Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

445 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      107
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      112
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      35
    • F4 baby!
      20
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      2
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      348
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      77
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      6
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      108
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      89
    • Niko!
      179

Recommended Posts

Vidjeli smo da bukvalno svako svakog moze da dobije ove godine, od nekih ekipa sto se ocekivalo da ce biti donji dio tabele su gore i obrnuto, tako i Baskonija dobila Pariz Real Fener, a izgube od Virtusa... Ja se iskreno nadam i najbitnije po meni da imamo pristup kao protiv Barselone gdje nas sut nije isao ali lavovskom borbom smo dosli do pobjede, pa sta nam bog da. Bice interesantno sjutra citati posle tekme, ako dobijemo uraa final 4, ako izgubimo - to je to, mi smo ekipa za 11. Mjesto plafon.

• Like 4

Kakav sam brutalan san sanjao. Sanjao sam Kampaca kako mi pozajmljuje svog Lamba i obojica divljamo po gradu 😆

vcrs ako zauztavimo trojac tadas howard i chima dobijamo. Kad je pala Barsa sto ne bi i Baskonija? Samo pametno da igramo i cvrstu odbranu od pocetka i imamo cemu da se nadamo 😊

• Like 1

Kalina se prošli meč dobro šibao sa Monekeom. I Gidra bi tu mogao profitira sa više prostora na 3. Luka takođe, Dontu Hola sa onim grisinama od nožica bi morao da ubaci u svoju vrtešku na postu. Reket je i bez Filipa i Dauma dovoljan za Baskoniju. Ključ je opet da Kenan ili Nedo odčepe, jedan je dovoljan za pobedu. 

• Like 7

Za top 10 nam treba jos 8 pobeda iz 16 utakmica. Momci su pokazali da mogu da igraju sa svima i svugde, ali verujem da postoje utakmice koje lakse mogu da se dobiju od drugih. Recimo da smo favoriti u sledecih 6:

Zvezda - Pariz

Makabi - Zvezda

Zvezda - Asvel

Alba - Zvezda

Zvezda - Zalgiris

Zvezda - Virtus

Svoje sanse imamo i u sledecim utakmicama

Baskonija - Zvezda

Zvezda - Fener

Zvezda - Monako

Partizan - Zvezda 

Bajern - Zvezda 

Zvezda - Armani

Zvezda - Efes

Zvezda - Real

i ponajmanje sansi u sledecim

Oly - Zvezda

Pao - Zvezda

Ako dobijemo 6 boldovanih, trebaju nam 2 iz podvucenih, mada verujem da moze i bar 4 da se uzme sa tog spiska. Boldovano pod must ostalo rastereceno sa 100 posto fokusom.

Po nekom sećanju, nisam nešto gledao u statistiku i to, mi te prve mečeve posle NG u Evroligi igramo uglavnom veoma dobro.

Prošle godine je to čini mi se bio Partizan, možda je čak i Fener bio pre njega, a pamtim neke pobede na gostovanjima kod Žalgirisa i čini mi se baš Baskonije u tom periodu.

Kada je Duško bio trener mislim da smo tamo dobili Valensiju iako smo bili desetkovani. Onako na prvu pamtim jedno tri pobede na Badnji dan.

Neka se tradicija ponovi, uz konstataciju da mi poraz neće teško pasti, ako u naredna tri meča odbranimo naš teren.

Srećno Zvezdo, Baskonija nije bauk, može se tamo i te kako igrati košarka.

Pre svega da čestitam svima Novu godinu i predstojeće praznike. Što se tiče sledećih utakmica, imamo dobar raspored ali.. ništa nije sigurno ove godine u El. Da krenemo od Baskonije, Baskonija je blagi favorit večeras. Problem za nas je neigranje Dobrića koji je u prošloj utakmici odlično čuvao Howarda plus nema Lazića. Dakle ne vidim ko bi od naših bekova mogao da odigra pristojnu odbranu na njihovom najboljem šuteru. Ali ipak verujem da možemo igrati sa njima i stići do pobede, pametnom igrom kao protiv Barselone. Što se tiče rasporeda u El jedina pobeda u koju sam siguran jeste Fenerbahče, ovo ostalo ništa nije lako. Makabi prošlo kolo razmontirao Žalgiris, sa Parizom se nikad ne zna, jeste da su u blagom padu forme ali i dalje su izuzetno opasni. Partizan derbi sve se već zna, da ne pišem ništa. Monako će sigurno tražiti osvetu. Sve u svemu može se lako desiti kanal pa da izgubimo od Baskonije i od Pariza kući, pa da krenu standardni komentari. Ipak idemo utakmica po utkamicu. Po meni realan neki skor jeste 3-3. Takodje pre  duplog kola igramo sa Dubaijem.

Svaki put kad igramo protiv Baskonije prisjetim se ove utakmice. Po meni nasa najbolja ikada utakmica u gostima u EL, totalno razbijanje odbranom i tranzisn ofensom domacina koji je imao strasnu ekipu, ali su u tom trenutku naletili na najbolji tim u EL.

