Jump to content

Recommended Posts

Posted
7 hours ago, Darko said:

I da ponovim - onaj trejd za Goberta je unakazio Minesotu. Još ima 3 sezone u proseku i oko 36 miliona po sezoni. Morali su da mu produže ugovor da bi imali mesta za druge, inače bi u ovoj sezoni zarađivao preko 50 milki. 

unistio a oni vezali dve najbolje sezone u istoriji fransize ;D

• Like 9
Posted
2 hours ago, Chaos Is Me said:

Prođu li Knicksi biće metla. Ja mislim da Pacersi sa svojom rotacijom i tempom mogu bolje da se suprotstave + imaju možda i najefikasnijeg ballhandlera u ligi. 

Nažalost ovo.

Pacersi imaju tu neku šansu da na Carlislea i dobar sut njihov a los OKC uzmu jedan ili možda 2 utakmice, al za nešto više teško. OKC je ih baš odradila pješke u svom ritmu oba meča regularne sezone koja znam nije plejof al solidan pokazatelj što da se očekuje od tih ekipa.

Protiv OKC ti treba više ballhandlera jer oni imaju način da svakog od njih pritisnu, a ako se oslanjaš na samo 1 koliko god on efikasan bio upadaš u njihov gameplan i samo je pitanje vremena kad i on počne da usled tolikog pritiska gubi fokus i otvara priliku za tranziciju Thunderu odakle te uglavnom slome. Moj problem sa OKC je što je to ekipa sa ozbiljnom dubinom ali kad vidiš kakav pritisak oni naprave na protivničkim ballhandlerima sa tim igračima i što se sve na njima dopusti, a sa druge strane imaš očigledan strah kod defanzivaca da i blizu priđu SGA i neki kontakt iniciraju jer se iz nekog razloga defanzivni plejof intenzitet na njega ne odnosi pa on lagano uz sav skill koji posjeduje pjeske odrađuje svaki defanzivni matchup koji dobije. Sa tolikim prostorom koji on dobije usled tog "straha" + ociglednog skilla koji ima on nema problema da bude efikasan i napravi i dodatno prostora i sebi i drugima uz pomoć toga pa sve sto on radi djeluje nekako prelagano i otud generalno "nezadovoljstvo" sa tim sto on prikazuje.

• Like 4
Posted

inace cestitke silnim navijacima thundera. nisam znao da vas ima toliko, cudno sto nisam video nikoga da prica o njima. bio sam mozda jedini uz
@Ludi za Poli da smo pisali koliko su brutalna ekipa. cak je par dana/nedelja pre playoffa bilo tu upisa kako nisu playoff ekipa i da nece uraditi nista.

• Like 3
Posted (edited)
6 hours ago, Урош19 said:

Ne znam što si naveo izbacivanje ovosezonskih Lejkersa kao uspeh.

Sa ostatkom se slažem

A jebiga Urose, lako je sada kurciti se TM

Bez obzira na lose sklepan roster bez centra, uspeh je izbaciti LBJ+Luku (i ovakvog, 70% od top nivoa) iz plejofa. Kad je trejd obavljen, Lejkersi su i Denver nakantali u gostima stoka razlike, a bogami kasnije i Oklahomu i mnoge dobre timove. Dosli su do #3 i najveci broj analiticara a i forumasa je ocekivao prolaz Lejkersa. To sto si Denverovac i ne podnosis LAL, glupo je da guras kao neki argument da su ovogodisnji Lakersi bili nista posebno, videces vec sledece godine ako se dovede C koliko ce drugacija prica biti.

Edited by delgado
Posted (edited)
1 hour ago, delgado said:

A jebiga Urose, lako je sad kurciti se TM 

Bez obzira na lose sklepan roster bez centra, uspeh je izbaciti LBJ+Luku (i ovakvog, 70% od top nivoa) iz plejofa. Kad je trejd obavljen, Lejkersi su i Denver nakantali u gostima stoka razlike, a bogami kasnije i Oklahomu i mnoge dobre timove. Dosli su do #3 i najveci broj analiticara a i forumasa je ocekivao prolaz Lejkersa. To sto si Denverovac i ne podnosis LAL, glupo je da guras kao neki argument da su ovogodisnji Lakersi bili nista posebno, videces vec sledece godine ako se dovede C koliko ce drugacija prica biti.

Ma znam, zezam se samo.

Ne mogu reći da sam i ja očekivao prolaz LAL ali sam mislio da serija ide bar u 6

Edit: A nije baš da ne podnosim LAL, može se reći da sam navijao za njih do pojave Jokića u NBA

Edited by Урош19
  • Like 1
Posted
1 hour ago, gggggggg said:

inace cestitke silnim navijacima thundera. nisam znao da vas ima toliko, cudno sto nisam video nikoga da prica o njima. bio sam mozda jedini uz
@Ludi za Poli da smo pisali koliko su brutalna ekipa. cak je par dana/nedelja pre playoffa bilo tu upisa kako nisu playoff ekipa i da nece uraditi nista.

