Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

408 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      24
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      124
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      101
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      100
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      27
    • F4 baby!
      15
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      324
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      67
    • Beztrofejni debakl
      16
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      6
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      12
    • Neko ko nije naveden
      71
    • Niko!
      165

Recommended Posts

3 hours ago, Markoss said:

Daum je bas posten igrac, kao i Gidraitis. Nejasno mi je da nekom takvi likovi strce ili smetaju. Nije mlak, nije sisast, mogao bi bolje da sutira, ali ne igra uopste van tima, niti se precenjuje, niti steka. Moze da iznervira, kao ono sto nije spustio Petrusevu, ali bas je zahvalan i ima mesta u ovoj ekipi. Melem za dusu posle Davidovca. 

I ne treba nam pojacanje, kliknuli smo konacno, treba da jasemo na ovim talasima. 

Za Dauma se slazem sve na mestu, ali iskreno ne vidim po cemu ti je Rokas u ovom kosu. 

Coveku je SH ovih 8p protiv Monaka, pricamo o igracu od blizu 1m sigurno, on ima goru sezonu od jednog Rogkavopulosa ili Ricia, Willsa... A pomenuti su igraci za kraj klupe. 

I ta odbrana o kojoj se redovno prica on je odigra na povremeno, protiv Monaka odlican pre toga par meceva bas tanka odbrana. 

Ne kazem ja da je on los igrac, ali ovo do sada je jedno od gorih izdanja nasih igraca u poslednjih par godina. Verujem da je velika krivica i na treneru, Rokas nema akciju za sebe kao tipa Kenan, a ne zna da sam stvori poziciju, njegov svaki pokusaj driblinga je tragedija. 

• Like 1

CMM- Kenan- Kalinic- Daum- Petrusev

Imamo startnu petorku koja je kvalitetna. Ne vidim gde bi to bas pojacanje stalo i cije bi minute uzelo. Petrusev je dokazao preksinoc da je korektna PF, ali brutalna C, kao i xy puta pre toga. Nema tu minuta za Motlija ili bilo koga, pogotovo kad se Bolomboj vrati. Jedino da dovedemo bas pojacanje da igra 10 minuta umesto Plavsica.  

Na sve to imamo - Jaga, Nedovica, Gidraitisa koji zahtevaju 15-25 minuta, jer su takav kvalitet, plus role playere poput Tea, Dobrica i Plavsica. I Bolomboj kad se vrati.

Nece nam EL sezona propasti zbog Plaviscevih 10 minuta. Ne raspada se ni blizu kao Davidovac prosle godine ili Luka ove, tako da prezivecemo.

Uh, čim sam ovo pročitao, poželio sam da uplatim 100e nocas na Petruseva manje poena. 

Kad bi kako imalo do tri poena da odigram. 

5 minutes ago, Igor_ said:

Za Dauma se slazem sve na mestu, ali iskreno ne vidim po cemu ti je Rokas u ovom kosu. 

Coveku je SH ovih 8p protiv Monaka, pricamo o igracu od blizu 1m sigurno, on ima goru sezonu od jednog Rogkavopulosa ili Ricia, Willsa... A pomenuti su igraci za kraj klupe. 

I ta odbrana o kojoj se redovno prica on je odigra na povremeno, protiv Monaka odlican pre toga par meceva bas tanka odbrana. 

Ne kazem ja da je on los igrac, ali ovo do sada je jedno od gorih izdanja nasih igraca u poslednjih par godina. Verujem da je velika krivica i na treneru, Rokas nema akciju za sebe kao tipa Kenan, a ne zna da sam stvori poziciju, njegov svaki pokusaj driblinga je tragedija. 

To je tako kad dovedes igraca za jedan stil kosarke, a ostane da se uklapa u potpuno drugom.

On je dosao da igra Dusko stajl kosarku, odbrana je tu sekundarna, vazno je da se ne primaju laki poeni ali pre svega da se trci, tranzicija, setovi za sutere, mnogo trcanja bez lopte u napadu itd.

Sistem u kome se on dokazao na uzorku od 5 sezona i u tom smislu pravi igrac za nas.

Medjutim, posle 5 kola mi menjamo trenera, dodje drugi i uspostavlja skroz drugu kosarku, po svom ukusu.

Sreca u nesreci je da se Gidra prilagodio i po prvi put u zivotu stavio odbranu pre napada na listi prioriteta svoje igre.

