Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

470 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      27
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      108
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      17
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      361
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      86
    • Beztrofejni debakl
      22
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      10
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      111
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      96
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted

Uopste nisam siguran da je jedna dovoljna za play in. Mnogo toga zavisi sa kim cemo biti u krugu. Cak i nas odnos sa Bajernom i Barsom ne moraju da budu povoljni jer na 18-16 ce biti sigurno bar 3 ekipe. E sad bolji odnos sa Bejernom i Barsom nam ne znace nista ako tu bude i Armani ili Efes, jer tad zavisimo i od njihovih medjusobnih utakmica. Sa bajernom i Barsom imamo 1-1, a sa Armanijem 0-2, sa Efesom i Realom bi imali isto 0-2, ako je Virtus jedina pobeda. Recimo Bajern ili Barsa, plus Real i Armani da budu na 18-16 sa nama, to su 4 ekipe. Od te 4 ekipe mi sa dve imamo 0-2, a sa jednom 1-1. Verovatno bi nas to bacilo na poslednje mesto od te 4. Tako da ne garantuje 1 pobeda nista, dve vec garantuju Top 10, a sta vise od toga zavisi od mnogo toga. Preciznije kalkulacije su moguce tek tamo negde nakon 32 kola, jer je situacija na tabeli vrlo neobicna, da ne kazem specificna, i cak 12 ekipa su u igri za nastavak takmicenja. Deluje da najtezi raspored ima Pariz, uz to imamo sa njima 2-0 sto je sjajno.

Posted

Dacu predikciju onog sto mozemo ocekivati do kraja, ako je tako sta uopste moguce. 

Monako pobede na koje moze da racuna su Zalgiris kuci i jedna od dve Pao kuci, Asvel gost. To ih dovodi na 20 pobeda i mislim da su nam nedostizni.

Barsa   Bajern kuci i Virtus kuci, Armani kao gosti ocekujem poraz i Fener kao gosti poraz. To ih dovodi do 19 pobeda.

Pariz gostuje Feneru, Pao i Realu i vidim ih sa tri poraza i da pobedjuju Albu kuci to ih dovodi do 18 pobeda.

Bajern gubi na strani od Barse, dobija komsije kao domacin, dobija Makabi kao gost i kolje se sa Fenerom kao domacin. Po meni dve pobede, a moguce i tri. Ostavicemo ih na 19 ili 20

Efes kao domacin dobija Baskoniju, Zalgiris i Makabi i s tim ima 19 pobeda. Utakmicu sa nama ne brojim jos.

Real dobija Armani i Pariz kao domacin i gostuje nama i komsijama. Verujem da moze da dobije komsije ako mu bude zavisilo, a hoce. Znaci i oni su na 19, plus utakmica sa nama. Isto kao Efes.

Armani gubi od Reala kao gost, dobija kao domacin Barsu, kao gost Virtus i kao domacin Baskoniju. Sa tri pobede idu na 19.

Partizan dobija Albu i mozda Zalgiris, ali dve druge gubi i to ih dovodi na max 17 pobeda.

Poenta upisa je da nama jedna pobeda protiv Virtusa ne garantuje ni Top 10 ako Pariz dobije Fener, Pao ili Real u gostima. U tom slucaju nam 18 pobeda donosi 11 mesto, dve nam niposto ne garantuju Top6, pogotovo jer ce 19 pobeda imati nekoliko ekipa, a mi tu samo mPariz imamo kao nekog koga smo dva puta dobili. Monako ce verujem imati bar 20 pobeda. Nase moranje je i pobeda u jednoj od dve protiv Reala ili Efesa. Virtus prosto ne moze ni da se dovodi u pitanje ako hocemo da kalkulisemo. Mada za nas je bolje da dobijemo Real i Efes, a izgubimo od Virtusa.

