Miki28 Lakers in 5 Posted yesterday at 06:21 AM Posted yesterday at 06:21 AM Jokic i Nuggetsi odradili svoje, da vidimo vcrs Stepha i Warriorse.
Milko Miller Posted yesterday at 06:26 AM Posted yesterday at 06:26 AM Šta će sad raditi Klipersi? Rebuild ili sa ovim timom i sledeće sezone? Ako sa zdravim Lenardom i Hardenom ne mozes ni u drugo kolo, onda je jasno da ovaj tim ne može ništa više da radi. Sa druge strane Klipersi tek 2030 imaju punu kontrolu nad pikom prve runde. Izgleda da Finiks opet ima konkurenta za najgoru budućnost u NBA. 1
Chaos Is Me Posted yesterday at 06:47 AM Posted yesterday at 06:47 AM Zašto bi Clippersi išli na rebuild? Jesu chokeovali sad ali imaju oni dosta kvaliteta i ne mislim da im je prva runda maksimum ako je Kawhi zdrav. Legit ekipa za šibanje sa svima. 4
DameTime Posted yesterday at 07:13 AM Posted yesterday at 07:13 AM (edited) Clippersi baš nekako ispadaju luzerska franšiza, ne samo u ovoj seriji, nego imam utisak da je par sezona bilo tako (iako je i Kawhi često bio povređen). Nominalno su bili bolji u ovoj seriji (iako je najbolji igrač na drugoj strani), a na kraju su ih Nuggetsi pošteno nadigrali. Mada je sad i pitanje tj. afterthought koliko su zapravo bili bolji, a koliko smo mi "sabrali" pojedinačne kvalitete igrača. U boljoj formi definitivno jesu bili. Za mene se još jednom pokazalo koliko se Leonard neosnovano stavlja u isti koš sa Lebronom, Jokićem, Stephom, Giannisom koji su u stanju da nose svoje ekipe. On je završni udarac u jednom kvalitetnom timu, ali prosto nije taj igrač. Brada je Brada jbga, znamo da nije neki faktor u do-or-die tekmama. Sa njim neosnovano u isti koš ide WBrook, koji po mom mišljenju ima totalno drugačiju energiju u takvim mečevima, što se videlo i noćas. Malko mi je krivo što su ispali samo zato što su (teoretski) imali dosta visok plafon u ovom PO, pogotovo jer je Kawhi konačno bio full prisutan. A i završili su regularnu sezonu sa impresivnim 18:3 rekordom. S druge strane mi nije krivo, jer su najbitniju utakmicu najlošije odigrali. Denver je, koliko god da Jokićevi navijači ovde kukaju, ipak bio šampionska ekipa i to se oseti. Kada se pogleda cela serija, u svakoj utakmici koju su dobili je neko iskočio i dao dodatni doprinos - Russ, Jamal, Gordon, Jokić ih je par puta stavio na krkače, ali je on tu konstanta. Tako da ja njih ne bih otpisivala ni u R2, pogotovo jer će ovaj prolazak dalje, gde je svaka utakmica bila baš teška, dodatno da im napuca samopouzdanje. Pitanje je jedino koliko Jamal može da isprati Jokića, s obzirom na svoju formu, ali znamo da on ume da se pretvori u Jordana kad mu je dan, plus ovaj Jokićev fatigue u donjem delu leđa. Na kraju su odlučujuću utakmicu najbolje odigrali, tako da im treba odati priznanje i za to. Možda je to i od ovog "šampionskog pedigrea" koji Clippersima užasno nedostaje. Edited yesterday at 07:15 AM by DameTime razmak, dopuna 3
Barkley#34 Posted yesterday at 07:18 AM Posted yesterday at 07:18 AM 29 minutes ago, Chaos Is Me said: Zašto bi Clippersi išli na rebuild? Jesu chokeovali sad ali imaju oni dosta kvaliteta i ne mislim da im je prva runda maksimum ako je Kawhi zdrav. Legit ekipa za šibanje sa svima. Na prvu loptu tako izgleda. U praksi će Harden (ajde, i Batum) biti još stariji i dalje u padu. Koliko god da su timski izgledali kompletnije i delovali bolje na terenu, njih je prošao Denver koji em nema rotaciju em se patio sa povredama. Ne treba ih rasturati ali im treba vrhunska dopuna kako bi se složili u nešto što će dati bolji rezultat. Gde i kako to naći nemam pojma.
