Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

456 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      108
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      113
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      40
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      3
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      356
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      80
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      6
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      107
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      94
    • Niko!
      186

Recommended Posts

48 minutes ago, No name said:

Nema Plavsica u odnosu na prošli derbi da im dopušta otvorene suteve da se razigraju na početku.

Inače smo poznati kao ekipa koja dobro brani šut za tri poena i protivnicima ne ostavlja prostor da se razigraju. Primer poslednja utakmica protiv Makabija, a i bezbroj drugih utakmica.

• Like 4

3 hours ago, stefan81888 said:

Ima par velikih znakova pitanja oko ključnih igrača kod nas - mogu li Bolomboj i Kalinić da odigraju dobro uprkos lošoj formi u poslednje vreme, kako će Nedović izgledati posle povrede i da li je toplo-hladni Kenan večeras topao ili hladan. 

Nisam detaljno pratio komšije ali mi smo u odnosu na prvi EL derbi jači za Bolomboja i to nije mala stvar. Nadam se da će se pojaviti makar jedan od CMM/Jago plejmejkera, na našu žalost znaju obojica da zabodu istovremeno. 

Uzdam se u Petruševa. 

ja kažem Kenonijada u najavi. mislim da će ovo večer obeležiti i Kalina. Učinak Petruševa se implicira. Nadam se da će i Boki biti na nivou iako nije u nekoj formi.

• Like 4
  • Ha-ha 1

1 hour ago, Sinnerman said:

Inače smo poznati kao ekipa koja dobro brani šut za tri poena i protivnicima ne ostavlja prostor da se razigraju. Primer poslednja utakmica protiv Makabija, a i bezbroj drugih utakmica.

Evo neki lenj dan na poslu, malo radim, malo pomažem klincima kolegama koji idu u NS sutra da spreme transparente (pičke male, ne prihvataju vulgarne izraze o vlasti a tako sam inspirativan danas :classic_dry:) pa sam uzeo da gledam statse oko šuta za tri. 

I evo kako ta poznata ekipa to brani:

Kao domaćini, dopuštamo protivniku prosečno 27 šuteva za 3, uz prosečno pogođenih 7.9 i apsolutno prihvatljiv procenat od 28.42%.

Kao gosti, dopuštamo protivniku prosečno 24 šuta ali sa boljom realizacijom, uz prosečno pogođenih 8.66 trojki i procenat od 36.06%

Za jednu ekipu koja loše brani, rekao bih da ovo nisu loši podaci.

A onda sam bacio pogled na komšiluk.

Kao domaćini, prosečno dopuštaju protivniku 29.16 šuteva za 3, uz 9.83 pogođene trojke i procenat od 33.46%

Kao gosti, prosečno dopuštaju protivniku 26.9 šuteva za 3 uz 10.36 pogođenih i procenat od 38.18%

Naravno da ova puka statistika nije dovoljna, mora se uzeti i koji i kakvi šutevi su u pitanju samo eto, zanimljiva statistika za ekipu koja očajno brani šut za 3.

Treba uzeti u obzir takođe, kada se uzima u obzir i prošli derbi, da je su tada Plavša i Mitar uspeli da razigraju pola KKPa u Q1, da pogode gomilu šuteva i uvedu se u utakmicu a nas uteraju u nervozu i jurcanje za njima 40 minuta. 

Nama večeras svakako treba pristojan šut za 3, makar na nivou proseka sezone kao i da ne dopustimo da se Brown, Ife i Carlick raspucaju odmah na startu, popale Arenu i uvedu nas u jurcanje.

• Like 4
  • Thanks 2

7 minutes ago, NMX said:

ajd pliz lepo prevedi na srpski leba ti, za nas koji mozemo samo da gledamo puke statse po sajtovima

mene zanima kako mi branimo sut za 3 u smislu broja dopustenih suteva?

Druga ste najbolja ekipa u ovom parametru. Dopuštate 25.4 šuteva u proseku, gde protivnici ubacuju tek 8.3, što je 32.7% uspešnosti. 

Dakle, bio si u pravu kad si replicirao momku iznad. 

• Like 3

Just now, Papanikolesku said:

Druga ste najbolja ekipa u ovom parametru. Dopuštate 25.4 šuteva u proseku, gde protivnici ubacuju tek 8.3, što je 32.7% uspešnosti. 

To sam posle uzeo i citao tabelu malo detaljnije i jest tako. Nego me Guruovo misljenje naseg branjenja suta za 3 zanima. Evo da dodam na spisak zelja: posebno sada sa ovim izmenjenim odbrana koje furamo od Dubaija i Fenera

6 minutes ago, Papanikolesku said:

Ja verujem da su ovi podaci tačni, ali ko god je gledao utakmicu sa Makabijem, zaključio bi da smo najgora ekipa po tome.

