Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

463 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      26
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      129
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      108
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      42
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      16
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      361
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      81
    • Beztrofejni debakl
      20
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      9
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      110
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      94
    • Niko!
      187

Recommended Posts

Klasican ciganjski bipolarizam. Do juce se bukirao smestaj u Abu dabiju, a danas vec sa sigurnoscu znamo da je finale Aba lige Partizan - Buducnost. Ovakve navijace neprijatelju ne bih pozeleo. Bitno je da se opljunu svi redom dok ne mozemo 7k ljudi da skupimo u hali u derbi utakmici, a uvek postoji i opcija da se zvizdi svom timu ako udje u losu seriju. Samo treba pogledati broj upisa posle poraza u jebenoj Aba ligi i nakon duple pobede u EL i istorijskog skora. Nekad pomislim da ima ljudi koji prizeljkuju poraz samo da bi mogli da kazu ono cuveno nase 'ESAM REKO.

• Like 27
  • Thanks 1

Ja sam prvi da ne produžimo Nedovića, ali reći da je taj potencijalni potpis jedina stvar koja će presuditi u sledećoj sezoni je verovatno najveća glupost napisana na ovom forumu.

Treba ponoviti da imamo 10 igrača koji imaju ugovor za sledeću sezonu od kojih jedino Bolomboja odrađuje pošteno i kvalitetno svoj posao.

Jedan igrač ima milionski ugovor, a bukvalno ima ulogu Branka Lazića i to ne Lazića iz prajma već Lazića iz poslednjih par sezona.

• Like 1

7 minutes ago, Guru said:

Voleo bih da u životu imam samopouzdanje koje ima Džon Braun u svoj šut sa poludistance, čovek ima 20% u sezoni iz tih šuteva, al' svaku narednu digne kao da je Novicki.

Ovo nesto na moj račun 🤣🤣🤣

Imao sam utisak da nas je uvek prao na taj šut 

• Like 1

18 minutes ago, Bejn said:

Ne razumem čemu ovoliko kukanje na Nedovića? Čovek celu karijeru igra kao večeras...

Ništa lično, nisam preveliki fan Nemanje zbog toga što nije konstantan, ali ajde kad već izjaviš da igra celu karijeru kao večeras, kako je odigrao prvi meč protiv Budućnosti u Podgorici?

Da nije beše da ga je bukvalno sam dobio?

Elem, ako želimo i naredne sezone da budemo konkurentni u Evroligi trebaju nam pre svega bolji defanzivci na niskim pozicijama. To je rak rana ovog tima. Nema tu nažalost mesta za Nedovića, uz konstataciju da već računam da se Teo penzioniše na kraju sezone. Previše je i jedan Jago, ali tom dečku nekako ništa ni ne mogu da zamerim, maksimala u svakoj utakmici na obe strane terena, on prosto ne može da brani više igrače od sebe, a trener je tu da sakrije te neke nedostatke.

• Like 3

9 minutes ago, Guru said:

Voleo bih da u životu imam samopouzdanje koje ima Džon Braun u svoj šut sa poludistance, čovek ima 20% u sezoni iz tih šuteva, al' svaku narednu digne kao da je Novicki.

Pritom su mu oni sutevi iz kornera najgori moguci, em nema visokog na skoku, em se po pravilu odbijaju protivniku za kontru. A uzima ih odmah po prijemu, na granici bezobrazluka.

• Like 1

Ja i pored 16-10 u EL, što je stvarno sjajan skor, nikad nisam stekao poverenje u ovu ekipu da može da igra dobro u kontinuitetu a to "na korak od F4" mi trenutno deluje kao ozbiljna navijačka konfabulacija. Kao što ćemo mi olupati Budućnost ili Dubai u plejofu tako će i nas da otrese neki EL teškaš bez problema kad bude bilo bitno. To ne znači da ne treba davati podršku ovoj ekipi, ali ja ovo ne pišem pod utiskom poraza večeras već pod utiskom prethodnih nekoliko pobeda u EL gde je krajnji rezultat zamaskirao ozbiljnu napadačku jalovost koju smo pokazali. Mi smo bolju košarku igrali u novembru.

• Like 17
  • Thanks 3

41 minutes ago, Sokmeniki said:

Osvajanje kupa je sada MUST.