Cak mislim da su tada i igraci spavali na aerodromu, ali ne mogu se tacno sjetiti.

• Like 13
  • Love 3
  • Thanks 1

8 minutes ago, Sokmeniki said:

Svaki put kad igramo protiv Baskonije prisjetim se ove utakmice. Po meni nasa najbolja ikada utakmica u gostima u EL, totalno razbijanje odbranom i tranzisn ofensom domacina koji je imao strasnu ekipu, ali su u tom trenutku naletili na najbolji tim u EL.

Cak mislim da su tada i igraci spavali na aerodromu, ali ne mogu se tacno sjetiti.

Na ovaj tim Stefan Jovic na pleju i moze Simonovic umesto Dauma, show. Naravno i ova verzija Luke.

Milina za gledati kako Jovke diriguje igrom.

Jbt kako mi dodje zao sto se Radonja nije ispostovao u fullu, igrali bi nekoliko top 8 bez ikakve sumnje

• Like 6

5 minutes ago, Miki28 Teoljub said:

Na ovaj tim Stefan Jovic na pleju i moze Simonovic umesto Dauma, show. Naravno i ova verzija Luke.

Milina za gledati kako Jovke diriguje igrom.

Jbt kako mi dodje zao sto se Radonja nije ispostovao u fullu, igrali bi nekoliko top 8 bez ikakve sumnje

Stvarno je velika sramota prema Radonji. Sjecam se ova ekipa nije ukupno 4 plate primila a borili su se kao lavovi.

Presjedanje na aerodromima, nismo imali dva carter leta cijele sezone, ali nikad izgovora nije bilo.

• Like 6

49 minutes ago, Sokmeniki said:

Stvarno je velika sramota prema Radonji. Sjecam se ova ekipa nije ukupno 4 plate primila a borili su se kao lavovi.

Presjedanje na aerodromima, nismo imali dva carter leta cijele sezone, ali nikad izgovora nije bilo.

Koliko iz danasnje perspektive izgleda smesno sto su neki nazivali te nase timove drzavnim projektima, bankomatima i slicno

• Like 8

Od 8 pobeda Baskonije, 6 su ostvarili kada je Hauard imao 15+ poena. Samo jednom su izgubili sa Hauardovih 15+ poena, i to u meču u kom je imao užasne procente. Ništa novo neću otkriti kad kažem da mnogo zavise od njega, što je i očekivano za tim i igrača koji ima daleko najveći poenterski plafon od svih bekova (mahom kamenjara) i koji igra sa takvim amplitudama. 

U prvom meču je lepo Dobrić jurio za njim, a naši visoki iskakali i pratili do pola terena i pomagali. Videćemo ko će ovoga puta (u odsustvu Dobrića) biti primarni defanzivac na njemu, i da li će se pre ići na varijantu niskih (Kenan, Jago) koji mu ne daju da diše, ili pak sa sizeom Kodija ili možda čak neki Gidra specijal. Ali da treba uraditi sve da mu se "zagorča život" večeras, definitivno treba. 

Šuterski, osim ako Hauard ne povileni, su dosta tanki - i po procentu i po ubačenim trojkama su negde pri dnu. Sa druge strane, fizikalni su i prva su skakačka ekipa lige, i treća po ofanzivnim skokovima. Nešto o čemu će morati da se povede računa...

Čak i sa našim povredama i potencijalnim izostancima, i dalje imamo značajno širi roster od njih. Uglavnom ne koriste više od 9 ili 10 igrača na utakmici, a iole osetniju minutažu ima 7 ili 8 igrača. U tom smislu ne očekujem neka iznenađenja ili džokere - Moneke uglavnom isporuči svoje, Rogkavopulos će standardno da nam spakuje rekord sezone, dok Sedekerskis, Forest , Boldvin, Hol i Luvavu imaju neke jasne napadačke limite i raspon poena oko kojeg se uglavnom kreću - samo bi bilo lepo da se ne pojave baš svi večeras na utakmici (što naravno zavisi i od nas) i da Forest ne ponovi partiju protiv Armanija. A naravno, kao što je već rečeno, sve počinje od Hauardovih 1 od 12 ili 7 od 12... 

Pozicija 5 koju im pokrivaju Donta Hol i Diop (Endiaje) nije neka od koje naši centri trebaju da strepe. Može se desiti i small ball sa Monekeom na 5, ali na momente...

U svakom slučaju, ne mogu da očekujem pobedu u Vitoriji, ali naravno da imamo razloge da se nadamo. Nisu kanta od ekipe, ali su i više nego pobedivi, pa nek nas momci opet obraduju.

• Like 14

Mozemo ovo da dobijemo i sto je jos bitnije, pobedom bi poslali bas jaku poruku citavoj EL da smo sposobni da vezujemo pobede i na gostovanjima. 

I treba nam kao hleb nasusni da Braun nije za staro gvozdje. Ako donese prepoznatljivu odbranu i hustle, bice pojacanje makar u napadu pogadjao samo kad je pod kosem. 

• Like 17