Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

439 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      106
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      110
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      32
    • F4 baby!
      20
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      2
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      342
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      77
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      5
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      108
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      86
    • Niko!
      177

Recommended Posts

Znači, rezultat u utakmicama isključivo zavisi od toga kako će te vi odigrati? Partizan sutra, Efes pre neki dan, ništa, nula bodova. Nije uvredljivo, ali je jako prepotentno, niste ni vi prvak Evrope pa da gledate sa tih visina ostale. Sutra da izgubite (što ja takođe ne verujem da će se desiti) ovde će im se jebati sve po spisku jer; nisu odigrali kako ste vi zamislili, a da jesu, Partizan bi bio pregažen jer se ništa i nije pitao. 

Edited by Papanikolesku
  • Like 4

Nakon proslog derbija gde su nas komsije rastavile na proste cinioce hrabro je predvidjati bilo kakvu pobedu, a pogotovo onu sa 20 razlike. Jesmo favoriti jer smo domacini i jer Partizan ima poprilicne probleme sa povredama, ali ja se necu iznenaditi ni ako nas sutra ponovo dobiju. Nisam siguran da mozemo biti sutra na 100% s obzirom da izlazimo iz duplog kola, a to naravno vazi i za njih. Ono sto ocekujem da bude drugacije u odnosu na EL derbi je da nas ne urnisu onako na of.skoku i prodorima, jer je tu sada Bolomboj. 

• Like 7

Mislim da su za sutrasnji derbi sve opcije otvorene, ko uspe da generise vise energije nakon duplog kola taj ce i da dobije. Ne mislim ni da je druga pozicija u aba garant da gubimo titulu, situacija je malo drugacija nego prethodnih godina, imamo vise kvaliteta nego ranije i u stanju smo da dobijamo utakmice na strani i protiv najacih el ekipa.

Kada sam ja rekao da se Zvezda pita za sve protiv Efesa??

Istina jeste igrala odlicno prvo poluvreme i u prvoj cetvrtini ih razbila, ali je posle pala, to je drugi neko napisao za Efes i druge ekipe.

Naravno da se Zvezda pita, Partizan ako bude igrao bez 3 jako važna igrača i bez podrške svojih navijača, ne može biti favorit ni u Podgorici bez Lundberga, Marinkovića, Nitkiline, sa rovitim Dejvisom, Nakićem i umoran, u lošoj formi, a ne protiv Zvezde koja će ovaj derbi igrati kao "popravni" za veliku sramotu koju su doživeli u onom prvom derbiju, tako da zato i kažem, ako Zvezda odigra kao protiv Bajerna i Olimpijakosa sigurno bi morala ubedljivo slaviti, ja samo to kažem, ništa drugo, bez ljutnje...

Bolomboj nije igrao taj meč, Nedović je odigrao nespreman i povredjen taj meč, pa je grozno izgledao, tada ni Dobrića nismo imali kojeg do duše ni sada nećemo imati, a nismo tada imali ni Davidovca.

Edited by Zvezdaš96
  • Ha-ha 1

Što se tiče sutrašnjeg meča, mi ćemo taj meč izgubiti. Uopšte mi ne uliva poverenje igra iz poslednje dve utakmice. A ne mogu ni da kažem da je takva igra bila samo incident jer se taj incident ponovio dva puta u dva dana. 

• Like 1
  • WOW 1

18 minutes ago, Čočo said:

Što se tiče sutrašnjeg meča, mi ćemo taj meč izgubiti. Uopšte mi ne uliva poverenje igra iz poslednje dve utakmice. A ne mogu ni da kažem da je takva igra bila samo incident jer se taj incident ponovio dva puta u dva dana. 

Znači ne postoji šansa da se bilo šta promeni iz te dve utakmice?

Nikakve analize, znači kako smo odigrali te dve tako ćemo igrati i sve sledeće.

Naravno ne kažem da ćemo dobiti sutra ali ako izgubimo sigurno neće biti jer smo odigrali loše treću četvrtinu protiv Makabija.

