Jump to content

EUROLEAGUE 2024/25 - every game matters

Chaos Is Me

Recommended Posts

15 hours ago, Sinnerman said:

TJ Shorts je opasan mudonja i pobija sve one teorije košarkaških znalaca da ako si kratak ne možeš da igraš EL.

Ja ne znam ko ovo tvrdi. Bukvalno vec 10 godina dominiraju (na moju veliku zalost) ti skraceni suteri bez savesti: James (185), Larkin (182), Howard (178)

• Like 1

1 hour ago, Marvin said:

Ja ne znam ko ovo tvrdi. Bukvalno vec 10 godina dominiraju (na moju veliku zalost) ti skraceni suteri bez savesti: James (185), Larkin (182), Howard (178)

Bas tako.

Ljudi koji su navikli na nase oldskul visoke bekove ne preferiraju ove moderne, niske, kombo varijante ali retko ko tvrdi da ovi ne donose kvalitet.

Tu i tamo zaluta neki maliciozan komentar na racun ovih skracenih ali ja ne pamtim da sam naleteo na naku iole ozbiljnu analizu, ovde ili gde god, u kojoj se osporavaju kvaliteti igraca poput Larkina, Sortsa itd.

• Like 1

Meni osim Bo Mekejleba i Kampaca ne pada na pamet drugi niski igrač kome šut nije ili nije bio forte. Pritom pričamo o Mekejlebu koji je 5,6 cm viši od Šortsa, jači, skočniji, i Kampacu koji je nešto viši, freak of nature je, i igra drugačiji stil košarke, uz svakako bolji šut. 

Svi drugi niski igrači koje su ozbiljne face ili su to bili (ranije Mekintajer, Bobi Dikson, sada Larkin, Edvards, Hauard...) su ozbiljni snajperi i igra im se bazirala pretežno na tome. 

Zato mi je Šorts naročito fascinantan, jer sa ovim brojem pogođenih trojki (6 ukupno u 11 utakmica) i procentima (30%) može u red kamenjara, a on sa svojih 175cm prosečno "porađa" 18 poena i ekipa mu igra odlično. Iz tog razloga naročit respekt za njegov decision making, osećaj kada, gde i kako da prođe, koliko da ubrza,...

Ispostavlja se kao pun pogodak što je okružen prašinarima, zaštitnikom obruča i šuterima (zarad spejsinga) koji nisu ball hogeri, a njemu data ta privilegija uz skoro pa neograničenu slobodu u igri zbog koje pršti od samopouzdanja. 

• Like 5

11 minutes ago, Chaos Is Me said:

Ne vidim ništa negativno u tome. Pao ima dovoljno dubok roster da nadoknade Osmanovo odsustvo a uvek je lepo videti kad igrači stavljaju reprezentaciju na prvo mesto.

Ja verujem da bi mnogi igraci igrali pre za reprezentaciju nego za klub dok su ovi prozori, ali kad su utakmice isti dan nemas mnogo izbora. Nemam ja problem sa Osmanom, super za njega, vec mi je samo cudno da je pusten obzirom da igra za strani klub, ne za domaci. PAO nije pustio ni svoje Grke da igraju, pa su izgubili od Velike Britanije. Zato kazem da je to sigurno Atamanovo maslo, koji je ranije znao da Vasu ne pusti da igra utakmicu, a da onda dodje i bude selektor drugoj ekipi na toj istoj utakmici.