kendrick duckworth Posted April 3 Posted April 3 Krenuo sam da razmišljam koje to ekipe, izuzev Partizana, u poslednjih 15ak godina pamtim kao posebno zanimljive, zabavne, čije sezone pamtim lepo... I skontam da je u sezoni 2015-2016 bilo baš dosta gotivnih ekipa: 1. Pomenuta Lokomotiva 2015-2016 2. Baskonia 2015-2016 3. Bamberg 2015-2016 4. Popularna Dačka, omražena kod većine foruma, je ipak sklepala jako zanimljiv tim predvođen Blatt-om Honorable mention: šampion Turske Karšijaka, sa pregotivnim Keni Gejbrijelom, ipak nedovoljno pojačani nakon titule i odlaska Dixona. Baš brutalna sezona, sa zanimljivim plej ofom i F4. Osim 2015/16, pamtim po lepom Žalgirisovu F4 sezonu, voleo sam da gledam i PAO u onim sezonama kada su imali jače timove ali ispadali u PO. Pamtim utakmicu protiv Reala u PO kada su otvorili sa 20:0, NeGiannis imao odličnu defanzivnu rolu na Dončiću, par brutalnih kucanja njega i Gista... Ali da, priče poput Pariza su nešto što oberučke dočekujem, voleo bih kada bi češće imali slične priče. 6
MarioKempes Posted April 3 Posted April 3 On 4/3/2025 at 8:50 PM, realno *w said: Da, da... ostalo mi u glavi da ste gubili puno tamo, sad vidim da imate bolji. Ali nema šanse da će tu odlučivati direktni h2h, u ovom trenutku bar 5 ekipa konkuriše za skor 19-15 na kraju. Expand Ako bismo nekom ludom srećom i oni i mi završili sa po 19 (naša pobeda protiv Efesa) onda bi vrv raspored bio: 7. Zvezda 8. Pariz 9. Efes 10. Bajern. Real bi pobedom u BG bio peti, Barsa pobedom nad Virtusom šesta. A na drugom mestu bi bio Fener. Moj san... 2
suptil Posted April 3 Posted April 3 Sto se tice realizacije vecerasnjih prenosa EL utakmica, Od mene svi prenosi imaju prolaznu ocenu. Sto se tice Zalgiris - Partizan, meni se nacelno svideo prenos. Doduse mislim da je Loncar mnogo vise pricao nego sto treba. U odredjenim trenucima kao da sam cuo Petra Dendu u prenosu . Prvi se macici u vodu bacaju. Bice sve to kako treba. Ne bi skodilo da Plavsic prenosi Zvezdu. Od tolikog soka da je sve od danas na Areni, podignut je adrenalin pa se sve gleda sa posebnom paznjom. 1
Čvarkov Posted April 3 Posted April 3 Ove sezone 5 puta su igrači imali 35+ poena, od toga Nunn 3 puta. 3
mind. Posted April 3 Posted April 3 On 4/3/2025 at 11:08 PM, suptil said: Sto se tice realizacije vecerasnjih prenosa EL utakmica, Od mene svi prenosi imaju prolaznu ocenu. Sto se tice Zalgiris - Partizan, meni se nacelno svideo prenos. Doduse mislim da je Loncar mnogo vise pricao nego sto treba. U odredjenim trenucima kao da sam cuo Petra Dendu u prenosu . Prvi se macici u vodu bacaju. Bice sve to kako treba. Ne bi skodilo da Plavsic prenosi Zvezdu. Od tolikog soka da je sve od danas na Areni, podignut je adrenalin pa se sve gleda sa posebnom paznjom. Expand Meni je Loncar bio toliko neslusljiv da sam odmah prebacio na Monako. Najjaca sekvenca je kad ulazi Vong i on, onako mrtav ozbiljan, pita Srkija Radojevica: “sta mislis, jel ovaj Vong zna da igra?” 😂 Tacno je sekundu ili dve Radojevic morao da se presabere i da odgovori na ovo, covek kao da je dosao ispred zadruge da prica strucne analize, a ne na televiziji. Ruku na srce, mozda je u drugom poluvremenu usao u fazon, posle gorepomenute sekvence sam odmah promenio kanal. 7
Nini3112 Posted April 3 Posted April 3 Monako ekipa nit smrdi nit mirise. Theis odlicno pojacanje ali James bas tone.