A zašto bi bilo? Pod moranje je da popravimo igru u napadu. Imali smo sreće da smo u ovom igračkom bezdanu poslednjih par nedelja igrali protiv ekipa sa dna EL.

5 minutes ago, Creed Bratton said:

Klasican ciganjski bipolarizam. Do juce se bukirao smestaj u Abu dabiju, a danas vec sa sigurnoscu znamo da je finale Aba lige Partizan - Buducnost. Ovakve navijace neprijatelju ne bih pozeleo. Bitno je da se opljunu svi redom dok ne mozemo 7k ljudi da skupimo u hali u derbi utakmici, a uvek postoji i opcija da se zvizdi svom timu ako udje u losu seriju. Samo treba pogledati broj upisa posle poraza u jebenoj Aba ligi i nakon duple pobede u EL i istorijskog skora. Nekad pomislim da ima ljudi koji prizeljkuju poraz samo da bi mogli da kazu ono cuveno nase 'ESAM REKO.

Sto samo govori da tu nema govora o "nikad vidjenoj odanosti klubu", nego, kao i svaki drugi navijaci, dolaze kada se dobija i kada se igraju veliki mecevi. Mozda je Zalgiris izuzetak, ostalo je sve svuda isto.

I onda postaje besmislen taj argument "EL je u interesu da imaju klubove ciji navijaci prave reklamu takmicenju sa onakvom atmosferom". EL je u interesu da im KKCZ igra, ako ce da trose ovoliko trose, ako ne, ne interesuje ih da li ce im u takmicenju biti Cedevita, Buducnost, Partizan ili Crvena zvezda koji se bore za 16. mesto i pola takmicenja igraju pred polupraznim tribinama.

Dakle, novac je stvar koja pravi razliku, kada nestane novca, molicete Boga ovde da ABA liga jos uvek postoji i da sampion iste ima mesto u EL.

• Like 1
  • Thanks 1

Drčela podhitno da zatraži sastanak s Bokanom i ponudi trejd Kodi - Mekinli Rajt. Da napravimo bum na Jadranu po uzoru na Donča - Obrva. 😉

Žakelj jako dobar trener. I njega bih volio jednog dana kod nas. 

• Like 1

Pocinjemo cesto utakmice sa samo jednim bolhendlerom. Valjda pokusavajuci da razigramo uspavalog Dobrica. A ocemo kao i Brauna da razigramo ali svi vidimo da od tog posla nema ništa. Ovaj decko Tanaskovic obrisao parket sa njim. Opet pitanje, zasto mora istroseni vremesni igrac u doselekciji, greska po n ti put...

Petrusev ponovo starter ponovo nervoza, odma bi da izdominira. Ucinak bencha mizerija, Gidra-Dobric dva pobratima, bez driblinga ali i bez suta. Ulazimo u sve veci minus pa se pozivaju da izriljaju teren po 166ti put Boki, Kalina i Miler.

A onda, jurimo minus sa tri laka beka sa losom odbranom. Da nije Nedovica, sve bi to izgledalo još mnogo mnogo gore a narocito protiv ovakvih timova kao sto su Bud i Par.

Koncepcijski, dva bolhendlera uvek na parketu koji umeju da iskreiraju za sebe, da trce u ledja i da imaju respectabilan sut, izgleda da je pod moranje. 

Poraz kao poraz sto se mene tice bolje ovdje nego nedje drugo, mislim da smo svi trazili taj iskorak u evroligi koji se desava, ovo je cijena toga i kad je vec postalo beznacajno takmicenje i za put ka evroligi ili bilo cemu, po meni je cak i besmislena totalno i bolje sto smo ovdje izgubili... Brinu neke stvari, ne samo poslije ovog poraza vec dugo se ponavlja... Nama su akcije u napadu nekako tanke i kao da se ponavlja, mislim da Sfero mora da proradi na ovome... Svodi se na trcanje u krug prodje lopta od jednog do drugog svaka akcija dosta dugo traje i djeluje bezidejno kao na individualni kvalitet ponekog igraca se napravi visak i onda asistencija za kos... Cmm kad krene u zadnjim sekundama sa vodjenjem lopte odma se spetlja nekako izgleda prenesigutno njegova kontrola driblinga, izgubi dribling u dosta situacija... Za sledecu sezonu ce nam trebati plej drugscijeg tipa jer ce cmm gotovo sigurno ostati zajedno sa bekom...Brown i njegovi sutevi nidje veze s mozgom, on moze da doprinese na druge nacine al nekako i kad dobije loptu pod kosem bira jako glupa i teska resenja u dostini slucajeva,pored sve njegove energije, ofanzivnog skoka i borbe, pod kosem je jako nesiguran a za poludistancu da ne govorimo. 