Dzo23 Posted yesterday at 07:28 AM Posted yesterday at 07:28 AM Očekivao sam više od Klipersa da budem iskren. Vjerovatno je to bilo neosnovano. Statični su i predvidivi. Nemaju nikakvu kreaciju skoro. Malo ono što Harden uspije iz izolacije da napravi ali već je u godinama i ne može konstantno da probija. Klupa im je skoro nepostojeća. Nemaju pravog plejmejkera, niti krilnog centra. Previše je tu rupa u ekipi. Oklahoma je brutalna. Al treba reci takođe da je plejof ipak druga priča. Vidicemo kako će braniti Jokića, s obzirom da Hartenstajn, Holmgren niti bilo ko drugi 1 na 1 nemaju šta da traže. Ne znam šta da očekujem. Moguć mi je scenario da počiste Denver, a s druge strane ni najmanje se ne bih iznenadio da se epski raspadnu. 🤷
Poenter Posted yesterday at 07:37 AM Posted yesterday at 07:37 AM 24 minutes ago, DameTime said: Možda je to i od ovog "šampionskog pedigrea" koji Clippersima užasno nedostaje. 1
drperce Posted yesterday at 07:46 AM Posted yesterday at 07:46 AM Ekipe sa najboljom formom pred PO LA blizanci posteno natamburani (mada ne mogu u isti kos jer su Klipersi ipak imali svoje sanse u seriji) Jos jednom dokazano da statistike tipa najbolji off-deff rejting nakon all stara nista ne vredi u praksi 2
Miki28 Lakers in 5 Posted yesterday at 07:54 AM Posted yesterday at 07:54 AM 4 minutes ago, drperce said: Ekipe sa najboljom formom pred PO LA blizanci posteno natamburani (mada ne mogu u isti kos jer su Klipersi ipak imali svoje sanse u seriji) Jos jednom dokazano da statistike tipa najbolji off-deff rejting nakon all stara nista ne vredi u praksi Izgubili smo jer su povrijedjeni no2 i no3 igrac ekipe, jedan imao povredu koljena a drugi povredu palca lijeve noge koja je uticala na promasene otvorene trojke.😀 Salu na stranu natamburali su nas. Kad ti Gobert ima 27&21 partiju onda treba ozb rezovi da se naprave
Урош19 Posted yesterday at 07:56 AM Posted yesterday at 07:56 AM 8 minutes ago, drperce said: Ekipe sa najboljom formom pred PO LA blizanci posteno natamburani (mada ne mogu u isti kos jer su Klipersi ipak imali svoje sanse u seriji) Jos jednom dokazano da statistike tipa najbolji off-deff rejting nakon all stara nista ne vredi u praksi Klipersi su imali i dosta lak raspored pa se malo i precenjivao taj njihov skor. Ako se dobro sećam od težih protivnika su imali Nikse (nije im igrao Brunson), Hjuston (odmarali startere) i GSW.
doragan Posted yesterday at 08:07 AM Posted yesterday at 08:07 AM Kliipersi.su oduvek luzeri, imali.dva plej ofa .ranih devedestih, i to je.bilo sve dugi niz godina, do.pojave Grifina.
QMCheM Posted yesterday at 09:00 AM Posted yesterday at 09:00 AM E što me LA timovi ugaziše na prognozi fuj
SuperTraktorko Posted yesterday at 09:08 AM Posted yesterday at 09:08 AM (edited) Ne znam što se toliko ocrnjuju Klipersi. Pre početka sezone očekivao se totalan raspad, da tenkuju iz nemoći a ne koristi, da se nova arena pretvori u jedno ruglo i grad duhova, a oni bili jedna sasvim lepa sportska priča. Što kaže Dame, ipak ova ekipa Grumenja nije tikva bez korena, te nije baš tolika tragedija izgubiti od njih u dugačkoj seriji. Možda je samo malo tužno što su ovako rano ispali, jer rekao bih da Klipersi imaju više šta da traže u drugoj rundi plejofa nego Voriorsi i Rokitsi. Edited yesterday at 09:08 AM by SuperTraktorko 3
propolis Posted yesterday at 09:09 AM Posted yesterday at 09:09 AM Harden ima team option za sledecu sezonu tako da može da se desi da zbriše jer to isto već radio. Bogdan je neverovatan promašaj Klipersa i verujem da su svi očekivali više od Bogdana, a ne samo Klipersi. Od proslogodisnjeg maltene 6th man je stigao do ovogodišnjeg MDPOY, most disappointing player of the year. Možda neće biti rebulid,ali nova 2,3 igrača su neophodna.
suptil Posted yesterday at 09:09 AM Posted yesterday at 09:09 AM Imajući u vidu da je pred plejof puklo u Denveru ovo je neka vrsta cuda. Klipersi su izgledali bolje. Medjutim kada imaš najboljeg igrača sveta to ovako završava. Pitanje je ko bi prodao dalje da su u prvoj rundi udarili Lejkersi na Kliperse i Denver na Minesotu. Čestitke Denveru.
