Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

448 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      107
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      111
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      36
    • F4 baby!
      22
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      3
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      351
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      77
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      6
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      107
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      91
    • Niko!
      181

Recommended Posts

1 minute ago, Bogoljub Gagic said:

Генерално се овде често замера Сферопулосу да је одузео муда Јагу, а у исто време се тражи да Јаго има 10ак минута по мечу. Он да би имао муда и самопоуздања треба да игра 20 минута и тада је најбољи, али се то одражава на резултат. Закључак је да је требао бити пуштен летос да оде и довести другог пре свега крупнијег играча.

Meni su dragi i on i Gidra i Daum.Ali nisu za ovo.Mozda da popune roster umesto Mitrovica,Tea i Dede a da su se doveli drugi nosioci igre.

• Like 1

Braćo neće nama ništa doneti smena Janisa Sferpulosa...Ekipa će ostati takva kakva je bez obzira da li došao Obradović, Radonjić, Alimpije ili neko četvrti...2. najstarija ekipa koja može da igra 1-2 dobre, pa 1-2 loše utskmice...A ekipa selektirana užasno, ali užasno, što svi pričaju ili barem većina cele sezone...Mi imamo 6 igrača na spoljnim pozicijama gde je naš najbolji defanzivac 3. bek ekipe Branko Lazić, ostala četvorica ne pipaju odbranu niti pokušavaju da odigraju nešto u odbrani, a imamo i Kodija koji je na momente igra, pa je na momente ne pipa...

Na 3 smo prepuni igračima, gde je ugušen jedan legitiman EL igrač- Rokas. Četvorke nemamo, na 5 nam se najbolji igrač ekipe koji nema zamenu povredjuje i mi ni ne pokušavamo da mu dovedemo zamenu i ubrzavamo proces oporavka kako bi mogli iznova i iznova da ga raubujemo po Baru, Krki, Zagrebu...

Tešim sebe da ćemo se na kraju sezone odreći Dauma, Nedovića, Teodosića, Mitrovića i Lazića, a da će Plavšić krenuti putem Dalibora Ilića i napustiti nas već u toku sezone odlaskom u Dubai ili neku tursku ekipu Evrokupa...

Jer nama nije problem trener, jer ne možemo kao ekipa top16 nivoa da očekujemo dolazak Ergina Atamana ili Jorgosa Barcokasa..Ovo sa Janisom je naša realnost, iako je poslušnik treba on da napravi ekipu, a ne OVAJ drugi..

• Like 2

Imam par utisaka generalno nakon ovih 13 utakmica:

- Čini mi se da je generalno u EL "nova realnost" da neko jednu utakmicu odigra kao MVP a sledeću ga nema. Velike igrače izdvaja konzistentnost. Mi nemamo takvog igrača nažalost.

- Najjači utisak u ekipi je nepostojanje uloga. Jedini igrač kome ja vidim jasnu ulogu je Kenan, za njega se igraju akcije itd, ostalo je baš baš stihijski. Dobrić ne igra 10 utakmica a onda jednu razvali i sledeću je Džordan i uzima prva 3 šuta. Nismo jedina ekipa koja ima taj problem i to je opet posledica velikog broja igrača u svakoj ekipi. Nadam se da će se vremenom posložiti.

- Luka Mitrović više ne može da igra EL. Onu sezonu kada je Duško preuzeo je odigrao dobro, prošlu loše, ove je apsolutno neupotrebljiv. S obzirom na to da je ipak važna osoba za klub treba naći način da mu se nekako zahvalimo za sve, da ne postane mučno i eventualno krenu zvižduci sa tribina pošto se frustracija već oseti. Davidovac i Plavšić su takođe višak jasan kao dan. Ironija je da je Lazić od svih njih i dalje najupotrebljiviji.

- Teodosić je neprijatno nervozan svaku utakmicu i počinje da deluje kontraproduktivno. Iskreno, ja sam njega ovakvog očekivao prošle sezone, drago mi je da smo dobili barem jednu sezone od takve legende.

- CMM jednostavno nije zadovoljio za ovo za šta je doveden, na momente je to odlično a na momente ga bukvalno nema na terenu. On je prvi plej ekipe, treba da igra 25 minuta i da bude baš baš važan.

- Gedraitis je loše ušao u sezonu ali ja mislim da tu postoji neka osnova za napredak kao i kod Dauma i Jaga za neke mečeve + Jago je barem ranije bio lek za ABA liga mečeve da se ostali odmore.

- Kalinić je jako pao u formi i opet izgleda kao da ne zna tačno koja je njegova uloga. I on onda postane nervozan. Zanimljivo je da su nam veterani najnervozniji na terenu umesto da unose smirenost.

