EUROLEAGUE 2024/25 - every game matters - Page 234 - Košarka - VOX92 Jump to content

EUROLEAGUE 2024/25 - every game matters

Recommended Posts

Posted (edited)
13 minutes ago, No name said:

Opet razumem i ljude kojima je ovo sumnjivo,

Vala ne mogu da razumem bilo koga kome je ovo sumnjivo. Oni nas nisu pustili onda kad im je pobeda bila manje bitnija od večerašnje. Toliko nas vole da su pristali da puste Petruševa ali da ne igra utakmice protiv njih. Mene ovo podseti na komšije. U jednom dleu sezone kad su imali ogromnih problema sa povredama, većina navijača ne samo da se oprostila od naredne utakmice, nego od sezone. A Partizan je u tom periodu igrao najbolju košarku.

Edited by Volter
  • Like 9
Posted

Ovo može da bude sumnjivo samo retardima koji ne shvataju šta je košarka i kakva je ludnica evroliga ove sezone. Mi se skupili, odigrali kao da sutra ne postoji i ispogađali svašta kad je bitno, oni bez krštenog plejmejkera, sa manjkom osećaja hitnosti i sa kasnim paljenjem kad su se vratili svojoj košarci sa McKissicem umesto ispucavanju sa precenjenim Furunom. Da odigramo sad još 10 utakmica u istim sastavima svaku bi dobio Oly nakon ove ali samo ova se desila. Nismo mi KK Dubočica nego ovde ima ozbiljnih igrača ipak. Ujedno u znak svima da batale sve prognoze i uživaju u možda najluđoj EL regularnoj sezoni u skorijoj memoriji.

• Like 20
  • Thanks 4
Posted

Ocigledna je razlika u pristupu Olimpijakosa danas i recimo bas protiv komsija pre dve nedelje. A izmedju su imali i derbi sa Pao, tako da ne cudi sto su sebi danas dali malo oduska. I opet su mogli da preokrenu, da su pogodili sut na -3 verovatno bi preokrenuli. Namestanje utakmice je ozbiljna optuzba, a takodje i komplikovana stvar na ovom nivou takmicenja. Ne namestaju se utakmice tako lako. 

Posted
1 hour ago, DameTime said:

Da napišem (i) ovde - Barcokase, nećeš jebati, nećeš uzeti EL!

Juce sam imao sastanak sa likom iz Grcke, fan Olimpijakosa... zavrsimo mi posao i razvezemo pricu, kaze ocekuje se +20 za njih. Rekoh budite nezni jer moze i vise od toga s obzirom da nemamo centra. A on u fazonu kao ma i da ga imamo to je +20, hvali Barcokasa, kako igraju nikad lepsu kosarku, videlo se da je bas nekako pozitivan i srecan... na kraju mu kazem u fazonu, pa kad ste toliko dobri, mogli bi i da nas pustite, ne znaci vam nista, bicete prvi. I tako se mi rastanemo tu.

Posle utakmice mu saljem poruku "Hvala" 🙂 

A on "Vi ste nam amajlija, kad izgubimo od vas, onda imamo neke dobre rezultate - svi su to danas pricali" ... a jeeeeste, mislim se, samo se ti tesi sada, vazno da smo mi pobedili a vi sad kako hocete 😄 

Srecan on, srecan ja 😄 win-win 😄 

• Ha-ha 1
Posted
15 minutes ago, Kooineeperk said:

Juce sam imao sastanak sa likom iz Grcke, fan Olimpijakosa... zavrsimo mi posao i razvezemo pricu, kaze ocekuje se +20 za njih. Rekoh budite nezni jer moze i vise od toga s obzirom da nemamo centra. A on u fazonu kao ma i da ga imamo to je +20, hvali Barcokasa, kako igraju nikad lepsu kosarku, videlo se da je bas nekako pozitivan i srecan... 

Na sledećem sastanku mu spomeni da zapravo igraju najružniju košarku :wicked:

• Love 1
Posted
4 hours ago, ChrisJudd said:

Sramotno uticanje na rasplet za plej of. 

Sramotna je EL koja je napravila F4 na kraju pa se dogadjaju ovakve utakmice.

Inace, izgleda da je najbolje sto je moglo da se desi KKCZ da igraju bez Bolomboya i Petruseva. Lepo krilo ili cetvorka na centra i dok se protivnik snadje ode mec + odbrana je nikad jaca jer nema rupe u vidu Petruseva u reketu. Zakljucak: KKCZ bi vec bila prva samo da nema njih dvojice ili da oni sto manje igraju.