• Like 1

4 minutes ago, Bruda said:

Znači ne postoji šansa da se bilo šta promeni iz te dve utakmice?

Nikakve analize, znači kako smo odigrali te dve tako ćemo igrati i sve sledeće.

Naravno ne kažem da ćemo dobiti sutra ali ako izgubimo sigurno neće biti jer smo odigrali loše treću četvrtinu protiv Makabija.

Ako izgubimo izgubićemo jer smo odigrali i lošu četvrtinu protiv Efesa. I lošu četvrtinu protiv Makabija. Kakve crne analize. Posle derbija se pričalo kako ne sme takva utakmica da se ponovi, da znaju gde su gresili, da znaju kako će u buduće. Onda smo odigrali dobro protiv Bajerna i posle 5 dana opet skinuli gaće u Milanu kao i u derbiju. Tako su naučili lekciju i analizirali greške i posle Efesa pa smo videli kako je to izgledalo kod kuće protiv trenutno najgore ekipe u EL. Mnogo se često nama dešava bol u preponama u pojedinim utakmicama da bi bilo šta bilo slučajno. Nadam se da će me demantovati sutra i da će i u narednim utakmicama da pokažu kontinuitet a ne jednu skidamo gaće a onda drugu pokidamo. 

1 hour ago, Papanikolesku said:

Ja kapiram da se očekuje dobar rezultat i da je sve osim pobede protiv oslabljenog i u lošem momentu Partizana neuspeh u vašim očima; ali ovo su već krajnosti, i to bezobrazne. Pre neki dan, pred Efes jedan vaš kolega napisao "nijedan tim u EL nije favorit protiv nas". Važi. Ne znam na čemu temeljite ovakvo potcenjivanje ostalih, ili precenjivanje svog kluba, pa kasnije drvlje i kamenje jer igrači nisu odigrali u skladu sa vašim ambicijama i očekivanjima; koje su očigledno nezasite. 

Tejk sve je do nas, samo se mi pitamo, ako igrači odigraju kako smo mi navijači zamislili - nemaju šta da traže, sve je na nama; je takva nadmenost i potcenjivanje da je degutantno pročitati. 

Sve okej, vaša je tema, al čemu ovo, sve i da ste nas dobili prošli derbi 30 razlike? 

Brate bukvalno je uvek ovako na nasoj temi, dakle ili "jebacemo svima mater" ili "nismo ni za evrokup". Ne znam od kad pratis forum, ali uvek je bilo tako. Prvo ide potcenjivanje protivnika, onda suocavanje sa realnom situacijom, bilo to pobeda ili poraz, onda kuknjava, onda opet lozenje. Nema ni mere ni realnosti, samo ekstrem.

• Like 4

Zapravo Čočo, mi imamo bolji skor u Evroligi od kako smo izgubili u derbiju, nego u periodu malo pre toga, mi smo posle tog poraza u derbiju imali sjajan rezultat, od tog poraza smo zabeležili 4 pobede u Evroligi i 4 pobede u Aba ligi ako se ne varam, dakle mi smo na skoru 8-2 od kako smo izgubili u derbiju i od kako je bila jeziva atmosfera, kako je to naš ogroman pad i mnogi su čak pisali kako nismo za EL, kako nema ništa ni od ove sezone, a o komentarima pred Bajern i Olimpijakos da ne govorim, a zapravo smo rutinski pobedili posle derbija sve utakmice u aba ligi(pobedili smo i 5 u nizu u aba ligi pre derbija i Monako, uz tesan poraz i glup od Asvela gde smo 45 sekundi pre kraja i manje vodili 3 razlike), a posle derbija smo skoro sve dvocifrene pobede zabeležili u EL i većinu dvocifrene sa pola snaga umorni u Aba ligi..

U poslednjih mesec dana, Zvezda ni u jednom takmičenju nema nijedan poraz na svom parketu, a jedina 2 poraza koja ima su u gostima i srećom oba su u Evroligi. Ukoliko pobedimo Partizan, prvi put ćemo ih stići na tabeli i doći do deobe prvog mesta, a takodje ćemo zabeležiti svoju DESETU uzastopnu pobedu u Aba ligi...

