Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

411 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      24
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      125
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      101
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      101
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      28
    • F4 baby!
      15
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      326
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      68
    • Beztrofejni debakl
      16
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      6
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      12
    • Neko ko nije naveden
      72
    • Niko!
      167

Recommended Posts

19 minutes ago, Knipex said:

Ništa nije gotovo i ništa nije izgubljeno

Ovo može da bude slogan našeg tešenja tokom putešestvija kroz EL u ovih 10ak godina xD

Ništa nije gotovo i izgubljeno -> bude gotovo i izgubljeno 

Sad ako vežemo 3 pobede -> ne vežemo 3 pobede

Da dobijemo Albu i Asvel -> ne dobijemo Albu i Asvel

Ako nam se poklope drugi rezultati -> ne poklope se drugi rezultati 

Sledeće sezone ćemo znati kako treba -> sledeće sezone ne znamo kako treba

• Like 17
  • Thanks 10
  • Ha-ha 6

Gledajući Kodija u Baskoniji posle nekih utakmica uvek sam bio iznenađen njegovim brojkama. Odigra očajno a onda pogledam statistiku i vidim 10 asistencija. Sinoć da nisam gledao statistiku smeo bih da se kladim (ne baš u pare, utanjio sam, a i Čvarkov zapeo da mu dam 500 evrića) da nije imao više od 2, kad ono 9 asistencija. Kako bre? Kralj nevidljivih asistencija. :classic_biggrin:

• Like 3
  • Ha-ha 2

34 minutes ago, elmulinho said:

Milutinov, Ibaka, Tavares, Tajrik, Lesor, Veseli, Oturu nazalost centri sa kojima Petrusev ne moze da izadje na kraj u odbrani, a sve potencijalni matchupovi u play-in, playoff. Sad, ako ces da pokusavas da ga krijes u odbrani, znas i sam da ce svi ovi timovi uspeti da nadju taj matchup. Tu vec ulazis u problem licnih gresaka za svog najboljeg igraca u napadu.

Milutinov i Tavares su preveliki i skakački dominantni, Lesor ima prezajebanu kombinaciju snage, atleticizma i odličnog pozicioniranja, ostalim navedenim igračima verujem da može da parira, a neke i da nadigra na ofanzivnu klasu i raznovrsnost. Svakako nikada ne bih igraču menjao primarnu poziciju na kojoj pritom dominira, samo zato što postoji i nekoliko igrača koji će ga potencijalno nadigrati... jer će on nadigrati neuporedivo više igrača. Uostalom, nije Bolomboj out do kraja sezone pa da će sve pasti na Filipova tobože nejaka pleća, imati takva dva igrača na poziciji 5 je luksuz kakvim vrlo mali broj EL ekipa može da se pohvali.

42 minutes ago, elmulinho said:

Apsolutno moze, jer to vec radimo sa npr Kalinicem na 4. Spustanje njemu na post iz kojeg on najcesce kreira, al to je zato sto je to ono sto odbrana dopusta. Znas jako dobro da Sveropulos obozava da igra sekundarne pikove posle swinga odakle bi npr Petrusev mogao da jede, jer su to pikovi koji se cesto brane po principu switcha. Odbrana na 1-5 piku ce mnogo cesce pomagati sa drugih igraca, dok ce 2-4, 1-4 mnogo cesce switchovati zbog lakseg matchupa. Opet, sve je individualno, ali tako je cesce u praksi, narocito nakon swinga.

Što je i jedan od razloga zašto mu više odgovara da igra na poziciji 5 i zašto mu se tada otključavaju najjači segmenti njegove igre - roll i pop, iz koga može da preti šutem i prodorom. Njemu je napadanje sa posta sekundarni kvalitet, čak i u potencijalnim mismatch situacijama kojih bi verovatno bilo više kada bi igrao 4. 

