Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

450 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      107
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      112
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      37
    • F4 baby!
      22
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      3
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      352
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      78
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      6
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      107
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      91
    • Niko!
      183

Recommended Posts

Petrušev je ofanzivno možda i najbolji centar u EL, strašno kakav repertoar ima i koliko je efikasan. Elitni finišer iz rola, odlična pick & pop opcija, preko 40% za tri na skoro 2 šutnute po meču, kada napadne licem brži je od većine centara, na postu rutinski rešava mismatch situacije (iako uopšte ne koristi levu ruku :classic_biggrin:), ove floutere/push shots baca sa baš puno osećaja iz različitih uglova i razdaljina, odličan u ofanzivnom skoku, sasvim solidan dodavač... Pravi matchup nightmare, samo kada bi još malo smirio glavu i uspeo da zadrži koncentraciju, umesto što rasipa energiju vodeći neke nepotrebne bitke sa sudijama. On i Bolomboj na 5 su savršenstvo, fantastično se dopunjuju i najbolji su igrači u rosteru.

• Like 36
  • Thanks 1

3 minutes ago, mister-no said:

Par crtica

-ubrzati napad, ili bar protok lopte, forsirati tranziciju.. kad zabagujemo, svi stanu, pojača se nesigurnost, nervoza.. brzina odgovara plejevima a i centrima, naročito Petruševu.

-kalina čovek tim, i kada nije u formi, sve vidi, čak i kad sudije ne vide, trener na terenu u svakom momentu zna šta treba da se igra itd

-bolomboj, dobroćudni Džin, another day in office, više od posta ono zakucava, otrese Džejmsa, okreće se i odjaha u suton, ne tarzaniše.

-vitomir brown, naš čovek

-naš brown, pojačati trening, i da se vraća u ritam, treba nam za plej of

-gidra, milion malih korisnih stvari, nevidljiv a jako bitan.

-deda i dobrić, nisu nas navikli na ovakve njihove stvari ali malo ih je i sfero ubacio u atipične uloge, biće bolje..

-jagiša malo baguje zadnje 2,3 utakmice, nedostaje da bocne još neku onu njegovu trojku i par ulaza.

-neda ozdravljaj pa da se vraćamo.

Vito Braun, da mu deda slučajno nije bio Srbin pa nosi njegovo ime😃, pomogao nam brat par puta lepo

4 minutes ago, Guru said:

Petrušev je ofanzivno možda i najbolji centar u EL, strašno kakav repertoar ima i koliko je efikasan. Elitni finišer iz rola, odlična pick & pop opcija, preko 40% za tri na skoro 2 šutnute po meču, kada napadne licem brži je od većine centara, na postu rutinski rešava mismatch situacije (iako uopšte ne koristi levu ruku :classic_biggrin:), ove floutere/push shots baca sa baš puno osećaja iz različitih uglova i razdaljina, odličan u ofanzivnom skoku, sasvim solidan dodavač... Pravi matchup nightmare, samo kada bi još malo smirio glavu i uspeo da zadrži koncentraciju, umesto što rasipa energiju vodeći neke nepotrebne bitke sa sudijama. On i Bolomboj na 5 su savršenstvo, fantastično se dopunjuju i najbolji su igrači u rosteru.

Nadam se da imamo neku otkupnu klauzulu da aktiviramo za Petruševa inače ćemo ga teško zadržati, bukvalno smo prodisali s njim.

• Like 2

Потез вечери кад Петрушев честита и оверава Алфи Дијалу на промашеном бацању, након што му је овај пар поседа раније кењао и бацао "пет" док је Филип изводио своја. 😀

• Ha-ha 1

8 minutes ago, Chaos Is Me said:

Dobili smo bez obzira na jako lošu igru oba plejmejkera, centri su zato bili odlični. Mega važna pobeda ali bilo bi strašno bitno da je potvrdimo protiv Makabija, postojaće pritisak. 

Pohvale Sferu što je i pored toga ostavio Mišu na klupi.

• Like 9
  • Thanks 1

Četiri utakmice smo do sada imali ove sezone koje smo morali da dobijemo kod kuće zbog momentuma - Oli, Makabi, Pariz i ovu. Sve četiri smo dobili od čega smo tri rutinirali.

Četiri zaredom pobede imamo kada dođe do neizvesnih završnica - Virtus, Barsa, Baskonija i večeras.

