Darko Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago (edited) 18 minutes ago, Smrtokapa said: Mladi muškarci imaju problema jer žene njihovih godina gledaju starije muškarce? Starije žene imaju problema jer muškarci njihovih godina gledaju mlađe žene? Rešenje se bukvalno crta samo od sebe. Zakon ponude i potražnje - invisible hand of the market at work . Vidiš kako efektivno radi kapitalizam @DameTime, I rest my case. Edited 7 hours ago by Darko 1
Mina D. Harker Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 1 hour ago, McLeod said: Vi ste onda bile jedna vrlo cudna grupa i potpuni izuzetak. I devojke od 20ak godina danas u velikoj meri gledaju 15+ godina starije muskarce, gotovo iskljucivo Čudna nečudna, meni ovo i dalje nije jasno. Pa kad ćeš biti u vezi sa vrlo mladom osobom osim dok si i sam/a vrlo mlad/a? Da se čekaju 40-te? Smh.
Smrtokapa Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) 28 minutes ago, Darko said: Zakon ponude i potražnje - invisible hand of the market at work . Sve bi bilo super da ne postoje distorzije na "tržištu" u vidu društvenih pritisaka, influenserskih dijabola na društvenim mrežama, filtera na Tinderu i još koječega. Ovo je baš situacija gde treba država da uradi nešto, neku reklamnu kampanju makar. 🙃 Edited 6 hours ago by Smrtokapa 1
Darko Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 7 minutes ago, Smrtokapa said: Ovo je baš situacija gde treba država da uradi nešto, neku reklamnu kampanju makar. 🙃 U pravu si, ovo je stvar osnovnog ljudskog prava na ... ljubav. Ovo je već tip equality koji bi podržao.
McLeod Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 21 minutes ago, Mina D. Harker said: Čudna nečudna, meni ovo i dalje nije jasno. Pa kad ćeš biti u vezi sa vrlo mladom osobom osim dok si i sam/a vrlo mlad/a? Da se čekaju 40-te? Smh. Ja nisam za veze stariji muskarac - mlada zena. Moja dugogodisnja devojka je 5 godina mladja od mene. Pre nje, na vece ili neobavezno sam bio sa 7 godina mladjim, i to mi je maks. Sa starijima sam bio cesce. Ja samo kazem sta vidim, jer se i zbog posla i zbog hobija/zabave (pab kvizovi i klubovi drustvenih igara) srecem sa mnogo mladih ljudi, pocev od srednjoskolaca. Proslo leto u klubu u kom visim klinka od 16 godina naredjala petoricu za mesec dana od 20-25 godina. Pritom krijuci godine. Jedan dan prvi put usla njena drugarica iz odeljenja i sela sa nekim drustvom, pricala i random pomenula e, moja drugarica iz odeljenja cesto visi ovde. I onda je bilo cekaj kako, pa su pocele da se pale lampice. Niko je nije video od tada, ni nju ni tu drugaricu. 1 1
DameTime Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 15 minutes ago, Smrtokapa said: Ovo je baš situacija gde treba država da uradi nešto, neku reklamnu kampanju makar. 🙃 Pa da bude rađaj, ne odgađaj? No, thanks.
Mina D. Harker Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 10 minutes ago, McLeod said: Proslo leto u klubu u kom visim klinka od 16 godina naredjala petoricu za mesec dana od 20-25 godina. Pritom krijuci godine Ovo nije njena krivica, već tih momaka. Možda nisam u stanju da razlikujem 20-25 ali maloljetnik/ca se vidi na kilometar. Jasno mi je da neki izgledaju starije, ali ne 4-5 godina starije. Smh. Inače nisam tebe prozvala da biraš mlađe djevojke nego pričam, na osnovu generalnog konsenzusa u ovih par strana. Nešto razmišljam, žene su stvarno na gubitku ako stvari stoje kako ih slikate na topiku. Evo, uzmimo da 15-20 izlaze samo sa vršnjacima, totalna emotivno-fizička nezadovoljština, a čim pređu tu starosnu granicu sačekaju ih 30-40+. Bukvalno ne uživaju u mladosti i ne rastu sa svojim vršnjacima (okvirno) nego tup, prođe mladost a onda sa 40+ treba da gledaju 20 godina mlađe muškarce (ovdje sam tim Rex) i tu ih opet sačeka emotivna-fizička nezadovoljština s početka. Mlađi mogu ali numeju. Beznađe.
SuperTraktorko Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Ne znam da li bih se slozio sa tim interpetacijom. Zene izmedju 20-35 (okvirno) jednostavno imaju vece pravo izbora u tom periodu. One mogu (a ne moraju) da biraju vrsnjake, mogu a ne moraju da biraju starije i konacno mogu a ne moraju da biraju mladje. Muskarci imaju slicnu "krivu", samo sto je ona malo pomerena ka kasnije, recimo od 28-45 (ponovo, okvirno).
Mina D. Harker Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Naravno, svako ima slobodnu volju. Samo što je i ona uslovljena nekim društvenim trendovima i klimom, pa i onda kad mislimo da sami biramo 100% tu se otkida neki procenat na konto društveno prihvaćenog ponašanja. Mislim, opet mi pada na pamet gruming ali ovog puta ne individualni, već na širem nivou. Od odgoja, (pop) kulture, do ostalih poruka koje primamo tokom života.
