. U ovakvom intenzitetu kakvim se igrao ovaj PO ni mnogo bolji i iskusniji igrači se nisu snašli.
SteveFrancis#3 Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Na kraju OKC najblaze receno nije blistao u ovom PO. Nije nijedna ekipa. Tako da za mene ono sto sam napisao pre koju nedelju stoji - nikad laksi put do nekog velikog rezultata. To sto su neki idioti sjebali sve sto su mogli, pa se ovaj prozor propustio, vec je za plac i nevericu onih koje se to tice. Thunder mozda vec sledece godine bude izgledao kao nekoc GSW u smislu zatvaranja citave konferencije, no videcemo sta nose naredni meseci.
Darko Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 2 minutes ago, Chaos Is Me said: Čisto sumnjam da će trejdovati Holmgrena. Igrač tih dimenzija sa dobrim osećajem za igru i širokim repertoarom na obe strane parketa ne raste na grani. Slažemo se. 2 minutes ago, Chaos Is Me said: Kakav Topić, ovde pričamo o ambicijama za dinastiju, dakle o najvišem mogućem nivou i win now strategiji za narednih 5, 6 sezona. Baš je on ključ po meni. Plej koji ume da razigra (što im fali kao hleb nasušni) a u isto vreme veoma mlad i talentovan. Njegov ugovor im daje mnogo fleksibilnosti u budućnosti ako bude ispunio očekivanja, a mislim da hoće. Ok, pristrasan sam, priznajem. Ali ne verujem da sam daleko od istine.
Ludi za Poli Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Mnogo je veca vjerovatnoca da ce Topic biti trejdovan u paketu za nekog spremnog i provjerenog kreatora ili krupnije krilo nego da dobije ovlasti i loptu u ruke u ekipi koja je vec sad na 65+ pobjeda i kontender narednih 5 godina. On je projekat kojem ce trebati lopta u rukama sto je pored SGA i J-Duba skoro pa nemoguce. 1
McLeod Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago On 6/6/2025 at 11:47 AM, McLeod said: Indijana mi nekako ima dusu za razliku od OKCa. Iako bi OKC trebalo ovo lagano da resi, nemaju mi taj sampionski drive i sinergiju. Not too soon.
Darko Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 28 minutes ago, Ludi za Poli said: Mnogo je veca vjerovatnoca da ce Topic biti trejdovan u paketu za nekog spremnog i provjerenog kreatora ili krupnije krilo nego da dobije ovlasti i loptu u ruke u ekipi koja je vec sad na 65+ pobjeda i kontender narednih 5 godina. On je projekat kojem ce trebati lopta u rukama sto je pored SGA i J-Duba skoro pa nemoguce. I ja mogu da vidim taj scenario ali problem je što im fali plej. SGA i J-Dub to nisu, dok Top jeste. Lu Dort ima još godinu dana ugovor a posle toga opcija kluba na još jednu. Umesto da preplate Dorta da ostane posle toga, mogu da premeste J-Dub na trojku, SGA na dvojku (njegova prirodna pozicija), a Topa na kecu. Uostalom, videćemo. Imaju sijaset dobrih kombinacija koje mogu da izvedu, u fantastičnoj su poziciji a Presti zna posao.
Ludi za Poli Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 1 minute ago, Darko said: I ja mogu da vidim taj scenario ali problem je što im fali plej. SGA i J-Dub to nisu, dok Top jeste. Lu Dort ima još godinu dana ugovor a posle toga opcija kluba na još jednu. Umesto da preplate Dorta da ostane posle toga, mogu da premeste J-Dub na trojku, SGA na dvojku (njegova prirodna pozicija), a Topa na kecu. Uostalom, videćemo. Imaju sijaset dobrih kombinacija koje mogu da izvedu, u fantastičnoj su poziciji a Presti zna posao. SGA nije klasican play ali je igrac koji ce uvijek imati loptu u rukama vecinu vremena, nebitno vodio ga kao jedinicu ili dvojku. Sad sam procijeni koliko je realno da mu Daigneault smanji broj posjeda na lopti i poveca mu broj off ball posjeda (uzmi u obzir i da je SGA klimav tricas) i te posjede dadne djetetu koje ima fakticki 0 profesionalnog iskustva, izlazi iz ACL i tanak je suter sto mu u startu limitira kreatorski potencijal na NBA nivou. Ja prije vidim da ce oni dodavati neko krupnije krilo kad Dortu istekne ugovor nego da ce uopce ici po igraca koji ce uzeti loptu iz ruku Shaiju.
