Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

439 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      106
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      110
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      32
    • F4 baby!
      20
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      2
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      342
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      77
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      5
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      108
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      86
    • Niko!
      177

Recommended Posts

Dan posle meča, malo je lepši osećaj ali sinoć je jako bilo teško pratiti meč. Delovalo je kao copy/paste prvog meča (dobro naše otvaranje, pa oni preuzimaju igru jer ne postojimo u odbrani, odlaze na +9 i srećom kraj pol pripada nama).

Atmosfera, uživo ne pamtim ništa mekše, melanholija neka, maks 12-13 000 , da smo se zapitali da li smo 2 ipo sata vozili do Bg kroz nevreme, da ovako izgleda meč.

Na kraju kucanje Boloboja da olakša muke i njima i nama.

Što se tiče malo odnosa naših rostera , vidim svi pominju njihove izostanke, igrali sa samo 7-8 igraač, stigao ih umor!  A sa koliko inače igra Žoć? Pa samo pre mesec dana su kukali kako imaju 12 igrača. a igraju sa 8-9 maks? Da su tu ovi koji sada "fatalno fale",  Wasington i Mike ne bi videli terena, Pokuševski verovatno i van 12. Šta je trenutno Pokuševski ili Balša lošiji od našeg Luke? To je njihov izbor sa koliko igrača hoće rotaciju, a ona je i kada su bili u fulu bila na 8-9 igrača.

Na kraju i nama je falio Dobrić (koji razbija derbije) i manje više i Pterušev.

Filip je isključen zasluženo, po košarkaškim pravilima, ALI NIJE PO SUDIJSKOM KRITERIJUMU te noći. Jer da su se držali strogoće, dobili bi i oni par tehničkih a Žoć verovatno napolje na polovini druge čet. ( jer uživo se vidi ono što nije moguće na TV- a to da na svaku odluku skaču i prigovaraju, svi čoporativno, klupa, trener, po neki igrač).

I za kraj, ja mislim da mi kompletni imamo ipak prednost nad njima i to pre svega zbog Filipa. Trenutno se ne snalazi na 4, dok se uhoda sa Bolobojom, ali njega na poziciji 4 nema ko da brani u Partizanu, baš niko. Mogu da podignu Bongu na 4, ali onda Kalina na 3 može da zida 40minuta. Petrušev i Kalina zajedno na terenu, Partizan nema mogućnost da brani post igru odakle možeš započinjati svaki napad.

U svakom slučaju, važna pobeda, poslednjih 5 min obe ekipe za zaborav i idemo dalje vratili smo se u život kada je Aba u pitanju.

• Like 4
  • Ha-ha 1

On 12/23/2024 at 12:01 PM, Nenadd said:

Ocekujem mnogo bolju i spontaniju atmosferu u slucaju da nema organizovane grupe.

Bas se vidi tenzija izmedju ostalih tribina i njih, derbi je ko porucen da se ogromna vecina hale ujedini i podrzi igrace.

Licno sam mogao da odem na derbi ali sam iz nepoznatog razloga odlucio da preskocim, svakako jos nisam zalecio grlo od Makabija i urlanja u trecoj cetvrtini.

Bocko se vratio i nema sanse da nas sada Dejvis onako razbije.

Ostali su nam duzni nasi igraci, sada smo u najvecem delu kompletni, igramo sa ekipom koja nije bolja od nase i koju mozemo da dobijemo talentom i smirenoscu.

Naravno, preduslov je veca zelja i borba, ne zbog konkretnog rezultata veceras, mozemo ovo da dobijemo i bez toga, vec zato sto je to jedini put ka uspehu na svim frontovima ove sezone.

Ako zelimo vanredni uspeh, moramo da pokazemo vanrednu zelju u kontinuitetu.

Dobijamo.

Pobeda 

Bolja atmosfera (bar na kraju) 

Energija na terenu 

Bocko zatvara sve 

Ne blistamo, umorni smo i matori ali izgurali smo ovaj mini ciklus sa 2 pobede i to ogroman rezultat.

Opravdan je zamor nezadovoljstva medju navijacima jer mi nikada nismo bili klub koji losom igrom dobija utakmice.

Uvek smo morali da giljamo preko 100% ne bi li napravili rezultat, prosto covek ne zna kako da se ponasa kad se prosecnom partijom dobijemo 2 evroligasa u par dana razmaka.

Sad da se malo ekipa odmori i spremi za Spance, da se Braun sto pre dovede u red i rotaciju jer placemo za energijom u odbrani, tranziciji i igracem koji brzo namesta blokade.