Telesinu koju ima poceo je da koristi i omogucio nam da igramo svic odbranu na vrlo solidnom nivou, odjek tog utiska koji je tada ostavio na nas se preslikava na utisak od ove sezone, iako on sam ne igra vise tako, iz vise razloga.

Ta mogucnost da odbrani vise i snaznije (a koju je pokazao prvi put sa 30 godina kod nas) u kombinaciji sa stavom i zalaganjem koji su za svaku pohvalu, kao i nas tradicionalni ziheraski pristup u transfer periodima, omogucili su mu nov ugovor.

Da smo mogli bolje za manje para -  verovatno jesmo.

Da je Sfero verovatno hteo kontinuitet bojeci se da mu se ne uvali neki Dobric (uvalio mu se) - verovatno jeste.

Sad imamo Gidru koji nije eksploatisan do kraja i Dobrica za koga objektivno nema mesta, kad su svi zdravi.

Aj da se nadamo da je to samo do prioriteta u igri koje je Janis postavio i da ce kada budu legle neke druge stvari u igri doci red i na Gidrinu ulogu i maksimizaciju njegovih mogucnosti.

Novembar je i ima vremena za tako nesto.

• Like 12

7 minutes ago, suptil said:

@Igor_ Zbog cega je Rokasu smanjena uloga?  Covek posteno krpi na 4, igra odlicno odbranu. Neko je vec pisao o prosecnom broju suteva po utakmici do ove sezone. 

To je vec pitanje za trenera, ja sam napisao cinjenice na osnovu kojih ne mozes reci da imamo koristi od njega u ovoj sezoni. 

I vec sam pisao da se nadam da ce Sfero uvesti u svoj plejbuk neke akcije i za njega treba nam on u ovako dugoj sezoni. 

@Nenadd lepo napisano, ali mislim da si izostavio jako bitnu cinjenicu, on je novi ugovor dobio posle Duska, dakle ako je Sfero aminovao novi ugovor ne moze da kaze da mu se ne uklapa u stil igre, vec treba da nadje odgovarajucu ulogu za njega. 

• Like 1

CMM- Kenan- Kalinic- Daum- Petrusev

Imamo startnu petorku koja je kvalitetna. Ne vidim gde bi to bas pojacanje stalo i cije bi minute uzelo. Petrusev je dokazao preksinoc da je korektna PF, ali brutalna C, kao i xy puta pre toga. Nema tu minuta za Motlija ili bilo koga, pogotovo kad se Bolomboj vrati. Jedino da dovedemo bas pojacanje da igra 10 minuta umesto Plavsica.  

Na sve to imamo - Jaga, Nedovica, Gidraitisa koji zahtevaju 15-25 minuta, jer su takav kvalitet, plus role playere poput Tea, Dobrica i Plavsica. I Bolomboj kad se vrati.

Nece nam EL sezona propasti zbog Plaviscevih 10 minuta. Ne raspada se ni blizu kao Davidovac prosle godine ili Luka ove, tako da prezivecemo.

brate, ovde ste čak i ti i Mile najavljivali centra. 

Sada kada je Petrušev pokidao, odjednom svi menjamo ploču. 

Ako se ne varam, Bolomboj se povredio 20. ili 21.10. Znači, ovo je 4. nedelja od povrede. Iz kluba su najavili 4-6 nedelja a on i dalje jedva hoda. Pre 1. februara njega nema na terenu.

Nadamo se svi da će Filip moći da izdrži do tada u ovoj formi. 

Mada, nakon potpisivanja Petruševa, a to je bilo samo par dana posle povrede Bolomboja, Drčela je izjavio nešto u fazonu da ovako veliki klubovi pravovremeno reaguju nakon povrede igrača. Znači Petrušev je zamena za povređenog Bolomboja!

Iz te njegove izjave se dalo zaključiti da se ovaj nije povredio, Filipa možda ne bismo ni dovodili, a svakako se mogli između redova pročitati da se drugi visoki igrač neće ni dovoditi.

Još par forumaša i ja smo više puta napisali da pojačanja biti neće, dok su se centri ovde masovno najavljivali i dovodili

Edited by The_Big_S
  • Like 2

3 minutes ago, Igor_ said:

To je vec pitanje za trenera, ja sam napisao cinjenice na osnovu kojih ne mozes reci da imamo koristi od njega u ovoj sezoni. 