Darko Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 2 minutes ago, Ludi za Poli said: SGA nije klasican play ali je igrac koji ce uvijek imati loptu u rukama vecinu vremena, nebitno vodio ga kao jedinicu ili dvojku. Sad sam procijeni koliko je realno da mu Daigneault smanji broj posjeda na lopti i poveca mu broj off ball posjeda (uzmi u obzir i da je SGA klimav tricas) i te posjede dadne djetetu koje ima fakticki 0 profesionalnog iskustva, izlazi iz ACL i tanak je suter sto mu u startu limitira kreatorski potencijal na NBA nivou. Ja prije vidim da ce oni dodavati neko krupnije krilo kad Dortu istekne ugovor nego da ce uopce ici po igraca koji ce uzeti loptu iz ruku Shaiju. Imaš poentu ali mislim da bi Shai bio još ubitačniji da ima nekoga da mu namesti koš. Naravno, pomoglo bi ako Shai poradi više na trojci, do sada je pokazao znake napredka.
Ludi za Poli Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 4 minutes ago, Darko said: Imaš poentu ali mislim da bi Shai bio još ubitačniji da ima nekoga da mu namesti koš. Naravno, pomoglo bi ako Shai poradi više na trojci, do sada je pokazao znake napredka. Ja bih prije rekao da je tip igraca kakav su Shai ili Brunson upravo maksimiziran u ovakvoj kosarci sa puno lopte u rukama i ciljanjem povoljnih situacija za trazenje svojih poena kroz pick, izolacije i post up. Ne vidim ga nikako u nekom Devin Booker profilu gdje ce dio on ball posjeda zamijeniti otvaranjem kroz blokove za suteve za 3 ili poludistancu. OKCu je po mom misljenju kljuc da se J-Dub i Chet razviju u dovoljno kvalitetne sekundarne kreatore koji ce dobro koristiti prostor kad protivnik udvoji Shaija (sto je skoro pa neizbjezno obzirom koliko je dobar 1 na 1 kad mu ostavis stranu). U teoriji i Topic bi se mogao u to profilisati al ako je vec plan da ga se maksimizira, njemu treba ekipa gdje ce on imati loptu u rukama kao primarni kreator. 2
Chaos Is Me Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Neće sigurno MVP lige da se menja ili smanjuje protagonizam zbog Topića, uozbiljite se. Volim Topa ali pitanje je da li bi on mogao u ovom trenutku da bude primarni kreator neke Albe, a mi ovde pričamo o NBA contenderu i potencijalnoj dinastiji. J-Dub se razvija lepo i već sad je neki njihov Jaylen Brown. SGA nije sporan. Sporan je Holmgren ali on ima potencijal da bude i značajniji igrač za ekipu nego Williams. 5
Darko Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Sada ću Topa da branim ko Mek Bobija, nema mi druge Imate pravo, mada mislim da bi Topu trebala biti data šansa ako ništa drugo.
Stiletto Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Topu bi odlično bilo, naravno ako se potpuno oporavio od povrede, da provede mesec dana priprema u avgustu sa reorezentacijom. Verovatno neće postići potrebnu spremu da ide na Evropsko prvenstvo, ali će mu mnogo psihološki značiti.
aleksandar2806 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 59 minutes ago, Stiletto said: Topu bi odlično bilo, naravno ako se potpuno oporavio od povrede, da provede mesec dana priprema u avgustu sa reorezentacijom. Verovatno neće postići potrebnu spremu da ide na Evropsko prvenstvo, ali će mu mnogo psihološki značiti. On u ovom trenuku nema kvalitet da bude u sastavu za evropsko.Koliko on uopste ima minuta seniorske kosarke? 1
freethrow Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Evo sve neke dinastije, prvo Lejkersa, pa Denvera, pa Milvokija, pa Bostona... 2
Stiletto Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 1 hour ago, freethrow said: Evo sve neke dinastije, prvo Lejkersa, pa Denvera, pa Milvokija, pa Bostona... A sve dinastije na jedan pogrešan korak od "ode sve u peršun". Pitati Karija i Tejtuma u ovom plej ofu, a Bog zna koga u sledećim sezonama.
McLeod Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Treba OKC prvo da osvoji ovo da ima sansu da bude dinastija. A inace, ne vidim ni to. Vidim da osvoje neki prsten, ali realno ista prica kao Boston prosle godine - mnogo povreda, mnogo ekipa u nekoj tranziciji, nema tu dinastije.
Skyglider Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Topić da se nada da ga trejduju u neku ekipu koja nije kontender inače će u OKCima naredne sezone da vidi parket samo u garbage time.
BattleBender Posted 17 minutes ago Posted 17 minutes ago Za dinastiju ti treba igrač oko kojeg moze da se napravi visegodisnji sistem (znam i mene smara ta reč). Igrači za dinastije su Duncan, Curry, i eventualno LBJ (da ne ponavljam po k put sto mislim da je sa njim nezgodno). Naravno Shaq, kad se ne zajebava totslno. I eventualno može i sa Jokićem (ukoliko se sve posloži). I to je to u poslendjih 25 god. Ni Kobe nije baš za to bio. SGA sigurno nije za to. Ne znači to da OKC sigurno neće biti, mozda imaju ultra pametno vodjenje fransize, mozda jos nesto dobro draftuju, nikad ne znas... Zato su Duncan i Curry to sto jesu.
Recommended Posts