Prvo je bilo mnogo čudno, ali sad već uspevam da se navikavam na obe stvari koje su potpuno nekarakteristične za nas u poslednjih nekoliko sezona.

Bravo za ekipu i stručni štab!

• Like 9
  • Thanks 1

Koliko su losi oni sutevi JB3 sa skracenog kornera za dva, em visoki sutira pa nema skoka u napadu, em se otvara kontra protivniku na odbitak. Mora na drugaciji nacin da se uvodi u utakmice, nije pomoglo ni sto ga je Janisu uvek tek pred poslednju cetvrtinu kada se nema prava na gresku.

45 minutes ago, Clash said:

Male ispravke:

Kalina je rekao nisam siguran ali trazi sta ima veze ima tri cetiri minuta do kraja

( ne bas ovako ali tako nesto)

Bilo je Vucicu pederu na izlaznim vratima u onoj guzvi prilikom izlaska i to se fino skandiralo

Uhvatio sam to Kalinino "nisam siguran" potez rukom, i onda sam prebacio bas fokus na sat, mislim da je bilo nesto tipa 3:17 do kraja i onda pogledao na Sfera i on pokazuje da trazi gledanje snimka. U svakom slucaju, Sferova je odluka. I bi dobra.

Nisam cuo skandiranje na mom izlazu. Ali svakako bolje da se to desava unutra pa makar i na samom kraju... 

• Like 1

25 minutes ago, Guru said:

Elitni finišer iz rola

1.550 poena po posedu, 80.0% iz igre

27 minutes ago, Guru said:

odlična pick & pop opcija

Čuj odlična - 2.143 ppp, 76.9% iz igre  :krstipd4:

Kombinovano roll, pop i slip:  1.707 ppp, 75.8% iz igre... Od igrača sa više od 2 poseda po meču najbolji u EL.

34 minutes ago, Guru said:

na postu rutinski rešava mismatch situacije

1.093 ppp, 55.6% iz igre u post up situacijama. Od igrača sa više od 2 poseda po meču 3. u EL (iza Lovernja i Lesora).

36 minutes ago, Guru said:

ove floutere/push shots baca sa baš puno osećaja iz različitih uglova i razdaljina

Pogodio ih 12 od 19, 63.2%. Od igrača sa više od 1 pokušaja po meču najbolji u EL

Uz to iz katova 1.700 ppp i 87.5% iz igre. Od igrača sa više od 1 pokušaja po meču 2. u EL (iza Hezonje). 

Overall Offense: 1.276 ppp, od igrača sa više od 50 poseda bolji je samo Vezenkov. 

• Like 6
  • Love 1
  • Thanks 2
  • WOW 2

Za vrijeme meca sam bio nekog utiska da Petrusev moze da im uvali 50p, momak je primao ozbiljne batine ali udarao je i on dno mrezice. Nevjerovatno mi je da mu ne sviraju skoro nista, osim faulova u napadu, ali kao da oni njegovi prigovori uticu na sudije da mu onda namjerno ne sviraju.

Prelomni momenat za atmosferu i sve je kad se Sferopulos okrenuo ka tribinama i rukama podizao publiku

• Like 2

Konacno i ja u Areni ove sezone. Tek sad zbog porodicnih problema, ali nikad nije kasno.

Covek pored mene sa nekih 130 kg zive vage samo sto nije umro poslednja 2 min zadnje cetvrtine.

3 hours ago, Don Dusko said:

image.png.bc66dbbffe0ce25512a31dadecb190ee.png

Lepa tabela.

ja pristajem i da ostane ovako. Da idemo u PO na Pariz.

On 1/16/2025 at 11:41 PM, Fromthecorner said:

Ni meni nije jasna bila paranoja kad veciti pobedi, vidim da je i kod njih isto.

Covece u 5 poslednjih meceva smo 4 dobili sa dva gostovanja u Spaniji, zakljucno sa sutrasnjom utakmicom cemo vec odigrati sa 4 tima koja su u Top 6 na tabeli. 

Sutra igramo protiv tima kojem smo u gostima dali 98 poena bez Bolomboja.

Pokazali smo karakter nekoliko puta ove sezone, vadili se u duplom kolu, 3 istorijska brejka u gostima, raskantali najbolji tim Evrolige sa Plavsom i Mitrom na centru.