I vec sam pisao da se nadam da ce Sfero uvesti u svoj plejbuk neke akcije i za njega treba nam on u ovako dugoj sezoni. 

@Nenadd lepo napisano, ali mislim da si izostavio jako bitnu cinjenicu, on je novi ugovor dobio posle Duska, dakle ako je Sfero aminovao novi ugovor ne moze da kaze da mu se ne uklapa u stil igre, vec treba da nadje odgovarajucu ulogu za njega. 

Pa da, kazem, verovatno je taj segment u odbrani, kao i stav i kosarkaska inteligencija koju ovaj ima, povukao Janisa da aminuje nov ugovor, a bez prave ideje sta bi sa njim radio na drugoj strani terena.

Janis je trener, jebe mu se ako igrac ima manju ulogu nego sto se to na osnovu plate ocekuje, njemu je bitno da ovaj isporucuje to sto se od njega trazi i deluje da je time za sada bar delimicno zadovoljan.

Druga je stvar sto nama Litvanac suter od 1m po sezoni sluzi da odmori Kalinu i odigra odbranu, to je nesposobnost kluba i sportskog sektora da izadje pred trenera sa nekim drugim opcijama na trzistu, koje ce za manje para igrati isto to.

Najdalje sto su nasi otisli u tome je sto su doveli Dobrica koji nije bolji ni u odbrani ni u napadu, niti ima ikakvog prostora da tu dalje napreduje.

• Like 5

Imamo startnu petorku koja je kvalitetna. Ne vidim gde bi to bas pojacanje stalo i cije bi minute uzelo.

I ja sam misljenja da nam ne treba pojacanje (ukoliko se Bolomboj vraca u Decembru a tako bi trebalo biti), mada mislim da dolazak Motlija moze samo da nas pojaca i nikako odmogne i da je bolja kombinacija Petrusev i Daum na 4 i Bolomboj i Motli na 5 nego da na 4 i 5 igramo sa rotacijom Daum na 4, Petrusev i na 4 i na 5 i Bolomboj na 5 jer je prosto neralno ocekivati da iznesemo do kraja sezone sa 3 visoka a to znaci da ce morati da igraju i Mitrovic/Plavsic ili da Giedraitis uzima minute na 4 kao i do sada. Ipak na stranu sta mi licno mislimo o tome, nije da nema prostora, uzeo bi minute Mitrovicu/Plavsicu a Petrusev bi igrao na 4 i verujem i tu bio mnogo koristan a kombinacija njega i Bolomboja istovremeno na parketu je ogromna snaga u skoku i pretpostavljam da je to ideja od pocetka jer je to dosta logicno i o tome trubim jos od pre pocetka sezone. I da ne dodje Motli opet cenim da ce povratkom Bolomboja Petrusev uzimati vise minuta na 4 a mozda cak igrati i samo na 4.

Mislili smo da nece Bolomboj da se povredi pa tako nemamo garancije ni da Petrusev nece da se povredi, verujem da Sfero razmislja da je ove sezone top10 pod must i da ne zeli nista da prepusta slucaju i posto ima novca da ga iskoristi na najbolji nacin i smanji rizik bilo kakvog neuspeha na minimum. Dakle eventualnim dolaskom Motlija mozemo mnogo vise procentualno da dobijemo nego da izgubimo u smislu da je Petrusev nesto manje korisniji sa pozicije 4 i slicno. A to dal ce Plavsic ili Mitrovic da budu nezadovoljni minutima, koga briga za to, valjda pre svega svi zelimo da Zvezda bude sto bolja i pobedjuje a sa te strane mene briga ko ce igrati a ko nece.

Apropo toga da ne vidis gde bi stalo pojacanje, verovatno ovako nesto:

CMM 30min, Jago 10min

Kenan i Nedovic po 20ak min

Kalinic 27-28min, Giedraitis ostatak

Petrusev 25-30min, Daum ostatak

Bolomboj 25min, Motli 15min

Primera radi. Mozda i Kenan i Nedovic par min manje i Jago jos par manje pa se uglave i neki minuta za Teodosica kao i do sad ili ako Jago nije u formi a Teo jeste da uzme sve njegove minute (a mislim da bi najbolje bilo da igra u paru sa Nedovicem i da mu on prenosi loptu), to je svakako sustinski manje vazno jer pricamo o minutazi na centru. Treci centar Plavsic ili Mitrovic, nije sustinski vazno prosto nek ima tu vecu ulogu ko bude bolji, svakako obojica daleko vecu ulogu u Aba ligi i bilo bi idealno da Bolomboja odmaramo sto cesce ubuduce u Aba ligi a da u Evroligi ima sto vecu minutazu. Ukoliko ne dodje Motli, Petrusev verovatno deo minuta na 5 (i kad se vrati Bolomboj) i to je to.