Bilo je ocito svakome ko je zelio vidjeti. Oni su bez imalo pretjerivanja jedna od najboljih defanzivnih ekipa ikad. Dugo vremena nije bilo ekipe koja u top 8 rotaciji ima 7 legitimnih all-NBA kandidata. To im daje nevjerovatnu zastitnu mrezu da ostanu u utakmici kad napad stane sto im se i desavalo protiv Denvera zbog nepripremljenosti na zonu i prespore prilagodbe trenera plus samog neiskustva Cheta i J-Duba u PO mecevima gdje ce ti se eksploatsati svaka mana. Kad su se tu prilagodili, stajanja vise nije bilo. 

• Like 1
Posted
5 hours ago, MrTwister said:

Prodju li Pacersi, bice slicno samaranje poput ovog Wolvesa. Ako uzmu jednu dvije utakmice puna kapa.

Min/OKC G4 je bila jako dobra utakmica, jedna od boljih u PO. G3 je bio blow out. G5 Min nikako nije mogla da da kos.

Sve u svemu OKC je oko 10-15% bolji od svih ekipa sada u PO. Ali ne vise. It tih 10-15% se moze promeniti u prve dve utakmice finala.

I ja mislim da Indijana ima vise sansi protiv OKC nego NY i ako prodju i ako dobiju 2 utakmice i nece biti blow-out-a bice super finale. Let's hope 🙂 

Posted

Razlog zasto je Denver pruzio najveci otpor (do sada) je zato sto su Thunderi bili forsirani da igraju i sa Chetom i sa Hartenstajnom konstantno zbog Jokica. To je Denveru dozvolilo da dosta igra zonu u kojoj su, iznenadjujuce, bili dosta disciplinovani (nadam se da je to do Adelmana i da ce odbrana biti jos bolje sledece sezone) i uspeli su da ustopuju napad OKC poprilicno dok su na drugoj strani mogli da racunaju na gravity Jokica cak i kad ovaj ne pogadja pa je to ostavljalo prostora za Gordona ponajvise dok se ovaj nije povredio. Steta sto Denver nije bio potpuno zdrav, ne kazem da bi dobili ali bi bilo dosta blizu u najmanju ruku, ipak je otislo u 7 utakmica i pored svega.
Trenutni OKC je bolja ekipa ali videlo se i tokom sezone da je jednostavno u pitanju matchup, ne lezi im Denver zbog svojih specificnosti.

• Like 11
Posted
12 hours ago, gggggggg said:

unistio a oni vezali dve najbolje sezone u istoriji fransize ;D

Veoma je moguće da bi imali NBA finale da nije bilo tog trejda. Umesto njega su mogli da draftuju Kesslera, igrača sličnih sposobnosti ili da dovedu Hartenstein-a i slične za mnogo manje para. Takođe bi im ostalo para da pojačaju klupu, na primer još jedan plej itd. 

Posted

Indijana kad igra loše to izgleda baš ružno, kad igra dobro to je onda baš lepo za oko. Baš velika razlika u estetskom utisku u zavisnosti od toga kako igraju.

Nekako kad gledam druge ekipe, npr. Nikse estetski utisak je uvek sličan, samo konstatuješ kvalitet izvedbe, kod Indijane kao da su dva tima 

• Like 1
Posted

Indijana pala psiholoski, usli opusteno, znaju da ako zabrljaju imaju priliku pred svojom publikom da okoncaju seriju sto ce se i desiti.

Posted
15 hours ago, Darko said:

Veoma je moguće da bi imali NBA finale da nije bilo tog trejda. Umesto njega su mogli da draftuju Kesslera, igrača sličnih sposobnosti ili da dovedu Hartenstein-a i slične za mnogo manje para. Takođe bi im ostalo para da pojačaju klupu, na primer još jedan plej itd. 

lako je biti gm posle trejda. 

Posted
4 hours ago, doragan said:

Indijana pala psiholoski, usli opusteno, znaju da ako zabrljaju imaju priliku pred svojom publikom da okoncaju seriju sto ce se i desiti.

Very bad gameplan 🙂

Kad su namerno faulovali Robinsona da dobiju bilo sta, neki preokret, ni blizu kraja utakmice, bilo je jasno da nema vise ideja, karata, to je bilo to. NY pogodili sve kad je trebalo a Indijane promasivala, ako su i jedva stigli da sutiraju. 94 poena 🙂

Mogucnost za 7 se povecala.

.