Edited by Zvezdaš96

1 minute ago, Zvezdaš96 said:

Zapravo Čočo, mi imamo bolji skor u Evroligi od kako smo izgubili u derbiju, nego u periodu malo pre toga, mi smo posle tog poraza u derbiju imali sjajan rezultat, od tog poraza smo zabeležili 4 pobede u Evroligi i 4 pobede u Aba ligi ako se ne varam, dakle mi smo na skoru 8-2 od kako smo izgubili u derbiju i od kako je bila jeziva atmosfera, kako je to naš ogroman pad i mnogi su čak pisali kako nismo za EL, kako nema ništa ni od ove sezone, a o komentarima pred Bajern i Olimpijakos da ne govorim, a zapravo smo rutinski pobedili posle derbija sve utakmice u aba ligi(pobedili smo i 5 u nizu u aba ligi pre derbija i Monako, uz tesan poraz i glup od Asvela gde smo 45 sekundi pre kraja i manje vodili 3 razlike), a posle derbija smo skoro sve dvocifrene pobede zabeležili u EL i većinu dvocifrene sa pola snaga umorni u Aba ligi..

Sve to stoji. Ali trenutno ne postoji ni jedan jedini razlog da smo mi favoriti sutra i da se očekuje samo pobeda. 

1. Razvalili nas prvi derbi i to kao gosti. 

2. Pokazali u poslednje vreme da mogu i sa najjačima da igraju. 

3. Igramo kod kuće u ne tako vreloj atmosferi kao kad je EL. 

4. Naše poslednje dve utakmice su samo za zaborav. 

• Like 4

Slažem se, osim za ovo prvo, Zvezda ove, a posebno prethodnih svih sezona retko i trenira dobro u Areni, za razliku od Partizana koji je u areni igrao ne samo ove, nego i godinama unazad i oni u toj hali i treniraju konstantno i igraju, a na tom meču su imali svoje navijače, tako da opet nije isto kada dodje Barselona da igra u Areni i Partizan, jer Partizan i Zvezda, a posebno Partizan su ove, i prethodnih sezona više domaćini, još ako imaju i svoje bučne navijače, imaju i motiv dodatni.

A što se utakmica tiče, zapravo skoro najbolji meč ove sezone Zvezda je odigrala protiv Barselone i izgubila ga, a neke mečeve koje je igrala loše posebno defanzivno poput Monaka, Virtusa pa i Makabija je pobedila, protiv Asvela i Efesa se čak raspala pa imala šanse do ili poslednjih minuta, ili do poslednje četvrtine da uradi nešto ili pobedi..

Što se mene tiče neka igraju i loše, jedino je bitna pobeda, jer lepa utakmica i sjajan meč Zvezde protiv Barselone meni ništa ne znači ako smo izgubili, jedino se to iskreno računa..

Tako da neka igraju i ružnu košarku, neka i u napadu ne igraju nešto nevidjeno, ali samo da pobede i barem 3-4 igrača da odigraju kako valja, odbrana kad se lomi da bude makar dobra, da pobedimo i svi srećni i zadovoljni..

Svaka utakmica je prica za sebe.

Krene te sut. Povedes sa 10-15 kosa razlike. Protivnik se uspanici i utakmica ode u drugm smeru. Pobedis i dosta bolje ekipe od sebe.
Sasvim je druga prica kad te nece sut i svaki kos "poradjas".
Isto tako moze i protivnika da hoce ili da nece.
Da ne spominjem probleme sa licnim greskama, izostanak bitnih igraca itd.

Sve je moguce. Rezultat iz prosle utakmice ne igra nikakvu ulogu.

• Like 4

12 minutes ago, Čočo said:

ne postoji ni jedan jedini razlog da smo mi favoriti sutra i da se očekuje samo pobeda. 

Apsolutno postoji.

Kao što sam i napisao, ako im najbolja 3 defanzivca na spoljnoj poziciji ne igraju plus Bolomboj koji je naš ubedljivo najbolji igrač, a nije igrao prošli derbi.

