Jump to content

Recommended Posts

Posted

Bice da ono mucenje sa Howardom u bubbleu nije slucajno, ali stvarno zanima me od onih koji vise prate i bolje poznaju NBA da li bi  Jokic opstao protiv onih cudovista u 90im?

• Ha-ha 5
Posted

Vise su se Klipersi sinoc/jutros raspali iz cista mira nego sto je Denver nesto leteo po terenu. Morace to mnogo bolje za OKC. 

• Like 1
Posted
1 hour ago, Dzordz Orvel said:

Bice da ono mucenje sa Howardom u bubbleu nije slucajno, ali stvarno zanima me od onih koji vise prate i bolje poznaju NBA da li bi  Jokic opstao protiv onih cudovista u 90im?

A 1984? 😁

• Ha-ha 1
Posted (edited)

Ova pobeda, i na ovaj nacin je mozda spas ove Denverove ekipe.
Koliko god da sam Jokic believer, poceo sam da postavljam pitanje da li je upao u zamku u koju je upao Lebron vise puta tokom cele karijere.
Ne mozes i ne smes da bude toliko carry out i tatko celog tima. To jednostavno dovodi do toga da igraci postanu underachieveri. Mora nekad da im se da prilika da igraju, i to kad je bitno, makar i gresili. Cim NBA igrac statira i stalno postoji jedan lik koji vadi tim iz govana, igraci se jednostavno osecaju kao nesposobni idioti. Puca ih imposter syndrom itd. Svako ko je zavrsio u NBA kao kosarkas, naviko je tokom kosarkaskog formiranja da ima odredjenu vaznost, potrebu da inicira neke stvari. Nije naviknut da bude statista i supporting cast. Po tome se razlikuje NBA od npr Evrope. I zato ti igraci igraju losije, i deluju nesposbnije nego sto jesu.

Mislim da je to slucaj malo i kod Jokica i sa celim Denverom, nazalost.

Izgleda da od modernih velikana, samo Jordan i Duncan su uspeli da ishendlaju to sve lepo. Zato je prvi goat, a drugi top5, iako to mnogima deluje preterano.

Edited by BattleBender
Posted

Odgledah jos jednom Denver-Klipersi. Koliku rolu ima Gordon u ovoj seriji,neverovatno. Mislim da ce OKC imati problem sa Gordonom na niskom postu. Covek igra punom snagom,sa dosta kontakata ili je kos faul ili dobije blokadu,nastavlja u istom ritmu non stop,nista ga ne zanima.

• Like 6
Posted

Pa mislim da je ta poluga Jokic - Gordon kljuc sansi Denvera da izadje kao pobednik iz te serije.
Ako ne uspostave svoju igru (da ne kazem 2v2, jer to nije 2v2) mislim da su sanse bas male.

Posted
4 hours ago, Dzordz Orvel said:

Kojih konkretno, Jokić je prirodno jak kao konj i ima više kila (i to prilično) od svih osim od Šeka. 

Šta bi mu to tačno radili, lik igra kao plejmejker i među najboljim je šuterima za tri u ligi, a ako treba, može i da igra ,,bully ball" jer ne vidim što ne bi i šta mu to fali?

Jokić 211 cm, 129 kg

Hakeem Olajuwon 213 cm 116 kg

Shaquille O'Neal 216 cm 147 kg (u mlađim danima oko 130 kg)

David Robinson 216 cm 113 kg

Patrick Ewing 213 cm 109 kg

Dikembe Mutombo 218 cm 118 kg

Alonzo Mourning 208 cm 111 kg

• Like 3
Posted

Greška, 116 po vikipediji, i dalje značajno manje od ove naše sirovine. Gde ti je masa ..... izdefinisana? 😁

Tenk

ap25067240650159.jpg?c=16x9&q=h_833,w_14

Posted

Ovo mnogo mekano u odnosu na serije Sota - Lal i Denver - Klipersi.

Sve pobede više od 2 bi bilo pravo malo čudo Indijane. Pogotovo kada se Kavsima vrati Garland.

Posted

Vidim da se i dalje potcjenjuju Pacersi. Oni su najbrža ekipa u NBA i kada ide šut vrlo teško ih je dobiti. Večeras su loši na skoku, takođe imaju previše turnover-a za njihove standarde - inače je utakmica već mogla biti gotova. Trebaće Garland Cavsima kao hljeb nasušni. 

Posted

Suđenje je dosta domaćinsko, bar meni tako izgleda. Nije isti kriterijum dosuđivanja faulova. Trenutno je u tome najveća prednost Cavsa...:s_d:

Naravno, Pacersi igraju previše mekano i s takvim pristupom neće daleko. Moraju mnogo jače i borbenije.