Naravno, navijaci KKCZ ce opet da hvale tim koji je do sada bio prezaljen samo zbog ovakve pobede. Nista Zalgiris, nista Bayern , nista Armani, idemo, ludnica. Kad gubimo to je onda zato sto trener nema pojma, a igraci igraju kao pijani, kad dobijamo to je zato sto smo mnogo mocni i niko nam ne moze nista. Mozes misliti, skupili se igraci. Kao da to tako funkcionise, ne igra pola tima, citav reket, ali onda proradi inat - mislim, mozda, eno Bayern dobio bez dva igraca u reketu, Zalgiris dobio KKCZ sa 2,5 igraca na bekovskim pozicijama.

Ne mogu ovakvi rezultati da se brane jer odbrana takvih rezultata uvek nalece na neku kontradikciju i bizarnost. No, nije ni bitno, ono sto je bitno je da Real i Efes odigraju kako treba u BG i postede nas ovakvih "herojskih" izdanja.

• Like 1
  • Love 2
  • Ha-ha 5
  • WOW 1
  • Pumpaj! 3
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted
3 hours ago, СтелаРоса said:

Ocigledna je razlika u pristupu Olimpijakosa danas i recimo bas protiv komsija pre dve nedelje. A izmedju su imali i derbi sa Pao, tako da ne cudi sto su sebi danas dali malo oduska. I opet su mogli da preokrenu, da su pogodili sut na -3 verovatno bi preokrenuli. Namestanje utakmice je ozbiljna optuzba, a takodje i komplikovana stvar na ovom nivou takmicenja. Ne namestaju se utakmice tako lako. 

Ne znam ko je govorio o namestanju, ja nikad nisam. Znaci, samo da se zna, kad kritikujem rezultate u "nikad uzbudljivijoj Evroligi" to radim ne zbog toga sto prozivam neke igrace, trenere ili vlasnike da se klade protiv sebe ili da se dogovaraju da se sklone nego da ne postoji interes klubova da pristupe bas svakom mecu ozbiljno. Prakticno je sve do dobre volje klubova i do njih je da li ce ozbiljno da shvate mec ili ce da dizu ruke cim razlike predje tri poseda kao sto je to uradio Bayern protiv Baskonije. 

Konkretno, u mecu o kojem govorimo sada, gostima je bila preko potrebna pobeda, atmosfera je bila takva da nikoga nije bilo briga na tribinama ko ce da dobije, domacinu mec nista ne znaci, potpuno je onda nebitno pisati kako je KKCZ odigrala taj mec. To je kao da pisemo da su Maccabi, Efes ili Armani fenomenalno igrali protiv KKCZ, a bilo je jasno da je ta tri meca Sfairopoulos pustio niz vodu. I opet, "pustio niz vodu" ne znaci da se kladio na protivnika ili da je popio koji koktelcic sa predsednikom ova tri kluba nego je procenio da ti mecevi nisu bitni i da nije vredno juriti veliku razliku kad su kola krenula nizbrdo.

Posted

Evo mojih predikcija

Ostatak 30. kola:
Pao - Alba 1

Barsa - Zalgiris 1

Partizan - Efes 1

31. kolo:
Fener - Pariz 1

Monako - Zalgiris 1

Barsa - Bajern 1

Real - Armani 1

Partizan - Alba 1

Asvel - Oly 2

Efes - Baskonija 1

Zvezda - Virtus 1

Makabi - Pao 2

32. kolo:

Asvel - Zalgiris 2

Oly - Monako 1

Bajern - Partizan 1

Armani - Barsa 1

Efes - Makabi 1

Fener - Baskonija 1

Zvezda - Real 2

Alba - Virtus 1

Pao - Pariz 1

33. kolo:

Fener - Barsa 1

Zalgiris - Partizan 2

Monako - Pao 2

Makabi - Bajern 2

Real - Pariz 1

Zvezda - Efes 1

Alba - Oly 2

Virtus - Armani 2

Baskonija - Asvel 1

34. kolo:

Asvel - Monako 2

Bajern - Fener 1

Oly - Makabi 1

Partizan - Real 2

Armani - Baskonija 1

Pariz - Alba 1

Efes - Zalgiris 1

Pao - Zvezda 1

Barsa - Virtus 1

Konacna tabela:

1. Oly 26-8

2. Fener 23-11

3. Pao 23-11

4. Monako 20-14

5. Bajern 20-14

6. Real 20-14

7. Zvezda 19-15

8. Barsa 19-15

9. Armani 19-15

10. Efes1 18-16

11. Partizan 18-16

12. Pariz 18-16

13. Zalgiris 15-19

...

S tim da nisam siguran koji ce tacno plasman biti zbog medjusobnih duela na mestima 4-6, 7-9 i 10-12.

