Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

412 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      24
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      125
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      102
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      101
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      28
    • F4 baby!
      15
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      326
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      69
    • Beztrofejni debakl
      16
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      7
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      12
    • Neko ko nije naveden
      72
    • Niko!
      167

Recommended Posts

15 minutes ago, The_Big_S said:

Mene samo interesuje da li se klub konsultovao sa Sferopulosom oko:

produžavanja Teodosića;

povećanja ugovora Jagu da ne ode u Rusiju;

dovođenja Dauma;

dovođenja Plavšića;

dovođenja Dobrića;

zadržavanja Davidovca i Mitrovića...?

?

Prosto mi je neverovatno da je čovek bio protiv ovih poteza u prelaznom roku a ipak pristao na sve !?!?

My take:

produžavanja Teodosića - za ovo sigurno jeste, sto vidimo iz njihovog odnosa.

povećanja ugovora Jagu da ne ode u Rusiju - ne tice ga se, na treneru je da kaze koliko mu treba taj igra, sportski direktor i menadzment to treba dalje da resavaju. Sigurno da je zeleo kontinuitet i da ostane.

dovođenja Dauma - verujem da jeste, koristi ga.

dovođenja Plavšića - nametnut mu je kao domaci igrac.

dovođenja Dobrića - nametnut mu je odnosno i sam je rekao da mu dolazi na popunjenu poziciju.

zadržavanja Davidovca i Mitrovića - nema sta on da se pita oko toga kad igraci imaju ugovore pre nego sto je on dosao. On moze samo da ih ne koristi sto i donekle pokazuje (Mitrovica eto, silom prilika jer je Bolomboj povredjen).

• Like 5

14 minutes ago, Kooineeperk said:

My take:

produžavanja Teodosića - za ovo sigurno jeste, sto vidimo iz njihovog odnosa.

povećanja ugovora Jagu da ne ode u Rusiju - ne tice ga se, na treneru je da kaze koliko mu treba taj igra, sportski direktor i menadzment to treba dalje da resavaju. Sigurno da je zeleo kontinuitet i da ostane.

dovođenja Dauma - verujem da jeste, koristi ga.

dovođenja Plavšića - nametnut mu je kao domaci igrac.

dovođenja Dobrića - nametnut mu je odnosno i sam je rekao da mu dolazi na popunjenu poziciju.

zadržavanja Davidovca i Mitrovića - nema sta on da se pita oko toga kad igraci imaju ugovore pre nego sto je on dosao. On moze samo da ih ne koristi sto i donekle pokazuje (Mitrovica eto, silom prilika jer je Bolomboj povredjen).

Brate, ovo za Jaga ne mogu da verujem. Želi kontinuitet?!?
Imaš Teodosića, imaš Nedovića, dovedeš Kenana i za 4. beka se odlučiš da zadržiš Jaga a ne da za te pare koje nisu male dovedeš “krupnijeg” pleja?

• Like 1

44 minutes ago, The_Big_S said:

Mene samo interesuje da li se klub konsultovao sa Sferopulosom oko:

produžavanja Teodosića;

Vjerovatno su ga pitali ali mu je Teo sugerisao da bude ZA.

povećanja ugovora Jagu da ne ode u Rusiju;

Mislim da nije imao ništa protiv ostanka Yaga, ukoliko se klub dogovori sa igračem oko plate.

dovođenja Dauma;

Takođe mislim da nije bio protiv, e sad, da li je bio u planu da bude startna 4, sumnjam. Vjerovatno je bila ideja da se čeka Petrušev tj da nije bilo povreda u Pireju, sezonu bi startovali Petrušev-Daum na 4. Meni, po do sada viđenom, tanak i za bek apa tj radije bih gledao nekog fizikalca...

dovođenja Plavšića;

Markos reče da ga je želio od Maja mjeseca, što mi zvuči nevjerovatno...Djeluje mi kao klasican KKCZ domaćin-osovinaš. Nije baš ni previše mlad...

dovođenja Dobrića;

Sigurno ga niko ništa nije pitao, što se vidi i po ulozi igrača. Uostalom zašto bi neko želio još jedno bog zna koje krilo u rosteru...

zadržavanja Davidovca i Mitrovića...?

Obojica imali već ugovore...Pitanje je da li je mogao da utiče da se oprostimo makar sa jednim od njih dvojice, što bi bio značajan korak za čovječanstvo tj da li je probao pa mu nisu dali ili nije ni pokušao... 

• Like 1

28 minutes ago, The_Big_S said:

Brate, ovo za Jaga ne mogu da verujem. Želi kontinuitet?!?
Imaš Teodosića, imaš Nedovića, dovedeš Kenana i za 4. beka se odlučiš da zadržiš Jaga a ne da za te pare koje nisu male dovedeš “krupnijeg” pleja?