• Like 7
Posted

U suštini nebitno je koliko pobeda nam je potrebno za nastavak takmičenja. Ranijih sezona smo se opraštali od EL u decembru. Koliko puta je svako od nas izgovorio "da budemo u igri do kraja pa šta bude". Naravno ulaganja kao i očekivanja su sada mnogo veća. Tu smo, u igri smo, sve zavisi od nas, a ne od ostalih rezultata. Vratili smo se u život velikom pobedom nad Olijem. Uživajmo i nadam se da ćemo se na kraju radovati. 🍻

• Like 36
  • Love 3
  • Pumpaj! 2
Posted (edited)
5 hours ago, Nini3112 said:

Nama Real standardno ne lezi,bas teska prica da ih mi dobijemo,uglavnom nas glat dobiju

Deda na 5 kao u drugom Radonjinom mandatu i naši su.

Mislim da nam je to i poslednja pobeda protiv njih

Edited by Урош19
  • Like 1
Posted

Potencijalno dobra situacija za nas u poslednjem kolu. Panata ima više od 90% šanse da završi u top 4 ovaj deo sezone, mislim da im je jedna pobeda dovoljna (npr. Makabi u gostima ili Paris kući). Ako se to desi moguće je da će protiv nas birati protivnika za dalje. Verujem da će gledati da izbegnu Real, Barsa, Efes. Takođe, sutra im se završava regularni deo, a od  prve nedelje aprila počinje "Winners stage", top 6 u nacionalnom prvenstvu. 

• Like 1
Posted

najbolje da pokusamo da pracimo kalkulacije kako da prodjemo bez pobede do kraja...imamo 17-13 skor, vecinu sezone smo igrali dobro i bila bi stata da ne zavrsimo sa 20 pobeda na kraju...to bi trebalo da bude dovoljno za 4 ili 5 mesto....

bice opet dosta njih koji ce pisati kako nemamo sanse u Atini iako smo maltene dobili sve najbolje timove u gostima...

ako dobijemo 2 do kraja samo cudesnim spletom rezultata mozemo u 6...

• Like 1
Posted

Mi jesmo iznenadili Olimpijakos, što nije mala stvar, ali ne treba zaboraviti da smo pre toga izgubili tri za redom uz lošu igru i ostali bez koncepcijski najvažnijeg igrača. 

Ima mesta za optimizam, ali računati na 3/4, a igramo protiv tri tima koji imaju kvalitet i za F4 - ne deluje baš realno. Za mene bi dve pobede bile velike kao kuća.

• Like 22
Posted

Nema tu više lako nikome. Svi se bore za plasman i poziciju. Treba dati sve od sebe pa sta bude. Efes je u opasnoj formi, Real je jak, Pao po meni i dalje najjaci u EL, ali idemo prvo Virtus.

Nadam se da ce se jos neki igraci probuditi, treba nam doprinos od svakog  igraca i naravno Petrusev odmoran i zdrav.

Posted

Ко победи Олимпијакос у гостима без иједног играча вишег од 203cm може да победи и сваку другу екипу у било којим условима. Ефес и Реал јесу јаки ривали и долазе у незгодно доба, али нисмо ни ми веверице и сигуран сам да вредимо за (бар) још две победе.

Под претпоставком да су прве четири екипе овериле пласман у топ6, остају два места на која можемо да се пласирамо и испунимо ултимативни циљ директног пласмана у плеј-оф. Са наше две победе, а без узимања у обзир троуглова и четвороуглова, свим екипама су потребне три да заврше изнад нас (+ Партизану четири). Ја мислим да је то више него захвална позиција чак и поред ужасних пораза од Жалгириса и Милана.