Sa druge strane, ne znam koliko je ovaj statistički parametar koristan nekome, jer nije bitno samo dopustiti šut, bitno je i kome se dopušta a zavisi i od toga da li protivnik pogađa.

Sećam se jednog derbija od ovih 7 što smo vas dobili zaredom, onaj kad je Yago dao koš za pobedu. Tu smo vas drali u prvom poluvremenu ali ne zbog naše bog zna kakve igre, već ste vi jednostavno sve promašili, a mahom otvorene šuteve.

Ok, to je drugi roster bio, ali čisto da pokažem da konkretno ovaj parametar možda nije neki donosilac prevage.

7 minutes ago, Filbi said:

zna li se ko od naših navijača ima čast da ide večeras

Lojalisti.

• Like 4

26 minutes ago, NMX said:

ajd pliz lepo prevedi na srpski leba ti, za nas koji mozemo samo da gledamo puke statse po sajtovima

mene zanima kako mi branimo sut za 3 u smislu broja dopustenih suteva?

Papanikolesku brži - imamo drugu najbolju odbranu šuta za tri u EL, al' na ovom topiku naravno ni to ne valja... Prosto da se čovek zapita kako imamo 13-10 kada ništa ne umemo. Al' Makabi nas je natrpao -> to je poslednja utakmica koju smo odigrali -> užasno branimo šut za tri. 

• Like 17
  • Thanks 1

10 minutes ago, JPM said:

Ja verujem da su ovi podaci tačni, ali ko god je gledao utakmicu sa Makabijem, zaključio bi da smo najgora ekipa po tome.

Sa druge strane, ne znam koliko je ovaj statistički parametar koristan nekome, jer nije bitno samo dopustiti šut, bitno je i kome se dopušta a zavisi i od toga da li protivnik pogađa.

Sećam se jednog derbija od ovih 7 što smo vas dobili zaredom, onaj kad je Yago dao koš za pobedu. Tu smo vas drali u prvom poluvremenu ali ne zbog naše bog zna kakve igre, već ste vi jednostavno sve promašili, a mahom otvorene šuteve.

Ok, to je drugi roster bio, ali čisto da pokažem da konkretno ovaj parametar možda nije neki donosilac prevage.

Iz Synergy Sports su baze podataka, tako da je to to. 

U celoj priči je bitan efficiency, u kojoj meri/procentu je protivnik uspešan, a ne broj dopuštenih šuteva. Vi ste druga najbolja ekipa po tom parametru na nivou sezone, te naravno da donosi prevagu.. 

15 hours ago, MarioKempes said:

Makabiju se u Izraelu ozbiljno povredio najbolji igrač, Hord, koji je protiv nas imao 13poena. 

Čisto da se ima u vidu, dok se vrši ritualno samospaljivanje "od koga smo mi izgubili".

Da ne zaboravim da dodam, sutra dobijamo, al' jbg, ostaćemo lošiji u međusobnom skoru.

Kako god da se zavrsi derbi,nece moci da opere sramotu poraza protiv turista iz Izraela.Cak i poraz od Albe ne bi bio tolika bruka,Alba igra takmicarsku kosarku,imaju problem sa kvalitetom.Makabi,koji odavno igra bez ikakvog motiva nas je rutinirao.Svima onima koji opravdavaju ono sto se desilo prethodne nedelje,predlazem da pogledaju mec Makabija protiv Albe..ili neki od nekoliko predhodnih meceva Makabija..ili neki naredni.

• Like 1

3 hours ago, K.Dot said:

Ja se večeras više od Karlika ili Brauna pribojavam Janisa Sferopulosa. Vrlo lako može da se desi da večeras bude jedna od njegovih utakmica pa da ugasim TV već na polovini 1/4. 

Jest vala ,ko zeli da gleda grka kako skida gace?! 

P.s nije da se nismo toga nagledali al nikad nije kasno prestati sa mazohizmom. 😃

5 minutes ago, liv7 said:

Kako god da se zavrsi derbi,nece moci da opere sramotu poraza protiv turista iz Izraela.Cak i poraz od Albe ne bi bio tolika bruka,Alba igra takmicarsku kosarku,imaju problem sa kvalitetom.Makabi,koji odavno igra bez ikakvog motiva nas je rutinirao.Svima onima koji opravdavaju ono sto se desilo prethodne nedelje,predlazem da pogledaju mec Makabija protiv Albe..ili neki od nekoliko predhodnih meceva Makabija..ili neki naredni.

