Geronimo Posted April 22 Posted April 22 Lepo za Mihaila, drago mi je... Tuzan smajli jer ce ovo ocito biti Miskov modus operandi... A zato su krivi i Zvezda i Partizan...
TB Told Posted April 22 Posted April 22 1 minute ago, Geronimo said: Lepo za Mihaila, drago mi je... Tuzan smajli jer ce ovo ocito biti Miskov modus operandi... A zato su krivi i Zvezda i Partizan... To nema veze sa Zvezdom i Partizanom.
Borca Posted April 22 Posted April 22 7 minutes ago, Geronimo said: Lepo za Mihaila, drago mi je... Tuzan smajli jer ce ovo ocito biti Miskov modus operandi... A zato su krivi i Zvezda i Partizan... Pisao je ovde neko na forumu da se navodno menja sklapanje tima kod Mege, a ocigledno ce se odnositi i na mlade igrace kojima je menadzer, a igraju u drugim klubovima kao npr Mirkovic iz Studentskog centra i cini mi se Grbovic iz istog kluba. Misko ce vecinu igraca gledati da ubaci u NCAA zbog ovog novca koji je sada dostupan univerzitetima u Americi, a sto se Mege i sklapanja tima tice navodno ce biti mozda jedan ili 2 "prospekta" u timu kojima ce pomagati drugi stariji igraci kojima je menadzer i koji nemaju adekvatne ponude ugovora tokom leta (pa da i oni tokom sezone dobrom igrom sebi "zarade" neki unosniji ugovor van Mege). Glavni razlog je ipak veliki novac dostupan u NCAA, nisu Zvezda i Partizan. 5
goldberg bcd Posted April 23 Posted April 23 13 hours ago, MarioKempes said: 1. Slažem se da ABA liga nema neki takmičarski značaj jer ne daje prohodnost u Evropu (EL, pre svega). A nije ni nacionalno takmičenje, pa da ima težinu prvaka države u istorijskom smislu. Prijateljska liga, igra se po inerciji i zarad nekih zanimljivih utakmica, tako je kako je. S tim u vezi, logično je da joj neki klubovi ne daju prioritet, dok igraju drugo takmičenje koje su izabrali za primarno. Svakako ne podržavam da bilo ko namerno gubi utakmice i šteluje rezultate, u kojoj god ligi da igra. 2. Budućnost je vrv svesna da će teško da osvoji ABA, sa kog god mesta da krene u PO. Možda su odabrali da se pošteno bore za prvo mesto u ligaškom delu, jer je i to značajna satisfakcija. Bio si prvi u ligi, ispred Zve, Par, Dubaia, Olimpije, pobedio si dva puta Partizan, Zvezdu u Beogradu, lepi uspesi. S druge strane, njima domaći teren do kraja ipak znači, zašto bi ga ispuštali? Teoretski, nema velike razlike da li ispadnu od Zvezde u 1/2 (možda bi ispali i od Dubaia, ko zna) ili od Partizana u finalu bez prednosti domaćeg terena, osim što bi tebi učinili plezir da se ne igra beogradsko finale. 3. Slažem se, i ja volim da su takmičenja zanimljivija. U to mi se ne uklapa da namerno izgubiš utakmicu, kako bi štelovao plasman. 4. Pretpostavljam da ovde ne misliš na mene (niti na dosta ljudi sa foruma) jer retko ko od članova koji pišu insistira na vladavini samo dva kluba. Jedino se razlikujemo što je tebi region važan, a meni potpuno nebitan. Ne zanima me kakve timove imaju Olimpija, Krka, Cibona, Zadar, Split, Bosna, niti da li će biti konkurentni na tabeli. Ali bih voleo da finale igraju Mega-Borac, npr, kao i da neki takav klub iz Srbije bude kvalitetan i osvaja. Izvinjavam se zbog kasnog odgovara, evo