Ako se bude pokazao imace vajde od njega mnogi, Filip jer ce se vratiti na 5, bekovi koji ce imati nesto vise prostora u napadu, Davidovac, Daum i Mitrovic kojima ce posledicno opasti minutaza.

Gidra se podigao, Davidovac konacno lici na nesto, Jago se podigao i njih trojica treba da donesu novu energiju i rezultat iz drugog plana.

• Like 2

31 minutes ago, Todo said:

A sa koliko inače igra Žoć?

Jao dobro si rekao ovo, deset dana slušam o povredi Bošnjakovića, koliko fali ekipi, a dečko igrao ukupno 35 minuta na 16 utakmica.

Ali možda bolje da batalimo ovu temu, pobeda upisana, idemo tu Barsu da napakujemo.

• Like 12

Ukoliko Braun od Barse odnosno Krke isporuči energetski i defanzivno samo 50% onoga što ume makar u početku dok se ne uhoda, mi smo zaista favoriti makar blagi na svim mečevima u januaru i februaru u Beogradu i ogromni favoriti u gostima portiv Albe i Makabija, pa poraz u derbiju 31.januara od Partizana, pa cak i ova 2 u Španiji možda i ne bi boleli previše, s obzirom da u martu i aprilu imamo još 4 u Beogradu, pa bi top 10 ili čak top 6 u ligaškom delu sa pobedama makar kod kuće uz ove 2 u gostima bio naravno siguran.

Ipak voleo bih da pobedimo u Španiji makar Barselonu, posebno jer ih pobedom i prestižemo na tabeli, a ako ih savladamo sa +5 razlike imali bismo i bolji medjusobni skor, što nikada nismo imali protiv njih iz 2 meča.

Naravno, apetiti bi ako nekim čudom pobedimo i porasli, pa bismo moguće potcenili Baskoniju i već unapred upisali pobedu, kao protiv Asvela, ili Partizana kod kuće u derbiju, a to nije dobro, ići meč po meč i gledati svaki naredni meč u oba takmičenja kao da je finale i utakmica koja nam donosi trofej, takvim stavom i pristupom jedino možemo ostvariti sjajne rezultate.

30 minutes ago, Zvezdaš96 said:

Ipak voleo bih da pobedimo u Španiji makar Barselonu, posebno jer ih pobedom i prestižemo na tabeli, a ako ih savladamo sa +5 razlike imali bismo i bolji medjusobni skor, što nikada nismo imali protiv njih iz 2 meča.

Довољна нам је победа од један разлике у регуларном делу меча да бисмо узели међусобни скор са Барселоном. Резултат продужетка се не рачуна осим наравно у смислу да су остварили победу тим путем. Тренутан однос са Барселоном нам је 0-1 и -0 кош-разлика. Тако да... било каква победа у 40 минута нам доноси предност против њих.

• Like 7

8 minutes ago, aleksa7 said:

Довољна нам је победа од један разлике у регуларном делу меча да бисмо узели међусобни скор са Барселоном. Резултат продужетка се не рачуна осим наравно у смислу да су остварили победу тим путем. Тренутан однос са Барселоном нам је 0-1 и -0 кош-разлика. Тако да... било каква победа у 40 минута нам доноси предност против њих.

Ali sta ako mi budemo sa njima u krugu, ili cak oni, mi i jos jedna ekipa, mislio sam da ne moze u medjusobnom biti 0-0 odnos?? Plus zamisli hipotetički da mi njih pobedimo istim rezultatom kao oni nas dakle 98-94 u produžecima ko onda tu ima boljim medjusobni?? Jos ako u krugu bude jos jedna ili jos dve ekipe sa nama na kraju sezone? Barselona ove sezone posebno sa ovim trenerom ne izgleda kao neka premoćna ekipa, a povreda Laprovitole i posle još 2-3 igrača im je dodatno snizila plafon za ovu sezonu, sa ovim trenerom oni moguće ni u top 4 neće proći uprkos dobrom rosteru...

2 hours ago, filip83 said:

U zadnje vreme ne izgledamo dobro i to je svima jasno ali u barem pola tih mečeva pobeđujemo što je velika razlika u odnosu na prethodnih par godina. Čak i one godine sa Kampacom i Vildozom bi izgubili od Makabija lagano, kao Bajern i Albu tada, potpisujem. Ja iskreno mislim da nema Kaline da bi sve ove utakmice izgubili ali to je verovatno i nerealni bias koji imam prema njemu. Juče je opet prišao Nedi posle onog dodavanja Bolomboju i krenuo da se dere 🙂 

Od CMM nam zavisi sezona, on mora da bude bolji konstantno ako nam je cilj da uđemo u 1/4 EL. Ako ne može, ne vidim rešenje za to. 