Radalek Posted yesterday at 09:13 AM Posted yesterday at 09:13 AM (edited) 2 hours ago, Milko Miller said: Šta će sad raditi Klipersi? Rebuild ili sa ovim timom i sledeće sezone? Ako sa zdravim Lenardom i Hardenom ne mozes ni u drugo kolo, onda je jasno da ovaj tim ne može ništa više da radi. Sa druge strane Klipersi tek 2030 imaju punu kontrolu nad pikom prve runde. Izgleda da Finiks opet ima konkurenta za najgoru budućnost u NBA. Nece biti rebuild, 2026 svi jaci ugovori isticu i imace gomilu prostora u capu da opet privuku nekoga, ipak je to LA i Balmer, uvek ce biti kandidata. Sumnjam da ce ikad da tankuju, ti pikovi posle 2030 ce da se koriste za trejd a privlacenje dobrih role playera koji hoce u Kaliforniju nikad nece biti problem. Momenta kad Balmer vidi da ima bas jaku ekipu, ide se u probijanje 2nd aprona, all in i to je to. Moze da priusti itekako i vidi se da mu je stalo. Edited yesterday at 09:13 AM by Radalek 7
Milos 3.14 Posted yesterday at 09:15 AM Posted yesterday at 09:15 AM 4 hours ago, Radalek said: OKC je imao dosta problema da cuva Jokica tokom sezone, svasta su pokusavali. Pokusali su isto sto je Minesota radila gde je Chet taj neko koji patrolira reket ali Hartenstein bas ima problema da ga sacuva, nije jak kao KAT a pritom mu je najveca mana to sto ume da se upeca na fintu i cesto pravi faulove zbog toga (dok je kao mladji bio u Denveru umeo je da pokupi 3-4 faula za cetvrtinu) tako da ga Jokic resava previse brzo i Chet nema kad da reaguje. Takodje AG mnogo bolje sutira za 3 ove sezone pa Chet nema bas toliku slobodu a jedina preostala opcija da cuva MPJ-a je jos gora iz te perspektive. Pokusali su sa manjim igracem, i uglavnom je to Caruso radio ali opet nije bas funkcionisalo. Jokic je hodajuci mismatch za celu ligu ali Zubac i cela defanzivna sema koju je LAC imao je mozda bila najbolja koju sam gledao protiv njega od kad je poceo da igra na MVP nivou. Cak je bilo i bolje nego ono sto je Minesota uradila. Protiv Jokica za 1 na 1 je potrebna pre svega snaga ali to je nedovoljno ako si prespor. Par igraca ima i snagu i nesto brzine da se nosi s njim, Zubac, KAT, WCJ iz Orlanda ali je neophodno da cela odbrana funkcionise besprekorno. OKC ima najbolju odbranu lige ali ih ne bih svrstao u top 5 odbrana protiv Jokica, uz sve svoje prednosti oni ne mogu da rade ono sto je LAC radio, nemaju igrace za to. Dakle, Denver tu ima mismatch koji moze da koristi u mnogo vecoj meri nego protiv LAC i tu je sansa. Naravno, OKC ce da ugusi bekove i Shai ce da bude problem. Mladji su (iako Denver nije matora ekipa) i odmorniji i imaju dubinu. Mislim da ce Denver lakse da ih resava u napadu nego LAC pre svega zbog toga sto Jokic i AG imaju osetnu fizicku prednost u reketu ali ce imati mnogo vise problema u odbrani. Mnogo ce zavisiti u kakvoj je formi Shai (da li su slabije partije protiv Memphisa slucajnost) i od kriterijuma sudjenja. Ako se nastavi isto ovakvo sudjenje, ja mislim da to vise odgovara Denveru iz prostog razloga sto OKC vec igra odbranu na ivici faula celu sezonu. Ako mogu da biju i jedni i drugi, ta razlika u kvalitetu odbrane ce biti manja nego tokom sezone iako je naravno odbrana OKC dosta kvalitetnija. Veliki faktor ce da bude i koliko Denver moze da se oporavi, imaju samo dan odmora a mora da se putuje u Oklahomu, nema bas toliko vremena za pripremu utakmice. Ne bi me zacudilo da se desi sweep isto toliko koliko me ne bi zacudilo da Denver to otera do 6 ili 7. Slažem se , suštinski Jokića očekuje lakša serija u napadačkom delu , a bekove Denvera teža jer su spolja Karuso i Dort baš nezgodni. Odbrambeno JDub je najveći problem, Denver tradicionalno ima problema sa tim visokim snažnim bekovima/krilima pri čemu mi deluje nekad da on ima više plejmejkinga od SGA. I onu bek tu bek je Denver dobio tek kad se Vilijams povredio. Takođe Hart će da radi ofanzivno slične stvari kao Zu, dobar je u tim poluhorozima oko koša, a Holmgren će da širi teren, napada Jokića na klouz autu, moraće da se cima Jokara u odbrani, ali biće mu lakše napadački pa će biti mirniji u glavi. Sa druge strane plej of je druga priča i sve je moguće. Oporavak igra veliku ulogu, a Denver em je imao tešku seriju em ima kraću klupu. Moraće još neko da iskoči u Denveru i deluje mi da bi to mogao biti PWat, baš dobre poslednje dve utakmice je odigrao, a OKC serija je više za njega i ako bude pogađao ove trojke iz ugla mogao bi da ima veliku ulogu i bude neka vrsta x faktora 1
suptil Posted yesterday at 09:22 AM Posted yesterday at 09:22 AM (edited) Ključni detalj serije bilo je Gordonovo zakucavanje. Neko iz franšize treba da istetovira Gordona ili bar da zstampaju majce sa onim zakucavanje i semaforom koji pokazuje 0.1. Edited yesterday at 09:22 AM by suptil 6
Dzo23 Posted yesterday at 09:27 AM Posted yesterday at 09:27 AM 3 minutes ago, suptil said: Ključni detalj serije bilo je Gordonovo zakucavanje. Neko iz franšize treba da istetovira Gordona ili bar da zstampaju majce sa onim zakucavanje i semaforom koji pokazuje 0.1. Najbolji ne all star igrač u ligi. 🤷 Strahovito zahvalan...