stizem tek sada. Pa da krenemo: 1. Ovakva ABA liga nema znacaj, ali ne slazem se za ranije godine. Prvo, zbog toga sto su domace lige atrofirale i izgubile smisao, a drugo, upravo zbog tog prolaska u evropska takmicenja. Moze Covic da prica da je ABA liga izgubila svoje mesto u EL koliko hoce, zna se ko je za to kriv, jedna osoba koja se proglasila za carem zemlje i ekipica u klubovima koji misle da je normalno da samo njihovi klubovi postoje na evropskoj mapi i da jedna mala Srbija ima svoju verziju Reala i Barce. 2. Mogu da prodju u finale ako budu igrali protiv Dubaija. Prvo mesto nije nikakva satisfakcija, to je samo laganje navijaca i javnosti i samoobmana - sta cemo kad KKCZ bude nabila KKB 15 razlike u gostima, kako ce nam onda izgledati to 1. mesto na tabeli? Pa potpuno nerealno, eto kako. 3. Ali zato Srbija i Francuska mogu da se utrkuju da budu cetvrti na tabeli samo da bi izbegli USA sve do finala? Ne postoji ni gram sanse da se prodje KKCZ u polufinalu, da ne pricam da je kosarka sport u kojem je PO najbitniji, a ne ko je bio prvi nakon ligaskog dela. 4. Meni je region vazan jer mi domacih klubova nemamo. Prvo, najveci potencijal za neki jak klub i podrsku lokalaca imaju NS, KG i Nis. Ne zna se sta je smesnije, da li ti klubovi ili njihova tradicija. Nas treci klub po tradiciji i broju navijaca je Borac, ostalo su instant SNS klubovi i neke fejk varijante profi klubova koje i ne zanima sam teren. Na kraju krajeva, sta mislis zasto "najbolji navijaci u univerzumu" dolaze na meceve EL, a ne na meceve ABA lige. Pa, zato sto u prvom takmicenju pobede nisu manje vise zagarantovane.
NMX Posted April 23 Posted April 23 ABA kaznila Obradovića zbog prijave sudije, Budućnost plaća 30.000 kardum: Quote - Dok smo mi ovde u Partizanu, vi nama više nećete suditi niti jednu utakmicu. Ako ćete vi nama suditi, ja više neću biti trener Partizana. Ja nisam čovek da s tim izlazim u medije, ali potrudiću se da tako bude. žoc: Quote Po završetku utakmice, po izlasku iz svlačionice, slučajno sam sreo gospodina sudiju Karduma kome sam se obratio rečima: “Gospodine, dobro ste sudili večeras kao što uvek sudite nama. Ne znam zbog čega tako sudite”. Na to mi je gospodin Kardum odgovorio: “Ja samo sudim i vodim računa o svojoj porodici”. Na to sam mu odgovorio: “Da, ali zbog čega ste onda kažnjeni toliko puta posle utakmica s Partizanom. Želim Vam sve najbolje i nadam se da se više nećemo sresti na utakmicama Partizana, ili možda ja neću biti trener”. 5
Kooineeperk Posted April 23 Author Posted April 23 Taj NCAA ima da proguta (bojim se u nepovrat) vise nasih talenata nego sto je to uradio FMP u poslednjih par godina (zajedno sa Zvezdom i Partizanom). Lepo je sto ce ta deca dobiti neko skolovanje, kao i pare koje ne bi videli ovde, ali se zaista pitam da li tamo imaju kosarkasku perspektivu. Da, znam da je mnogi nemaju u Zvezdi i Partizanu, ali nisu to jedini klubovi u Evropi gde oni bas moraju da igraju... 3
Kooineeperk Posted April 23 Author Posted April 23 12 minutes ago, Nemam_ti_kad said: Najgore je sto su izgubljeni za reprezentacije Istina, Mihajlo je lagano mogao da igra FIBA prozore.