Da, kao organizatora igre koji se nije lose pokazao prosle godine. A ostao je Teodosic kao veteran, ne mozes Tea da imas kao drugog pleja, ocigledno, i sa cijim zdravljem sigurno ne mozes ocekivati kontinuitet. A na to sve dovodis statisticki jednog od bolji plejeva u EL, sa prilicno drugacijim skill set-om. U teoriji, Yago je to perfect fit, da ostane, problem je sto nije nesto napredovao i sto nikako da resi neke bubice sto je bilo ocekivano nakon prve godine...

Pusti Nedovica i Kenana, oni nisu primarni organizatori, makar ne za druge.

1 minute ago, Igor_ said:

Sta ove napredne statistike pokazuju? 

Mislim sta zelis da dokazes? 

Konkretno, prva slika pokazuje kos razliku dok su na terenu Yago Teo i Kenan (Janis small ball of death), a druga slika pokazuje kos razlike Kodi Milera na terenu sa nasa 4 razlicita centra ove sezone (i njihove minutaze)

5 minutes ago, elmulinho said:

Konkretno, prva slika pokazuje kos razliku dok su na terenu Yago Teo i Kenan (Janis small ball of death), a druga slika pokazuje kos razlike Kodi Milera na terenu sa nasa 4 razlicita centra ove sezone (i njihove minutaze)

Ma jasno ali nije ova statistika toliko relevantna, makar ja tako mislim. 

Ono sto vidis dok gledas mec je realno stanje, Tea napada svaki trener i mi ne mozemo ove sezone da ga sakrijemo, Luka je vec prepricana prica, Gidraitis imao par dobrih defanzivnih meceva, ali vise od pola nije postojao ni u odbrani... 

Mislim da je Sferu jedina nada ako ce da igra sa tri beka, da ubrza ritam na maksimalan broj obrtaja, da Jago i Cmm trce u ledja protivnicima kad mogu i slicno.. I opet sa takvom brzom igrom i niskom petorkom ti ne mozes da igras odbranu na svojoj polovini bez agresivnosti, jedino realno bi bilo veca agresivnost i presing po celom, ili zonski presing, nesto slicno sto je Zeljko radio u derbiju. 

Ako se branis 5 na 5 na svojoj polovini u pozicionom napadu protivnika sa petorkom: Jago,Teo, Kenan,Kalina/Gidra, Petrusev, ja stvarno ne vidim nacin da nesto odbranis. 

Opet nemam ja licencu, verovatno i oni imaju neku zamisao i znaju sta zele, ali ovo je moj utisak iz onoga sto vidim. 

3 minutes ago, Igor_ said:

Ma jasno ali nije ova statistika toliko relevantna, makar ja tako mislim. 

Ono sto vidis dok gledas mec je realno stanje, Tea napada svaki trener i mi ne mozemo ove sezone da ga sakrijemo, Luka je vec prepricana prica, Gidraitis imao par dobrih defanzivnih meceva, ali vise od pola nije postojao ni u odbrani... 

Mislim da je Sferu jedina nada ako ce da igra sa tri beka, da ubrza ritam na maksimalan broj obrtaja, da Jago i Cmm trce u ledja protivnicima kad mogu i slicno.. I opet sa takvom brzom igrom i niskom petorkom ti ne mozes da igras odbranu na svojoj polovini bez agresivnosti, jedino realno bi bilo veca agresivnost i presing po celom, ili zonski presing, nesto slicno sto je Zeljko radio u derbiju. 

Ako se branis 5 na 5 na svojoj polovini u pozicionom napadu protivnika sa petorkom: Jago,Teo, Kenan,Kalina/Gidra, Petrusev, ja stvarno ne vidim nacin da nesto odbranis. 

Opet nemam ja licencu, verovatno i oni imaju neku zamisao i znaju sta zele, ali ovo je moj utisak iz onoga sto vidim. 

Ono sto ti vidis, narocito kao neko ko nije profesionalno u kosarci, moze jako cesto biti dozivljeno subjketivno. Ono sto brojevi govore je cist fakat. 

Kodi Miler + Bolomboj/Petrusev - Zvezda daje vise koseva nego sto prima (u, respektivno, 68 i 66 minuta igre)

Kodi Miler + Mitrovic/Plavsic - Zvezda prima vise koseva nego sto daje (64 i 72 minuta igre)

Ne odgovara svaki centar svakom plejmejkeru 🙂 Tako nesto je na upravi i treneru da procene pri sastavljanju tima.

Edited by elmulinho
  • Like 1

2 minutes ago, elmulinho said:

Ono sto ti vidis, narocito kao neko ko nije profesionalno u kosarci, moze jako cesto biti dozivljeno subjketivno. Ono sto brojevi govore je cist fakat. 