• Like 1

10 minutes ago, Brajant Danston said:

Ništa lično, nisam preveliki fan Nemanje zbog toga što nije konstantan, ali ajde kad već izjaviš da igra celu karijeru kao večeras, kako je odigrao prvi meč protiv Budućnosti u Podgorici?

A učestalost takvih mečeva je kolika? Za tri masne godine to je bezobrazno malo. Iskreno, jedva čekam da ne gledam u Zvezdi njega i Mišu raspalog.

Edited by Bejn
  • Like 1

1 minute ago, Dzo23 said:

Drčela podhitno da zatraži sastanak s Bokanom i ponudi trejd Kodi - Mekinli Rajt. Da napravimo bum na Jadranu po uzoru na Donča - Obrva. 😉

Žakelj jako dobar trener. I njega bih volio jednog dana kod nas. 

Dobar je Wright ove sezone, ima taj svoj signature move koji precesto ulazi. Buducnost je mozda i najbolja jos od sezone 2019/20 kada su isto bili izmedju KKP i KKCZ na tabeli, a zasto je tako, pa zato sto je ocuvan kostur ekipe umesto da se sumanuto menjaju igraci i treneri svake sezone.

Zakelj nije neki mnogo dobar trener, ali je mnogo bolji od lenstine Dzikica, mutavog Jovanovica ili amatera Mijovica. Doneo je KKB ove sezone pravog Kamenjasa, tu je i Magee koji je odlicno iskoriscen. Ono sto ne valja je odbrana suta za tri poena, jedan Jogela strpa 6/7 jer se igrac na krilu uvek ostavlja sam i brani se ulaz.

Sto se tice KKCZ, mislim da je presudilo to sto je Teodosic proveo previse vremena na terenu. Da je Canaan igrao umesto njega bila bi to druga prica.

• Like 2

A isti taj Nedović koji se sada pljuje na sva usta nam je pre deset dana doneo pobedu u najbitnijem EL derbiju do sada. Nisam video ni jedan jedini upis ovde koji je pohvalio razmišljanje u bukvalno deliću sekunde u toj situaciji, gde bi 99,9% igrača samo ispalilo bilo kakav šut preko ruke po prijemu lopte. Iz upisa ovde bi se zaključilo da mu je neko poklonio ta bacanja kojim je rešio tekmu. Ali jbg ne uklapa se u luzer Neda narativ pa nije bilo popularno prokomentarisati, evo sada prilike da se najstrašnije namaže govnima posle poraza od jebene Future.

Čisto da se razumemo, ja prvi mislim da bi za narednu sezonu morao da bude sveden na neku ulogu petog niskog u timu pre svega jer je previše staklen da bi se oslanjao na njega kao standardnog člana rotacije. Takođe se i slažem sa dosta stavova o njemu i svakako nisam najveći fan, ali je neverovatna količina hejt komentara večeras u odnosu na količinu pohvala (ponavljam, nula) nakon presudnog poteza u 5x važnijoj utakmici.

• Like 8
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
  • Tuzno 1

U ovom periodu sezone je problem jer izgleda da mozemo samo da dobijemo utakmicu ukoliko je svedemo na hrsljus od 70ak poena, a to je teze raditi u kontinuitetu nego igrati na napadacki talenat i utakmice na preko 90 poena. Taj hrsljus zahteva veliku potrosnju i volju za igranjem odbrane.

Nadam se da je samo faza i da ce napad odcepiti.

• Like 10
  • Thanks 1

1 minute ago, Born Ready said:

A isti taj Nedović koji se sada pljuje na sva usta nam je pre deset dana doneo pobedu u najbitnijem EL derbiju do sada. Nisam video ni jedan jedini upis ovde koji je pohvalio razmišljanje u bukvalno deliću sekunde u toj situaciji, gde bi 99,9% igrača samo ispalilo bilo kakav šut preko ruke po prijemu lopte. Iz upisa ovde bi se zaključilo da mu je neko poklonio ta bacanja kojim je rešio tekmu. Ali jbg ne uklapa se u luzer Neda narativ pa nije bilo popularno prokomentarisati, evo sada prilike da se najstrašnije namaže govnima posle poraza od jebene Future.