Nemam_ti_kad Posted April 23 Posted April 23 16 minutes ago, Kooineeperk said: Istina, Mihajlo je lagano mogao da igra FIBA prozore. I kod nas Mirković i grbovic 2
MarioKempes Posted April 23 Posted April 23 20 hours ago, goldberg bcd said: Izvinjavam se zbog kasnog odgovara, evo stizem tek sada. Pa da krenemo: 1. Ovakva ABA liga nema znacaj, ali ne slazem se za ranije godine. Prvo, zbog toga sto su domace lige atrofirale i izgubile smisao, a drugo, upravo zbog tog prolaska u evropska takmicenja. Moze Covic da prica da je ABA liga izgubila svoje mesto u EL koliko hoce, zna se ko je za to kriv, jedna osoba koja se proglasila za carem zemlje i ekipica u klubovima koji misle da je normalno da samo njihovi klubovi postoje na evropskoj mapi i da jedna mala Srbija ima svoju verziju Reala i Barce. 2. Mogu da prodju u finale ako budu igrali protiv Dubaija. Prvo mesto nije nikakva satisfakcija, to je samo laganje navijaca i javnosti i samoobmana - sta cemo kad KKCZ bude nabila KKB 15 razlike u gostima, kako ce nam onda izgledati to 1. mesto na tabeli? Pa potpuno nerealno, eto kako. 3. Ali zato Srbija i Francuska mogu da se utrkuju da budu cetvrti na tabeli samo da bi izbegli USA sve do finala? Ne postoji ni gram sanse da se prodje KKCZ u polufinalu, da ne pricam da je kosarka sport u kojem je PO najbitniji, a ne ko je bio prvi nakon ligaskog dela. 4. Meni je region vazan jer mi domacih klubova nemamo. Prvo, najveci potencijal za neki jak klub i podrsku lokalaca imaju NS, KG i Nis. Ne zna se sta je smesnije, da li ti klubovi ili njihova tradicija. Nas treci klub po tradiciji i broju navijaca je Borac, ostalo su instant SNS klubovi i neke fejk varijante profi klubova koje i ne zanima sam teren. Na kraju krajeva, sta mislis zasto "najbolji navijaci u univerzumu" dolaze na meceve EL, a ne na meceve ABA lige. Pa, zato sto u prvom takmicenju pobede nisu manje vise zagarantovane. Sve ok, nije žurba, ovo je više filozofska diskusija. 1. Ko god da je kriv - realnost je da ABA kao liga više ne vodi u EL i teško da će uskoro opet. Ne zato što Zve i Par imaju milione, nego zato što drugi abaligaši nemaju. Ni milione, ni veliku bazu navijača, kako u matici, tako ni u rasejanju, ni kakvu-takvu evropsku tradiciju. A Evroligi treba cirkus i galama od takvih klubova. ABA je sada prijateljska liga bez posebnog takmičarskog značaja i meni je to ok, neka je igraju klubovi ako vole, lepo je pobeđivati u bilo kojoj utakmici i bilo kom takmičenju. Nekad je bila značajnija (samim tim i zanimljivija), iz različitih razloga. 2. Ma, nije Zvezda uopšte toliki favorit u Morači da bi se baš tako izbegavala. A koliko je Partizan želeo pobedu i prvo mesto vidi se po ponašanju Obradovića posle utakmice i direktnih pretnji upućenih sudiji, zbog kojih je i kažnjen. Nema tu puštanja i takvog štelovanja. 4. Nemamo domaćih klubova kao što ih nemamo već 40god (a i ranije ih nismo imali mnogo), ako ne računamo po neki kratkotrajni bljesak nekog kluba koji se posle uglavnom ugasi. A šta imamo u regionu? Budućnost - kriminalni diktatorski projekat (poput beogradskih) koji će posle pada diktatora da iščili i za koju god bude rang Mornara. Mornar - čim je uhapšen lokalni bos i klub juri ka ponoru. Stud.Centar - mlađi brat i razvojni klub gore pomenutog diktatorskog Igokea - kriminalni diktatorski projekat "oću digram prvu ligu u mom selu" Krka, Split, Cibona - rang prosečnog KLS kluba, ajde neka bude i nadprosečnog Zadar - svake god ga grad spašava bankrota donacijama od 1 do 1.4mil Olimpija - dođemo do toga da je ovo jedini klub koji funkcioniše zdravo, sponzorstvom bogatog pojedinca koji nije direktno zavisan od politike. Što bi ti rekao, ne zna se šta je smešnije. Budućnost i Igokea se slabo razlikuju od sns projekata u Srbiji, a ostali su i po stabilnosti i po kvalitetu max rang Borca iz Čačka. 'Oću reći, truba ti je ovaj titov region.