Posted (edited)

Meh, čitali smo nekada davno non stop "pustio Željko", dajte sada ljudima malo oduška, što odmah teške reči. :lol_2: Sad stvarno, da je prvo iznenadjenje ove sezone pa i da prigovoriš nešto, ovako samo konstatuješ rezultat i teraš dalje. Oli užasno ušao u meč, a Furnije zaslužio ćebovanje za onakvu privatizaciju. Meni preslikana utakmica Zvezda - Makabi. 

I da ponovim, ako je onaj glavati Bugarin najbolji igrač EL, jadno li je to takmičenje. Bukvalno cela ekipa mora da radi za njega, to po definiciji nije mvp, šta god govorile brojke. 

Bajern još jednom kvalitetno ujeo ćebe na strani, jako mi je teško da ih shvatim ozbiljno iako igraju na oko lep basket. Negativna koš razlika sa pozitivnim skorom nikada nije odlika dobre ekipe.

Generalno, EL sezona jeste najzanimljivaja od kada se igra ovaj format, ali da baš sve pršti od kvaliteta, malo teže. Ne znam kog novog ljubitelja košarke može da pridobije ovo takmičenje koje će uskoro više ličiti na biznis ligu, jer će skoro svaki roster ići na 30+ u proseku. 

Edited by zorex
  • Like 5
  • Love 1
  • Thanks 2
Posted
10 minutes ago, zorex said:

I da ponovim, ako je onaj glavati Bugarin najbolji igrač EL, jadno li je to takmičenje. Bukvalno cela ekipa mora da radi za njega, to po definiciji nije mvp, šta god govorile brojke. 

Konačno da neko i ovo kaže. Pravi pokazatelj njegovog kvaliteta je kako je prošao u NBA - nikako. 

Realno Evroliga je takmičenje veterana, ovde su MVP-evi košarkaši koji su u NBA grejali kraj klupe ili likovi koji su tu već tipa 10 godina.

Jbt, da se Bogdan sad vrati, najlaganije bi u 33. godini bio najbolji igrač Evrolige. Kakav Bugarin, kakvi bakrači.

• Like 4
Posted (edited)
45 minutes ago, zorex said:

Moram priznati da sam jedan od onih koji je oduševljen načinom igre Vezenkova. Kod njega retko kad sam video da radi nešto što ne ume, potez viška, maltene sve što uradi je najbolje moguće rešenje, svaki šut onda kad i treba šutnuti. Brojke su mu neverovatne, igra izvanrednu sezonu.

Edited by Volter
  • Like 2
Posted

Vezenkov je fantastičan igrač, nije neki kreator ali je surov egzegutor i ekstremno high IQ igrač, neverovatno konstantan. MVP znači most valuable player, a ne da je sad kao najbolji individualac u smislu tehnike i slično. Ne postoji ekipa u EL koja ga ne bi uzela na keca da može. 

To što nije dobro prošao u NBA nije nikakav pokazatelj, igrao je samo 12 minuta u proseku sa 5.4 ppg i 2.3 rpg uz 38% za 3 što uopšte nije loše. On jednostavno nije atleta, ali pre bih imao njega u ekipi nego masu ovih low IQ nabijača statistike iz NBA koji ne razlikuju otvoreni šut od fade awaya sa pola terena preko 3 ruke. Evo Fourniera iz iste ekipe koji je odigrao 12 NBA sezona sa skoro 30 minuta u proseku, ne postoji čovek koji bi me ubedio da je on bolji igrač od Vezenkova u bilo kojoj ligi, po bilo kojim pravilima.

• Like 21
  • Thanks 1
Posted

Zorex je lepo primetio da cela ekipa Olija radi za njega, tako da može da bude uber koristan sa tom svojom surovom egzekucijom, postigne 40 pts bez da spusti loptu na parket i sl. Ja lično ne bih gradila tim oko takvog igrača jer ne smatram da je dovoljno kvalitetan individualac.

NBA kod njega jeste bila pokazatelj, jer tamo nema da svi rade za tebe, nego moraš da igraš za sebe (i druge), a neko drugi zauzima spotlight. Očigledno je procenio da mu je bolje da ovde bude glavni, nego da tamo bude sidekick (što je takođe skroz ok).

P.S. Da li je MVP neko za koga svi rade da bi imao te MVP brojke, ili bi trebalo da bude onaj koji više "vuče" tim? 

Posted
28 minutes ago, Chaos Is Me said:

Vezenkov je fantastičan igrač, nije neki kreator ali je surov egzegutor i ekstremno high IQ igrač, neverovatno konstantan. MVP znači most valuable player, a ne da je sad kao najbolji individualac u smislu tehnike i slično. Ne postoji ekipa u EL koja ga ne bi uzela na keca da može. 