1 hour ago, elmulinho said:

Onda neka neko kaze Sveropulosu da prekine taj besmisleni visoki hedge koji je u Evropi odavno provaljen, jer nase pomoci pucaju nakon tog hedgea, jer te switch situacije gledamo sa Bolombojem, eventualno Daumom. Ne gledamo ga ostalim igracima

Taj deo je do trenera, poenta je da Petrušev ima sasvim dovoljno kvaliteta da odradi korektan defanzivni posao na poziciji 5, dok na drugoj strani ima kapacitet da utrpa bar 15 ppg.

• Like 7

Mi ako planiramo da dobacimo do plej ina ne smemo da gubimo od Asvela i od partizana kući jer nema trika da sa takvim porazima budemo na 55-60% pobeda. Skinućemo mi sigurno neki skalp velikim timovima, ali to ovi porazi poništavaju. Obrni okreni, u najboljem slučaju možemo do 50%. Da li će to biti dovoljno, čisto sumnjam.

• Like 3

41 minutes ago, Perkos2 said:

Obradović je s'punim pravom smenjen pošto na terenu ništa nije funkcionisalo i imao je loše rezultate. 

A da li je i koliko isplaćen te sezone nije njegova greška već onog ko je potpisao takav ugovor sa njim i pristao na te uslove a posle puštao spinove da je Obradović nikakav zvezdaš.

Ok je da naplati tu sezonu ali ne bas i premije.I posle dolazi i ljubi grb sto isto nije normalno jer zamisli sad da Sferopulos ljubi grb Makabija.Znaci bili smo euforicni i kad je dolazio/teramo ga pod pritiskom navijaca i losih rezultata/dovedemo Radonju koji izvuce sezonu osvoji kup i Abu.Zamisli da ga tada Covic nije smenio.Bio bi lincovan ovde i u medijima.Evo vec se prozeljkuje otkaz Sferopulosu i zeli se centar a mozda i novi trener.

Danas mi je utisak još gori nego sinoć. Možda bismo stvarno mogli da prestanemo da ulažemo toliko, rezultati su isti svake godine u EL, ništa se ne menja.

Nakon ove izjave bi mi već bio bivši, u njegove sulude rotacije i takozvani game plan koji je vidljiv samo košarkaškim stručnjacima, ne želim ni da zalazim. 

"Nije bio manjak motivacije, već veliki pritisak. Bili smo nekako favoriti, a to nije lako. Ako pogledate neke prethodne utakmice, vidite da imamo veliku volju da pobedimo, ali zbog pritiska nismo donosili prave odluke. Mislim da je to razlog.Sve počinje od toga jer smo želeli da dobijemo utakmicu. Zbog tog pritiska nemaš dovoljno mentalne čvrstine i onda ne donosiš dobre odluke. To moramo da popravimo i to je moja odgovornost. Rekao sam to već"

Edited by K.Dot
  • Like 3

Nije problem izgubiti derbi, čak ni kad je Partizan u onako lošoj formi, svi smo znali da su ekipe približnog kvaliteta i da može da se desi. Problem je pre svega pristup i voljni momenat naše ekipe koji je po meni za najveću moguću osudu jer je ogromna sramota odigrati EL derbi na domaćem terenu onako mlitavo i bezmudo. Dugo sam već manje-više redovan na EL utakmicama i ova sinoć je top 3 najmučnije kojima sam prisustvovao u poslednjih 10ak godina, počev od govora tela igrača na terenu, do skandalozno loše atmosfere na tribinama.

Moj glavni zaključak je da se u sudaru dve do sada najluzerskije ekipe u EL, jasno pokazalo ko odnosi ubedljivo prvo mesto u toj kategoriji. Da li iko pamti da je od jedne ekipe video više finti šuta na jednoj utakmici? Oni nas ovaj derbi nisu samo pobedili, već su u nikad goroj formi došli i doslovno obrisali patos sa nama pred 20k naših navijača, to je ono što je nedopustivo. Nisam siguran da za sve ove godine u EL imamo više od 5-10 poraza na domaćem terenu da smo ovako ubedljivo gubili, čak i protiv najjačih ekipa.

