Jump to content

ABA liga 2024/2025. - "Jer nama Bliski istok, nikad nije bio blize"

Kooineeperk

Recommended Posts

Dobra utakmica. Ozbiljna partija Jelavica. Radanov dobro pojacanje za Megu. Za Partizan sad vec uobijaceno povukli Carlik i Washington, koji je imao dosta problema sa Malovecom u prvom poluvremenu. Iznenadjenje Poku i sjajan doprinos u napadu, sa dosta samopouzdanja je uzimao suteve.

• Like 1

Inace Vlade Jo dobio novi ugovor od Spartaka do 2030. godine :classic_biggrin: Ne znam da li sam se vise iznenadio da je dobio ugovor za narednih 5 godina ili zbog cinjenice da Spartak toliko planira unapred. Vise sam ih zamisljao kako idu sezonu po sezonu dok vlasnik ne odluci da batali tolika ulaganja.

• Like 3
  • WOW 1

Ma nije bilo navlačenja, na kraju su pre produžetka napravili grešku jer je Dvejn zaslužio nesportsku. Pisao sam već o njemu da neke navike iz NBA ne može još uvek odstraniti. Već je dva ili tri puta bezveze pravio namerne. Inače večeras uz Pokuševskog odličan.

Edited by Volter
  • Like 1

5 minutes ago, Volter said:

Auuu Dajm, meni se izgleda stvarno smrklo. Tek sad sam provalio da sam napisao VEČERAS.  Ja vidim ti i dalje se smeješ i pitam se je l' s Dajm nešto nije u redu ili sa mnom. :classic_biggrin:

Hahah, ja čitam, pa pomislim da si namerno iskulirao omašku, kao fora. Odatle i reakcija :classic_biggrin:

• Ha-ha 1

Moram priznati da sam baš prijatno iznenađen napretkom Bogoljuba Markovića. Jedna od jačih transformacija tokom leta, naročito kada je telo u pitanju.

Bio mi je interesantan još kada se na u17 pojavio, sa basketaškim forama i skilom koje je prodavao Amerima, ali sam vremenom postajao skeptičan, budući da je polako ulazio u seniorske vode, a frejm ostao kao u Pokuševskog, dok trčanje (nesavijanje nogu tokom istog) kao u Pecarskog. Šut pritom slabo...

Tokom leta je vidno ojačao, nabacio mišićne mase, a bogami popravio i rad nogu (može lagano i coast to coast da odradi). Takođe, uspeo i da nabaci šut (ili ga barem za sada služi), pa je sad na skoro 40% za tri i 78% bacanja. Za igrača od 213cm i više nego dobro. Šut i jačanje tela su mu doprineli da u ABA ligi može i na 4 i na 5, iako se do nedavno činilo da će mu zarobljenost između pozicija biti najveći problem. Može se to pitanje i dalje postaviti na nekom višem nivou košarke, ali 19 mu je godina tek, i ovde lepo gura.

Pre početka sezone sam mislio da će Jović i Jelavić biti nove Miškove zlatne koke i neprikosnoveni u reketu, kada ono međutim, Bogoljub postade glavni igrač Mege...

Samo neka nastavi tako.

• Like 10

Pre ce Filipu Jovicu zarobljenost izmedju pozicija biti problem. Ne vidim ga da igra peticu na nekom visokom nivou, a sut za tri poena je za sada slab da bi igrao na 4. Jos je mlad, pa cemo videti. Srdjan danas u prenosu kaze mogao bi da bude evropska verzija Kyle Hinesa, samo je zaboravio da kaze kakvu je zivotinjsku snagu imao Hines.

• Like 1

16 minutes ago, Del Piero said:

Pre ce Filipu Jovicu zarobljenost izmedju pozicija biti problem. Ne vidim ga da igra peticu na nekom visokom nivou, a sut za tri poena je za sada slab da bi igrao na 4. Jos je mlad, pa cemo videti. Srdjan danas u prenosu kaze mogao bi da bude evropska verzija Kyle Hinesa, samo je zaboravio da kaze kakvu je zivotinjsku snagu imao Hines.

Slažem se, zato i smatram Bogoljuba većim prospektom.

Interesantan je i Jović, takve fizikalije ne mogu biti "za baciti", može ozbiljna svič odbrana da se pegla sa njim, ali uspešni undersized centri u Evropi, poput Danstona, Hajnsa, Tajusa, su ipak izuzetak (a i imaju nešto zajedničko...). Potrebna je nerealna kombinacija snage, atletike, koordinacije i kontrole tela, pa i IQ-a da bi se plivalo sa 203cm na poziciji 5 u Evroligi. A Jović četvorku, sa ipak vrlo nepouzdanim šutem i diskutabilnom tehnikom (iako može nekad da napadne i licem, čak i coast to coast, ali više kao produkt slobode Megine košarke), teško da može da igra.

Biće ga svakako zanimljivo pratiti, može da izraste u finog igrača uloge, ali za sada ostaje ABAligaški prospekt koji bi pre svega ostalog trebao da radi na ostanku u utakmici bez 3 lične u prvom poluvremenu.

24 minutes ago, Djirona said:

Slažem se, zato i smatram Bogoljuba većim prospektom.

Interesantan je i Jović, takve fizikalije ne mogu biti "za baciti", može ozbiljna svič odbrana da se pegla sa njim, ali uspešni undersized centri u Evropi, poput Danstona, Hajnsa, Tajusa, su ipak izuzetak (a i imaju nešto zajedničko...). Potrebna je nerealna kombinacija snage, atletike, koordinacije i kontrole tela, pa i IQ-a da bi se plivalo sa 203cm na poziciji 5 u Evroligi. A Jović četvorku, sa ipak vrlo nepouzdanim šutem i diskutabilnom tehnikom (iako može nekad da napadne i licem, čak i coast to coast, ali više kao produkt slobode Megine košarke), teško da može da igra.

Biće ga svakako zanimljivo pratiti, može da izraste u finog igrača uloge, ali za sada ostaje ABAligaški prospekt koji bi pre svega ostalog trebao da radi na ostanku u utakmici bez 3 lične u prvom poluvremenu.

Odlicno je poredjenje Filipa sa crnim EL legionarima, zaboravio si Sikmu na spisku, ali imamo i nasu, nazalost, preminulu legendu- Miloja...Meni su oni izuzetno slicni, deluje mi da je Dejan imao nize teziste, bilo ga je nemoguce.pomeriti kada se ukopa, ali grajnd, hasl, rudarenje i nemali BBIQ im je podjednak...Nadam se da Misko planira Ili CZ ili KKp sledece sezone, profilisanje i zestok rad...

Bogoljub u NBA bez mnogo gubljenja vremena u penzionerskoj Evropi...tamo znaju kako i sta treba..

Inace, da nema Mege ja ne znam o kojim omladincima bismo pricali u Srbiji...licno uzivam da ih gledam...

Recimo, u CZ pre Tea na mestu 3. pleja sa 5 minuta u rukama bih gledai i Kondica i Petrovica, a da ne spominjem Miljenovica od prosle god...

Edited by Mr.Consular