Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

445 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      107
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      112
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      35
    • F4 baby!
      20
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      2
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      348
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      77
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      6
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      108
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      89
    • Niko!
      179

Recommended Posts

5 hours ago, berti said:

Da Jago ima Kodijeve fizikalije...

Da Kodi ima Jagova muda...

Jago sa Kodijevim fizikalijama bi bio two-ways Lorenzo-Volkap hibrid. 

Kodija sa mudima smo videli prošle sezone u verovatno jedinoj ulozi u kojoj blista...

Edited by Wingwalker
  • Like 1

SFAIROBALL

Jedan od dva komentara koji mi izaziva ogromnu mucninu je kad cujem ili procitam negde "nema nijednu akciju" aludirajuci na to da trener pojma nema i da 5 igraca na terenu nasumicno trce i sutiraju kad ko stigne. Ovde se vidi zapravo koliko sirok repertoar akcija imamo i svaka cast Janisu kako rukuje ovim sto imamo. Naravno nekad ne prodju sve akcije jer ima malo i do protivnika.

Ako nekoga zanima drugi je kad cujem prima tolike pare a ne moze bacanje da pogodi.

• Like 11

2 hours ago, Perkos2 said:

jebiga ako si ti zadovoljan njegovim učinkom ove sezone onda nije čudo da ti nije jasno otkud kritika što je takav igrač uopšte u timu koji ima velike ambicije

Uopste nije pitanje da li je Teo dobro igrao ove sezone. Ali on je već izgurao prošle sezone više nego sto je trebao i doveden je Kodi da bi Teo mogao da ima tačno ulogu koju trenutnu i ima. Tako da je situacija manje više planirana, zato i ne znam sto su toliko negativni komentari. Pogotovo te gluposti da je on zapravo trener, da on sabotira tim i da Sferopulos mora kako on kaže.

• Like 7
  • Thanks 2

Sad gledam opet njihovu poslednju akciju, znači izašli smo Deda, Kalinić, Giedratis, Brown i Bolomboy, u startu teško daješ koš.

Gidra se prilepio Howardu, Kalina čuva pas znači od toga nema ništa.

Ide lopta unutra i Šamanić pošto je došao prekjuče zabija se u Monekea. Ovo je potpuno ludilo Lasa da je Šamanić uopšte na terenu u tom momentu.

Privukao Browna tu i Moneke morao da ide spolja i onda šutira preko ruke najtaličnijeg igrača na svetu.

Imao je možda Moneke pas za Rogkavopulosa ali pošto ovo nije crtana akcija nije ga video, a i Bolomboy bi verovatno bio na šutu.

Opet moglo da prođe sve ovo bez stresa jer smo imali +17 ali na gostovanjima svaka pobeda kao da je dupla.

Idemo sad narednih 6 mečeva da se stacioniramo za top 6.

• Like 9

1 hour ago, Creed Bratton said:

Jedan od dva komentara koji mi izaziva ogromnu mucninu je kad cujem ili procitam negde "nema nijednu akciju" aludirajuci na to da trener pojma nema i da 5 igraca na terenu nasumicno trce i sutiraju kad ko stigne. Ovde se vidi zapravo koliko sirok repertoar akcija imamo i svaka cast Janisu kako rukuje ovim sto imamo. Naravno nekad ne prodju sve akcije jer ima malo i do protivnika.

Toga ima oduvek. Radonja je imao top8, top9, periode kad smo bili najbolja ekipa u Evropi, pa je bilo price kako nemamo nijednu akciju. Nije bio napadacki mag, ali znalo se ko sta radi. Realnost je da je i najobicniji pnr gde 3 igraca od lopte stoje i ne pomeraju se jedna vrsta akcije jer svako stoji na nekom mestu sa razlogom i tacno se zna na koju stranu se postavlja blok, pod kojim uglom i sta je namera. Tesko je tim ljudima objasniti bilo sta, neznanje je blago. Ja kad god pogledam neki analiticki klip na yt ili cak i seminar, shvatim koliko ne znam nista, a gledam cca 15-20 godina. To je ono Sokratovo, znam da nista ne znam.

• Like 16

E sada moramo mi da progovorimo u areni

Bilo je svega i svačega i stvarno loših igara i poteza ovakvih i onakvih, povreda Bolomboja ključna stvar, tumbanje ekipe....

Ajde počeću od sebe ,nisam išao na svaku iako sam redovan sezonac, iz opravdanih razloga doduše al nebitno.

Pariz mora pasti , to mora da poguramo mi jer se sigurno neće snaći ako bude atmosfera kakva treba da bude , pa za ostalo ćemo se dogovarati.

Vidimo se 10og Bože zdravlja.

• Like 6
  • Thanks 1

15 minutes ago, СтелаРоса said:

Mi smo i sinoc na 75 ubacenih poena imali cak 21 asistenciju. I dalje smo treci po broju asistencija u celoj EL. Imamo dosta igraca koji gotovo uvek traze opciju dodavanja, retko ko solira i igra individualno. 

Имамо поприличан број играча који креирају из другог плана Недовић, Калинић, Петрушев, Давидовац, Митровић, када се на то додају примарни креатори баш не чуди да смо у врху.

Velika pohvala za Janisa koji je uspeo da pregura najtezi period u sezoni svakog trenera Crvene Zvezde - novembar i decembar.