Upravo zbog tih stvari sam se ja iskreno ekstremno razočarao u ekipu sinoć, najveći utisak mi je bio Kodi vučina koji je strpljivo čekao godinama ovaj derbi da bi onda pružio knjišku definiciju alibi igre. Mitra, Plavšu i ovosezonskog Tea više nema poente ni komentarisati više pojedinačno i o tome je već sve ispričano.

Može se reći da je ovo jedna ozbiljna karma, izgubili smo meč koji bismo verovatno poslednji birali da izgubimo, na apsolutno najgori mogući način, pre svega jer su surovo iskažnjavali naše mlitave igrače pod košem, na šta svi prosečni simpatizeri i poznavaoci košarke ukazuju već mesecima, i sa i bez Bolomboja. Ozbiljan klub ne bi dozvolio da ceo frontcourt zavisi od jednog igrača i tu se priča završava. Batalite to "kad se vrati Bolomboj" jer će to sve koncepcijski i dalje biti na staklenim nogama. Opet ćemo biti na dva krštena igrača u frontcourtu i na jedan bilo kakav problem s nekim od njih dvojice do toga da opet postajemo negledljivo bušni pod košem. Gledanje Mitra i Plavše je sinoć već došlo do granica bolnog i neprijatnog.

Ipak, ono što mene najviše kopka i što mi je ostavilo možda i najgori utisak iz hale, jeste naša publika koja polako bez dileme dolazi među najgore na svetu i to odgovorno tvrdim. Ultrakop je prežvakana priča, nikoga ne interesuje dobrobit kluba, izbor pesama i osećaj za utakmicu je katastrofalan. Ipak, ono što je još gore jeste da su oni bukvalno jedini u hali koji atmosferi doprinose na bilo koji način. Imam sezonsku za KKCZ nivo 400 i za FKCZ istok, stanje je doslovno nikad gore, pre svega jer se iz nekog razloga među CZ navijačima zapatila kultura gledanja utakmica kao u pozorištu, što se jasno vidi i na fudbalu i na košarci na svim "nenavijačkim" tribinama. Odlazak na utakmice CZ je postala stvar prestiža i pozeraja, a ne podrške klubu koji si došao da gledaš.

Generalno deluje da je atmosfera koju navijači KKP prave misaona imenica za nas, iako rekao bih ovaj naš ultra deo možda čak navija i jače nego njihov (šta i kako navijaju je već druga tema i problem), ali je problem u tome što 95% ostatka hale ćuti ili prosto ni na koji način ne predstavlja podršku ekipi, već samo teret. I nije samo ćutanje problem, već i generalno nezadovoljstvo i negativna atmosfera koja se stvara prebrzo prema našim igračima. Redovno se nakon par vezanih grešaka može osetiti ozbiljna negativna energija, imali smo situacije gde se sopstvenim igračima zviždi nakon par loših utakmica itd, siguran sam da ne postoji odvratnija i razmaženija publika. Onaj raspad sistema i tišina tokom većine 4/4 mi bukvalno i dalje odzvanja u glavi. Kao da ljudi ne shvataju da su navijači i da su tu da probaju da podignu ekipu kad ne ide, a ne da se šatro vređaju rezultatom i pružaju podršku samo kada stvari idu kako treba. Neverovatno bukvalno. Pa nisi predsednik kluba koji se tu ljuti na nekog jer mu ne ostvaruje rezultat, već si valjda navijač koji je došao da da podršku klubu koji voli. I treba Grobari za te stvari da nas jebu gde god stignu, jer je to minimum koji naša gnusna publika rezultata zaslužuje.

• Like 7

17 hours ago, Nini3112 said:

Svi su bili uzasni,svi

Lepo rekoh ja da nam je Bolomboy pola ekipe i da smo morali dovesti zamenu ali jbg,snimite jos neki intervju gde Bolomboy prica kada se vraca.

Lepo rekoh sinoc,evo danas snimak Bolomboya gde se oporavlja od povrede.

• Ha-ha 1

23 minutes ago, Dropkick Murphys said:

Ovo može da bude slogan našeg tešenja tokom putešestvija kroz EL u ovih 10ak godina xD

Bravo.