Čisto da se razumemo, ja prvi mislim da bi za narednu sezonu morao da bude sveden na neku ulogu petog niskog u timu pre svega jer je previše staklen da bi se oslanjao na njega kao standardnog člana rotacije. Takođe se i slažem sa dosta stavova o njemu i svakako nisam najveći fan, ali je neverovatna količina hejt komentara večeras u odnosu na količinu pohvala (ponavljam, nula) nakon presudnog poteza u 5x važnijoj utakmici.

Nedović nam doneo pobedu? Nemojte molim Vas...:)

Bukvalno nismo znali šta ćemo s loptom i Bog nas je pogledao da Braun nije mogao da se zaustavi. 

Nedović je katastrofalan. Alibi igrač koji ne postoji kad je tvrdo. Pritom igra sramotnu odbranu što upotpunjuje njegov performans. 

"Peti niski u ekipi" može, ali što dalje od Zvezde. I ove tri godine je zaista previše. 

• Like 1
  • Ha-ha 3

1 minute ago, Born Ready said:

Nije nam Nedovic doneo pobedu, imao je 3 poena pre tih bacanja.

Drugi igraci su izginuli i izriljali celu utakmicu da bi on mogao da ubaci ta zadnja bacanja, pre toga je imao jedan kos iz igre i standardno lelemudanje u odbrani i na prenosu lopte, kad je Janis ispizdeo iz izveo ga do pred kraj. 

Da je dao recimo 10ak poena ne bi ni bila neizvesna zavrsnica.

• Like 4
  • Thanks 2

Jako je teško igrati napadački produktivnu košarku sa plejom koji ima diskutabilnan šut i probleme u organizaciji igre, dvojkom(Dobrić) koji je više SF, bez neke kreacije i četvorkom koja lomi obruče ne šutevima za tri nego poludistancom, što je još niži nivo od četvorki koje nemaju šut za tri. Sferopulos dosta polaže na odbranu, to je i donijelo ovaj skor ali moraće da počne da razmišlja više o napadu. Mi smo u nekim pobjedama izgledali jako loše u napadu. Mislim da povratak Dauma može da pomogne. Dobrić nije SG i nikako je kompatibilan sa Kodijem u petorci. 

• Like 2
  • Thanks 1

Što se tiče Nedovića, on je vazda bio mekan igrač, ali je bio mnogo brži, eksplozivniji, prodorniji i nije bio baš ovoliko alergičan na kontakt. Ove sezone se bukvalno sveo na streaky jump shooter-a, 1 na 1 ne može da reši ni centre koji nisu neke switch aždaje, a čak i kada mu se potpuno otvori put ka košu ne ide jako i do samog kraja nego baca neke preplašene floutere/frljoke. Ja sam uvek cenio njegov ofanzivni talenat i taj microwave scoring (uz izuzetan estetski ugođaj kada je u ritmu i krene da pleše :classic_sleep:), al' u ovoj fazi karijere očigledno više nije u stanju to da izvuče i u napadu sve više igra kao neki Anđušić, dok ga u odbrani svi targetiraju i uvlače u pik. 

• Like 21
  • Thanks 1

3 minutes ago, Guru said:

Što se tiče Nedovića, on je vazda bio mekan igrač, ali je bio mnogo brži, eksplozivniji, prodorniji i nije bio baš ovoliko alergičan na kontakt. Ove sezone se bukvalno sveo na streaky jump shooter-a, 1 na 1 ne može da reši ni centre koji nisu neke switch aždaje, a čak i kada mu se potpuno otvori put ka košu ne ide jako i do samog kraja nego baca neke preplašene floutere/frljoke. Ja sam uvek cenio njegov ofanzivni talenat i taj microwave scoring (uz izuzetan estetski ugođaj kada je u ritmu i krene da pleše :classic_sleep:), al' u ovoj fazi karijere očigledno više nije u stanju to da izvuče i u napadu sve više igra kao neki Anđušić, dok ga u odbrani svi targetiraju i uvlače u pik. 

Uz duzno postovanje tvoje analize koja je standardno dobra i na mjestu...idealna situacija za nasu upravu za jedan 1+1 ugovor od minimum milion eura.

• Like 2