McLeod Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 1 hour ago, Mina D. Harker said: Ovo nije njena krivica, već tih momaka. Možda nisam u stanju da razlikujem 20-25 ali maloljetnik/ca se vidi na kilometar. Jasno mi je da neki izgledaju starije, ali ne 4-5 godina starije. Smh. Inače nisam tebe prozvala da biraš mlađe djevojke nego pričam, na osnovu generalnog konsenzusa u ovih par strana. Nešto razmišljam, žene su stvarno na gubitku ako stvari stoje kako ih slikate na topiku. Evo, uzmimo da 15-20 izlaze samo sa vršnjacima, totalna emotivno-fizička nezadovoljština, a čim pređu tu starosnu granicu sačekaju ih 30-40+. Bukvalno ne uživaju u mladosti i ne rastu sa svojim vršnjacima (okvirno) nego tup, prođe mladost a onda sa 40+ treba da gledaju 20 godina mlađe muškarce (ovdje sam tim Rex) i tu ih opet sačeka emotivna-fizička nezadovoljština s početka. Mlađi mogu ali numeju. Beznađe. Ova je izgledala starije. Ne bih se slozio sa tobom u tom pogledu, pojedine devojke sa 15 mogu da se predstave kao da imaju 18 bez problema. Manje od toga se vidi, a veca je razlika iznad, odnosno mnogo lakse se provali da li ima 25 ili ne. Sto se tice krivice, ne bih krivio nikoga. S tim sto je ona znala sta radi, za razliku od njih.
Mina D. Harker Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 1 minute ago, McLeod said: S tim sto je ona znala sta radi, za razliku od njih. Ona je maloljetna, za razliku od njih. Kapiram da je dovoljno stara za consent po srpskim zakonima, ali opet, tinejdžerka. One/oni najčešće ne znaju šta rade.
McLeod Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 1 hour ago, Mina D. Harker said: Ona je maloljetna, za razliku od njih. Kapiram da je dovoljno stara za consent po srpskim zakonima, ali opet, tinejdžerka. One/oni najčešće ne znaju šta rade. Jeste, pravno gledano oni jesu krivi, ali isto tako ne moze ni sve da bude gruming, nezrelost, igra moci, ne znaju za bolje i slicno. Ja zaista smatramzene jednakim, pa tako ne mogu da im uveksve otpisem na ovo jer bi iz toga sledilo da su glupe.
Mina D. Harker Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ne tvrdim da je cura glupa, samo je nezrela, a nisam ni pominjala gruming u ovom slučaju I ne možeš da kažeš da su tinejdžerke (ne žene, govorimo o maloljetnici) jednake sa odraslim muškarcima. To je poenta i ovih mojih komentara vezanih za taj slučaj. Sigurna sam da si svjestan toga.
Marko Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Toga je uvek bilo koliko 'oćeš (Ma kako to gledali i koji stav imali, zauzimali). Ja sad da krenem da se prisećam za ovu priču svih relevantnih primera, bilo maloletnih i punoletnih, bilo velike razlike u godinama između dvoje punoletnih itd, mislim da bi mogao ovde da pišem do sutra... Nemam neki čvrst lični stav po ovom pitanju (Osim naravno u slučaju očiglednih protivpravnih radnji), i to je i zbog toga čega sam se sve nagledao i naslušao, a i zbog nekih dogodovština iz prvog lica odnosno u najbližem okruženju
Mina D. Harker Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Da neko od 25++ to uradi mojoj ćerki ili sinu od 16, objasnila bih im neke stvari. Djeci lijepo, odraslima malo manje lijepo. Povela bih i muža sa sobom. #justsaying
SuperTraktorko Posted 59 minutes ago Posted 59 minutes ago 2 hours ago, McLeod said: pravno gledano oni jesu krivi Istini za volju pravno gledano nisu krivi, u nasoj zemlji pa i u dobrom delu evrope age of consent je nizi od 16. Kod nas je iirc cak age of consent 14... 1
Marko Posted 43 minutes ago Posted 43 minutes ago 1 hour ago, Mina D. Harker said: Da neko od 25++ to uradi mojoj ćerki ili sinu od 16, objasnila bih im neke stvari. Djeci lijepo, odraslima malo manje lijepo. Povela bih i muža sa sobom. #justsaying To je rekao bih, zbog prirode stvari i socijalnih grupa, malo verovatni scenario. Ali u slučaju da se desi, komplikacija bi sasvim moguće bilo bezbroj oko preciznog utvrđivanja okolnosti i konteksta. Sećam se npr dve drugarice iz gimnazije, koje su u drugom razredu uveliko spavale sa svojim starijim momcima, jedan od njih je bio nekoliko god stariji, a za drugog stvarno nemam pojma, ne bi smeo da se kladim. U svakom slučaju, duže veze (Za to doba bar) su bile u pitanju, pa niko nije pravio pitanje/stvarao halabuku oko toga koliko tačno god, meseci i dana su imale kad su stupile u vezu (Od kog god momenta se to računa), ili kad su prvi put spavali... Kao što rekoh, teška priča, pogotovo jer je ova druga bila takav psihofizički profil, da je sa 16 imala i fizikalije i mindset bar za 19 sigurno, a mnoge devojke ni sa toliko god nisu bile ni blizu ovoj. Individualno je to baš dosta (Hehe, sad kad je se setim na biologiji je sedela klupu ispred mene do prozora: Fokus nula, uvek zamišljena sa blagim smeškom, tiha vod breg roni)
Recommended Posts