Ima jedan fitnes guru koji je izjavio da mu nije jasno kako neki ljudi koji su 100 puta probali na isti nacin da smrsaju i nisu smrsali, misle da ce to uspeti ovog puta.

Nece.

Menjaj nacin pokusaja.

Tako i mi.

KKCZ je kao sitomah koji dobije na lotou pa ne zna s parama jer ih nikad nije imao. Za godinu dana se vrati na isto, opet beda.

Mi ne znamo da napravimo ekipu koja moze vise od ovoga, koliko god da nam se sipa.

Sportski sektor ne ume.

Mi smo u glavi mediokritet i ostacemo. Ovakvi rezultati mogu da se postizu i sa pola budzeta koji imamo.

• Like 4

Nasi centri su sinoc imali ukupno 26 poena i 9 skokova. Njihovi centri 21 poen i 7 skokova. Nismo rutinirani jer smo razbijeni na 5, vec prvenstveno zbog nemogucnosti nase bekovske linije da odbrani stolicu, sa akcentom na Nedovicu, Teodosicu i Yagu.

Kontrolu nad utakmicom Partizan preuzima u trenucima kada su se po prvi put na parketu zajedno nasli Teodosic i Nedovic, dva verovatno najgora defanzivca u citavoj evroligi. Karlik i Lundberg tokom te sekvence sa lakocom resavaju napade, Partizan iz egala ocas posla ide na +7 (32-39) i do kraja kontrolise mec.

I definitivno su prelomili pocetkom drugog poluvremena. Ocekivala se nasa bolja energija, cvrstina i reakcija posle pauze, no Sfero krece sa Nedovicem i Mitrovicem, te na parketu imamo i spolja i unutra po jednu zjapecu rupetinu. Komsije to nemilosrdno eksploatisu, ekspresno odlaze na velikih +14 (41-55) i zatvaraju utakmicu.

Jedina nasa dobra sekvenca u drugom poluvremenu je sama zavrsnica trece cetvrtine. Na minut i po do kraja i -14 (49-63) coach Sfero odustaje od legendarnog plana da nas Teodosic povede do preokreta i napokon ga salje na klupu. U igri su tada CMM, Kenan, Giedratis, Kalinic i Petrusev. To je verovatno i najjaca petorka koju mozemo izvesti bez Bolomboja, a svakako defanzivno najcvrsca. Nazalost, u Sfekijevom tefteru se negde zagubila pa je gotovo nikad ne gledamo na parketu.

Ta petorka ocekivano dobro izgleda, pravi brzih 6-0 i odjednom imamo sansu da se vratimo u utakmicu. Tada Sfero nicim izazvan izbacuje Kalinica, uvodi Lazica i mi ne uspevamo da realizujemo vrlo bitan napad na -8 (55-63). Gubimo momentum, pocinje cetvrta cetvrtina. Izlazi Lazic, ali ne vraca se Kalina vec ulazi Yago (?!), a potom i Mitrovic. Oni opet odlaze na +14 (57-71) i tu je bio kraj.

Btw, u svakoj cetvrtini smo imali po sekvencu od oko 60 sekundi kada na parketu nije bilo ni Teodosica, ni Nedovica, ni Yaga. Tokom ta bedna 4 minuta koja smo odigrali bez ijednog defanzivnog cunja rezultat je (gle cuda) 9-5 za nas.

• Like 16
  • Thanks 2

Treba biti iskren i reći da su sinoć bili bolja ekipa, zasluženo su pobedili i treba im čestitati. Mi imamo svoje probleme. Napisan je 1000 i jedan razlog ali i dalje verujem da trener najbolje zna. Lako je nama sa strane komentarisati. Letos kad je Dobrić potpisao niko nije imao pozitivne komentare a sada svi žale za Dobrićem. 

Želeo bih da "pohvalim" naše navijače odnosno ona dva brata koja su imala mikrofon. Valjda im je cilj bio da se spreme kasnije za nastup za mc-ija. Katastrofa ali katastrofa. Više su pričali i njih slušali nego što su vodili navijanje. 