MrTwister Posted April 23 Posted April 23 On 4/22/2025 at 9:52 PM, Borca said: Pisao je ovde neko na forumu da se navodno menja sklapanje tima kod Mege, a ocigledno ce se odnositi i na mlade igrace kojima je menadzer, a igraju u drugim klubovima kao npr Mirkovic iz Studentskog centra i cini mi se Grbovic iz istog kluba. Misko ce vecinu igraca gledati da ubaci u NCAA zbog ovog novca koji je sada dostupan univerzitetima u Americi, a sto se Mege i sklapanja tima tice navodno ce biti mozda jedan ili 2 "prospekta" u timu kojima ce pomagati drugi stariji igraci kojima je menadzer i koji nemaju adekvatne ponude ugovora tokom leta (pa da i oni tokom sezone dobrom igrom sebi "zarade" neki unosniji ugovor van Mege). Glavni razlog je ipak veliki novac dostupan u NCAA, nisu Zvezda i Partizan. Misko je uspio da napravi Megu svoju i u NCAA, sa tim sto na Illinoisu ce najvjerovatnije se naci 5 igraca sa ovog naseg podrucja, Petrovic, Mirkovic, oba Ivisica i ocekujem svaki cas da i za Stojakovica se objavi transfer tamo jer je i on blizu. Bice zabavno to gledati ovako u NCAA. Pri tom ima jos igraca koji su posli tamo, Andrija Jelavic na Kentucky, Grbovic na Arizona state - oba za fine pare koje odje ne bi u Evropi vjerovatno nikad dobili priliku da zarade. Npr Stojakovic na Illinoisu ce da zaradi za godinu skoro koliko Kendrick Nunn u ovom novom ugovoru sa PAO, a da realno ni na NCAA nivou nije pokazao nesto specijalno da bi zavrijedio te pare, al kad vec ima ljudi zasto da ne iskoristi. 20 hours ago, MrTripleDouble said: da mu nije malo kasno na koledz u 23. dini? Sa NIL je doslo dosta novih stvari, ukljucujuci to da cim su pare velike u pitanju, dosta pravila je sklono izmjenama pa i taj eligibility. Petrovic ce ja mislim imati 2 godine eligibilitya odje sto znaci da krece kao junior. Svaki igrac na NIL esencijalno igra na 1 god ugovor pa onda gleda da se transferuje nedje drugo ako ne dobije minute/ulogu. Tako da ti to mnogo ne znaci, prelazak ko prelazak ko ponudi vise tamo se ide. U americkom koledz fudbalu imas kvoterbekove koji su 5 ili 6 godina tamo i jedan je cak i stigao da uzme i titulu tad sa 27 godina 😄 9 hours ago, Kooineeperk said: Taj NCAA ima da proguta (bojim se u nepovrat) vise nasih talenata nego sto je to uradio FMP u poslednjih par godina (zajedno sa Zvezdom i Partizanom). Lepo je sto ce ta deca dobiti neko skolovanje, kao i pare koje ne bi videli ovde, ali se zaista pitam da li tamo imaju kosarkasku perspektivu. Da, znam da je mnogi nemaju u Zvezdi i Partizanu, ali nisu to jedini klubovi u Evropi gde oni bas moraju da igraju... Dabogda mene progutali tako kao i njih 😄 FMP je neuporediv sa ovim sto imaju koledzi. To su uslovi, treneri pomocni, hale, teretane, sportska medicina i druge stvari na nivou vecem i od top EL klubova a ne