• Like 3

8 minutes ago, The_Big_S said:

Sećam se.. u septembru još!

Sto je Filip i sam potvrdio i sto ce se ispostaviti kao dobar momenat sacekati takvog igraca od koga znas sta mozes da dobijes. 

A dogovoreno je bilo i par dana pre povrede Bolomboya. ako se secamo tada je i Filipa udarila promaja pa je 2,3 utakmice presedeo pored klupe.

Edited by pilif88

24 minutes ago, The_Big_S said:

brate, ovde ste čak i ti i Mile najavljivali centra. 

Sada kada je Petrušev pokidao, odjednom svi menjamo ploču. 

Ako se ne varam, Bolomboj se povredio 20. ili 21.10. Znači, ovo je 4. nedelja od povrede. Iz kluba su najavili 4-6 nedelja a on i dalje jedva hoda. Pre 1. februara njega nema na terenu.

Nadamo se svi da će Filip moći da izdrži do tada u ovoj formi. 

Mada, nakon potpisivanja Petruševa, a to je bilo samo par dana posle povrede Bolomboja, Drčela je izjavio nešto u fazonu da ovako veliki klubovi pravovremeno reaguju nakon povrede igrača. Znači Petrušev je zamena za povređenog Bolomboja!

Iz te njegove izjave se dalo zaključiti da se ovaj nije povredio, Filipa možda ne bismo ni dovodili, a svakako se mogli između redova pročitati da se drugi visoki igrač neće ni dovoditi.

Još par forumaša i ja smo više puta napisali da pojačanja biti neće, dok su se centri ovde masovno najavljivali i dovodili

Brate, nisam ja portparol kluba. Najavio sam centra jer se trazio centar. Ne znam da li se i dalje trazi sad kad je s Motlijem sve zakomplikovano.

U postovima pisem ono sto mislim, ne stav kluba. Dakle moje misljenje je da nam ne treba novi igrac. Sigurno necu stav kluba pisati kroz svoje postove, pogotovo jer sam prvi post napisao davne 2011. godine na pokojnom b92 i imam dugacak forumaski staz da bih bio okatererisan kao "insajder" ili ubaceni element KKCZ.

Edited by Markoss
  • Like 14

Ako me secanje dobro sluzi Petrusev je i u prvom mandatu kod nas najbolje partije pruzao na poziciji 5. Evo i sada 25 poena Monaku bas sa te pozicije. Mislim da se malo i potcenjuju njegove mogucnosti na toj poziciji jer ume da bude mekan, ali ima visinu, skocnost i pokretljivost. Mozda cemo primiti koji poen vise preko njega, ali cemo sigurno i dati. Treba odati priznanje Sferopulosu i strucnom stabu kako guraju ovaj period bez Bolomboja. Petrusev je brzo integrisan u tim, a od Plavsica se dobio jedan sasvim korektan i upotrebljiv rezervni centar za 10ak minuta. Cak je i Luka dao doprinos protiv Monaka. Tako da, sta znam, ako ce Bolomboj stvarno da se vrati za nekih mesec do dva onda ni ja ne bih dovodio jos jednog igraca. 

Na krilima doktorske igre iz Monaka,nadam se da cemo nastaviti u istom ritmu protiv Lyona. Mislim da ljudi treba da skapiraju da se radi o dobroj ekipi koja je vjerovatno i nekim losim sudijakim odlukama pretepjela poraz u sred Atine na jedvite jade. Madelon i Harrison(kojeg su vecina prizeljkivala u nasem dresu) su kvalitetni igraci, bice tesko veceras, eto nadamo se da su se istrosili psihicki u porazu koji su trebali da dobiju. Vidimo itekako i da taj Pariz nisu levaci kao sto su nazivani,mislim da je ove godine za korak vide kvalitetnija kompletna Evroliga, ovo sto smo do sada pokazali i skor koji imamo za mene je iznad ocekivanja. Naravno bilo bi jos bolje da je sudjenje bilo drugacije ali to je sto je. Pozivam kolege da u 15. Minutu ne nazivaju trenera debilcinom ako podje po zlu, da ne prave cirkus(znam da ce biti tesko) budimo strpljivi do kraja utakmice.