Kodi Miler + Bolomboj/Petrusev - Zvezda daje vise koseva nego sto prima (u, respektivno, 68 i 66 minuta igre)

Kodi Miler + Mitrovic/Plavsic - Zvezda prima vise koseva nego sto daje (64 i 72 minuta igre)

Ne odgovara svaki centar svakom plejmejkeru 🙂 Tako nesto je na upravi i treneru da procene pri sastavljanju tima.

Apsolutno tacno ali moras uzeti u opticaj i to da ne igraju basket 2 na 2.. I da i od ostale trojice u rotaciji zavisi.. 

Ako razumes sta pricam, mada ne trebaju to bilo kakve brojke da zakljucis da ce veci plus biti ako igra Joel ili Filip, a sa druge strane imas Luku i Plavsica.. 

Nije kao da pravis naprednu statistiku za Barsu pa te zanima dal je bolja petorka sa Laprovitolom-Parkerom/Janom ili sa Panterom-Willijem/Metuom..

Ne pitaju se tu mnogo Jago/Cmm. Kad su ova dvojica lom na obe strane terena. 

• Like 1

1 minute ago, Igor_ said:

Apsolutno tacno ali moras uzeti u opticaj i to da ne igraju basket 2 na 2.. I da i od ostale trojice u rotaciji zavisi.. 

Ako razumes sta pricam, mada ne trebaju to bilo kakve brojke da zakljucis da ce veci plus biti ako igra Joel ili Filip, a sa druge strane imas Luku i Plavsica.. 

Nije kao da pravis naprednu statistiku za Barsu pa te zanima dal je bolja petorka sa Laprovitolom-Parkerom/Janom ili sa Panterom-Willijem/Metuom..

Ne pitaju se tu mnogo Jago/Cmm. Kad su ova dvojica lom na obe strane terena. 

Poenta je sto se jako cesto ovde govori lose o CMM bez ikakvog konteksta. Evo pokusavam da dam neki kontekst. Kada u petorci igra sa centrom koji moze da rasiri odbranu i koji je pretnja van metra ispod kosa, CMM je odlican i to dolazi do izrazaja. Kada igra sa nekim ko ne moze da rasiri odbranu, desava se to da je on ugusen i to je lose po skor ekipe

• Like 1

15 minutes ago, elmulinho said:

Poenta je sto se jako cesto ovde govori lose o CMM bez ikakvog konteksta. Evo pokusavam da dam neki kontekst. Kada u petorci igra sa centrom koji moze da rasiri odbranu i koji je pretnja van metra ispod kosa, CMM je odlican i to dolazi do izrazaja. Kada igra sa nekim ko ne moze da rasiri odbranu, desava se to da je on ugusen i to je lose po skor ekipe

To sto je CMM losiji od onoga sto smo ocekivali je samo greska naseg trenera i to niko ne moze da ospori. 

Svako ko misli da nije tako nek pusti jedan mec Baskonije prosle sezone, Cmm je neko ko voli da trci igra brzo, kada ga teras da radi ovo sto sada radi njegove fizicke prednosti ne dolaze do izrazaja. 

I jasno je sta pricas, sigurno ce kada budu tu i Joel i Filip on delovati dosta bolje. 

16 minutes ago, elmulinho said:

Ja mislim da se isto moze primjeniti i na Tea i na Jaga. Ovako napamet mislim da je najbolja partija Jaga bila protiv Barse i da je tad najvise igrao sa najboljom petorkom odnosno cetvorkom. 

Namece se zakljucak da nam je rezervna centarska linija rak rana broj jedan a druga rana Jago i Teo zajedno na parketu. Mislim da Sfero ima ideju da su oni ok zajedno jer jedan ima organizaciju igre a drugi sut i prodor medjutim odbrana previse trpi da bi njihov najbolji napad to mogao pokriti. Jos kad na to dodamo Luku, Plavsu ili Dedu...auu.

• Like 1

54 minutes ago, Borky said:

Ja mislim da se isto moze primjeniti i na Tea i na Jaga. Ovako napamet mislim da je najbolja partija Jaga bila protiv Barse i da je tad najvise igrao sa najboljom petorkom odnosno cetvorkom. 

Namece se zakljucak da nam je rezervna centarska linija rak rana broj jedan a druga rana Jago i Teo zajedno na parketu. Mislim da Sfero ima ideju da su oni ok zajedno jer jedan ima organizaciju igre a drugi sut i prodor medjutim odbrana previse trpi da bi njihov najbolji napad to mogao pokriti. Jos kad na to dodamo Luku, Plavsu ili Dedu...auu.

Iz ovoga se moze zakljuciti da kada su Mitrovic/Plavsic na parketu,manje vise je svejedno koji par bekova nam igra.I to je verujem jasno svima,osim onima koji su trebali da dovedu centra posle teske povrede Bolomboja.