FMP, Zvezda, Partizan i slicna boranija. Mislim da je ovo idealna prilika za njih da se pokazu tamo dje ih vecina zeli da ode u NBA i da budu na vidjelo skautima i GM-ovima tamo, da ih vide i upoznaju sa svojim talentom. Za njih je worst case scenario da resetuju svoju vrijednost kad se budu vracali nazad ili je cak podignu ako odigraju tamo dobro vs igraca koji su priblizniji njima godinama i dje se nece potkusurivati faulovi do ulaska u bonus na njih cim udju pa zakuce 3 faula za 5 min i presjedis ostatak meca. Jednostavno je nobrainer situacija za njih i bez velikih para koje ce tamo dobiti a niko od ovih nasih nije ispod milion $ dobio. Takodje, nekima od njih ce mozda znaciti da vide i drugaciju perspektivu i procjene sto im vise odgovara, nema nacina da se tu jednostrano tvrdi da samo odje moze da se postane igrac a da bilo dje drugo pojma nemaju sto cine. Moguce je da se momci neki tamo ne snadju i vrate, a isto je moguce da tamo procvjetaju u vecoj ulozi i podignu sebi cijenu i profil. Sve i da ih niko ne draftuje, te godine tamo sto su proveli sigurno ce svakom od njih znaciti dalje u karijeri. Npr ovo za Stojakovica u Illinois ako se realizuje, momak ce bez da je bio nesto posebno dominantan na koledz nivou, sledece sezone imati platu skoro kao Kendrick Nunn u PAO i sad meni treba da bude njega zao sto moze da zaradi te pare iako ni na NCAA nivou nije pokazao nista slicno kao Nunn u EL, ne zaista. Da ne pominjem npr Kentucky koji eo samo dosad ima tuda nedje oko 22 miliona budzet za narednu sezonu u NCAA, a do pocetka sledece sezone imaju jos po godine prakticno 😄 8 1
goldberg bcd Posted April 23 Posted April 23 36 minutes ago, MarioKempes said: Sve ok, nije žurba, ovo je više filozofska diskusija. 1. Ko god da je kriv - realnost je da ABA kao liga više ne vodi u EL i teško da će uskoro opet. Ne zato što Zve i Par imaju milione, nego zato što drugi abaligaši nemaju. Ni milione, ni veliku bazu navijača, kako u matici, tako ni u rasejanju, ni kakvu-takvu evropsku tradiciju. A Evroligi treba cirkus i galama od takvih klubova. ABA je sada prijateljska liga bez posebnog takmičarskog značaja i meni je to ok, neka je igraju klubovi ako vole, lepo je pobeđivati u bilo kojoj utakmici i bilo kom takmičenju. Nekad je bila značajnija (samim tim i zanimljivija), iz različitih razloga. Virtus ima i tradiciju i verne navijace i halu i dobru atmosferu pa zavise od toga da li ce im vlasnik njihovog sponzora (i njihov gazda) sipati milione ili nece. Da ne pricamo o tome koliko je taj Virtus dugo igrao EC dok su u EL igrali Zenit i Unics koji su sve suprotno od onoga sto si napisao - ali, imali su ogromne budzete i igrali su. Tako da je laz koja se svima u Srbiji servira da je neko kao otkrio KKP ili KKCZ i ljudi u to veruju jer im je lepse da u to veruju. Kao slucajno je ABA liga vodila u EL, Buducnost igrala kada je osvojila kada je KKCZ imala jedno cetiri puta manji budzet nego sada, a cim su se pojavili milioni, avioni, kamioni, onda odjednom "EL trebaju veciti, oni su blago evrokosarke" i slicne nebuloze koje se prosipaju. 