Jump to content

EUROLEAGUE 2024/25 - every game matters

Chaos Is Me

Recommended Posts

1 hour ago, bergkamp bcd said:

KKCZ je jednostavno dosta jaci tim, prepun iskusnih evroligaskih zvezda, imaju sjajan raspored i dobro bi bilo da udju u neku krizu i skrenu sa puta ka TOP6.

Ako si ti nekome ovde jasan, ja bih voleo da mi to neko obrazloži. Tvoje motive...pa da i ja nešto naučim u ovim godinama.

• Like 1

Meni podela na konferencije po uzoru na NBA nema nekog smisla. U NBA su finansijska pravila ista za sve i sve se odvija u cikličnim ciklusima (ko je najgori ima najveće šanse za visok pik i dobar rebuilding, ne može da neko večno ima najbolji roster itd). U evroligi klubovi su dosta različiti po budžetima i mogućnostima tako da bi jako teško bilo napraviti balans. 

2 hours ago, JPM said:

Cenim da će na kraju biti 24 klubova u dve konferencije i plej of po osam timova iz obe.

A igraće se 22 kola sa svojom i 12 kola sa suprotnom konferencijom. 6 kući 6 na strani.

Trenutno, zapad:

ALBA Berlin

Barcelona

Baskonia

Bayern Munich

EA7 Emporio Armani Milan

LDLC ASVEL

Monaco

Paris Basketball

Real Madrid

Virtus Segafredo Bologna

istok:

Anadolu Efes

Crvena zvezda Meridianbet

Fenerbahçe Beko

Maccabi Playtika Tel Aviv

Olympiacos

Panathinaikos AKTOR

Partizan Mozzart Bet

Žalgiris

Tu ce doci jos 2-3 kluba iz Rusije i verovatno jos jedan iz Spanije. 1-2 mesta za EC i eto 24. 

• Like 1

Ideja o konferencijama je besmislena, ekipe koje dolaze iz istih zemalja bi trebalo razdvajati što je više moguće, a ne gurati ih da igraju još više međusobnih utakmica i to u regularnoj sezoni. Evrokup:

The 20 teams were drawn into two groups of 10, with the restriction that teams from the same league could not be drawn against each other, except when there were more than two teams from the same league participating in the regular season. For the draw, the teams were seeded into 10 pots, in accordance with the Club Ranking, based on their performance in European competitions during a three-year period and the lowest possible position that any club from that league can occupy in the draw is calculated by adding the results of the worst performing team from each league

Takođe je odlično što tamo nema mrtvog fajnal fora, koji bi valjalo konačno ukinuti i u EL. Jedino što mi se baš ne sviđa je jedna utakmica u osmini finala i četvrtfinalu, ostalo je iznenađujuće dobro i smisleno za evropsku klupsku košarku i zaista ne vidim što se takav sistem ne bi primenio i u EL.  

• Like 6

10 minutes ago, СтелаРоса said:

Ja ne znam da li sam propustio neki njegov ispad. On nije omiljen ni medju Zvezdasima, ali ne secam se da se nekorektno ponasao ili nesto izjavljivao. Krenulo je prosle sezone vredjanjem njegove zene, a sada i ovo. 

Nema to veze sa Nedovićem, tj. on je samo objekat u ovoj situaciji. Ovo je direktna posledica mizoginije koja je sveprisutna u društvu.

• Like 5

Mizoginija je problem pa je problem, ali ovo je 1/1 mrznja prema Nedovicu. Tj. ona najtoksicnija kombinacija mrznje, pakosti i zavisti.

Naravno, i sa nase strane tarabe ima mandrila isfrustriranih svojim bednim zivotima, pa slican tretman ima npr. Andjusic.

Jos jedna teska sramota, pusteno sa razglasa najjace moguce muzika. Ne cuju se izjave igraca niti kzs kako treba.

Ovo jos u EL nisam video..

Cekamo trenera Obradovica, vec je poceo odmah nakon meca za EL-pobedili su jer su imali vise srece...

Nadam se da ce dati vise safta na samoj kzs.

• Like 4
  • Ha-ha 3