Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

463 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      26
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      129
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      108
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      42
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      16
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      361
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      81
    • Beztrofejni debakl
      20
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      9
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      110
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      94
    • Niko!
      187

Recommended Posts

52 minutes ago, drakon1 said:

Karlik je odlican igrac i pored klimanja glavom izgleda kao normalan i simpatican lik. Nisam nesto upamtio njegove lose osobine ili provokacije kako je to znao da radi Leday (ili Punter).

Kljuc odbrane na njemu je deny. Flaster da ne moze da primi loptu. To je u dva-tri napada pred kraj utakmice dobro odradio Kalinic. Dobra stvar takve odbrane je da ostatak protivnicke ekipe mora da pokaze sta moze, a sinoc to nije bilo bas mnogo. Dobro je i da to umara igraca kojeg tako branis i uvodi ga u nervozu. Lose je da mi takvog igraca za odbranu na duze od minut-dva osim Lazica nemamo.

Onog momenta kad Jones uzme loptu i krene u dribling 1-1 to je onda situacija gde samo od njega zavisi da li ce da dâ kos ili ne. Ne zavisi tu nesto previse od odbrambenog igraca. Nesrećni Dobric kod nas najvise upada u oci, ali ni drugi se ne bi bolje proveli.

Tu jedino sto eventualno moze da se uradi da ga odbrambeni igrac usmeri na jednu stranu gde ce ga docekati udvajanje gde se ovaj upaniči ili zabije u odbranu. Ali, Jones je vrlo pametan igrac i ne ulazi u takve situacije, a tu mu pomazu i saigraci koji ciste put prema kosu u situacijama 1-1 tako sto odvlace svoje cuvare.

Nisam neki srucnjak ali se slazem da bi kljuc mogao biti u deny odbrani nad njim, samo mislim da i ostali momci mogu to da odigraju,sto su pokazali par puta ove sezone nad nekik drugim igracima.

Takodje kada krene u igru 1 na 1 recept bi moglo biti udvajanje kada krene u one ulaze, pa neka pokusava da nadje igraca napolju koji je slobodan pa i po cenu da se provocira taj sut za tri poena.

Siguran sam da bi Partizan sinoc tako postigao manje poena, nego sto je Jones dao dok smo ga branili svi redom 1 na 1.

Pravi derbi, navijaci 50/50, zadimljena hala, klizav parket, meki obruci, sudijske greske i POBEDA, cista kao suza, dobijena nakon produzetka...Sa, za mene neuobicajenim mirom sam gledao prenos. Meni se dopala nasa igra sinoc u oba pravca. Karlika sam na pocetku sezone hajpovao jer je majstor. Gledao ga u J.Sudanu protiv nas i na grobarskim pripremnim. Ali ono sto je mom srcu draze i subjektivno, mi imamo ASA i to prva liga u vidu Filipa Petruseva. Reprezantativac i kosarkas za vrhunska dela. Uvek mi je to bilo bitno, a tim draze jer igra za Zvezdu (nije nas jer Olimpijakos jbg). Cista pobeda kao suza, jos jedan trofej u vitrinama. Bravo Zvezdo!

PS a na sve to, divan dan u Kg 🙂

• Like 17

Cinjenica je da je nesto ubaceno u teren. Cinjenica je da se to desilo nakon sto j Karlik zavrsio izveo bacanje i da ga to nije omelo jer on to nije ni primetio. Cinjenica je da Tyriqye i Marinkovic koji su bili postavljeni na liniji reketa to nisu primetili.

To su primetili Brown koji je bio postavljen na liniji za tri poena na strani odakle je to sta je baceno doletelo kao i klupa KKP. Klupa je mozda i zbog ugla gledanja mislila da je to imalo uticaja. Mozda. Ali mozda su i pokusali da ušićare. Vrlo iritantan je bio Marinkovic koji nista nije primetio, ali je nakon odgovarajuceg brifinga sa klupe bio jos zešći u pritisku na sudije.