Svi ste već pisali za to ali po meni Petrušev na 5 je mnogo bolja opcija, ne kapiram zašto ni minut nisu igrali on i Daum od kada se Bolomboj vratio. Sve kombinacije su probali ali tu ne.

Ali najveći utisak mi je da kada se pripremimo za jedan konkretan meč mi možemo da odigramo baš dobro, što znači da potencijal postoji. Fener, Bajer ili Olimpijakos, pa čak i Barselona i PAO. Stvarno smo to dobro odigrali. 

Od CMM nam zavisi sezona, a od Bolomboja i Kaline nam zavisi svaka utakmica do kraja sezone. 

• Like 4

Partizanova bekovska linija je toliko dominantna u odnosu na našu, da to ne može da nadoknadi naša prednost na poziciji 3 i rekao bih, vrlo diskutabilna prednost na unutrašnjim pozicijama. Tajrik se dobro nosi sa Bolombojem, Majk urniše Petruševa (umesto da bude obrnuto), a Dejvis nam pravi ogromne probleme. Nadam da će JBIII može da donese prevagu u našu korist na tom delu terena.

U svakom slučaju, u bilo kojoj seriji oni su favoriti, bez obzira ko ima prednost domaćeg terena. Svi znamo zašto je to tako i ne preostaje nam ništa drugo nego da podržimo igrače i trenera, a dogodine pametnije pravimo tim.

• Like 16

Čisto da imam jubilaran broj upisa....Mekintajer mi se za sada ne svidja kao plejmejker (bez kvalitetne i adekvatne zamene). Jago, Teo, dragi momci i navijaću i dalje od srca za njih, ali fali Jovićoliki plej da smiri stvar i pokrene kada je teško. Po meni.

1 hour ago, djenkoslav said:

Jao dobro si rekao ovo, deset dana slušam o povredi Bošnjakovića, koliko fali ekipi, a dečko igrao ukupno 35 minuta na 16 utakmica.

Ali možda bolje da batalimo ovu temu, pobeda upisana, idemo tu Barsu da napakujemo.

Bukvalno ne znam ni ko je covek...

• Like 1
  • Ha-ha 4

Konačno smo došli na ono što pričam od avgusta. Nama je veći problem spoljna linija, a to se posebno vidi protiv Partizana i posebno kad je Nlkina u ekipi.

Dobrić ili Kenan su koncepcijske greške.

Treba nam spolja igrač koji ume da kreira za sebe i druge, a mi tu nemamo nikog bez neke izražene mane.

Kenan i Jago su niski, problem u odbrani, problem u prodoru, problem u 1-1 na oba kraja.

CMM nema šut

Nedović bbiq + odbrana

Teo odbrana

Dobrić bolhendlig i nije čist bek

Svi ovi igrači imaju nešto po čemu su izuzetni, elitni, ali bi nam trebao jedan džek of ol trejds. Da nije rupa u odbrani, a da u napadu ume svega po malo. 

Mnogo problema imamo kad nam ne prođu uigrane akcije i u tesnim završnicama.

• Like 15
  • Thanks 1

5 minutes ago, Milos 3.14 said:

Svi ovi igrači imaju nešto po čemu su izuzetni, elitni, ali bi nam trebao jedan džek of ol trejds. Da nije rupa u odbrani, a da u napadu ume svega po malo. 

Opušteno, doće Gudura kad mu istekne ugovor sa Turcima

• Like 1

Ako konstantno guramo Petruseva na 5 da li ce on na kraju sezone ostati kod nas (da li cemo uspeti da ga otkupimo) ili ce brze bolje Petruseva vratiti u Oly. Da je na 4 verovao bih do kraja da cemo ga na kraju otkupiti.

1 minute ago, Урош19 said:

Opušteno, doće Gudura kad mu istekne ugovor sa Turcima

Ne umiri magare do zelene jove

Ne mora Gudura , to bi bila premija, ali bi moglo da padne neko šilbovanje.

Daum ili Deda su čist višak. Mora jedan kombo umesto njega.

Jago, CMM

Kombo

Kenan , Neda

Kalina , Dobrić, Rokas

Braun, Deda/Daum

Bolomboj, Ćofi

Teo, Luka, Plavša i Laza pored Čove.

Bezveze je da suštinski dobru ekipu upropastimo jednim nedovođenjem pa makar masno platili za ovo pola godine. 