Ефес: 🏠 Басконија, Макаби, Жалгирис | ✈️ Звезда

Реал Мадрид: 🏠 Милано, Париз | ✈️ Звезда, Партизан

Милано: 🏠 Барселона, Басконија | ✈️ Реал Мадрид, Виртус

Барселона🏠 Бајерн, Виртус | ✈️ Милано, Фенербахче

Бајерн: 🏠 Партизан, Фенербахче | ✈️ Барселона, Макаби

Париз: 🏠 Алба | ✈️ Фенербахче, Панатинаикос, Реал Мадрид

Ефес ће извесно одрадити посао, али ја ни за једну другу екипу не бих смео да тврдим да ће уписати три победе до краја, посебно ако нама та друга буде против Реала којем би онда била обавеза да туче и Милано и Париз и Партизан при чему ће све те екипе за нешто да се боре и на добар дан могу да га победе. Оваква Барселона не сматрам да је у стању да бије и Милано, који их је просуо у Шпанији, и Фенербахче на страни, док ни Милано није рутинер од тима да реши овакав распоред са три победе, поготово јер Басконија увек игра максимално док год траје такмичење, а Виртус му се сигурно неће склонити. Бајерн има два домаћинства која неће бити домаћинства, а Париз ни теоретски не може на оваквим F4 гостовањима да покупи две победе уз Албу. Иако је немогуће предвидети све резултате, не верујем да је нереална ова кратка анализа?

Таман и да и Ефес и Реал стигну до 19 победа, мислим да је и седмо место одлично јер даје две шансе да се код куће овери пласман у плејоф и највероватније оде на Фенербахче који је сигурно лакши ривал од Панатинаикоса који ће тада бити у пуној борбеној готовости. Троуглови свакако могу играти улогу, али није реално разматрати их до пред последње коло јер је остало још много међусобних дуела наведених тимова. У сваком случају, сматрам да би нас две победе послале макар на позиције које дају домаћи терен у плеј-ину, поготово ако би се десиле у два наредна кола. У том случају, ко би нас спречио да маштамо и о трећој? Вредимо толико!

• Like 1
Posted
2 hours ago, MarioKempes said:

Mi jesmo iznenadili Olimpijakos, što nije mala stvar, ali ne treba zaboraviti da smo pre toga izgubili tri za redom uz lošu igru i ostali bez koncepcijski najvažnijeg igrača. 

Ima mesta za optimizam, ali računati na 3/4, a igramo protiv tri tima koji imaju kvalitet i za F4 - ne deluje baš realno. Za mene bi dve pobede bile velike kao kuća.

Ljudi koji su lajkovali ovaj post i obaziru se na realnost postaju moji neprijatelji od večeras.

3:1 do kraja + idemo na F4, a na jednu utakmicu nema favorita i osvajamo.

46 minutes ago, aleksa7 said:

Ко победи Олимпијакос у гостима без иједног играча вишег од 203cm може да победи и сваку другу екипу у било којим условима. Ефес и Реал јесу јаки ривали и долазе у незгодно доба, али нисмо ни ми веверице и сигуран сам да вредимо за (бар) још две победе.

Под претпоставком да су прве четири екипе овериле пласман у топ6, остају два места на која можемо да се пласирамо и испунимо ултимативни циљ директног пласмана у плеј-оф. Са наше две победе, а без узимања у обзир троуглова и четвороуглова, свим екипама су потребне три да заврше изнад нас (+ Партизану четири). Ја мислим да је то више него захвална позиција чак и поред ужасних пораза од Жалгириса и Милана.