Sudije sa greskama, ali nema smisla previse govoriti o greskama koje su isle na obe strane. Ali, 2. faul Petrusevu je neobjasnjiv. Koraci sudjeni Pokusevskom i Carliku su bili. Kalinicevi polazni koraci ako su bili (mogli su da se sviraju), nisu imali uticaj jer iz te akcije nismo dali nista. Sudije nisu bile dobre kao proslogodisnji arbitri. Divljanje Obradovica bez ijedne tehnicke nije normalno bez obzira koliko je trofeja covek osvojio. Duska je Uros Nikolic bez problema izbacio sa dve tehnicke u tom istom Nišu. Sudije birati zrebanjem nije losa ideja, ali nit' Čalić moze pored Obrknezevića biti 1. sudija, nit' je Obrknezević srećno rešenje za ovakve uzavrele utakmice (ali, zrebovan je). Treci sudija se nije primetio (ili ga ja nisam previse registrovao), sto je generalno dobra stvar. Čalić i Obrknezević nemaju isti autoritet kao Belosevic i donekle Jovicic i Nikolic, mada ni oni nisu garancija da se ovo od sinoc ne bi desilo. Ipak, cirkus u trajanju od nekoliko minuta uz socne psovke, unosenje i lice Obradovica je neodrziv bez ikakve reakcije sudija.

Nis kao Nis. Dvorana premala za sve. Kad se uz to dozvole baklje onda je to sa dimnom zavesom neodrzivo. Znaci, ili veca dvorana sa kontrolom zraka ili bolja kontrola na ulazu u dvoranu.

• Like 13
  • Thanks 1

1 hour ago, drakon1 said:

Karlik je odlican igrac i pored klimanja glavom izgleda kao normalan i simpatican lik. Nisam nesto upamtio njegove lose osobine ili provokacije kako je to znao da radi Leday (ili Punter).

Kljuc odbrane na njemu je deny. Flaster da ne moze da primi loptu. To je u dva-tri napada pred kraj utakmice dobro odradio Kalinic. Dobra stvar takve odbrane je da ostatak protivnicke ekipe mora da pokaze sta moze, a sinoc to nije bilo bas mnogo. Dobro je i da to umara igraca kojeg tako branis i uvodi ga u nervozu. Lose je da mi takvog igraca za odbranu na duze od minut-dva osim Lazica nemamo.

Onog momenta kad Jones uzme loptu i krene u dribling 1-1 to je onda situacija gde samo od njega zavisi da li ce da dâ kos ili ne. Ne zavisi tu nesto previse od odbrambenog igraca.

Par detalja koji su mi sinoc upali u oci: Jones uvek bira na switchu Nedovica ili Dobrica, u zavisnosti ko je na terenu i to je jedan od razloga zbog kojeg je Yago igrao tako malo. Kalinicu je pobegao par puta ali je to s njim delovalo neuporedivo drugacije.

Drugi detalj je recenica Sarenca u kojoj ubedjuje gledaoce da je zvezda u problemu dok Jonesa preuzima Bolomboj. Naravno Jones nijednom u mecu nije posle preuzimanja napao Bokija. Bezao je k'o Djavo od krsta. 

Sferopulos mora da nadje resenje za Jonesa. Sva tri derbija targetira trojac Teo, Neda, Yago sinoc je to bio Dobric. Mora da se proba neki specijal sa Gidrom i Kalinom na switchu ili Lazicem kao specijalcem u odredjenim postavama. Necemo uvek dobijati neizvesne zavrsnice. Ako uspe njega da svede na 10ak poena dobicemo svaki derbi. partizan ima dosta bezmudasa i alibi igraca. Braun i Washington prednjace u overrated levelu, Tajrik je sirov i nekostantan, a domaci igraci glume fikuse.

• Like 10

2 minutes ago, DijametralnoSuprotan said:

Par detalja koji su mi sinoc upali u oci: Jones uvek bira na switchu Nedovica ili Dobrica, u zavisnosti ko je na terenu i to je jedan od razloga zbog kojeg je Yago igrao tako malo. Kalinicu je pobegao par puta ali je to s njim delovalo neuporedivo drugacije.

Drugi detalj je recenica Sarenca u kojoj ubedjuje gledaoce da je zvezda u problemu dok Jonesa preuzima Bolomboj. Naravno Jones nijednom u mecu nije posle preuzimanja napao Bokija. Bezao je k'o Djavo od krsta. 

Sferopulos mora da nadje resenje za Jonesa. Sva tri derbija targetira trojac Teo, Neda, Yago sinoc je to bio Dobric. Mora da se proba neki specijal sa Gidrom i Kalinom na switchu ili Lazicem kao specijalcem u odredjenim postavama. Necemo uvek dobijati neizvesne zavrsnice. Ako uspe njega da svede na 10ak poena dobicemo svaki derbi. partizan ima dosta bezmudasa i alibi igraca. Braun i Washington prednjace u overrated levelu, Tajrik je sirov i nekostantan, a domaci igraci glume fikuse.

