Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

458 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      108
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      41
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      3
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      357
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      81
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      7
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      107
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      94
    • Niko!
      187

Recommended Posts

Ali startna petorka CMM, Dobrić, Kalinić, Brown, Bolomboy.... Za odbranu 4/5 odličnih defanzivaca, u napadu ko da koš, ćelava mu... Stvarno ne kapiram guranje Dobrića na 2, pored Kenana i Nedovića koji su u 12. Em nije dvojka, em ne ume sa loptom ništa, em je u baš lošoj formi posle povrede (a i pre nje). Nekako mi nikako ne ide Dobrić i Zvezda ove godine. Loše je krenulo još od trenutka kada se saznalo da dolazi, na već popunjen roster. Što se tiče Browna, pa jeste kamenjar, nema šta, ali dosta znači što može da izbunari te neke lopte u skoku, da isprati i niže od sebe, aktivan je non stop na lopti kada je kod protivnika. Jeste da to nije dovoljno, svakako je mnogo bolji bio QMiler, ali jebiga, nemamo više skauting ekipu sa GM Ristovićem, koja je znala da ubode odlična pojačanja. A za KRK... Ma jebeš Kup. 

1 minute ago, Сандро Лаки Ђентиле said:

Јага нико не рачуна за куп? Између Брауна и Рокаса, одмараће потоњи, рекао бих.

Mislim da je Sfero sinoc rekao da Kodi, Kenan, Braun i Boki igraju kup.

• Like 1

2 hours ago, Dropkick Murphys said:

Oleg Latiševs jedan od gotivnijih EL sudija. 

Baš fino suđenje sinoć, s obzirom na to da je bilo krljanja na obe strane, a ne sećam se da smo ikad s njim imali problema.

Verujem da je sudijama ubedljivo najteze da sude ovakve meceve gde obe ekipe igraju tvrdo. Moras da sprecis tucu na terenu a treba i da pazis da ne sviras faul u svakom napadu i tako unistis utakmicu. Sinoc je ruku na srce bilo domacinsko sudjenje (zasluzili smo vala i mi jednom u areni). 

Utakmica sa Albom nam je poslednje must win gostovanje do kraja regularnog dela pod uslovom da kuci ne napravimo neku glupost.

Posle toga imamo jos Oly i Pao gde mozemo rastereceno da jurimo eventualni brejk i Bajern gde pobeda moze bas mnogo da nam donese ali i poraz uz bolji medjusobni skor ne bi bio drama, gubice i Bajern jos do kraja.

Zato iz sve snage sutra na Albu pa makar da dobijemo i sa 36-37, potpisujem!

Napred Zvezdo!!! 

Ja sam zadovoljan Brownom. Ne egzaltiran, ne bih bas potrcao da mu produzim ugovor, ali vise sam prijatno nego neprijatno iznenadjen. Evidentno se podigao nakon onih uvodnih, zabrinjavajucih partija.

Ocito je i Sferopulos zadovoljan onim sto vidi cim ga je promovisao u startera i daje mu 20 minuta u proseku na poslednje tri utakmice. I svaki put je od njega dobio korektnu partiju i dvocifren indeks.
Cak je i u Vitoriji na el debiju, potpuno nespreman na svezinu odigrao korektno i imao vaznu rolu bez koje mozda ne bismo dobili taj mec.

Noge su usporile, eksplozivnost je izgubio, igra iznad obruca ne postoji... Sve je to tacno.

Elitni defanzivac vise nije, ali ima brze ruke, dobro cita igru, ne libi se da se postavi za faul u napadu... Dovoljno je cvrst, borben i agresivan na lopti da na toj strani bude plus faktor, za razliku od Dauma koji je mekan kao puter.

Borbenu gotovost i dobru energiju uvek donosi, za razliku od Davidovca koji je najcesce u hibernaciji.

Ofanzivno nije nikakva pretnja, ali je opet dovoljno pametan i iskusan da ubaci neki otpadak, da se pozicionira za ofanzivni skok, napravi dobar blok, iznudi faul i pogodi bacanja, povremeno ubaci i tu aljkavu poludistancu.

Nek donese svaki put 5 poena, 3-4 skoka, poneku ukradenu loptu i asistenciju, od njega dovoljno...

Recimo, Bentil ima mnogo vise napadackog skila, ali nisam siguran da bih ga radije gledao kod nas nego Browna. Svi visoki sem Bolomboja su nam prilicno mekani i lenji u odbrani, Brown to koliko-toliko nivelise.

• Like 7

47 minutes ago, forumko topic said:

Ali startna petorka CMM, Dobrić, Kalinić, Brown, Bolomboy.... Za odbranu 4/5 odličnih defanzivaca, u napadu ko da koš, ćelava mu... Stvarno ne kapiram guranje Dobrića na 2, pored Kenana i Nedovića koji su u 12. Em nije dvojka, em ne ume sa loptom ništa, em je u baš lošoj formi posle povrede (a i pre nje). Nekako mi nikako ne ide Dobrić i Zvezda ove godine. Loše je krenulo još od trenutka kada se saznalo da dolazi, na već popunjen roster. Što se tiče Browna, pa jeste kamenjar, nema šta, ali dosta znači što može da izbunari te neke lopte u skoku, da isprati i niže od sebe, aktivan je non stop na lopti kada je kod protivnika. Jeste da to nije dovoljno, svakako je mnogo bolji bio QMiler, ali jebiga, nemamo više skauting ekipu sa GM Ristovićem, koja je znala da ubode odlična pojačanja. A za KRK... Ma jebeš Kup. 

