Jump to content

ABA liga 2024/2025. - "Jer nama Bliski istok, nikad nije bio blize"

Recommended Posts

Posted
22 minutes ago, Kooineeperk said:

Hapoel hoce u ABA ali njihov gazda bi da mu dolazimo na noge. Mrs. 

Sa prosirenom EL, samo nam jos to treba... 

Zašto da ne? Ima jak tim i spreman je da uloži kintu. Njegov klub bi učinio takmičenje kvalitetnijim i interesantnijim - to je najčešći argument u korist ABA, a protiv KLS.

• Like 2
Posted (edited)
47 minutes ago, MarioKempes said:

Zašto da ne? Ima jak tim i spreman je da uloži kintu. Njegov klub bi učinio takmičenje kvalitetnijim i interesantnijim - to je najčešći argument u korist ABA, a protiv KLS.

Zbog toga sto ABA treba da bude regionalna liga koja ce da pospesi razvoj regionalne kosarke a ne da bude jos jedna evro-azijska liga u koju se ulazi ko kad hoce i izlazi ko kad hoce. 

Isto sam pricao i kada je Makabi igrao ABA - i ispostavilo se istinito - iskoristili ABA ligu da se razigravaju, narusili integritet takmicenja tako sto nisu odigrali utakmicu protiv Buducnosti ni nakon odlaganja (jednostavno su rekli "jebe nam se za tu utakmicu, nista nam ne znaci, necemo je organizovati") a onda izasli iz lige pre perioda na koji su dogovoreni da ucestvuju (zapravo odigrali su samo tu jednu sezonu nakon one prve 10ak godina pre). 

Edited by Kooineeperk
  • Like 1
Posted
1 hour ago, Kooineeperk said:

Zbog toga sto ABA treba da bude regionalna liga koja ce da pospesi razvoj regionalne kosarke a ne da bude jos jedna evro-azijska liga u koju se ulazi ko kad hoce i izlazi ko kad hoce. 

Zašto može Dubai, a ne može Hapoel? 

Na stranu što mislim da Hapoel neće ući niti da to ozbiljno planira, jer igraju EL valjda na Kipru i domaću ligu u Izraelu, ne znam gde bi udenuli još i tzv. Jadransku.

Ali će zato sledeće sezone da uđe Abu Dabi.

Što se tiče razvoja, bez ikakve loše namere i konotacije, meni je sasvim svejedno da li se razvija npr. slovenačka košarka ili austrijska, izraelska, uae i sl.

Posted
1 hour ago, MarioKempes said:

Zašto može Dubai, a ne može Hapoel? 

Na stranu što mislim da Hapoel neće ući niti da to ozbiljno planira, jer igraju EL valjda na Kipru i domaću ligu u Izraelu, ne znam gde bi udenuli još i tzv. Jadransku.

Ali će zato sledeće sezone da uđe Abu Dabi.

Ocito nisi pratio sta sam pisao za Dubai. Pa potrazi...

1 hour ago, MarioKempes said:

Što se tiče razvoja, bez ikakve loše namere i konotacije, meni je sasvim svejedno da li se razvija npr. slovenačka košarka ili austrijska, izraelska, uae i sl.

Tebi je svejedno... iskreno i mene nesto boli patka za ostale, interesuje me sta iz toga ima nasa kosarka. Ali to ne menja poentu regionalne lige kao pojma i koja svrha treba da joj bude.

Posted
Just now, Kosjan Willavić said:

Buducnost ce def skupo kostati onaj choke na kraju prvog meca. Ne verujem da ce do brejka u BG.

Videcemo, i Partizan je bas nepredvidiv. Ja sam mislio da ce ovo rutinski dobiti sad.

Posted

Prestao sam da gledam na 31:41, to je bilo poluvreme... mislio sam da lagano ide na +20 za komsije. 

Vracam se a ono 72:56 tako nesto 😮 To se nisam nado.

Povratila se Buducnost... 

Davis za 13min -26 sa njima na terenu! Isto sa Vanjom ali na 22min :ajme:

Posted

Moralo je ovde biti 2-0 posle prva 2 meca.

Onaj preokret je bukvalno bio sci-fi, tona srece za ekipu trenera Obradovica.

Valjda se to vrati nazad, pa da gledamo i petu u Moraci...

U Moraci koja je btw bila praznjikava danas, dosta cudno.

• Like 1
Posted
2 minutes ago, Don Dusko said:

Znaci sa igraca koji deru Partizan presli smo na trenere.

Napravio je ozbiljan tim i ozbiljnu košarku igraju. 5 puta jeftiniji od Zvezde i Partizana. Prvi u aba ligi...

I Derbi Studentski Centar je vodio odlično. 

Trener za velika dijela, nemam dilemu. 

• Like 1
Posted

Partizan da se suta u dupe sto ima ovih 1-1. Ocekivao sam rutinsku pobedu gostiju i zaista je izgledalo posle prvog poluvremena da ce tako biti, cak su Ife i Balsa davali doprinos, ali onda drugo poluvreme potop. Buducnost odlicna energija u nastavku, malo i sudije progledale kroz prste za rukometnu odbranu i onda veliki preokret. Moze da ih raduje i povratak Rajta, iako se vidi da jos nije sto posto fit ali verovatno ce u trecem mecu izgledati jos bolje. I da, Omic bas ponistio Tajrika, cak mu usao i u glavu, bice zanimljivo videti njihove duele u Areni.

• Like 5
Posted (edited)
49 minutes ago, Kooineeperk said:

Ocito nisi pratio sta sam pisao za Dubai. Pa potrazi...

Tebi je svejedno... iskreno i mene nesto boli patka za ostale, interesuje me sta iz toga ima nasa kosarka. Ali to ne menja poentu regionalne lige kao pojma i koja svrha treba da joj bude.

Vrv ni ti nisi pratio šta sam ja pisao na temu ABA lige više puta, pa nisi razumeo da sam ironičan po pitanju cele te lige, kao i Hapoela, Dubaia i svih ostalih...

Sad bez ironije, što se mene tiče: EL + srpska liga, nevezano od formata i sastava u kom bi se igrala liga titovih bivših republika.

Nemam ništa protiv da srpski klubovi koji ne igraju evrotakmičenja učestvuju u nekoj međunarodnoj ligi, može i aba, ako im to odgovara.

Edited by MarioKempes
Posted
20 minutes ago, Dzo23 said:

Napravio je ozbiljan tim i ozbiljnu košarku igraju. 5 puta jeftiniji od Zvezde i Partizana. Prvi u aba ligi...

I Derbi Studentski Centar je vodio odlično. 

Trener za velika dijela, nemam dilemu. 

Kad budeš shvatio da je lakše voditi 3x jeftiniji tim bez ijedne zvezde ( pogledaj pod Trinkijeri), onda ces shvatiti zašto Zeljko ima 9 titula El, a Zakelj i Sveropulos zajedno 0.

Posted
15 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:

Alen Omić je najpotcjenjeniji igrač u ABA ligi svih vremena. 

Neverovatno srcan i clutch igrac. Ima zdravu zelju za pobedom , iako ga ne vole ljudi zbog tog lozenja. Obozavao sam ga one sezone kod nas.

• Like 3
Posted

Ima istine, eye test je grozan, ali sad kad mu gledam ABA statse vrlo dobro to izgleda.

Ove godine je skroman u Buducnosti i u senci Kamenjasa, ali u Cedeviti je imao monstruoznih partija i nekoliko odlicnih sezona, a i kod nas je bio korektan.