• Like 12

Just now, Abcdefg said:

Braćo neće nama ništa doneti smena Janisa Sferpulosa...Ekipa će ostati takva kakva je bez obzira da li došao Obradović, Radonjić, Alimpije ili neko četvrti...2. najstarija ekipa koja može da igra 1-2 dobre, pa 1-2 loše utskmice...A ekipa selektirana užasno, ali užasno, što svi pričaju ili barem većina cele sezone...Mi imamo 6 igrača na spoljnim pozicijama gde je naš najbolji defanzivac 3. bek ekipe Branko Lazić, ostala četvorica ne pipaju odbranu niti pokušavaju da odigraju nešto u odbrani, a imamo i Kodija koji je na momente igra, pa je na momente ne pipa...

Na 3 smo prepuni igračima, gde je ugušen jedan legitiman EL igrač- Rokas. Četvorke nemamo, na 5 nam se najbolji igrač ekipe koji nema zamenu povredjuje i mi ni ne pokušavamo da mu dovedemo zamenu i ubrzavamo proces oporavka kako bi mogli iznova i iznova da ga raubujemo po Baru, Krki, Zagrebu...

Tešim sebe da ćemo se na kraju sezone odreći Dauma, Nedovića, Teodosića, Mitrovića i Lazića, a da će Plavšić krenuti putem Dalibora Ilića i napustiti nas već u toku sezone odlaskom u Dubai ili neku tursku ekipu Evrokupa...

Jer nama nije problem trener, jer ne možemo kao ekipa top16 nivoa da očekujemo dolazak Ergina Atamana ili Jorgosa Barcokasa..Ovo sa Janisom je naša realnost, iako je poslušnik treba on da napravi ekipu, a ne OVAJ drugi..

A nekada mi bude neverovatno da mi po različitim forumima, tviteru, instagramu detektujemo i identifikujemo problem, a naša znalci iz uprave to ne mogu da urade. i shvate da smo spolja prekratki, unutra neatletični...

• Like 1

Svako ko priča o smeni trenera treba svoju energiju da usmeri na smenu uprave. Ponavljam smena uprave.  Prosto neverovatno da nama nijedan trener ne odgovara ni Duško Ivanović, Saša Obradović, Dejan Radonjić a sada tu je i Janis. Ista priča i sa igračima.

• Like 7

Rizikujem da budem ispljuvan, ali ja ne gledam tako tragično i crno kao većina forumaša ovde. Jeste, juče je bio sramotan pristup meču, poraz kao poraz nije toliko tragičan, tragično je to što se ne bore, što im ne vidiš u očima da su spremni na borbu.

Sa druge strane, mi imamo skor 6-7, nama od januara kreće serija utakmica koja može mnogo toga da odluči, a raspored nam je i više nego povoljan. Za krajnje ocene je još uvek rano, mislim da sezona i dalje nije izgubljena.

Ima još jedna stvar o kojom sam razmišljao ovih dana. Uporedjujući naša dva evroligaša, imam utisak da je klima oko Partizana uvek povoljnija nego oko Zvezde. Nekako mi se čini da navijači Partizana mnogo više vere imaju u svoj klub nego mi u svoj. Oni su počeli sezonu sa 14 novih igrača, imali su skor u jednom trenutku 2-8, nešto mi se čini da niko od njih nije toliko tragično shvatao situaciju, nego su verovali u svoj tim i to im se vraća, a sa druge strane, mi imamo skor 6-7, igramo toplo-hladno, a većina odavde bi terala trenera, kompletnu upravu i polovinu igrača. Mislim da je sezona daleko od izgubljene i da itekako imamo prostora da popravimo utisak i skor.

• Like 3

11 minutes ago, Bogoljub Gagic said:

Генерално се овде често замера Сферопулосу да је одузео муда Јагу, а у исто време се тражи да Јаго има 10ак минута по мечу. Он да би имао муда и самопоуздања треба да игра 20 минута и тада је најбољи, али се то одражава на резултат. Закључак је да је требао бити пуштен летос да оде и довести другог пре свега крупнијег играча.

Dal se mogao za te novce dovesti barem 1 ozbiljan igrac?

• Like 1

А што се тиче прича да други тренер не би донео ништа јер ето остају исти играчи исти проблеми, па ваљда би тај тренер био у стању да расподели улоге? Јер овај очигледно није у стању и након више од трећине такмичења. Ваљда тај други тренер можда може да извуче из неког играча више него што то ради Јанис. Ваљда може наћи баланс а не да у једном тренутку игра са ултра високом поставом и слабо креативном Коди, Добрић, Калина, а у другом са ултра ниском и дефанзивно неупотребљивом поставом Јаго, Кенан, Тео. И то код ових петорки није повремени случај већ шаблонски из утакмице у утакмицу.