Izljubiti se sa Sferopolusom i pronaći bilo kog EL trenera koji neće biti najbolji drug sa Teom i ekipom. Koji neće igrati petorku sa tri beka, koji će dati minute Dobriću, i koji će Luki Mitroviću da kaže da postaje najbolji drugar Dalibora Ilića. 

Očigledno je da Sferopolus ništa od ovoga ne može ili ne sme da uradi.

Ocekivana lavina na Sferopulosa, ali je najace kada se kaze bilo koga koji ce da....obezbedi f4. U prethodnih 10 godina smo izmenjali gomilu trenera, a gle cuda rezultat je bio tu samo kada smo imali kontinuitet sa Radonjim. Licno bi zadrzao trenera do kraja sezona, pa i duze. Naravno da i ja imam nekih zamerki, a pre svega se odnose na cinjenicu da sko selektirali igrace koji ne mogu da istaknu svoje prednosti u ovakvom sistemu igre. Igramo poziciono, sa jako malo tranzicije, a imamo CMM, Rokasa, Petruseva koji sunodlicni u tranziciji i brzoj igri na nepostavljenu odbranu. Cak ni i Kenana pustao da iz kontre i polukontre pripali za tri. Svakako ru ima mali problem sto za tranziciju treba dobar def skok.

• Thanks 1

1 hour ago, Dropkick Murphys said:

Ako bude doselekcije -> bude doselekcije ali bolje da je nije bilo

• Like 2
  • Thanks 1
  • Ha-ha 8

On 11/1/2024 at 11:22 PM, Commodore 64 said:

Nema trenera na svetu koji može ovolikom broju igrača koji traži minutažu da podeli uloge tako da svi budu zadovoljni.

Defanzivno smo jezivi, pogotovo na pozicijama 1-2. I za vreme Radonjića i hard difense transition offense košarke smo imali defanzivne rupe u timu, ali to se svodilo uglavnom na reket, ali smo zato spolja grizli na parketu, odbrana 1 na 1, probijanje blokova, presečeni pasovi, kontranapadi, gomila lakih poena...

Ovo danas što imamo na te 2 pozicije je tiha jeza u odbrani, bukvalno posle svakog bloka protivnika lagano ispadamo, sledi preuzimanje i lagana pozicija za poentiranje u reketu. Tužno je što je Lazić i dalje jedini koji može bar nekad da odigra 1 na 1 odbranu, a i on je duplo lošiji igrač nego za vreme Radonjizma. Kenan je jednostavno spor da juri bekove, a i nema visinu da im predstavlja smetnju na šutu. CMM jedini ima fizičke predispozicije da igra odbranu potrebnu za nivo EL, ali meni bar deluje da je on kod nas loš u tom segmentu, ili bar nedovoljno konstantan. Uvek ga poredim sa Dženkinsom u tom pogledu, za sada je neka lošija verzija Đenke, videćemo.

Jago, Nedović, Teo, sa njima bismo možda mogli da budemo pristojna odbrambena ekipa, ali samo ako ostatak ekipe čine Bilaps, Hamilton, Prins, 2 x Valas .

Za kraj priprema i vođenje utakmice: neka neko javi treneru da ovo nije Partizan iz sezone 2023/24, s obzirom da je Sferopulos postavio i vodio ekipu kao da igramo protiv prošlogodišnjeg Partizana koji je bio talentovaniji u napadu ali mnogo lošiji u defanzivi. Bukvalno ništa novo nismo videli od nas u odnosu na prošlosezonske utakmice. Džons ti spakuje 21 poen, a trojke šutira očajno, pa da li trener ima uopšte neki plan B kako braniti takvog igrača, neko odstupanje od klasičnog preuzimanja koje je ovaj lagano rešavao, ili najgore varijante da ga Jago i Teo jure posle bloka. Imam utisak da on sprema utakmice generički, u fazonu -  ako je radilo protiv npr. Baskonije, što da ne probam opet?