Recimo Braun je nepotrebno doveden , ali kad jeste onda se treba rešiti viška i dovesti ono što nas gura u top 6 i na ivicu F4

• Like 3

12 minutes ago, Milos 3.14 said:

Konačno smo došli na ono što pričam od avgusta. Nama je veći problem spoljna linija, a to se posebno vidi protiv Partizana i posebno kad je Nlkina u ekipi.

Treba nam spolja igrač koji ume da kreira za sebe i druge, a mi tu nemamo nikog bez neke izražene mane.

Kenan i Jago su niski, problem u odbrani, problem u prodoru, problem u 1-1 na oba kraja.

CMM nema šut

Nedović bbiq + odbrana

Teo odbrana

Apsolutno tačno sve napisano. 👌

Iako imamo periode kad ne funkcioniše, smatram da nama napad ni blizu nije problem koliko odbrana, i to prevashodno na spoljnoj liniji. 

Još kad nema Dobrića i(li) Laze pa bukvalno ništa ne možemo da branimo, i puca bez problema. 

9 minutes ago, Milos 3.14 said:

Dobrić ili Kenan su koncepcijske greške. Ovi igrači imaju nešto po čemu su izuzetni, elitni, ali bi nam trebao jedan džek of ol trejds. Da nije rupa u odbrani, a da u napadu ume svega po malo. 

Ovo. Dakle trebao nam je od početka jedan Sterling Braun i ekipa bi imala dovoljno balansa, sajza i poena. Samo što debiličine iz sportskog sektora znaju samo za stavke - zvučni 33-odišnjak & uglavi negde povratnika. Valjda im ispod časti da pogledaju nekoga iz Albe.

• Like 5

1 hour ago, Milos 3.14 said:

CMM nema šut

Nedović bbiq + odbrana

Teo odbrana

Upravo to,od kad smo sastavili ekipu pišem da nam je 1-2 veći problem od pozicija 4-5.

Sad kad su Nedović i Kenan u kanalu, Kodi tanak sa samopouzdanjem, a Davidovac po navici porobio komšije - svi su oduvek znali i pričali da mi, u stvari, imamo najveći problem na 1 i 2.

Malo sutra. 

A ovih 580 stranica, od kojih je bar pola o Babi i Dedi, nije pisao niko, samo od sebe došlo.

• Like 18

Hmm šta znam...

Partizan izgubio već fazon 1' zavrsnica, a nije ni pola sezone na loptu i to kod kuće zbog nekih gluposti, ne kažem da su ovi naši intelektualci, alii Sterling Braun i Wašington su baš umeli samo u poslednjih nekoliko mečeva totalno ukanaliti ekipu Partizana, super je što imaju energiju, brzinu, snagu, pa čak i šut, ali se ne sećam, a gledam Partizan da su njih dvojica uradili i jednu dobru stvar kada se rezultat lomi i kada je rezultat nerešen na nekoliko sekundi do kraja, da su dali koš za pobedu, ukrali u poslednjim sekundama loptu i bili junaci, naprotiv, do sada su se pokazali kao baš tragičari kada je drama, obojica juče zbog auta, svaka čast Kaliniću, ali ono izvodjenje auta je za zatvor..

Košarka je lep sport, ali i inteligentan sport, važan je tu i mozak, taktika igrača, trenera, ne može svako biti top košarkakš zbog mase i atletike, konkretno, mi smo ovaj meč dobili na mozak, a dobili smo ga verovao sam onog trenutka kada je Kalinić uzeo stvari u svoje ruke, ona dva dodavanja gde su na njemu dvojica, ovaj pomaže udavajaju ga, plus sećam se kako je dobio i duel protiv Bonge, koji je sve samo ne lak za proći i sve samo ne neatletičan košarkaš...

Takodje rekoste Nitkilina?  Svaka čast na želji i borbi, ali ne zaboravimo da je prvo promašio trojku za pobedu u areni jednom kad je bio sam na 2-3 sekunde do kraja, a onda isto to uradio i u Parizu, nije bila akcija za njega, ali i on nije pokazao da je on Nikola Kalinić koji ne da je pogadjao hiljadu u životu bitnih trojki, već je pogadjao trojke preko ruke uz zvuk sirene. Umeo je pogadjati kad je teško jako bitne koševe i Kenan, pa čak i Mekintajer, koji je umeo pogadjati sa zvukom sirene preko ruke za kraj četvrtine, poluvremena, isto važi i za Rokasa ili Jaga..

Većina ovih navedenih igrača su atletski inferiorniji od partizanovih igrača, ali imaju herca, znanja, inteligencije i sve drugo što je potrešno da bi bili pobednici...