Radalek Posted yesterday at 09:29 AM Posted yesterday at 09:29 AM 5 minutes ago, Milos 3.14 said: Slažem se , suštinski Jokića očekuje lakša serija u napadačkom delu , a bekove Denvera teža jer su spolja Karuso i Dort baš nezgodni. Odbrambeno JDub je najveći problem, Denver tradicionalno ima problema sa tim visokim snažnim bekovima/krilima pri čemu mi deluje nekad da on ima više plejmejkinga od SGA. I onu bek tu bek je Denver dobio tek kad se Vilijams povredio. Takođe Hart će da radi ofanzivno slične stvari kao Zu, dobar je u tim poluhorozima oko koša, a Holmgren će da širi teren, napada Jokića na klouz autu, moraće da se cima Jokara u odbrani, ali biće mu lakše napadački pa će biti mirniji u glavi. Sa druge strane plej of je druga priča i sve je moguće. Oporavak igra veliku ulogu, a Denver em je imao tešku seriju em ima kraću klupu. Moraće još neko da iskoči u Denveru i deluje mi da bi to mogao biti PWat, baš dobre poslednje dve utakmice je odigrao, a OKC serija je više za njega i ako bude pogađao ove trojke iz ugla mogao bi da ima veliku ulogu i bude neka vrsta x faktora Sa svime se slazem sem sa problemom Denvera sa visim i snaznijim bekovima/krilima. To jeste delimicno bio problem dok je KCP bio tu koji je bio idealan za manje bekove, da ih juri kroz blokove ali je recimo imao mnogo vise problema da sacuva igrace tipa Edwards. Braun je mnogo snazniji i bolje je cuvao Edwardsa u toj seriji prosle godine i da je Malone malo vise gledao matchup i smanjio KCP minute u odnosu na Brauna, ubedjen sam da bi Denver to dobio na kraju. Ova iteracija Denvera se lakse nosi sa visim i jacim (i sporijim) bekovima i krilima, imaju igrace koji mogu da ih uspore u Braunu, Gordonu, Watsonu...pa i Russu. JDub jeste odlican ali vise bi se plasio igraca tipa Steph, Brunson, Lilard (u prajmu) za ovakvu ekipu. Ova serija ce da se, po meni, lomi na Jamalu. On ako moze da isporuci solidno, time ce da napravi ogroman problem jer smo videli par puta kako se OKC odbrambeno raspadne (ukljucujuci poslednju utakmicu regularne sezone protiv Denvera) kad timovi imaju balansiran napad. Ne mora to ni da bude spektakularno kao sto on ume, samo da ne bude nevidljiv. 6
Problem sa licnim greskama Posted yesterday at 09:30 AM Posted yesterday at 09:30 AM (edited) Klipersi su pre svega zgazeni u tranziciji. A ako se uzme u obzir kakav teret nosi prva petorka Denvera mi je prilicno iznenadjujuce sa kakvom energijom su izasli u drugom poluvremenu. Naravno, kad ti ide se hranis adrenalinom i energijom, ali ipak su ih prilicno ocistili, imali milion slobodnih pozicija, ovde je i do Clippersa - jednostavno totalni raspad i nedisciplina. Odlicna timska pobeda Nuggetsa. Cestitke takozvanim Jokicevcima. Edited yesterday at 10:29 AM by Problem sa licnim greskama
Recommended Posts