Što se tiče Čovića i teze dok je on bio tu osvajali smo trofeje - trofeje su osvajali igrači i treneri (jedan od njih pogotovo), uprkos dotičnom g. sujeti. Jedino što je ostavio iza sebe su nipodaštavanja bivših trenera, postavljanje poltrona u upravi, sportskom sektoru i raznoraznim odborima u klubu, što je dovelo do toga da nema trenera koji može da nametne autoritet domaćoj osnovi, jer u slučaju bilo kakvog sukoba, zna se - treneru ćao zdravo.

• Like 13
  • Thanks 2

44 minutes ago, fradler said:

Nasi centri su sinoc imali ukupno 26 poena i 9 skokova. Njihovi centri 21 poen i 7 skokova. Nismo rutinirani jer smo razbijeni na 5, vec prvenstveno zbog nemogucnosti nase bekovske linije da odbrani stolicu, sa akcentom na Nedovicu, Teodosicu i Yagu.

Kontrolu nad utakmicom Partizan preuzima u trenucima kada su se po prvi put na parketu zajedno nasli Teodosic i Nedovic, dva verovatno najgora defanzivca u citavoj evroligi. Karlik i Lundberg tokom te sekvence sa lakocom resavaju napade, Partizan iz egala ocas posla ide na +7 (32-39) i do kraja kontrolise mec.

I definitivno su prelomili pocetkom drugog poluvremena. Ocekivala se nasa bolja energija, cvrstina i reakcija posle pauze, no Sfero krece sa Nedovicem i Mitrovicem, te na parketu imamo i spolja i unutra po jednu zjapecu rupetinu. Komsije to nemilosrdno eksploatisu, ekspresno odlaze na velikih +14 (41-55) i zatvaraju utakmicu.

Jedina nasa dobra sekvenca u drugom poluvremenu je sama zavrsnica trece cetvrtine. Na minut i po do kraja i -14 (49-63) coach Sfero odustaje od legendarnog plana da nas Teodosic povede do preokreta i napokon ga salje na klupu. U igri su tada CMM, Kenan, Giedratis, Kalinic i Petrusev. To je verovatno i najjaca petorka koju mozemo izvesti bez Bolomboja, a svakako defanzivno najcvrsca. Nazalost, u Sfekijevom tefteru se negde zagubila pa je gotovo nikad ne gledamo na parketu.

Ta petorka ocekivano dobro izgleda, pravi brzih 6-0 i odjednom imamo sansu da se vratimo u utakmicu. Tada Sfero nicim izazvan izbacuje Kalinica, uvodi Lazica i mi ne uspevamo da realizujemo vrlo bitan napad na -8 (55-63). Gubimo momentum, pocinje cetvrta cetvrtina. Izlazi Lazic, ali ne vraca se Kalina vec ulazi Yago (?!), a potom i Mitrovic. Oni opet odlaze na +14 (57-71) i tu je bio kraj.

Btw, u svakoj cetvrtini smo imali po sekvencu od oko 60 sekundi kada na parketu nije bilo ni Teodosica, ni Nedovica, ni Yaga. Tokom ta bedna 4 minuta koja smo odigrali bez ijednog defanzivnog cunja rezultat je (gle cuda) 9-5 za nas.

Interesantno je kako nasi protivnici,daleko jaci od Partizana nisu uspevali da iskoriste slabosti "bekova koji ne mogu da odbrane stolicu" dok se jedina kvalitetna petica koju imamo nije povredila. 

• Like 1

Aj da bacim i ja par crtica na temu Zeljkove taktike i razbijanja naseg kouCa.

Oprostite ako malo oduzim, trudicu se da ne bude previse.

Zeljko zna da vecina njegovih igraca nisu magistri kosarke, posebno u odnosu na nase koji imaju znacajno veci IQ, pa je kao i do sada tokom sezone gledao da postavi par pricnipa pred utakmicu, sto jednostavnije i sa sto vecom zeljom da se oni pedantno sprovedu.

Zelja je bila da do izrazaja dodje njihova fizicka i atletska nadmoc a nasa nemoc, kao i kvalitet u 1v1 igri pre i nakon svica.