Ma vidi, ja im poraz od Makabija neću oprostiti ni da odemo na F4.

Lepo kažu ljudi - "volim Zvezdu, mrzim Zvezdaše".

Rekao bih da nam je situacija slična kao pred Monako, 1/2 iz ova dva gostovanja bi bilo sasvim u redu, tako da momci imaju priliku da "ponište" poraz od Makabija. KKP svakako jeste favorit, ali ekipa je posle kikseva do sada uglavnom pokazivala reakciju i nakon Makabija i prvog EL derbija motiva svakako neće manjkati, kako timskog tako i individualnog. Derbi nosi specifičan naboj u hali ali i pritisak koji je sada na njima, pa se potajno nadam da bi ovo mogla da bude utakmica gde će iskustvo naše ekipe biti veliki plus. Oni igraju pod pritiskom 20k ljudi koji dolaze u halu da vide tamburanje i ništa drugo, to lako može postati teg oko vrata ako im stvari ne krenu po planu od početka.

Jači smo za Bolomboya u odnosu na prvi meč + potencijalne derbi x faktore Dobrića i Dedu, oni za Washingtona (za kog je pitanje u kakvoj je formi) ali slabiji na Ntilikinu što će smanjiti pritisak na našu spoljnu liniju. Ako uspemo da se nametnemo defanzivno od starta i uvedemo ih u nervozu, šanse nam eksponencijalno rastu. Sve u svemu, i ja imam neki filing da možemo da iznenadimo, u svakom slučaju očekujem tvrd i neizvestan meč na jednu ili dve lopte.

• Like 3

Svaki put kada izadju sa stavom kao protiv Makabija treba da im trpaju mošnice u usta.

Trebalo bi da ih je sramota bar preteranih novaca koje dobijaju od kluba a da mu onako blamiraju dres. 

Jako teško sam podneo onaj poraz od Barse ali sav bes je bio usmeren na sudije i tu neku ciganjsku sreću. Na igrače sam bio ponosan. 

Ovo sa Makabijem im treba vazda nabijati na nos.

To nije onaj poraz koji se arhivira, potiskuje i nastaviš dalje. 

A to kako Makabi igra rasterećeno i da su pravo zaebani eto Alba je sinoć imala nešto na tu temu.

Edited by Wingwalker
  • Like 2

5 minutes ago, Wingwalker said:

nisi me razumeo...da li odistinski očekuješ da će gradjevinci, koji su na severu na svom "radnom mestu" (jer su na ovaj ili onaj način plaćeni za to), zaista večeras iznapušavati svog poslodavca da ih ne bi bruka večno pratila?

Ma naravno da se ne očekuje od njih ništa, a tovarenje i prozivke od strane ostatka Arene bi trebalo da bude satisfakcija za sve nas.

Ovde se par puta provuklo da će neko da crveni i oseća blam zbog njih, a suština je da za tim nema nikakve potrebe, jer oni ne predstavljaju nikoga od vas.

Ovaj naš svet se deli na nas i na njih, a to nema nikakve veze sa navijačkim opredeljenjem.

• Like 5

Колика год брука били приступ мечу и резултат против Макабија - а велика су брука - не морате се правити да не видите да им јуче најбољи играч није играо и да им је други најбољи повређен посматрао друго полувреме на Спортклубу, да бисте додатно објаснили како су наши играчи очајни јер је ове чак и Алба победила. Алба је победила и Милано који је без целе петорке синоћ згазио Панатинаикос. Да ли то значи да је Панатинаикос Еврокуп екипа, а не шампион Европе?

Што више кукања слушам о томе да је екипа која је већ изгубила од 12 различитих евролигаша ове сезоне за нас нерешива енигма и противник који ће нас рутинирати, то више мислим да ћемо данас победити и са 14-10 напасти три најмање квалитетна тима у такмичењу у наредна три кола, иако пре пар дана нисам био много оптимистичан, ако и уопште.

Све више почињем да разумем реченицу коју је момак горе написао о љубави за Звезду и "љубави" за звездаше јер ми је утисак да наше играче нико здушније и гласније не вређа и не омаловажава од "нас" самих. Имамо веома искусан тим који је сачињен од играча који су пролазили многе тешке периоде у каријерама како индивидуално, тако и тимски, и не сумњам да ће екипа данас да збије редове и уложеним напором покаже да је оставила све што је имала на терену за победу. Да ли ће то бити доста, надам се.

• Like 5