Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

465 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      26
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      129
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      109
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      43
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      16
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      361
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      83
    • Beztrofejni debakl
      20
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      9
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      110
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      94
    • Niko!
      189

Recommended Posts

Posted
2 minutes ago, СтелаРоса said:

Radojevica sam dosta kritikovao zbog nacina na koji komentarise Partizanove utakmice, ali podcast je sjajan, on je sjajan, kao i Vujak. Definitivno su broj jedan sto se tice kosarke.

Mnogo me iritira kao komentator, ali je super u podcast varijanti :classic_smile:

• Like 2
Posted

Za Johna Browna nije potrebno biti neki stručnjak da bi se videlo da je u pitanju klasična olupina od igrača, korisna samo kad je na 100% fizičke spreme što kod nas neće dostići ni za 2 meseca i obavezno u napadački potentnoj petorci. To sam tvrdio čim je počeo da se dovodi u vezu sa nama. Mogu samo da zamislim koliko smo ga platili s obzirom da ima solidan CV. 

No, naši problemi kreću od bekovske linije i to je već ispričana priča. Verujem u pobedu u Minhenu, baš bi nam značila.

• Like 8
Posted (edited)

Meni on nije olupina od igrača. Neko ko je dva puta bio u najužoj konkurenciji za DPOY u EL i neko ko je imao solidnu ulogu u timu koji je igrao na f4 nije olupina od igrača.

Uostalom znamo šta je o njemu rekao čovjek koji ga je trenirao prethodne 2 sezone.

Ajde da postavimo mnogo važnije pitanje zašto Sferopulos ne zna da nađe ulogu mnogim igračima koje je selektovao ili doselektovao, i zašto svi igraju lošije nego što zapravo mogu?

Smart, Tompkins, Gilespi, Braun, Dobrić, Kodi...Itd

I da, Vlada Đurović je u pravu kad kaže da bi 8 igrača Partizana bilo u prvoj petorci kod nas, a da bi Obradović uzeo samo Petruševa.

Prosto, razlog je jer kod Obradovića u Partizanu igrači postaju bolji nego što su bili. Kod Sferopulosa to nije slučaj. Kod nas je pola ekipe gotovo neupotrebljivo. 

Uspio je stoprocentno da promaši sa svakim pojačanjem u doselekciji, a i ova koja je doveo između sezona gotovo svi igraju ispod svog nivoa.

To su te trenerske razlike u klasi, valjda. 🤷‍♀️

Edited by Dzo23
  • Like 1
  • Ha-ha 4
Posted (edited)

Od svih što si nabrojao Sferu se jedino može zameriti za Kodija, ovo ostalo nema nikakve veze sa njim. Neki od nabrojanih su bivši košarkaši a neki su košarkaši u pokušaju. 

Što se tiče Dobrića on ne igra ni bolje ni lošije nego u prošlom mandatu, jedina razlika je manja minutaža jer imamo jači roster nego tad. 

Edit : Što se tiče Brauna on jeste imao ulogu u ekipi koja je igrala F4 i jeste bio u konkurenciji za DPOY ali je to bilo pre 2 i više sezona. Em je ostario em jedno pola godine ako ne i jače nije igrao košarku pre nego što smo ga potpisali tako da trenutno jeste olupina od igrača.

Edited by Урош19
  • Like 1
Posted

Kako Braun može da bude olupina od igrača ako je povreda bila ramena, i to ako se dobro sećam desnog i to igrača koji nikad nije ima neke poenterske učinke, prosečno je na 6.5 poena? Kako? Biće pre da neko ne na da ga iskoristi.

Ciglaš bio, ciglaš ostao.

Braunu je forte uvek bio što može sve da preuzme. Bukvalno najniže bekove, pa ume i njima da isčačka loptu. 

Pustite vi te priče kako je neko olupina. Uvek nekako ovi što kod nas dođu ispadnu olupine.

Ne brate, do sad je moralo da se iskristališe ko guli 30 minuta a ko je rezerva.

Posted
18 minutes ago, Dzo23 said:

I da, Vlada Đurović je u pravu kad kaže da bi 8 igrača Partizana bilo u prvoj petorci kod nas, a da bi Obradović uzeo samo Petruševa.

