Angola Posted April 26 Posted April 26 Malo, ali samo malo mi zao Barse. Monako ih bije, udara, provocira, a oni nemo gledaju. Ni zara ni energije. Napade im organizuju bekovi, Punter i Brizuela. Mnogo fali Laprovitola. Pa i onaj muceni skakavac Metu, ako nista, da im borbom donese na polju energije. 2
Kooineeperk Posted April 26 Posted April 26 Covic gleda sta je postavio zeleni narkos i u fazonu je... 1 1 6
Problem sa licnim greskama Posted April 26 Posted April 26 59 minutes ago, Angola said: Malo, ali samo malo mi zao Barse. Monako ih bije, udara, provocira, a oni nemo gledaju. Ni zara ni energije. Napade im organizuju bekovi, Punter i Brizuela. Mnogo fali Laprovitola. Pa i onaj muceni skakavac Metu, ako nista, da im borbom donese na polju energije. I meni glavni utisak odsustvo Lapra. Druga bi to pesma bila. 1
Borca Posted April 26 Posted April 26 Chema de Lucas javlja da ce David Kramer na leto potisati ugovor sa Realom, a Tenerife ce dobiti 50,000 € za otkup.
Milko Miller Posted April 26 Posted April 26 7 hours ago, aleksa7 said: Монако завршио Вајлер-Баба за идућу сезону. Џејмс, Вајлер-Баб Окобо, Стразел, Хифи Јанису Лојд уместо Кенана, Жељку Калатес уместо Вашингтона. Who says no?
Wingwalker Posted April 27 Posted April 27 (edited) On 4/25/2025 at 9:57 PM, L' Imperatore said: Zamisli koja moraš biti glava, da se dobrovolno šišaš ovako kao Gabi Deck Verovatno je to ošišanje još uvek u trendu u njegovom selu u Amazoniji. Ali na dobrovoljnoj bazi su mu zasigurno bile i sve te "beloruska doživotna" tetovaže. Tu gae brat pokido... Edited April 27 by Wingwalker 1 2
Wingwalker Posted April 27 Posted April 27 (edited) On 4/24/2025 at 11:05 PM, Smrtokapa said: Kumara predsednik. Ataman trener, Barcokas pomoćni. Ljulj, Kampaco Nan, Rudi, Musa Kalinić, Dek Mirota, Ledej Lesor, Tavares, Petrušev + Neša Ilić u nekoj ulozi Zašto su Mrča Mirotočivi i Zelenortski Ent u ovom dirty rosteru i mogu li se trejdovati za ružnieg Gomeza i Tajrika? Edited April 27 by Wingwalker
goldberg bcd Posted April 27 Posted April 27 On 4/25/2025 at 8:22 PM, aleksa7 said: Највећи шок ове сезоне није Париз него то да је ова група грађана завршила на петом месту. У Монаку су се прво напили кад су сазнали да их само ови деле од одласка на фајнал-фор, па тек онда почели да спремају тактику. On 4/25/2025 at 10:03 PM, MrTripleDouble said: Najimpotentnija ekipa Reala u poslednjih 15 godina. Garuba je u top 10 najlosijih igraca u EL. I onda se neki navijaci KKCZ ljute kada im se srusi snesko i napise da je 10. mesto ne samo uzasan plasman nakon svega sto se desavalo, nego i ispustena sansa. Osim grckih bahatih milionera i Efesa tu vise nema kluba za koji moze da se kaze da je favorit u BG, a bogami i na svom terenu niko ne bi bio siguran. No, lagano prolazi i ovaj poslednji talas dobrih domacih igraca koji su dostupni (Nedovic 34, Mitrovic 32, Kalinic 34, Guduric 30, Dobric 30, Davidovac 30), a posle njih vise nema nikoga (Petrusev ce ili u NBA ili nazad u Oly). Ni dobrih evropskih igraca vise nema, a to je kljuc uspeha, ne pet Amerikanaca na terenu, I Real i Barca ce sledece sezone biti jos gori jer imaju matore timove. Nekog dobrog Amerikanca mozda i ubodu, ali u timu ih moze biti 2 ili 3, preko se to pretvara u malo bolju verziju sadasnjeg Maccabija. Efes ce trajati dok traje Larkin, PAO i OLY ce i sledece sezone biti brutalno jaki, ovo ostalo ne znam ni sta mogu da dovedu, trziste dobrih evropskih igraca ne postoji (mislim, postoji, eto, Calathes je slobodan). Logican ishod svih tih licenci, insistiranja na minimalnom budzetu, pravljena takmicenja po modelu NBA je da dodje NBA, napravi takmicenje za 15-20 ekipa koje ce da se pune tim preostalim evropskim igracima + Amerikancima koji nemaju mesta u NBA, a da se svi ostali klubovi svedu na skoro amaterski nivo. Svuda se klubovi koji su nekada predstavljali nesto ili gase ili marginalizuju, reprezentacije na prste jedne ruke mogu da navedu vrhunske igrace mladje od 30 godina. Prisustvujemo pocetku kraja evropske kosarke, ovo sada je samo brod koji tone.