Deluje da nam je poslednji rast krenuo od Sferine odluke "play big". On je probao da nastavi taj trend, s time sto je sad gurnuo Dobrica (umesto npr. Davidovca) zbog zbog kakve takve mogucnosti da Dobri primarno prati pleja (Lee), dok je Kalinic primarno potrosen na Maledonu. Kazem primarno zbog sviceva. Pak, da je slucaj da je primarni napadac iz driblinga plej, onda je igrana varijanta s Dedom, a Kalina na pleju. Dalje, ocito je da Sfera voli da na primarnu postavu protivnika odgovori destrukcijom i misicima, a da u drugoj postavi spusta i vise se translira ka napadu. Anyway, kada imamo Nedovica i Kenana Dobric je isto sto i Davidovac - dzoker koji se trosi na ideje i pokusaje prilagodjavanja, odnosno pokusaje zasede protivniku. I inace, Dobric je sasvim fino otvorio ofanzivno.

Ono sto je kljucno lose - Nedovica svi protivnici biraju da napadnu, forsiraju nase sviceve dok ne ostanu sa njim spolja (cini mi se da je Monako bezao od napada na Dedu, vec je jurio jos jedan svic na Nedu. Asvel sinoc slicno). Protivnici daju sve od sebe da ga sklone sa terena ili ga eksplatisu maksimalno, a od njega ne dobijamo dovoljno na drugoj strani terena. Treba naci nacina da ga vratimo u 'udjes, natrpas i gotovo' mod. Druga losa stvar sinoc je Petrusev - suvise losih odluka umesto da se drzi onog svog. I onda nervoza, i ode mast u propast. Imam utisak da prvo bacanje kod njega pravi razliku da li ce da sutira 4/9 ili 8/8. Fica i Neda su mi tako slicni u nekim stvarima da je to ludo (ok, i to sto su obojica teski sminkeri)... A neophodni su nam, jer su dva najjaca ofanzivna oruzja.

Btw, pohvalio bih Jagovu agresivnost na prenosu i Kenanovu odbranu igraca sa loptom. Jako fino, bravo momci. Pak, kada je rec o svicevima, cini mi se da tu Kenan kasni i masi sta treba da radi ponekad.

• Like 1
  • Thanks 1

1        Kodi, Teo

2/1    Nedović

2       Kenan, Kostić

2/3   Dobrić, Lazić

3/4   Kalina

4      Braun, Deda

5      Bolomboy, Petrušev, Mitar

Vjerovatno idemo u ovom sastavu u Niš. Eventualno Jago umesto Dzona, mada protiv Partizana nam je rekao bih

važnije da imamo jednog više visokog kao opciju jer su oni gabaritniji i fizikalniji od nas, pa moramo pokušati

odgovoriti na sve to. 

No, prije svega toga imamo 2 vrlo značajne i ništa manje teške utakmice. Tako da ima vremena.

• Like 1

Meni je rizicno staviti Teodosica i samo jos jednog na poziciju 1. On tesko da moze u ovim godinama da doprinese ili bolje receno da ne bude igrac manje u jakim utakmicama. Na 4 i 5 Partizan svakako nece biti jak zbog pravila o strancima. Oni samo 3 stranca imaju na te 2 pozicije (Dzouns, Dejvis i Majk), a gde je ostatak. Mislim da bas favoriti za osvajanje kupa, mnogo veci nego poslednjih par godina.

Vodio bih bez razmišljanja Jaga kao četvrtog, ako računamo da su Kodi, Kenan, Boki sigurni.

Da, ide i Teo, ali igramo 3 utakmice u 4 dana. Prvo što ne bi čudilo i da Teo propusti recimo polufinale, a drugo što ga ne vidim da guli 15+ minuta 3 puta u 4 dana, a da pritom ne jašemo i Kodija 30 minuta svaku. Treću opciju baš i nemamo...

Sa druge strane, kao što fradler reče, na 4 imamo Kalinu, DeDu, Petruševa zbog Brauna, a na konto Rokasa na 3 imamo Kalinu, Dobrića, + Lazića i Kostića, i priliku da damo Sferu oduška sa 3 mala u petorci pre finala... 

I što je najvažnije, Jago je čigra, jedva bi dočekao da guli ako treba 40 minuta ceo Kup. 

Ali, prvo Alba i Budućnost... 

Sinoć je Kuzma u podcastu rekao da na KUP idu CMM, Kenan, Brown i Bolomboj. (Sfero je to navodno rekao negde)

U Kupu vise problema ocekujem u četvrtfinalu ili polufinalu nego li u finalu...

Edited by pilif88

2 minutes ago, pilif88 said:

Sinoć je Kuzma u podcastu rekao da na KUP idu CMM, Kenan, Brown i Bolomboj. (Sfero je to navodno rekao negde)

Kuzma ne zna gde bije,bez ljutnje ali on ne zna juce sta se desilo.

Mislim da ste prebrzo krenuli da pisete o kupu,sutra igramo protiv Albe gde imamo JEDNU pobedu u gostima.

• Like 7

3 minutes ago, Nini3112 said:

Kuzma ne zna gde bije,bez ljutnje ali on ne zna juce sta se desilo.

Mislim da ste prebrzo krenuli da pisete o kupu,sutra igramo protiv Albe gde imamo JEDNU pobedu u gostima.

zahvaljujući Nedi

Мени Кенан уопште није сигуран за Куп, поготово када се из претходна 3 дербија види да не може да изнесе контакт и демаркацију.

Коди, Боломбој, Браун + Јаго или Рокас, а обзиром да на позицији Рокаса имамо Добрића и Лазића, биће Јаго

Коди - Јаго - Теодосић

Недовић - Добрић

Калинић - Лазић

Браун - Петрушев - Давидовац

Боломбој - Митровић

+ Костић

• Like 1