To što nije dobro prošao u NBA nije nikakav pokazatelj, igrao je samo 12 minuta u proseku sa 5.4 ppg i 2.3 rpg uz 38% za 3 što uopšte nije loše. On jednostavno nije atleta, ali pre bih imao njega u ekipi nego masu ovih low IQ nabijača statistike iz NBA koji ne razlikuju otvoreni šut od fade awaya sa pola terena preko 3 ruke. Evo Fourniera iz iste ekipe koji je odigrao 12 NBA sezona sa skoro 30 minuta u proseku, ne postoji čovek koji bi me ubedio da je on bolji igrač od Vezenkova u bilo kojoj ligi, po bilo kojim pravilima.

Ja nisam primetio da je Olimpijakos propao prošle sezone bez njega, naprotiv, Piters ga je odmenio sasvim dobro jer su mašinerija. On jeste surov egzekutor, ali recimo Furnijeu (koji je jako iritantan i često igra utakmice za šamaranje) verujem da će da pogodi kada se lomi, dok ovom apolutno ne verujem. Prosto, ne mogu da prihvatim da je najbolji igrač lige čovek koji ne može da iskreira 1 na 1 i maltene ne zna da dribla loptu. 

Kada pričamo o Nba, uvek je važan kontekst. On je bio u otužnoj ekipi gde nije uspeo da se izbori za minute, realno nije ni prvi ni poslednji. Ali reći da je bolji igrač od Furnijea, pa još tako ubedljivo, je netačno i prosto preterivanje, iako ja prvi nisam ljubitelj istog. Čovek je toliko velikih utakmica preturio preko glave, vadio dupe Francuzima x puta, a Vezenkov u karijeri ima osvojeno jedno veliko ništa. 

• Like 1
Posted

Tim uvek radi za nekoga, samo što se to često menja, od napada do napada. Ako imaš surovo oružje, koje može da bude efikasno sa malo dodira, onda ćeš to eksploatisati na max. Ako da sve poene ekipe i pobedite to je i dalje pobeda celog tima, jer još nisam video nekoga ko konstantno može da igra 1 na 5. S druge strane, to je i pokazatelj koliko vrediš.

U NBA treba dosta toga da se poklopi i prepozna da bi dobio poverenje ekipe i trenera da se igra za tebe i samo za tebe u nekom periodu. Jedan strašni egzekutor kao Dražen je blejao u Portlandu dok se nisu kockice namestile u Netsima. Vezenkov verovatno nije hteo da se kocka i čeka što je ok. 

• Like 2
Posted (edited)

Po ovom kriterijumu o "radu ekipe za nekoga" ispade da i Shaq treba da vrati svoja mvp priznanja. On još gore taba loptu od Vezenkova. Ja se slažem da Olimpijakos i bez Vezenkova ima podmazan sistem ali nije slučajno da su baš hteli da ga vrate (i to kao najplaćenijeg igrača EL) iako je Peters imao dobru sezonu. Vezenkov definitivno nije neki tradicionalni tip dominatora ali navedoh već gore njegove glavne vrline koje ga čine favoritom za mvp-a i ove sezone. Takođe, mislim da bi bio plug and play za bilo kog evroligaša sa bilo kakvim sistemom jer je čovek izrazito racionalan i pametan igrač. 

Individualno najbolji igrač u EL je verovatno Nunn, ali MVP je Vezenkov.

Edited by Chaos Is Me
  • Like 4
  • Thanks 1
Posted

Dobar je Vezenkov nema spora. Plata mu je svakako nerealna ali je posledica straha da im posle Slukasa ne uzmu i Bugarina. Ne zna se ko je veđi ludak od dvojice gazdi Panatinaikosa i Olimpijakosa.

Posted

Ne bi njemu nijedna NBA ekipa dala veću šansu jer a) ne može ništa 1 na 1, a u NBA je to ekstremno bitno b) nije ni neki atleta da to nadomesti. Sinoć u Q3 cela ekipa rilja da lopta dođe do njega, ubaci dve trojke i još poneki šut iz reketa, ali nije bilo šanse da Oly preokrene utakmicu u svoju korist. Jer je KKCZ mogla da živi sa tim njegovim šutevima.

Da se (prilično potcenjen) Fournier sinoć zapalio, pre bih pomislila da će Oly dobiti tu utakmicu, nego poenima Vezenkova. Takođe se slažem da se Evan prilično omalovažava, ne može evropski bek da odigra 12 sezona sa takvom minutažom u NBA ligi, a da je od njega ubedljivo bolji igrač lik koji daje poene bez spuštanja na parket jer  ne zna  da je spusti na parket. 

Mislim nek bude MVP, nije da mi je to bitno, više je počelo da mi ide na ganglije (što je i primetno lol) potenciranje njega kao najboljeg igrača u Evropi.