36 minutes ago, MarioKempes said: 2. Ma, nije Zvezda uopšte toliki favorit u Morači da bi se baš tako izbegavala. A koliko je Partizan želeo pobedu i prvo mesto vidi se po ponašanju Obradovića posle utakmice i direktnih pretnji upućenih sudiji, zbog kojih je i kažnjen. Nema tu puštanja i takvog štelovanja. Hajde malo da stavimo sve u perspektivu EL i EC - da KKB moze ravnopravno da igra sa KKCZ, to bi znacilo da moze da igra ravnopravno i sa Fenerom, Efesom, Monacom, Zalgirisom itd. Sto je sve super dok ne shvatimo da je ta ista ekipa KKB gubila od EC proseka kao sto su TT, Wolvesi, GC, Besiktas i to lagano gubila. KKCZ ce to lagano da dobije. Sto se tice KKP, bas cudno da im Brown nije tad igrao, a onda se volsebno oporavi do meca koji zele da dobiju i taj Brown strpa 25 poena. 36 minutes ago, MarioKempes said: 4. Nemamo domaćih klubova kao što ih nemamo već 40god (a i ranije ih nismo imali mnogo), ako ne računamo po neki kratkotrajni bljesak nekog kluba koji se posle uglavnom ugasi. A šta imamo u regionu? Budućnost - kriminalni diktatorski projekat (poput beogradskih) koji će posle pada diktatora da iščili i za koju god bude rang Mornara. Mornar - čim je uhapšen lokalni bos i klub juri ka ponoru. Stud.Centar - mlađi brat i razvojni klub gore pomenutog diktatorskog Igokea - kriminalni diktatorski projekat "oću digram prvu ligu u mom selu" Krka, Split, Cibona - rang prosečnog KLS kluba, ajde neka bude i nadprosečnog Zadar - svake god ga grad spašava bankrota donacijama od 1 do 1.4mil Olimpija - dođemo do toga da je ovo jedini klub koji funkcioniše zdravo, sponzorstvom bogatog pojedinca koji nije direktno zavisan od politike. Što bi ti rekao, ne zna se šta je smešnije. Budućnost i Igokea se slabo razlikuju od sns projekata u Srbiji, a ostali su i po stabilnosti i po kvalitetu max rang Borca iz Čačka. 'Oću reći, truba ti je ovaj titov region. Sve je to super, ali cemu zalaganje za igranje KLS kada ce i KKCZ i KKP da saceka ista sudbina cim mahac pesnicama ispred Cacilenda da sidje sa vlasti? Ja se slazem sa tobom i tvojom poslednjom recenicom, ali zar nije logicno da se onda napise da treba da odustanemo od profi kosarke i profi klubova, da napravimo 3-4 Mege i posvetimo se pravljenju igraca za reprezentaciju?
Chaos Is Me Posted April 24 Posted April 24 U NBA ligi i dalje ima malo više od 500 mesta i to je to. Ogromna većina ovih igrača će na kraju da se vrati u Evropu (osim kome G league nije primamljivija), doduše sa mnogo jačim stanjem na bankovnom računu.