Prosto, razlog je jer kod Obradovića u Partizanu igrači postaju bolji nego što su bili. Kod Sferopulosa to nije slučaj. Kod nas je pola ekipe gotovo neupotrebljivo. 

I onda taj isti Obradović ne može da pobedi tu istu Crvenu Zvezdu, ni greškom, ma ko mu igrao.

Mislim, sreća pa je Željko veliki trener pa nešto malo zna i o košarci za razliku od polupanog Vlade Đurovića koji će uskoro biti na nivou Žexa Pantića.

I da 8 igrača KKP zaigra kod nas, mi ne bi imali ove nego mnogo lošije rezultate. Prosto ko pasulj. Ne jer su loši igrači nego jer mi igramo nešto skroz drugačije od KKP i imamo igrače za to. 

Ili su 16:11 u evroligi napravili marsovci?

3 strane potrošismo na ortodoksnu glupost polupanog starca kojoj fale osnovi logike. Al čemu sitničarenje. Važno da se opljune Zvezda i bilo šta oko nje i dignu drugi u nebesa. Prvi bi se Željko slatko nasmejao na ovu konstataciju. 

• Like 16
Posted (edited)
3 hours ago, zemljoradnik said:

Šta nam više odgovara večeras? Pariz ili Monako?

Da se na kraju drugog produžetka drugarski dovate sa kung-fu i sa salto.

Tri nosioca sa po dve tekme neigranja zbog ulaska na teren bude gud inaf for rokenrol.

Edited by Wingwalker
Posted
32 minutes ago, Dzo23 said:

Meni on nije olupina od igrača. Neko ko je dva puta bio u najužoj konkurenciji za DPOY u EL i neko ko je imao solidnu ulogu u timu koji je igrao na f4 nije olupina od igrača.

Uostalom znamo šta je o njemu rekao čovjek koji ga je trenirao prethodne 2 sezone.

Ajde da postavimo mnogo važnije pitanje zašto Sferopulos ne zna da nađe ulogu mnogim igračima koje je selektovao ili doselektovao, i zašto svi igraju lošije nego što zapravo mogu?

Smart, Tompkins, Gilespi, Braun, Dobrić, Kodi...Itd

Uspio je stoprocentno da promaši sa svakim pojačanjem u doselekciji, a i ova koja je doveo između sezona gotovo svi igraju ispod svog nivoa.

To su te trenerske razlike u klasi, valjda. 🤷‍♀️

Ništa, uživaj onda u igrama ovog što nije olupina. Meni oči krvare od njega, a vidim da nisam jedini. Čuj Smart i mumificirani Thompkins igraju lošije nego što mogu? Smart ne znam ni gde je, a Thompkins je kod nas bio težak izraubovani veteran, naravno da nisu mogle da se očekuju partije kao u NN i u Realu kad je bio u prajmu. 

Sferopulos je, za početak, napravio trenutno jednog od najboljih 2 way centara u EL i očetkao tog Obradovića gde god ga je video.

• Like 10
Posted
6 minutes ago, Chaos Is Me said:

Ništa, uživaj onda u igrama ovog što nije olupina. Meni oči krvare od njega, a vidim da nisam jedini. Čuj Smart i mumificirani Thompkins igraju lošije nego što mogu? Smart ne znam ni gde je, a Thompkins je kod nas bio težak izraubovani veteran, naravno da nisu mogle da se očekuju partije kao u NN i u Realu kad je bio u prajmu. 

Sferopulos je, za početak, napravio trenutno jednog od najboljih 2 way centara u EL i očetkao tog Obradovića gde god ga je video.

Zbog čega ih je dovodio ako ne zna šta će s njima, i ako nema viziju kako da ih iskoristi? Unapred hvala na odgovoru.

Posted

Petrusev pod upitnikom ili definitivno ne putuje?

Na b92 je naslov: Veliki hendikep za Zvezdu: Petrušev ne igra – i to nije sve!

:classic_rolleyes:

Bez Filipa nam se sanse svode na promile... 