Lazic i Gedraitis su mislim u stanju igrati flaster za koji i dalje mislim da je najbolja vrsta odbrane za Carlika.

Sto se tice iskakanja Bolomboya na Carlika (a generalno i druge igrace). Ako oni idu 1-1 protiv Bolomboya to je ok za mene. Problem je da cesto oni na to i ne idu nego traze resenje pod kosem gde se akcija zavrsava 1-0 na kosu. Po meni Bolomboj moze iskakati, ali nikako na 7-8 metara. Pogotovo ne na Carliku. Jednostavno je dalek put do kosa kako bi ga Bolomboy stigao, a ako se da pas pod kos i tamo nije Filip ili neki visoki igraco onda je to "pukla odbrana" tj. rutiniranje.

• Like 1

1 hour ago, Prijatelj Mitar said:

Bas korektno ponasanje obe ekipe. Koliko god da je bilo tenzije oko terena, na njemu je sve delovalo prilicno relaksirano. Ponasanje igraca najsvetlija tacka ovog derbija. 

Тешко је било не приметити срамно понашање Вање Маринковића синоћ, као да се утакмица игра због њега и његовог тренера и свима осталима треба да буде част што су њих двојица присутни. Мало је фалило да узме пиштаљке судијама и он почне да дели своју правду. Од навијача Звезде који слави поразе Партизана и "највише га презире", толико да би "и за Албанце пре навијао", преко репрезентативца којег су и звездаши волели иако је био капитен Партизана након што се продао, дошао је до тога да ничим изазван после историјских успеха Србије стигне на припреме и прича како му је највеће признање што га ми мрзимо. Сећам се да сам испрва мислио да је нека пародија.

Подсећа ме тај његов пут на пут његовог тренера који је исто тако успео да окрене нашу трибину против себе када је лагао после пораза у Пиониру иако га нико није дирао, већ у доброј мери поштовао због успеха које је кроз каријеру остваривао, иако је био легенда Партизана, а такође по сведочењу блиских му пријатеља у почетку звездаш. Ваљда је овакво понашање које су обојица усвојили начин да се перу пред (новим) својима и прикупе симпатије служећи се добро познатом формулом лаког ги обрађивања.

Прилично тужно буде кад се такви наступи два њихова лидера упореде са наступима Лазића, Митровића и дословно сваког тренера Звезде, а поготово тренутног.

• Like 13
  • Thanks 2

1 hour ago, drakon1 said:

Cinjenica je da je nesto ubaceno u teren. Cinjenica je da se to desilo nakon sto j Karlik zavrsio izveo bacanje i da ga to nije omelo jer on to nije ni primetio.

Ja bi dodao jedan drugi ugao, iz kojeg bi mogla da se gleda ova situacija. Slažem se da je na teren upalo, kad je Carlik več izveo bacanje. Slažem se i da ga nije omelo, pošto je izgleda bio previše koncetrisan na izvodjenje, a nije se ni bunio.

Ali, to što je ta stvar na teren upala trenutak nakon izvedenog bacanja, ne znači da nije letela prema terenu dok je igrač pogledao ka košu i spremao se da izvede bacanje. Što znači da je itekako moglo da utiče na igrača. 

Ja bi ponovio bacanje, zbog presedana. Opasno i bespotrebno komplikovano je puštati da se stvari ubacuju u teren dok neko izvodi slobodna, pa čemo onda da procenjujemo dali je to uticalo na izvođača ili nije. Treba jasno zacrtati granicu, što se toga tiče. Ubacivanje predmeta na teren dok se izvode slobodna, znači ponavljanje istih u slučaju promašaja.
Ako zbog ničeg drugog, onda zbog telečih glava što to rade. Pa bacajte do sutra, a protivnički tim će da šutira do sutra, sve dok ne pogodi.

• Ha-ha 7

6 minutes ago, L' Imperatore said:

Ali, to što je ta stvar na teren upala trenutak nakon izvedenog bacanja, ne znači da nije letela prema terenu dok je igrač pogledao ka košu i spremao se da izvede bacanje. Što znači da je itekako moglo da utiče na igrača. 

Samo ako ima oči na leđima. 

• Like 8
  • Love 1
  • Ha-ha 3

Zasto jos uvek pricamo o ponavljanju slobodnog?

Lik bukvalno pojma nema da je nesto upalo na teren, Vanja koji stoji sa strane takodje nema pojma da je ista upalo.