• Like 1

Just now, Bogoljub Gagic said:

А што се тиче прича да други тренер не би донео ништа јер ето остају исти играчи исти проблеми, па ваљда би тај тренер био у стању да расподели улоге? Јер овај очигледно није у стању и након више од трећине такмичења. Ваљда тај други тренер можда може да извуче из неког играча више него што то ради Јанис. Ваљда може наћи баланс а не да у једном тренутку игра са ултра високом поставом и слабо креативном Коди, Добрић, Калина, а у другом са ултра ниском и дефанзивно неупотребљивом поставом Јаго, Кенан, Тео. И то код ових петорки није повремени случај већ шаблонски из утакмице у утакмицу.

Izgleda ne može. Nema logike, znam. Ali kod nas očito ne može, mi očigledno funkcionišemo drugačije kao klub. Ko zna ko kod nas ordinira. 

Evo ja mogu da vam se zakunem da u nekom drugom klubu gazda ne bi dozvolio sad doselekciju, nego tegli brato sa time što si izabrao. Samo što kod nas bata nije izabrao pola tima.

Just now, Miki28 Teoljub said:

Ja te castim jos kg kad odu i neki nedomaci igraci😀

E ovo ce vec da se desi. Ja donosim pivo.

7 minutes ago, Miki28 Teoljub said:

Ja te castim jos kg kad odu i neki nedomaci igraci😀

To se dešava na kraju svake sezone a neretko i pre toga. Jedino naši Davidovci, Mitrovići, Nedovići..imaju masne ugovore na tri godine. Šilbovanje je rezervisano samo za strance.

• Like 4

5 minutes ago, Miki28 Teoljub said:

Jedno od resenja jeste da Teo i zvanicno preuzme kormilo od Janisa. Tu bi se rijesilo nekoliko problema, smanjila rotacija a imali bi i nekog na klupi da se obracuna sa zlim EL sudijama

Mislim da nije dozvoljeno bacati airballove u zadnjem napadu sa trenerske klupe. Ne odgovara mu to. On voli da kurčevito uzme loptu, zaleti se kao Sale Đorđević i promaši sve.

• Like 1

6 minutes ago, Miki28 Teoljub said:

Jedno od resenja jeste da Teo i zvanicno preuzme kormilo od Janisa. Tu bi se rijesilo nekoliko problema, smanjila rotacija a imali bi i nekog na klupi da se obracuna sa zlim EL sudijama

Vidiš, ja se ovde potpuno slažem sa tobom. Teo je mator za igrača, ali bi mogao biti odličan trener. Pa bolje da imamo nekoga ko bi se svađao sa sudijama, nego bio mrtvo puvalo na klupi. 

Just now, Bogoljub Gagic said:

Шта мислиш колико играча је изабрао нпр Сплитер тренутно први тим у ЕЛ?

Neam pojma najiskrenije. Niti sam razmišljao o tome.

Sto se tice konzistentnosti, bez da se covek nesto udubljuje, ovako na oko se moze primetiti da nasa odbrana, cak i kada daje rezultate u datom trenutku, nema kapacitet da bude konstantna. Ti vidis da se igraci tu nesto trude, trce, imaju taj neki voljni momenat ali tacno vidis da su usli u crveno i da im nije u prirodi da dugo budu na visokim obrtajima jer nemaju telo za to pa gube kontrolu nad svojim telom i pokretima, proklizavaju, ispadaju.

Tu se vidi kao poguban onaj nacin razmisljanja da je odbrana samo stvar volje i da svako moze da je igra. Moze ali pitanje je kako. A ta odbrana bi kao trebala da bude nas trade mark, dok nas u praksi busi ko kako stigne

• Like 3
  • Thanks 2

3 minutes ago, JPM said:

Brate, uz sve poštovanje prema tebi i tvom pisanju ovde, pogledaj stanje vaše teme pre derbija. Tri puta gore nego kod nas. Jedino što manje ljudi piše tamo, inače je bila klinička depresija.

2-8 skor i 6 vezanih poraza. 3 vezana poraza kući. I raspravlja se da li dovesti četvorku na poziciju sa koje imamo doprinos u proseku od 3.5 poena po meču zbirno, te o zameni Dvejna koji u tom trenutku ili ne igra ili se ni ne skida.

Uporedivo skroz. 

• Like 3
  • Thanks 1

11 minutes ago, Miki28 Teoljub said:

4 minutes ago, forumko topic said:

Vidiš, ja se ovde potpuno slažem sa tobom. Teo je mator za igrača, ali bi mogao biti odličan trener. Pa bolje da imamo nekoga ko bi se svađao sa sudijama, nego bio mrtvo puvalo na klupi. 

Ja se nadam da ste obojica ironicni.

On unosi previse nervoze i kao igrac sta bi radio kao trener ne smem ni da zamislim.