Ефес: 🏠 Басконија, Макаби, Жалгирис | ✈️ Звезда

Реал Мадрид: 🏠 Милано, Париз | ✈️ Звезда, Партизан

Милано: 🏠 Барселона, Басконија | ✈️ Реал Мадрид, Виртус

Барселона🏠 Бајерн, Виртус | ✈️ Милано, Фенербахче

Бајерн: 🏠 Партизан, Фенербахче | ✈️ Барселона, Макаби

Париз: 🏠 Алба | ✈️ Фенербахче, Панатинаикос, Реал Мадрид

Ефес ће извесно одрадити посао, али ја ни за једну другу екипу не бих смео да тврдим да ће уписати три победе до краја, посебно ако нама та друга буде против Реала којем би онда била обавеза да туче и Милано и Париз и Партизан при чему ће све те екипе за нешто да се боре и на добар дан могу да га победе. Оваква Барселона не сматрам да је у стању да бије и Милано, који их је просуо у Шпанији, и Фенербахче на страни, док ни Милано није рутинер од тима да реши овакав распоред са три победе, поготово јер Басконија увек игра максимално док год траје такмичење, а Виртус му се сигурно неће склонити. Бајерн има два домаћинства која неће бити домаћинства, а Париз ни теоретски не може на оваквим F4 гостовањима да покупи две победе уз Албу. Иако је немогуће предвидети све резултате, не верујем да је нереална ова кратка анализа?

Таман и да и Ефес и Реал стигну до 19 победа, мислим да је и седмо место одлично јер даје две шансе да се код куће овери пласман у плејоф и највероватније оде на Фенербахче који је сигурно лакши ривал од Панатинаикоса који ће тада бити у пуној борбеној готовости. Троуглови свакако могу играти улогу, али није реално разматрати их до пред последње коло јер је остало још много међусобних дуела наведених тимова. У сваком случају, сматрам да би нас две победе послале макар на позиције које дају домаћи терен у плеј-ину, поготово ако би се десиле у два наредна кола. У том случају, ко би нас спречио да маштамо и о трећој? Вредимо толико!

TLDR : Osvajamo EL.

• Love 2
Posted

"Trudim se da uvek radim na isti način. Prilazim svakoj utakmici sa identičnim pristupom. Nekada se desi Olimpijakos, nekada nešto drugačije i lošije, ali pokušavam da uvek dam sve od sebe i pomognem timu. U Pireju se nije desilo ništa specijalno, samo sam odigrao dobru utakmicu”, rekao je Gedraitis za Meridian sport.

Odmah po završetku utakmice sa pirejskim velikanom, Nemanja Nedović je apostrofirao da se nije iznenadio partijom saigrača, jer vrlo dobro zna ko je Rokas.

“Prija mi kad čujem od saigrača komplimente. Ipak, protiv Olimpijakosa nije pobedio pojedinac, već tim. Svi smo igrali sjajno – bilo je ludo. Znam šta mogu, razumem svoju situaciju u Zvezdi, a ponekad nije lako”.

Fakti govore da nema najbolju sezonu i da Janis Sferopulos ne koristi Rokasa u istoj meri kao prošle, kada je u proseku imao deset minuta više provedenih na terenu u Evroligi. Primera radi, u istom periodu prethodne takmičarske godine je postigao 38 trojki, odnosno 23 manje nego u prvih 29. kola Evrolige ove sezone, uz ogradu da nije igrao na jednoj utakmici.

“Imamo veliki broj igrača. Ponekad igram pet minuta, nekada ne igram, a nekada imam 20 minuta na terenu. Samo se hoću da dam dam maksimum i to je sve. Ova uloga je nešto nova za mene. Nikada u karijeri nisam bio u sličnoj situaciju. Ovo mi je prva sezona da imam ovakvu ulogu, ali pokušavam da se prilogodim situaciji. Ne mislim da je ništa strašno. Uvek se trudim da gledam pozitivno. Izgubili smo mnoge igrače tokom szone, a i dalje se borimo i nalazimo se u dobroj situaciji”.

Gidra

• Like 16
  • Love 3
Posted
On 3/22/2025 at 1:31 PM, Gudura said:

U teoriji, Filip je najgoriji moguci match up po Edija. Filip je dovoljno dugacak, brz i dobar sa loptom, da moze da izvlaci Edija iz reketa, jer ga ne smes ostavljati samog na 3p, a onda je okrenut licem ka kosu, u velikoj prednosti i moze da ga uvuce u problem sa faulovima i izmori ga. Moze da zavrsi na vise nacina. Nesto slicno sto mu je Smajli radio u PO pre dve sezone, s tim sto je Filip brzi, inteligentiniji i tehnicki znatno pismeniji. Dakle strech Filip sto vise. Ovo je u teoriji, u praksi je vec drugi par opanaka, i tu Sfero mora da odradi ozbiljnu pripremu, ali kapiram da on to zna mnogo bolje nego ja. Takodje CMM kao masivan bek, sa dobrim nogama i jos boljim telom, bi mogao da napravi problem Kampacu, i da mu limitira uglove dodavanja, i mogucnosti za prodor.