Posted
2 minutes ago, Dzo23 said:

Zbog čega ih je dovodio ako ne zna šta će s njima, i ako nema viziju kako da ih iskoristi? Unapred hvala na odgovoru.

Otkud ja to mogu da znam. Obojica su bili zakrpe u toku sezone kad nit imaš neki izbor nit velika očekivanja od tih zakrpa.

Posted (edited)
29 minutes ago, NMX said:

I onda taj isti Obradović ne može da pobedi tu istu Crvenu Zvezdu, ni greškom, ma ko mu igrao.

Mislim da nije isto poređenje KKP-KKCZ međusobno i u odnosu na druge ekipe (u EL na primer). Meni KKP trenutno igra neuporedivo smisleniju i tečniju košarku (kad se izuzme onaj horor sa početka sezone), gde se maksimizuje potencijal skoro svih igrača.

KKCZ je imala furiozniji start ali je zato u osetnom padu igre, dok igrači individualno gledano nisu iskorišćeni do punog potencijala. Ima i do toga što je KKCZ matora ekipa, ali ne LBJ level matora ekipa, nego im je ovaj tempo EL-ABA zaista ubitačan. S druge strane, KKP igra sve bolje što veću minutažu igrači imaju i što su na većem broju obrtaja.

Njihov međusobni mečap prkosi zakonima logike, gde se na kraju rekla bih svede na ono o čemu Željko stalno drvi - donošenje odluka na terenu. Kad utakmicu odlučuje par poseda, igrači KKCZ su bolji u tom segmentu donošenja odluka. 

Naravno da ni vaših 16-11 nije slučajnost, odigrali ste dosta dobrih utakmica, nije sve ni samo crno ni samo belo, nego je crno-belo (pun intended).

Edited by DameTime
  • Like 1
  • Ha-ha 1
Posted
15 minutes ago, Stefi88 said:

Bez Mitrovica i Dauma, Teodosic je bolje, Petrusev je bolestan ne zna se dal ce igrati...

Šteta samo za Petruševa.

Posted (edited)

Od toliko igrača baš Petrušev bolestan?

Hah... Mi bismo sigurno da upadnemo u more pičaka pali pravo na qrac.

Edited by Sector
  • Like 2
  • Ha-ha 12
Posted
3 minutes ago, DameTime said:

Mislim da nije isto poređenje KKP-KKCZ međusobno i u odnosu na druge ekipe (u EL na primer). Meni KKP trenutno igra neuporedivo smisleniju i tečniju košarku (kad se izuzme onaj horor sa početka sezone), gde se maksimizuje potencijal skoro svih igrača.

KKCZ je imala furiozniji start ali je zato u osetnom padu igre, dok igrači individualno gledano nisu iskorišćeni do punog potencijala. Ima i do toga što je KKCZ matora ekipa, ali ne LBJ level matora ekipa, nego im je ovaj tempo EL-ABA zaista ubitačan. S druge strane, KKP igra sve bolje što veću minutažu igrači imaju i što su na većem broju obrtaja.

Njihov međusobni mečap prkosi zakonima logike, gde se na kraju rekla bih svede na ono o čemu Željko stalno drvi - donošenje odluka na terenu. Kad utakmicu odlučuje par poseda, rekla bih da su igrači KKCZ bolji u tom segmentu donošenja odluka. 

Smislenija i tečnija košarka dok ne naleti na neki zid kao u prethodna 3 derbija ili dok protivnička ekipa ne zategne malo odbranu playoff style, što do sada nismo imali prilike da vidimo. Ja smislenost i tečnost trenutno ne sporim nego ovu glupu izjavu polupanog Đurovića. Kojoj u startu fali logike jer ispada da su Zvezdi pobede doneli..ko? Neša Ilić i Drčela ili ti igrači koji su naređali 16 pobeda. 

I ne slažem se oko osetnog pada igre. Zvezda igra identično cele sezone, tačnije od negde sredine novembra kada je svežina prestala a godine učinile svoje. Dakle, u naletima. Na mahove. Bilo je i biće velikih pobeda, bilo je (nadam se da neće više) i jezivih nepotrebnih poraza, sve kao uzrok koncepcije ekipe, izraubovanih matoraca koji ipak znaju nešto malo košarke, pa kako se poslože stvari. A posložile su se verovatno najbolje moguće do sada.