DOBIJAMO SUTRA I BICEMO PIJANI CEO VIKEND 💪

Po ko zna koji put smo pokazali karakter i muda. Ako mogu oni produzetke mogu i ja jos po koje. Pozzz 💪

1 hour ago, Howie Roseman said:

Ako sam dobro izračunao, od sezone 13/14 ovo je bio 15. put da igramo produžetak u EL i tek 4. pobjeda, zbog toga je ova pobjeda još veća. Možda je ovo stvarno TA sezona.

Opa, 3 pobede više nego što sam mislio da imamo.

56 minutes ago, Kladovljanin said:

Kažu da smo oborili rekord EL u faulovima u napadu.... Istina

S obzirom da smo ih napravili 73 skroz moguće

3 hours ago, Kooineeperk said:

Nisam... ali sam se samo sada javio na brzinu, da me ne proglasite pokojnikom 🙂 

Ipak, nemam nesto posebno veceras jer sam usao bas kasno u Arenu, a volim da udjem i do sat vremena pre utakmice i posmatram igrace i na zagrevanju, govor tela, strucni stab, publiku. A inace, kad je utakmica ovako intenzivna kao ova, onda i nemas nesto vremena niti fokusa za bilo sta drugo sa strane. Recimo, tek sad kod kuce kad sam pustio poslednjih 10ak minuta, shvatio sam da je i Covic bio na svom mestu 😄 toliko sam veceras bio fokusiran na teren. 

A sa terena, nista nije bilo posebno sto nije moglo da se vidi i na TVu. Jedino Petrusev sto je i dalje prilicno nervozan i puno prica sa sudijama. Druga neka dva detalja koja su mi bila simpaticna a koja se mozda nisu videli, Kalinic kad je iskomunicirao sa Sferom oko onog challenge-a za aut na 3 i nesto do kraja. Sfero ga pita, Kalina u fazonu "nisam bas siguran" ali je Sfero ipak trazio i dobili smo aut. Drugi detalj, Kenan pogadja za 2, protrcava pored klupe Monaka i onda tu ima onih par mesta za specijalne gledaoce, do zapisnickog stola, mislim da je tu sedeo Zivorad Vasic sa par klinaca, i jedan klinac skace od sreca i nesto govori Kenanu a Kenan zastane, gleda ga u facu zacudjeno i onda rasiri osmeh i baci mu pet 🙂 

E jos jedan utisak, Monacani prilicno gospodski, nisu se razbezali, ispozdravljali se, ostali na terenu jos par trenutaka i onda uz aplauze prema publici, posebno Motijeunas je prednjacio, polako izasli. 

E evo jos jedno - voleo bih da se Loyd nekada vrati, izgrlio se sa bivsim saigracima, zastao i popricao, trolovao Dobrica na terenu kad je ovom sudjen neki diskutabilan faul, vidim da mu nesto dobacuje uz osmeh dok Dobric pokusava sa sudijom da istera pravdu pa su posle jos nastavili da razmenjuju reci 🙂 gotivac. 

O ucinku igraca pojedinacno, nema sta posebno. Statistika na ovoj utakmici ne laze.

Razocaran sam sto nije bilo VCCPDR ni u jednom trenutku, niti neke poruke, uocljivo je prazno bilo sto se tice transparenata, cak ni Dileje nisu nista istakle. Bila jedna zastava Grcke, jedna Brazila i jedna Kosovo-Nema Predaje. Barem koliko sam ja video.  

Jeste se zapevalo na kraju utakmice na zapadu i delu severa ali se nije mnogo culo. I zatim tokom izlaska iz hale jeste bilo glasnije dosta

Elem, prva pobeda kojoj sam prisustvovao posle 7 8 utakmica, ko zeli da cestita skidanje mraka neka cestita :64:

Edited by kojan

Dosta rudarenja, malo srece (James 0-7) i velika pobeda. 

Ako nastavimo ovako dobre su nam sanse za play-in. Za mesto u prvih 6 nema dovoljno kvaliteta ili mozda mladosti/snage.

Steta je sto Brown ne moze nista da pomogne. Fali nam jos neko ko bi mogao da uskoci, kad su vec neki povredjeni, a Teo i Mitar samo popunjavaju broj.

Sledeca utakmica naravno vazna, jer moze mnogo emotivno da se izgubi. Derbi bi mogao biti interesantan, ali bojim se da tu vise zavisi od njih nego od nas.