To su pre svega:

Agresivna odbrana naseg spanskog pika

Presing kao ometac za usporavanje nasih napada

Bezobrazna eksploatacija nase odbrane visokim iskakanjem

Dejvis kao kljucni igrac njihove pik igre

Napadanje 1v1 kada god ima uslova za to

*odlicna kontrola faulova, nedozvoljavanje kreiranja Kalini sa posta

Zeljko je lepo pretpostavio da ce se nas trener drzati ustaljene rotacije ko pijan plota, kao da nije rec o derbiju i bez ijednog spremnog iznenadjenja, te je u odnosu na to i spremio utakmicu.

Jasno, s obzirom na njihov skor i ono sto su pruzali do sada, vidi se da se ova utakmica spremala dugo i temeljno, sa posebnom paznjom i rispektom prema nama kao protivniku.

To mi deluje i kao novina u odnosu na prethodne dve sezone, al da ne ulazimo u tu analizu.

Iako nema nijednog logicnog razloga da Plavsic uzme minut igre protiv centarskog tandema Dejvis-Dzons, on je startovao, a Dejvis ga je probusio za 3 minuta.

Dejvis je savrsen centar da napada ova nasa visoka iskakanja jer ne mora nuzno da se otvara u dubinu, ima sasvim dobar sut sa poludistance i trojke, ima dobru fintu i to je koristio prilikom svojih (kratkih) otvaranja u sirinu.

Plavi je imao energiju ali za 3 zivota to ne moze da stigne.

Ovaj mu je iznudio faul, jedan Kalini, pljusnuo par koseva u facu, podelio neke pasove i to je to.

Ovde je morao da startuje Petrusev, ako ne on onda makar Mitrovic, u kakvoj god da je formi on ovog bar na papiru moze da stigne, a i nece skakati na svaku fintu.

Mogao je cak da se spremi i neki specijal sa Daumom na 5 par minuta.

Treba reci da kouc nije mnogo tvrdoglavio te je u drugom poluvremenu priznao gresku i stavio Mitra kao startera u q3, nista se znacajno nije promenilo ali je bar doneo logicnu odluku.

Na ovo gore se nadovezuje izbacivanje lopte spolja od strane njihovih centara i pomenuta eksploatacija nase pomoci na piku.

To je toliko ocigledno forsirano da je Dzons jednom prilikom izbacio loptu spolja nakon pika iako ga je u reketu cekao Yago, dakle, prani su im mozgovi da to tako mora i treba.

Tu je prepisan recept Barselone i jos nekih timova koji su nas dobili.

Iako Partizan suterski ne blista, nastavili su bezobrazno da sutiraju jer su znali da i sa tek pristojnim procentima prave mnogo stete.

Mi smo naravno bili u vecitom raskoraku da li da pomazemo unutra ili ostajemo spolja i to je do maksimuma ogolilo nasu neatleticnost i nedostatak Bolomboja u timu.

Kada na sve to dodamo i Majka kao X faktora i coveka koji je onemogucio spustanje lopte Daumu u eventualnom duelu sa Pokuom kako je bilo planirano, dolazimo do 3-4 naspram 0 u korist gostujuceg trenera, a jos uvek govorimo o prvoj cetvrtini.

To je temelj na kome se gradila utakmica i razlika razlika u njihovu korist.

Drugi deo se tice Janisovog reagovanja i izmena, kao i objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utice (Nuznost igre  jednog od dvojice centara koji nisu Filip, Kalina sa rana 2 faula, nekoliko promasenih suteva i izgubljenih lopti kad im vreme nije).

O tome mozemo ovih dana, da ne duzim vise, jer ima stvari koje se ponavljaju i postaju tendencija koja ide u losem smeru.