mind. Posted April 3 Posted April 3 On 4/3/2025 at 11:43 PM, Nini3112 said: Monako ekipa nit smrdi nit mirise. Theis odlicno pojacanje ali James bas tone. Expand Dzejms je statisticki gledano mnogo manje pao nego sto to moze golim okom da se vidi. Ove godine nije ni top 3 na svojoj poziciji, posle Markusa Hauarda i eventualno Nedovica najveci korak unazad ove sezone, ali i krstenica radi svoje… 2
alokin Posted April 4 Posted April 4 (edited) On 4/3/2025 at 11:43 PM, Nini3112 said: Monako ekipa nit smrdi nit mirise. Theis odlicno pojacanje ali James bas tone. Expand Pogledao drugo poluvreme, Theis mi izgleda kao da nije fizički spreman, duša mu u nosu. Za Džejmsa mi drago što ga je Nan isprašio, nikad ga nisam gotivio. Edited April 4 by alokin 1
realno *w Posted April 4 Posted April 4 On 4/3/2025 at 9:38 PM, Don Dusko said: Da ali nije u ovom sistemu zar ne? Expand Kakve to veze ima? Evo pogledah sada, bili su prvi u grupi sa Barsom i Panatinaikosom, 8-2 skor. Zatim u top16 fazi 9-5 skor i drugo mesto, tu su imali još Fener, Efes... Ukupno 21 pobeda, 10 poraza, baš dobra sezona. Ok imali koju lakšu tekmu više, ali stvarno volim da gledam naa stvari iz ugla te sezone i to je to.
Don Dusko Posted April 4 Posted April 4 On 4/4/2025 at 6:37 AM, realno *w said: Kakve to veze ima? Evo pogledah sada, bili su prvi u grupi sa Barsom i Panatinaikosom, 8-2 skor. Zatim u top16 fazi 9-5 skor i drugo mesto, tu su imali još Fener, Efes... Ukupno 21 pobeda, 10 poraza, baš dobra sezona. Ok imali koju lakšu tekmu više, ali stvarno volim da gledam naa stvari iz ugla te sezone i to je to. Expand Ima zato sto Pariz bukvalno igra protiv svih ekipa u EL i to 34 utakmice pa ovo cini jos vecim iznenadjenjem. Iako jeste Lokomotiva bila iznenadjenje te sezone. Plus ko bi rekao na pocetku sezone da Pariz moze da bude jako konkurentan?
Dzo23 Posted April 4 Posted April 4 Teško se može porediti Lokomotiva iz 2015-16 sa ovim Parizom. Za Lokose su igrali Rendolf, Singlton koji su igrali u nba, kao i Klaver, Dilejni, Drejper, Dzening koji su imali evroligaško iskustvo već. Svaka čast Parizu. Stvarno su posebni i pravo osvježenje za evroligu i generalno evropsku košarku. Šorc je impresivan. Ima 175 cm a tako je dominantan...Nevjerovatno! 1
realno *w Posted April 4 Posted April 4 On 4/4/2025 at 7:33 AM, Don Dusko said: Ima zato sto Pariz bukvalno igra protiv svih ekipa u EL i to 34 utakmice pa ovo cini jos vecim iznenadjenjem. Iako jeste Lokomotiva bila iznenadjenje te sezone. Plus ko bi rekao na pocetku sezone da Pariz moze da bude jako konkurentan? Expand Hoću da kažem onu staru "you can only beat what's in front of you". Tom logikom se može osporiti bilo koji uspeh, bilo koje ekipe, svima je bilo lako, samo je danas teško... ma daj On 4/4/2025 at 7:53 AM, Dzo23 said: Teško se može porediti Lokomotiva iz 2015-16 sa ovim Parizom. Za Lokose su igrali Rendolf, Singlton koji su igrali u nba, kao i Klaver, Dilejni, Drejper, Dzening koji su imali evroligaško iskustvo već. Svaka čast Parizu. Stvarno su posebni i pravo osvježenje za evroligu i generalno evropsku košarku. Šorc je impresivan. Ima 175 cm a tako je dominantan...Nevjerovatno! Expand Lokomotiva je dovela Rendolfa iz SAD, gde je dve sezone pre toga imao 3 i 4 poena po meču, uz igranje otprilike svake druge utakmice. Imamo i sada u Evroligi dosta pojačanja sa takvim renomeom, pa ne odvedu svi svoj tim na f4, tj to uradi 1 od 20 takvih igrača. Lako je pričati iz današnje persepktive, poznavajući kakvu je posle karijeru imao Rendolf. A nekad takvo pojačanje ispadne Rendolf, a nekad neki Stenli Džonson, Denis Smit Jr... 2
Don Dusko Posted April 4 Posted April 4 On 4/4/2025 at 8:04 AM, realno *w said: Hoću da kažem onu staru "you can only beat what's in front of you". Tom logikom se može osporiti bilo koji uspeh, bilo koje ekipe, svima je bilo lako, samo je danas teško... ma daj Expand Ja nigde nisam rekao da Lokomotiva nije bila iznenadjenje vec da mi je ovo Parizovo level iznad.Ako me razumes.