Takođe to što su nas razvalili prošli derbi treba da apsolutno bude vetar u leđa ekipi da se ne ponovi.

Mislim naravno da imaš pravo na svoje mišljenje, ali samo smatram da je smešno reći da bismo favoriti posle svih navedenih razloga.

Ne osporavam rezultate Partizana ove sezone, ali reći da oni su oni dokazali da mogu da igraju sa svima, a mi ne je jednostavno netačno, pogotovo što je liga toliko izjednačena.

Edited by Bruda
  • Like 2

@Zvezdaš96

Jasno sam napisao jedan vaš kolega, pred utakmicu sa Efesom. Tad nisam komentarisao ništa, nisam baš ni želeo da me pola teme pošalje u kurac, ali već istog dana/sutradan je bilo jasno svima koliko je to pogrešno i nadobudno. 

Ja ti kažem da se ne pita samo Zvezda, ni sutra, ni u 95% EL mečeva. Možda protiv Albe, a i to je diskutabilno ako uzmemo u obzir da su vas ranije nekoliko puta dobili. Ne razumem odakle tolika prepotencija, što kaže @JPM, samo iz krajnosti u krajnost, ili ste najgori ili ste nenadjebivi šampion univerzuma, i to od utakmice do utakmice. Malo poštovanja prema Partizanu, ni taj Želimir nije baš da je do juče ovce čuvao, bez obzira na recimo prošlogodišnje šamaranje u derbijima. Dosta od mene na temu; nisam došao da vam držim predavanja na vašem topiku o vašem klubu; ali me isprovocirao taj stav gde Partizan može da pobedi samo ako Zvezda "izgubi" - odnosno odigra lošu utakmicu, i to ni manje ni više nego u derbiju. Ja recimo onomad kad je KKP igrao najbolji sket u Evropi, nisam bio siguran ni da ćemo vas uopšte dobiti u seriji, a ne rutinirati. 

• Like 1

Pa nije rutiniranje, te sezone Zvezda pobedila u finalu Kupa Partizana, zatim pobedila ga je po jednom u ligaskom delu evrolige i po jednom u ligaskom delu aba lige, dakle tu je 3-2 za Zvezdu i finale aba lige bilo je 3-2 za Partizan majstorici gde je Zvezda mislim u poslednjem kolu ligaskog dela aba lige izgubila prvo mesto tako što je vodila 20 razlike u sred Zagreba od Cibone i uspela da izgubi taj meč sećam se.

Ukupno je skor medjusobni Zvezde i Partizana čak i te sezone bio ako se sećaš NEREŠEN, ne znam kakvo nevidjeno rutiniranje?

A da ne spominjem dve jako bitne stvari te sezone, tačnije 3 stvari, promena trenera, to što Polonaru nismo doveli, iako i dan danas kaže da je hteo doći, ali nas kaznila Evroliga i najbitnija stvar je dolazak Kampaca, koji je verovao ili ne poropustio "SAMO" 3 meseca u Evroligi i priključio se timu kada je već bilo prekasno maltene da prodjemo i pored svega toga imali smo protiv najjače ekipe Partizana dugo unazad nerešen skor u svim takmičenjima zbirno i imali smo 17 pobeda u Evroligi što nam je najbolji skor od kako igramo Evroligu. O tome da nam jedini centar koji je visok jedva 2 metra Martin bio povredjen nekoliko meseci da ne govorim....

Daleko smo mi od negog velikog favorita sutra.Partizan i ako bude bez ovih igrača, i ako vjerujem da će igrati svi osim Lundberga opet ima prvu petorku.Karlik,Sterling,Bonga,Majk i Tajrik Dzons.Plus Washington kog tad nisu imali,Dejvis,Pokuševsko,Nakić,Koprivica.Tako da nije da nemaju igrača,a i Obradoviću nije problem gurnuti najbolje da igraju 30+ minuta.