I treba poštovati rezultat (ne ti svakkao) nego ova budala od Đurovića ovakvim izjavama ne radi.

• Like 3
Posted
16 minutes ago, fradler said:

Petrusev pod upitnikom ili definitivno ne putuje?

Na b92 je naslov: Veliki hendikep za Zvezdu: Petrušev ne igra – i to nije sve!

:classic_rolleyes:

Bez Filipa nam se sanse svode na promile... 

Ne nego će ti promili trebati da to gledaš.

• Like 1
  • Ha-ha 3
Posted

Pobeđivali smo i bez Petruševa. Džoela na maks obrtaja, Rokasa/ Kalinu malo i na 4, Mitrović na bekap 5 i teraj. Nije da su Fojtman i Branković nezaustavljiva sila koja preti da nam uništi reket.

Može i da pomogne, malo ekipa da se skupi i trgne i pronađe druge heroje. Uprkos svemu i dalje je to egal meč.

• Like 6
Posted (edited)
7 minutes ago, NMX said:

Smislenija i tečnija košarka dok ne naleti na neki zid kao u prethodna 3 derbija ili dok protivnička ekipa ne zategne malo odbranu playoff style, što do sada nismo imali prilike da vidimo.

True, no cela poenta u košarci je koja će ekipa uspešnije nametnuti svoj način igre, u napadu i odbrani. To je kombinacija taktičkog nadmudrivanja trenera i egzekucije igrača na terenu.

Ne slažem se da je u prethodnim derbijima bilo zida (mada ok, može i tako da se nazove xD), nego je u ključnim trenucima došao do izražaja... manjak BB inteligencije kod pojedinih igrača. Naravno, pobede se pišu, pa makar bile na pola koša i zbog jednog skoka u napadu. 

7 minutes ago, NMX said:

Ja smislenost i tečnost trenutno ne sporim nego ovu glupu izjavu polupanog Đurovića. Kojoj u startu fali logike jer ispada da su Zvezdi pobede doneli..ko? Neša Ilić i Drčela ili ti igrači koji su naređali 16 pobeda. 

Mislim, ja sam u svoj prvi post dodala i ovo :classic_sleep:

Naravno da ni vaših 16-11 nije slučajnost, odigrali ste dosta dobrih utakmica, nije sve ni samo crno ni samo belo, nego je crno-belo (pun intended). 

Iako znam da tvoj komentar nije meni upućen.

7 minutes ago, NMX said:

I ne slažem se oko osetnog pada igre. Zvezda igra identično cele sezone, tačnije od negde sredine novembra kada je svežina prestala a godine učinile svoje. Dakle, u naletima. Na mahove. Bilo je i biće velikih pobeda, bilo je (nadam se da neće više) i jezivih nepotrebnih poraza, sve kao uzrok koncepcije ekipe, izraubovanih matoraca koji ipak znaju nešto malo košarke, pa kako se poslože stvari. A posložile su se verovatno najbolje moguće do sada.

I treba poštovati rezultat (ne ti svakkao) nego ova budala od Đurovića ovakvim izjavama ne radi.

Ma Vlade je nebitan, kao i Rade Bogdanović, Anđus, Milan Kalinić i slični internet stručnjaci koji o košarci vrlo malo znaju. Ne zaslužuju ni da se pokloni taj jedan klik portalu koji objavi njihove procene.

Edited by DameTime
  • Like 1
Posted

Nama su prvu tekmu protiv Bajerna pokidali Filip i Daum. 

Jbg, sad znam da će Sektor brat pod sto od smeha, ali treba nam jedna Dedina Barselona partija i da bekovska linija nešto uradi. Šteta ako Filip zaista ne igra, posebno ako je njima Booker out. Fino smo mogli da ih pometlamo pod košem.

Ajde Filipe bre, malo rakije na grlo i spolja i unutra i proćiće do sutra. 

• Like 4