• Like 13

Suma sumarum, imamo mnogo problema, a sve pocinje od dva tega oko nogu. Dva kukavicja jaja u liku Teodosica i Nedovica. Dva wannabe alfa muzjaka, a u praksi dve prepelice, pa jos i olinjale.
Naravno, nije sporno - Nedovic je znacajno upotrebljiviji od Teodosica i jos uvek je legitiman evroligaski igrac. Medjutim, ima i znacajno vazniju rolu u ovoj ekipi, dobija vise minuta, vise protagonizma, pa na kraju dana biva priblizno jednako poguban.
Njih dvojica 100% vremena prave nemerljivu stetu u odbrani, a tek 20% vremena (Teodosic) ili 50% vremena (Nedovic) od njih imamo ofanzivne koristi. Sa time ne moze da se zivi, bar ne u evroligi i u okviru uloga koje trenutno imaju u timu.

To su dva igraca koja sa debelim razlogom kod Radonjica nikad ne bi bila deo rostera, kojima se s apetitom Kari Pesic zahvalio na uslugama.
Dva igraca koja se nalaze ili u ogromnom (Teodosic) ili u nesto manjem, a ipak ociglednom (Nedovic) raskoraku izmedju zelja i objektivnih mogucnosti. Pritom dva miljenika dobrog dela publike iz patriotsko-nostalgicnih delulu razloga, sto im automatski daje povlascen tretman.
I sve to ne bi bilo tako strasno, posebno u slucaju Nedovica, da imamo autoritativnog trenera koji ce da ih tretira po zaslugama, kao i sve ostale. Koji ce da ih koristi shodno onome sto pruzaju, da ih otera na kraj klupe po potrebi.
Nazalost, zaglavili smo sa Sferom koji nad njima dvojicom nema nikakvu kontrolu. Posebno nad Teodosicem koji igra kad hoce i radi sta hoce, odmara kad hoce, trazi celindze kad hoce, poziva akcije koje hoce, privatizuje tajmaute... premucno za gledanje sve i da je Kampaco. Prilicno sam siguran da to utice i na ostatak ekipe. Nisu svi pitomi veseljaci kao Daum, ima tu svakakvih karaktera, pre svega mislim na Kalinica i Kenana...

• Like 1
  • Thanks 1

58 minutes ago, Dragon said:

Ocekivana lavina na Sferopulosa, ali je najace kada se kaze bilo koga koji ce da....obezbedi f4. U prethodnih 10 godina smo izmenjali gomilu trenera, a gle cuda rezultat je bio tu samo kada smo imali kontinuitet sa Radonjim. Licno bi zadrzao trenera do kraja sezona, pa i duze. Naravno da i ja imam nekih zamerki, a pre svega se odnose na cinjenicu da sko selektirali igrace koji ne mogu da istaknu svoje prednosti u ovakvom sistemu igre. Igramo poziciono, sa jako malo tranzicije, a imamo CMM, Rokasa, Petruseva koji sunodlicni u tranziciji i brzoj igri na nepostavljenu odbranu. Cak ni i Kenana pustao da iz kontre i polukontre pripali za tri. Svakako ru ima mali problem sto za tranziciju treba dobar def skok.

Ma zaboravice se sve pisle pobede kuci i u gostima.Covek dobio 8 puta Partizan i kad je izgubio prvi put ajmo sut karta.Na 3 0 je sve bilo super,jos da su ljudi strogi prema sebi kao prema drugome.

• Like 3

Ali navijači Zvezde koji bi uzdisali da se Teodosić posere po sred centra jer to je teovo govno. Fascinantno. 

Mislim čovjek je legenda EL i srpske košarke, opet kažem, ali trenutno je aspolutni kancer na parketu, igrom, pristupom, ponašanjem a ima beskonočan kredit, iako je njegov doprinos klubu manji od Filipa Čovića - bez trunke pretjerivanja. 

• Like 11
  • Thanks 2

Ove sezone su nas Partizan i njihovi bivši igrači baš muški natakli, nema ko se nije naređao na redaljci. Da stvar bude gora, javno nas sprdaju i kurče se. Načeo nas je verovali ili ne, Danilo fuckin' Anđušić. Nakon toga ređali su se Lesor, Panter, Veseli, Smailagić, Trinkieri, Lovernj. Sramotno

Edited by Sinnerman
  • Like 1
  • Ha-ha 1