Koliko je realno da su sudije videle, i koliko je realno da uopstw poniste do slobodno?

Jedno hipoteticko pitanje, da se kojim slucajem faul Sterlinga nad Nedovicem desio sinoc a ne u utakmici EL, kakve bi danas reakcije,saopstenja, storije po mrezama, itd imali od komsijiskih trenera, rukovodioca, novinara?

• Like 26

18 minutes ago, L' Imperatore said:

Ja bi dodao jedan drugi ugao, iz kojeg bi mogla da se gleda ova situacija. Slažem se da je na teren upalo, kad je Carlik več izveo bacanje. Slažem se i da ga nije omelo, pošto je izgleda bio previše koncetrisan na izvodjenje, a nije se ni bunio.

Ja bi ponovio bacanje, zbog presedana. Opasno i bespotrebno komplikovano je puštati da se stvari ubacuju u teren dok neko izvodi slobodna, pa čemo onda da procenjujemo dali je to uticalo na izvođača ili nije. Treba jasno zacrtati granicu, što se toga tiče. Ubacivanje predmeta na teren dok se izvode slobodna, znači ponavljanje istih u slučaju promašaja.
Ako zbog ničeg drugog, onda zbog telečih glava što to rade. Pa bacajte do sutra, a protivnički tim će da šutira do sutra, sve dok ne pogodi.

Bold 1: Moglo, ali nije.

Bold 2: Granica postoji. Vidi pod 1.

Bold 3: Ako bi to bilo bezuslovno tj. da nema uticaja na igru, onda bi to odvelo u drugu krajnost gde bi svako ubacivanje predmeta u teren bez obzira gde i kada, bez obzira da li ima uticaja na igru ili ne dovelo do toga da se akcije ponavljaju do iznemoglosti. Za takve stvari se daju financijske kazne ili prazni dvorana ako je nesto sto se desava vise puta u jednoj utakmici i ometa odigravanje utakmice.

Telece glave ce tek nauciti kad se odredi da jedan klub odigra polusezonu bez domace publike i zabranu organizovanog odlaska na gostovanja. Mozda i tada ne. Ali to bi moglo da ide pod temu "edukovanje". Ali, bacanje sinoc u toj situaciji ponoviti? Ne.

• Like 8

Ко да победи на Сретење ако не ми? Браво Звездо!

Сваки навијач може бити поносан на све у клубу, посебно играче, а и тренера са господским манирима каквог нема нико у Европи. Шеги је покидао са песмом на крају као ретко ко..

• Like 10

34 minutes ago, velja52 said:

Ко да победи на Сретење ако не ми? Браво Звездо!

Сваки навијач може бити поносан на све у клубу, посебно играче, а и тренера са господским манирима каквог нема нико у Европи. Шеги је покидао са песмом на крају као ретко ко..

Napadaj hrabro, pa kako bude-bude

Nislije drogu kriju u bermude🤣

• Like 1
  • Love 1

3 hours ago, DijametralnoSuprotan said:

Pa zato što je to planski radjeno. Mi igramo odbranu gde se sve preuzima, i oni su konstatno igrali tako što su blokove pravili igrači koje su čuvali Nedović,Dobrić ili Deda. Pa nisu oni blesavi.

E sad tu dolazi do toga da smo igrali bez Brauna i Gidraitisa, gde ne bi imalo takvih rupa u odbrani, niti bi on tako lako probijajo.

Naravno, ja iskreno jedva čekam i da e kompletiraju, igra će im pasti ma koliko ljudi očekuju suprotno. Nemaš prava na grešku, čekaju te izmene,svima da se zadovolji minutaža, nadje forma itd.

Kratak roster, na kratak period svakako ima više pozitivnih stvari, nego loših. Na kratak rok naravno.

Ljudi misle da je igrao Ife on bi dobili. Pa on menja direktno Karlika, da li bi 15-20min koje bi dobio odigrao na nivou Karlika sinoć? Teško, jer onih 40min njegovoh je bilo kao NBA supestar da je bio u Nišu, i sam ih držao da pobeda ne bude rutinerska 10+ razlike.

Edited by Todo
  • Like 2
  • Thanks 1

Obicno pocne srce da mi preskace kad igramo sa KKP pogotovo u ovakvima zavrsnicama, sinoc nekako sam bio jako miran za moje standarde, ono sto nikako ne mogu da izbacim iz glave je koliko je Petrusev dobar odnosno koliko bi bio dobar da je vise fokusiran i da nije tako pun sebe.