Suma sumarum, imamo cime na Real, ali polako, prvo odraditi Virtus bez sokantnih kikseva, pa cemo analizirati Real

Tačno je da je Smailagić ubacio neke trojke protiv Tavaresa tada ali ovaj je tad odigrao generalno monstruoznu seriju i uništio KKP, nego što je babi milo to joj se i snilo. Drugo, Smailagić je svakako eksplozivniji atleta od Filipa a i bolji je čisti šuter, Filipova igra se uopšte ne zasniva na šutu spolja iako može da pogodi povremeno. On je naravno daleko komplitniji napadač od Smajlija ali u šutu i atletici nije bolji. Ne priliči nama da pretimo Realu, u tu utakmicu ulazimo kao autsajder iako oni imaju svojih problema. Još im se vratio Deck koji poništava neki naš pokušaj da preko Kaline napadamo sa posta. Moramo dobiti Virtus pod obavezno, Real je ipak malo jača priča.

• Like 2
Posted
2 minutes ago, Dropkick Murphys said:

Ostavio bih Rokasa i sledeće sezone. Naravno, za niži ugovor, prema ulozi.

Gotivac. 

Njemu takva uloga ne lezi sto se vidi.

On ima ugovor i za sledecu sezonu svakako ali cisto sumnjam da ce ostati

Posted
2 minutes ago, Čočo said:

Ko na kraju kod nas sve ima ugovor i za sledeću sezonu a da nije opcija +1?

Uff,ne znam kako bese

CMM,Yago,Bolomboy,Gidra,Kostic,Kalinic,Dobric(valjda),Mitrovic,Davidovac

• Like 1
Posted
1 hour ago, Nini3112 said:

Nadam se da ce Kostic dobiti koji minut,zasluzio je decko je stalno sa ekipom,Sfero ga je juce uzivo gledao kad je igrao za Dynamic

Ne zaslužuju se minuti time što je stalno sa ekipom, valjda nešto treba i da pokaže na tim treninzima. 

Sfero nema razloga da ga mrzi, ako želi nekoga da odmori, a smatra da Kostić može "da pridrži" za toliko - igraće. U suprotnom - jok.

Posted
41 minutes ago, Čočo said:

Ko na kraju kod nas sve ima ugovor i za sledeću sezonu a da nije opcija +1?

Ovako je kako je klub objavio: 

1: CMM (2026), Jago (2027), Teodosic (2025)

2: Kenan (2026), Nedovic (2025), Lazic (2026), Kostic (2028)

3: Kalinic (2027), Rokas (2026), Dobric (2027)

4: Braun (2025+1), Daum (2025+1), Davidovac (2026), Ilic (2026)

5: Bolomboj (2026), Petrusev (2025), Mitrovic (2025+1), Plavsic (2027)

2025: Teodosic, Nedovic, Petrusev

2025+1: Braun, Daum, Mitrovic

2026: CMM, Kenan, Lazic, Rokas, Davidovac, Ilic, Bolomboj

2027: Jago, Kalinic, Dobric, Plavsic

2028: Kostic

Sto opet ne znaci da je 100% pouzdano jer nekad klub ne objavi kad je zadnja godina ugovora samo opcija. 

• Like 1
Posted

Odmorili CMM i Nedu, razigrali se neki igraci i ono najbitnije lagana pobjeda i niko se nije povrijedio.

Ajde sad da se potvrdi velika pobjeda protiv Oly sa jednom sjajnom igrom i pobjedom u utorak.

• Like 9
  • Love 1