kojihit Posted April 27 Posted April 27 (edited) Au brt kakve ti caršafe pises, haos, lom E: Da disklejmerujem da sam se malo napila, i pročitala poslednji pasus, ovo o početku kraja, ali ludilo mozga Edited April 27 by kojihit
goldberg bcd Posted April 27 Posted April 27 7 minutes ago, kojihit said: Au brt kakve ti caršafe pises, haos, lom E: Da disklejmerujem da sam se malo napila, i pročitala poslednji pasus, ovo o početku kraja, ali ludilo mozga Pa ako je tako, onda odmah na spavanje umesto da se ocenjuju ili osudjuju tudji postovi. 2
kojihit Posted April 28 Posted April 28 (edited) Pazi ti ces da mi kažeš šta ću da radim i gde cu da idem 😂 A nije bilo ni osuđivanje ni ocenjivanje tuđih postova, samo sam skontala da nikad nisam videla tvoj post a da nije nesto ubergagiga elaborirano, sem ovog gde mi govoriš šta da radim, go figure 🤣 Edited April 28 by kojihit
BojanaCZV Posted April 28 Posted April 28 4 hours ago, goldberg bcd said: Pa ako je tako, onda odmah na spavanje umesto da se ocenjuju ili osudjuju tudji postovi. Kako da se ne reaguje, kad si napisao vrlo smelu predikciju, da ce Real i Barsa sledece godine biti jos gori, a ova se nije ni zavrsila. Plus sto je Barselona konkretno, igrala bez prvog pleja pola sezone.
Урош19 Posted April 28 Posted April 28 6 hours ago, kojihit said: Da disklejmerujem da sam se malo napila, Rispekt.
MarioKempes Posted April 28 Posted April 28 8 hours ago, goldberg bcd said: Logican ishod svih tih licenci, insistiranja na minimalnom budzetu, pravljena takmicenja po modelu NBA je da dodje NBA, napravi takmicenje za 15-20 ekipa koje ce da se pune tim preostalim evropskim igracima + Amerikancima koji nemaju mesta u NBA, a da se svi ostali klubovi svedu na skoro amaterski nivo. Svuda se klubovi koji su nekada predstavljali nesto ili gase ili marginalizuju, reprezentacije na prste jedne ruke mogu da navedu vrhunske igrace mladje od 30 godina. Prisustvujemo pocetku kraja evropske kosarke, ovo sada je samo brod koji tone. Meni se ovaj scenario, u stvari, i dopada jer sam pristalica teze da generalno sport treba najvećim delom da se svede na školski i amaterski, a da se profesionalni minimizuje.
Chaos Is Me Posted April 28 Author Posted April 28 Sve ovo su, naravno, teške budalaštine. Nivo košarke koji se trenutno igra i u NBA i u EL je najbolji u istoriji, a neki od najboljih igrača na svetu su Evropljani što isto tako nije bilo nikad u istoriji. U NBA ligi ima samo 500-ak mesta, svi ostali će kojekude, a mislim da g league i košarka kakva se tamo igra nikad neće biti toliko privlačna da bude ubedljivo druga najprijemčivija opcija za igrače posle NBA. 2
wrach Posted April 28 Posted April 28 10 hours ago, kojihit said: Da disklejmerujem da sam se malo napila Iskreno iskusno. Bolje citati ove goldi-AI-generated stvari pijan nego trezan. 4 9
BattleBender Posted April 28 Posted April 28 Evropska kosarka moze da umre sad samo u kontekstu Zvezde i Partizana. I ako se desi da nama budu zatvorena vrata za najvisi nivo kosarke u Evropi. Ostalo nece sustinski da se promeni, sta god da pricaju svi kosarkaski stejkholderi, sa sve svojim bumerskim pricama. Hteli mi to ili ne. Sve i da dodje taj NBA, u roku od 18 meseci ce svi najbolji igraci da se prebace po tim novim (bolje receno novoizmisljenim fransizama) timovima. Kosarka ima mnogo brzu, vecu i kratkorocniju dimanika, sa ugovorima, sa boraavkom igraca u klubu. Ceo domen transfera i obestecenja je maltene marginalan u odnosu na fudbal. Sve ove najbolje sto gledamo u EL. Od Nunn-a, preko Vezenkova, pa cak tipa i igraci kao sto je Sloukas (kao domaci igraci) ce samo preci da igraju za Paris Towers, Berlin Walls, London Towers, Amsterdan Highers, Rome Gladiators... pa cak i tipa Istanbul Cats. Igraca mladih je malo u EL, ali prirodno doci ce u nekom momentu do smene generacija. Mozda ce kvalitet pasti na 2 godine, jer kad se totalno povuku ovi aktuelni metuzalemi, oni koji sada imaju 28,29 ce tada imati neki late boom procvat,a. usput ce klubovi jednsotavno morati da podmlade timove, jer nece imati kud. Kosarka se pika i igra. I bice igraca, cim se igra...