Nije mu sve islo naruku, cak naprotiv - posao sa Petrusevim koji se letos izjalovio, povreda Bolomboja koji je kicma ekipe, Jago koji je bio u opravdanom padu forme nakon svega sto je prosao poslednjih godinu dana, Mitrov epski raspad i Plavsicevo nesnalazenje, zajeban raspored i kiks u prvom kolu...

Naravno, imao je i trener svojih gafova, davanje (pre)velike odgovornosti Teu, forsiranje 3 mala naustrb Dauma i Gidraitisa itd.

Nisu pomogli ni mediji, dok su se dokazani zvezdasi u redakcijama stideli da pohvale neki rezultat i radovali se iskljucivo u svoja cetiri zida, neki drugi su isli u poluotvorenu kampanju protiv naseg trenera.

Ona se ogledala u prebrojavanju poraza u neizvesnim zavrsnicama (gle cuda nema afirmativnog teksta na tu temu nakon ovakve dve pobede u Spaniji), nametanju domacih igraca kao nuzne nosioce minuta, prozivanja stranaca bez ikakve prave osnove i mere itd.

Pobede su se cesto uzimale zdravo za gotovo, uz redovnu opasku da ekipa moze da igra bolje, te zlosutne prognoze da mozda svlacionica nece izdrzati ovakvu raspodelu minuta.

Na kraju su dobili ono sto su i Spanci dobili od nase ekipe u ove dve nedelje - udarac medj rogove.

Sve je to, dakle, nas kouc izdrzao, uz jednu problematicnu konferenciju koja je vise bila usmerena ka navijacima, mada je i ta prica specificna i nisam siguran koliko je on u stanju da ukapira celokupnu situaciju u drzavi i kako se ona prelama na publiku i kop.

Sreca je da je proslo bez vecih posledica i da se vec zaboravilo, svakako su tome doprineli i rezultati.

Bilo kako bilo, Janis je pokazao snagu karaktera, menadzerske sposobnosti i iskustvo kakvo neki njegovi prethodnici nisu imali (Tomic, Alimpije, Obradovic), dobro je percipirao karaktere igraca i stavio ih je u sluzbu tima.

Naravno, sve nesuglasice i potencijalni sukobu mogu da idu pod tepih ali samo u jednom slucaju - kad pobedjujes, a ova ekipa je i u tome uspela.

Sada su na redu navijaci da tenziju i sve potencijalno nezadovoljstvo, koje je iz gorenavedenih razloga tinjalo, preokrenu u podrsku i pozitivnu energiju, jer je to ono glavno sto mogu da ponude ovoj ekipi.

Momci i strucni stab su uradili fenomenalan posao do sada, pregurali najtezi raspored sa velikim uspehom, sada ostaje da uz nasu pomoc taj svoj uspeh overe i potvrde u svojoj kuci.

Svaka cast momcima i neka nastave da nas raduju!

• Like 35
  • Love 1
  • Thanks 4

1 hour ago, Milko Miller said:

Uopste nije pitanje da li je Teo dobro igrao ove sezone. Ali on je već izgurao prošle sezone više nego sto je trebao i doveden je Kodi da bi Teo mogao da ima tačno ulogu koju trenutnu i ima. Tako da je situacija manje više planirana, zato i ne znam sto su toliko negativni komentari. Pogotovo te gluposti da je on zapravo trener, da on sabotira tim i da Sferopulos mora kako on kaže.

Ne vredi ljudima pricati,trener postoje njegovo misljenje jer je on veliki MILOS TEODOSIC lefenda evropske kosarke.Ali Teo sigurno ne gusi ekipu mentalno i ne sabotira trenera.Ne daj boze da se povredi CMM ili Yago pa naravno da ce odigra od 5 do 10 minuta da pokrije rupu i zato je tu.Ja ga samo ne bi stabljao kad je Mitrovic na terenu jer Bolomboj mnogo bolje preuzima.💪Sve je kako treba da bude.

5 hours ago, NMX said:

33. utakmica od starta sezone. 19. gostovanje. Najviše gostovanja od svih EL timova (za ABA me mrzi da brojim).

I napravimo ovakve rezultate. I sad se ne sećam da li smo ikada imali (posebno u periodu januar-februar) ovakav raspored. I nadam se da se ekipa neće usrati od tereta toga da više nije underdog u utakmicama protiv velikana nego da npr. u duplom kolu sa Monakom i Fenerom možemo da tražimo obe pobede.

Imamo 7 dana do Pariza i sasvim dovoljno vremena za odmor. Na FMP bukvalno po cenu poraza (niko ne može da pobedi FMP 78 puta za redom hehe) sa Kostićem, Teom, Lazom ako je fit, Brownom. Mitrom i Nedom da našteluje malo ruku... Filip, Boki i Kalina sekund terena da ne vide. 

Hm, ne znam, imamo bas iskusne igrace koji bi moralo da mogu da se nose sa pritiskom.

Manje je onih koji bi mogli da podlegnu, ima ih svakako ali ostatak ima mnogo evroligaskih utakmica u nogama.

Mene raduje još jedna stvar a na koju sam skrenuo pažnju pre utakmice i nadao sam se tom ishodu. Janis je radio upravo ono o čemu sam pisao. Dao je malo minuta Teodosiću da vidi, probao, video da ne ide i vratio ga na klupu i nije ga vraćao nazad. Konačno je pokazao ko se pita. Ne robuje nego trezveno razmišlja. To nam treba. Teo će sigurno biti od koristi i značiće u nekim utakmicama (možda već u onim najbitnijim) a to ćemo znati samo ako mu se da zanemarljiva minutaža pa kako je iskoristi. 

• Like 2