Sve u redu i frustracija sto mu zakinu bar dva tri faula po utakmici itd ali jedini momenat kad sam popizdeo sinoc je kad je izasao na Dzonsa koji je bio na trojci a nije hteo ni ruku da podigne, bato jebes ceo tim u mali mozak sa tim odnosom.

Valjda dolazi u takvom pakovanju jebiga.

• Like 3

2 hours ago, TB Told said:

Samo ako ima oči na leđima. 

Jbg, sad sam morao  da tražim bolji snimak, da potvrdim sam sebi šta sam video. Ok, ja sam u prvi mah bio pod utiskom da je to letelo više digonalno, negde iz čoška na levoj strani, prema našoj klupi. Po ovom snimku sudeči, išlo je sa drugog sprata, u reket, pod noge Marinkoviću. 
Ni u jednom, ni u drugom slučaju, Jonesu ništa nebi značile oči na ledjima

2 hours ago, drakon1 said:

Bold 1: Moglo, ali nije.

Bold 2: Granica postoji. Vidi pod 1.

Bold 3: Ako bi to bilo bezuslovno tj. da nema uticaja na igru, onda bi to odvelo u drugu krajnost gde bi svako ubacivanje predmeta u teren bez obzira gde i kada, bez obzira da li ima uticaja na igru ili ne dovelo do toga da se akcije ponavljaju do iznemoglosti. Za takve stvari se daju financijske kazne ili prazni dvorana ako je nesto sto se desava vise puta u jednoj utakmici i ometa odigravanje utakmice.

Telece glave ce tek nauciti kad se odredi da jedan klub odigra polusezonu bez domace publike i zabranu organizovanog odlaska na gostovanja. Mozda i tada ne. Ali to bi moglo da ide pod temu "edukovanje". Ali, bacanje sinoc u toj situaciji ponoviti? Ne.

Hvala na objašnjenju.

Ok, poštujem ako je tu granica. Ali bi je po mom mišljenju trebalo pomeriti.

Dozovliti da leti igračima oko glava i pod noge, pa onda pustiti sudijama da procenjuju jeli uticalo ili nije, je zajebana stvar. Koliko zajebana, čemo videti kad se to bude desilo nama. A to bi moglo biti več u narednom derbiju, upravo zato što se ovde pokazalo da može da prodje.

• Like 1

37 minutes ago, L' Imperatore said:

Jbg, sad sam morao  da tražim bolji snimak, da potvrdim sam sebi šta sam video. Ok, ja sam u prvi mah bio pod utiskom da je to letelo više digonalno, negde iz čoška na levoj strani, prema našoj klupi. Po ovom snimku sudeči, išlo je sa drugog sprata, u reket, pod noge Marinkoviću. 

Hvala na objašnjenju.

Ok, poštujem ako je tu granica. Ali bi je po mom mišljenju trebalo pomeriti.

Dozovliti da leti igračima oko glava i pod noge, pa onda pustiti sudijama da procenjuju jeli uticalo ili nije, je zajebana stvar. Koliko zajebana, čemo videti kad se to bude desilo nama. A to bi moglo biti več u narednom derbiju, upravo zato što se ovde pokazalo da može da prodje.

Ja sam ćoradao ali zaista ne vidim gde je taj predmet koji je bačen. Izvinite zaista ne mogu da ga uočim na snimku. Ovaj je deljen i na dva tw naloga taj sporan momenat.

54 minutes ago, L' Imperatore said:

Marinkovic sigurno minut vremena nakon slobodnog nije skontao zasto se ovi sa klupe bune, a letelo mu sve i svasta pod noge...

• Like 3

19 minutes ago, božija noga said:

Ja sam ćoradao ali zaista ne vidim gde je taj predmet koji je bačen. Izvinite zaista ne mogu da ga uočim na snimku. Ovaj je deljen i na dva tw naloga taj sporan momenat.

Na 09:21 vidi se da nešto proleti. Stavi playback speed na 0.25, možda lakše uočiš.

Ali to se definitivno desi nakon što igrač izvede bacanje. Nije bio ometan.

• Like 3

1 minute ago, quentin said:

Na 09:21 vidi se da nešto proleti. Stavi playback speed na 0.25, možda lakše uočiš.

Ali to se definitivno desi nakon što igrač izvede bacanje. Nije bio ometan.

To je bila neka plavičasta magma i to se kretalo i onda odjednom nestalo :kece:

A da ja vas pitam 

Spoiler

• Ha-ha 9