kendrick duckworth Posted April 4 Posted April 4 On 4/4/2025 at 8:07 AM, Don Dusko said: Ja nigde nisam rekao da Lokomotiva nije bila iznenadjenje vec da mi je ovo Parizovo level iznad.Ako me razumes. Expand Greška je insistirati na čije je bolje, druga era košarke, druge okolnosti. Pritom Lokomotiva je otišla na F4 pobedivši baš jaku Barsu i igrala na loptu sa to-be šampionom u polufinalu. Rekoh sinoć, kada se stavimo u tačku leta 2015. Lokomotiva nije ono što nam iz današnje vizure deluje. Pariz ima verovatno unikatnu sezonu, teško ćemo naći fer poređenje sa njima.
Čočo Posted April 4 Posted April 4 (edited) Još samo Zvezda da ode na F4 ove sezone pa da može Kendrik na svoju listu posebno zanimljivih i čiju će sezonu da pamti i Zvezdu tu da smesti. 😄 Edited April 4 by Čočo 1 2
Čočo Posted April 4 Posted April 4 On 4/4/2025 at 8:41 AM, zemljoradnik said: Znamo li termine play-in? Expand 16,17,18 april. Sigurno već naredne nedelje nakon poslednjeg kola. 1
kendrick duckworth Posted April 4 Posted April 4 On 4/4/2025 at 8:38 AM, Čočo said: Još samo Zvezda da ode na F4 ove sezone pa da može Kendrik na svoju listu posebno zanimljivih i čiju će sezonu da pamti i Zvezdu tu da smesti. 😄 Expand Drugi najiskusniji roster u ligi, mnoštvo raznolikog kvaliteta i been there done that igrača. Bio bi to sjajan uspeh u skladu sa rezultatima ekipe u poslednjih 10 godina, uvek je odlazak na F4 odličan uspeh u ovakvoj ligi, ali ne može ništa da se poredi sa ekipama koje sam listao. 1 1 1
Dropkick Murphys Posted April 4 Posted April 4 On 4/4/2025 at 8:45 AM, Čočo said: 16,17,18 april. Sigurno već naredne nedelje nakon poslednjeg kola. Expand Već vidim kako završavamo 7. ili 8. i gubimo prvu utakmicu u plej in-u i onda drugu igramo u Areni 18. aprila, na Veliki petak, bez navijanja. 1
СтелаРоса Posted April 4 Posted April 4 Pisao sam i prosle nedelje da je Partizan sa rezultatske strane odigrao ocekivano (kako god da se zavrsi utakmica sa Realom). Kompletno novi roster i ceste povrede su ogranicile mogucnosti ovog tima. E sad druga prica je sto se ocekivalo da ce ekipa vremenom da raste i izgleda sve bolje, sto u jednom momentu jeste tako bilo, ali se onda desio neverovatan pad u kljucnom periodu EL regularnog dela. Cak bih rekao da Partizan trenutno izgleda najlosije od pocetka sezone, losije cak i od onog 2-8 dela u kojem je bilo par nesrecnih poraza i taj skor nije bio bas skroz realan. Bice interesantno sada ispratiti da li ce ekipa uspeti da se motivise za nastavak sezone i borbu za Aba trofej. Iako tim nije sastavljen od prekaljenih igraca, ipak je vecina dosla u Partizan pre svega zbog EL. Ako uspeju da se podignu u nastavku i osvoje trofej to ce biti veliki boost za narednu sezonu gde bi mogao da se sklopi paklen tim ukoliko se zadrze nosioci (Karlik, Tajrik, Brown, Bonga...) 4
Djirona Posted April 4 Posted April 4 On 4/4/2025 at 8:38 AM, Čočo said: Još samo Zvezda da ode na F4 ove sezone pa da može Kendrik na svoju listu posebno zanimljivih i čiju će sezonu da pamti i Zvezdu tu da smesti. 😄 Expand Ima i ta neka Zvezda koja je iste te sezone igrala top 8 i bila veće i prijatnije iznenađenje od verovatno svih sa spiska (osim možda Lokomotive), ali lepo je napisao njemu gotivnih ekipa 😄 Zvezda je sa druge strane jastuka, sve i da je osvojila. 1
kendrick duckworth Posted April 4 Posted April 4 Eto, kada se strasti spuste i Partizan završi EL učešće, može i da se pročita ono što ekšli piše... 1
Nini3112 Posted April 4 Posted April 4 @alokin Slazem se oko Theisa,pravi neke glupe faulove i izgleda nespremno ali se takodje vidi da je i takav opasan igrac za Evropu,bice on svakako odlican sledece sezone. 1
Recommended Posts