Kooineeperk Posted April 24 Author Posted April 24 10 hours ago, MrTwister said: Dabogda mene progutali tako kao i njih 😄 FMP je neuporediv sa ovim sto imaju koledzi. To su uslovi, treneri pomocni, hale, teretane, sportska medicina i druge stvari na nivou vecem i od top EL klubova a ne FMP, Zvezda, Partizan i slicna boranija. Mislim da je ovo idealna prilika za njih da se pokazu tamo dje ih vecina zeli da ode u NBA i da budu na vidjelo skautima i GM-ovima tamo, da ih vide i upoznaju sa svojim talentom. Za njih je worst case scenario da resetuju svoju vrijednost kad se budu vracali nazad ili je cak podignu ako odigraju tamo dobro vs igraca koji su priblizniji njima godinama i dje se nece potkusurivati faulovi do ulaska u bonus na njih cim udju pa zakuce 3 faula za 5 min i presjedis ostatak meca. Jednostavno je nobrainer situacija za njih i bez velikih para koje ce tamo dobiti a niko od ovih nasih nije ispod milion $ dobio. Takodje, nekima od njih ce mozda znaciti da vide i drugaciju perspektivu i procjene sto im vise odgovara, nema nacina da se tu jednostrano tvrdi da samo odje moze da se postane igrac a da bilo dje drugo pojma nemaju sto cine. Moguce je da se momci neki tamo ne snadju i vrate, a isto je moguce da tamo procvjetaju u vecoj ulozi i podignu sebi cijenu i profil. Sve i da ih niko ne draftuje, te godine tamo sto su proveli sigurno ce svakom od njih znaciti dalje u karijeri. Npr ovo za Stojakovica u Illinois ako se realizuje, momak ce bez da je bio nesto posebno dominantan na koledz nivou, sledece sezone imati platu skoro kao Kendrick Nunn u PAO i sad meni treba da bude njega zao sto moze da zaradi te pare iako ni na NCAA nivou nije pokazao nista slicno kao Nunn u EL, ne zaista. Da ne pominjem npr Kentucky koji eo samo dosad ima tuda nedje oko 22 miliona budzet za narednu sezonu u NCAA, a do pocetka sledece sezone imaju jos po godine prakticno 😄 Sve je to lepo... ali, pocece da primaju ozbiljne pare veoma mladi a odvojeni od roditelja. Nece igrati za repku. Nece se baviti mnogo kosarkom kao timskom igrom vec dosta individualno... Skeptican sam. A da se ostajalo u Evropi i radilo sa trenerima odavde, da se igralo makar samo ABA, ili strana liga, EC kao bonus, mislim da bi im dugorocno bilo bolje. Ovako ce se velika vecina njih vratiti u Evropu kad ne budu draftovani, niti nekog kosarkaskog znanja niti ce moci da dobiju pare koje su tamo dobijali pa ce im to biti i neko razocarenje.
StefanPG Posted April 24 Posted April 24 Vidjeli smo kako se snalazi vecina tih igraca koji dodju sa koledza u Evropu… Po mom misljenju se uporno preskacu stepenice, ali dobro lova se vrti a od karijere ostanu nekakve brojke iz koledz dana… 1
NMX Posted April 25 Posted April 25 15 godina od prve i 11 godina od druge trojke To je to, imam 100 godina 4 2
wrach Posted April 25 Posted April 25 jbt hteo sam da stavim srce kad sam video prvi link, i onda drugi.. mogu samo Eru Ojdanica da stavim 1
Darko Posted April 26 Posted April 26 (edited) On 4/25/2025 at 4:18 AM, StefanPG said: Vidjeli smo kako se snalazi vecina tih igraca koji dodju sa koledza u Evropu… Po mom misljenju se uporno preskacu stepenice, ali dobro lova se vrti a od karijere ostanu nekakve brojke iz koledz dana… Šta fali Petruševu? Uostalom, videćemo kakav će biti rezultat. Pošto niko od većih klubova sem Mege ne daje šansu našim mladim talentima, mislim da je za mnoge koledž sjajna opcija. Pare + jezik + edukacija + iskustvo + showcase za skaute. NIL je gamechanger. Mada ipak mislim da je put koji je Topić izabrao (dominacija u KLS pa u ABA, šteta za povredu) možda sigurniji sa čisto košarkaške strane. Ako si veliki talenat naravno. Edited April 26 by Darko
Nemam_ti_kad Posted April 26 Posted April 26 (edited) Zanimljiv je put Fedora Zugica , koji nije bilo tesko predvidjeti, nakon sto mu je klub dao da bude najmladji igrac ikada u EL, nakon sto se sa 17 godina dobio cca po 15 min u Aba i EK, u ekipi koja se borila za najviši plasman, nije bio zadovoljan sa time, i ostalo je istorija....eto ga na koledž ,nepostoji.....sve suprotno od onoga sto je trebao da uradi ali roditelji,menadzeri..... Edited April 26 by Nemam_ti_kad 1
Borca Posted Saturday at 04:55 PM Posted Saturday at 04:55 PM Ovo bi bio manji budzet za tim od timova iz Beograda, a "insajderi" po mrezama najavljuju neka velika imena i velike godisnje ugovore koje je navodno spremio Dubai.