I pustite priče kako smo ih potcijenili,kako smo odigrali mekano i ne znam ti šta..Mi ove sezone kada udarimo na tvrdo tako izgledamo,a nije ni čudo kada nam je prvi pley Kodi sa svojim mentalitetom a prvi bek Nedović,koji kao da kroz utakmicu vaga hoće li igrati makaimalno ili će odustati.

Sto se utakmice tiče moramo pokušati braniti njihov šut za tri,neka Sterling i Bonga idu na ulaz,od toga možemo živjeti,prošli derbi su promašivali ovaj neće.

Od nas sve zavisi, što se pokazalo baš protiv Bajerna pre svega, setite se kako je igrao Bajern makar mesec ipo dana pre dolaska u Beograd, imali su od poslednjih 7 meceva, cini mi se 7 pobeda, i 22 razlike sa stotkom ispratili Barselonu koja je u tom trenutku imala daj Boze 3-4 poraza zbirno i bila je dosta bolje plasirana, jednostavno kada udjes dobro u meč, kada te krene šut, kada si koncetrisan od starta kada igraš od starta agresivno možeš pobediti svakoga, medjutim kada Zvezda igra loše, logično je da ako nije fokusirana u odbrani i ako Kenan i Nedović bazen ne mogu da pogode da ćemo izgubiti kao drugo poluvreme protiv Efesa i treća četvrtina protiv Makabija.

@Zvezdaš96

Ne znam šta si ovo ispisao, čitaj šta pišem, a ne proizvoljno tumačenje i replika koja ga prati je automatski besmislena. U toku te sezone, KKP je igrao vrhunsku košarku, i ja NISAM ni pomislio da ćemo vas rutinirati ili da se mi pitamo za sve protiv vas. Sad mi je već i deplasirano da se natežem s tobom, jer površno čitaš već dva moja upisa, odgovaraš bez ikakvog smisla i nastavljaš sa početnom tezom bez osvrtanja; tako da teraj dalje, Partizan se sutra ništa ne pita. 

Pa za ovo rutiniranje sam pomislio da si mislio da ste rutinirali, pa sam zato to odgovorio.

Nebitno, svakako će pobediti Zvezda, zbog gore spomenutih razloga i nemam ni gram sumnje ovoga puta u to, jer je prosto neverovatno da u mesec dana se desi onakav meč kao 21.novembra i to opet kod kuće. Svakako, ovoga puta Zvezda neće svog rivala potceniti i pomisliti kako će se rival pobediti sam od sebe, već će ući mnogo, mnogo ozbiljnije fokusiranije u meč, sve ono čega nije bilo u prethodnom derbiju, naučili su siguran sam lekciju i neće dozvoliti da pre svega toliko užasno i neozbiljno izgledaju defanzivno i na skoku, ključ pobede je sutra u dobroj, čak bih rekao veoma dobroj odbrani..

• Ha-ha 1

KKP je tako koncipiran da na svakoj poziciji neutrališu igrače KKCZ. Bekovi im igraju izuzetno agresivnu odbranu, gde naravno prednjači Nilikina. Jedinu našu šansu vidim u tome ako im sutra ne budu igrali on, Marinković i Lundberg. Bolomboj može lagano da parira njihovoj centarskoj liniji ali šta ćemo kad udje Luka? Happy hour ispod našeg koša. Biće vrlo zajebano sutra a i tokom sezone u utakmicama sa njima, čini mi se da su konačno pronašli recept za nas. 

Meni nije jasno zašto Luku koristi na 5 kada imamo Bolomboja i Petruseva.

Mnogo bolja varijanta je DeDa na 4 nego li Luka na 5, svakako manje boli u odbrani. Tako bi resili jedan problem pod košem. 

Petrusev bi mogao odigrati i 10 min na 4 ako baš zapne pa da pokrpi DeDu i Dauma.

4 hours ago, Čočo said:

Ti druze cigane, onako ciganski naravno, ides od sjaja do ocaja, sredine nigde.

Ili cemo u mecu gde nismo favoriti dobiti renomiramog rivala kakav je Efes, ili cemo protiv komsiluka (koji je u nesto manjem kanalu nego pred el derbi) pasti za slobodu...