Marvin Posted April 28 Posted April 28 Igrace se, ali ce ostati skupa igracka za najbogatijih cca. 15-20 klubova. i ostali tu nece imati prodju. I onda sutra ako neki Huventud, Unikaha, PAOK... osvoji domace prvanstvo, nece vise nikada imati sansu da se takmici sa najboljima. Ako poredimo sa fudbalom, nije da se desava da neka Selta ili AEK budu u vrhu LS, ali da li bi recimo neki Totenhem danas bio to sto jeste da nije postojala makar teoretska sansa da se probije ka vrhu evropskog fudbala?
Sector Posted April 28 Posted April 28 Što se tiče današnje EL, smeta mi prvenstveno prevelik broj utakmica, naročito dupla kola kad je evidentno da ekipe često nisu na svom optimalnom nivou za obe utakmice i prečesto imamo blowout (jedna od stvari oko koje se slažem sa goldijem). I definitivno kod mene nema onih tenzija pred svako kolo kao nekada. Ne bih se bunio protiv nekog novog sistema sa manje utakmica i više tenzija u regularu. Al to sam ja, prije par dana mi reče jedan drugar da je njemu super ovako sa brdo utakmica. Druga stvar koja je evidentna jeste da je premalo svježe krvi i najviše se transferi svode na prelaske igrača iz jednog u drugi EL tabor dok novajlije u takmičenju uglavnom loše prođu. Baskonija je bila prepoznatljiva po izbacivanju novih imena i ovaj njihov pad mi govori da je tržište za Evropu osiromašeno. Dal je samo naišao krizni period ili je pak problem kompleksniji, vidjećemo. 4
Borca Posted April 29 Posted April 29 Urbonas prenosi neke informacije oko Dubai-a posle price sa generalnim menadzerom Kamenjasevicem u slucaju da Dubai bude igrao Evroligu narede sezone: - projektovani budzet za plate igraca i strucnog staba bi bio izmedju 11 i 12 miliona € (po tome bi bili ispod top 10 u Evroligi) - cilj im je godisnji porast budzeta u skaldu sa porastom salary cap-a (otprilike porast 10% do 15% godisnje) - planiraju da zadrze 80% trenutnog tima i za narednu sezonu, budzet za plate trenutnog tima je 4.2 miliona € - narativ da ce zbog njih da "eksplodira" trziste nije istinit Eurohoops javlja da je Monako zainteresovan za Nikolu Mirotica, navodno su spremni da ponude ugovor za naredne 3 sezone. Antonio Blakeney i Hapoel Tev Aviv produzili saradnju za naredne 2 sezone.
Kooineeperk Posted April 29 Posted April 29 3 minutes ago, Borca said: - projektovani budzet za plate igraca i strucnog staba bi bio izmedju 11 i 12 miliona € (po tome bi bili ispod top 10 u Evroligi) - cilj im je godisnji porast budzeta u skaldu sa porastom salary cap-a (otprilike porast 10% do 15% godisnje) - planiraju da zadrze 80% trenutnog tima i za narednu sezonu, budzet za plate trenutnog tima je 4.2 miliona € Trenutno imaju registrovanih 20 igraca od kojih je 7 klinaca (2006. i 2007. godiste). Imali su jos 3 matora, koji su tokom sezone napustili klub (Hammonds, Arakji, i Yasar kao mladji) ali da njih ne racunamo. Ako planiraju da zadrze 80% tima, to znaci da ce promeniti 4 igraca. Sigurno ne racunaju na Uskokovica i Ravena. Koji i nisu neki skupi igraci. Verovano ce jos 2 eliminisati (Radosevic i jos neko, mozda i od mladih). Sa ovim odlascima ce mozda osloboditi nekih dodatnih 500k u budzetu. A ovi koji ostaju, mozda ce neko dobiti i neko povecanje malo. Da kazemo da ovi koji ostaju onda ukupno kostaju do 4mil (sa povecanjem). To znaci da ce imati nekih 7-8mil za 4-6 seniorskih pojacanja. Dakle da kazemo izmedju 1.5-2mil prosecno. Nije malo. I deluje realno.
Recommended Posts