Knipex Posted Sunday at 04:51 PM Posted Sunday at 04:51 PM Znači poredak je najverovatnije ovakav? 1.Budućnost 2.Partizan 3.Dubai 4.Crvena Zvezda 5.Igokea 6.Cedevita Olimpija 7.Mega 8.Spartak
Dzo23 Posted Sunday at 04:56 PM Posted Sunday at 04:56 PM Pobježe i Cedoli od Zvezde, očekivano. Uprkos tome što imamo veliki broj poraza i generalno jako lošu aba sezonu, protivnici ne žele da igramo s njima u plejofu. Moram priznati da imponuje. 🙂 1 4
Jakob Aman Posted Sunday at 06:53 PM Posted Sunday at 06:53 PM 1 hour ago, Dzo23 said: Pobježe i Cedoli od Zvezde, očekivano. Uprkos tome što imamo veliki broj poraza i generalno jako lošu aba sezonu, protivnici ne žele da igramo s njima u plejofu. Moram priznati da imponuje. 🙂 Cedevita pustila Partizan.
goldberg bcd Posted Sunday at 10:36 PM Posted Sunday at 10:36 PM On 4/25/2025 at 3:33 PM, NMX said: 15 godina od prve i 11 godina od druge trojke To je to, imam 100 godina Te dve sezone su esencija kosarke i sporta uopste. Sekunde su tada delile KKP od gubitka titule u ABA ligi, sekunde od ulaska u finale EL (nesto sto projekti i dalje mogu samo da sanjaju), sekunde od finala ABA i ulaska u EL + velike sanse za trofej. Ovo u sta se pretvorila evropska kosarka je grozomorno, postoje samo klubovi prvog reda i svi ostali, pa onda i ti bogati kada igraju medjusobno bude cesto 20, 30 razlike, mecevi izmedju bogatih i siromasnih su nebitni jer se zna gde je kome mesto, a meceve izmedju siromasnih bukvalno niko ne gleda. 5 hours ago, Knipex said: Znači poredak je najverovatnije ovakav? 1.Budućnost 2.Partizan 3.Dubai 4.Crvena Zvezda 5.Igokea 6.Cedevita Olimpija 7.Mega 8.Spartak Spartak ti je ispred Mege, imaju isti ucinak, ali Mega gostuje Partizanu. 5 hours ago, Dzo23 said: Pobježe i Cedoli od Zvezde, očekivano. Uprkos tome što imamo veliki broj poraza i generalno jako lošu aba sezonu, protivnici ne žele da igramo s njima u plejofu. Moram priznati da imponuje. 🙂 Da, da, da, a to sto KKCZ ima losu sezonu je zbog toga sto se jadni muce da skpre tim. Spraju se sa ligom jer imaju 20+ miliona evra da mahnu ovim budalama iz EL i samim tim obesmisljavaju i tu ABA ligu. Sto puta je bilo bolje da te neko nabije 40 razlike dva puta, ali da pobednik ABA lige ide u EL i obezbedjuje sebi neki veci budzet i bolja igracka imena nego da BUD dobije 3/4 derbija i dobije samo tapsanje po ramenu "dobri ste, hehehe, ali nama se mecevi protiv vas nisu ni igrali".
Recommended Posts