Vidjeli smo kako i taj Luka koji ke yoliko osporavan postigao kljucne poene, pa izvukao 2-3 faula kad nismo znali sta cemo sa loptom, kako od svakog igraca bukvalno imamo neku korist. Idemo jako veceras, bice tesko bez Nede,nadam se da ce Kenanova prva trojka uci,jer to znaci da naredne 3 ulaze takodje.

1 hour ago, Igor_ said:

Rokas je dobar igrac koji je u padu formu, sto je normalno u sportu. Kad su dobri igraci u padu forme, a trude se, bore se i cimaju, to dodje na svoje pre ili kasnije. 

Dakle nije Davidovac koji godinama ne igra nista i onda ga mi dovedemo i na silu guramo godinu dana da igra dok ne skonta valjda i on sam da ne moze. Nije ni Luka koji dolazi kao peti visoki Buducnosti da nama bude prvi centar i to ostaje godinama. Nije ni Dobric koji dolazi kao 13. prase nakon grozne EL sezone i situacije da ga niko ne trazi.

Takodje, nije ni Sabaz neki koji je dosao da odradi ugovor i jos se drkao na druge sto igra ko kurac, nije ni neki mekani Tobi koji se ne bori (al se nervira kad omasi zicer, cisto da ljudi budu u fazonu da mu je stalo), nego je dobar igrac u padu forme koji ima karakter i to pokazuje na terenu. Takav moze da me iznervira u toku utakmice, ali kad se podvlaci crta, apsolutno nije visak. 

Argument oko toga ko je koliko placen u KKCZ je neozbiljan, pogotovo kad se uzme u obzir da imamo igrace koji imaju isto skoro milion po sezoni, a cesto nisu ni u 12. I to nemamo jednog, nego dvojicu takvih. 

Edited by Markoss
  • Like 13

7 minutes ago, Markoss said:

Rokas je dobar igrac koji je u padu formu, sto je normalno u sportu. Kad su dobri igraci u padu forme, a trude se, bore se i cimaju, to dodje na svoje pre ili kasnije. 

Dakle nije Davidovac koji godinama ne igra nista i onda ga mi dovedemo i na silu guramo godinu dana da igra dok ne skonta valjda i on sam da ne moze. Nije ni Luka koji dolazi kao peti visoki Buducnosti da nama bude prvi centar i to ostaje godinama. Nije ni Dobric koji dolazi kao 13. prase nakon grozne EL sezone i situacije da ga niko ne trazi.

Takodje, nije ni Sabaz neki koji je dosao da odradi ugovor i jos se drkao na druge sto igra ko kurac, nije ni neki mekani Tobi koji se ne bori (al se nervira kad omasi zicer, cisto da ljudi budu u fazonu da mu je stalo), nego je dobar igrac u padu forme koji ima karakter i to pokazuje na terenu. Takav moze da me iznervira u toku utakmice, ali kad se podvlaci crta, apsolutno nije visak. 

Argument oko toga ko je koliko placen u KKCZ je neozbiljan, pogotovo kad se uzme u obzir da imamo igrace koji imaju isto skoro milion po sezoni, a cesto nisu ni u 12. I to nemamo jednog, nego dvojicu takvih. 

Mozemo mi tako do sutra sta je za i protiv.

Danas igramo 10o kolo EL, nije to pad forme vec ozbiljan kanal, kao sto sam napisao vec mislim da je glavni uzrok to sto nema jasnu ulogu u ekipi. 

Njegova trenutna uloga je Laziceva, covek u napadu coskari a u odbrani odigra nesto, mislim da moramo naci nacin da ga vise koristimo,  on je i prosle sezone na pocetku delovao bas lose (funfact u prvih 12 kola napunio je jedino Monako i Asvel), pa je poceo posle da igra solidno. 

Nije mi jasno zasto se "kenanova" akcija ne igra i za njega kada je na parketu, nek pripali i on neku. 

On je i u finisu prosle sezone u finalu Aba lige imao muku sa procentima za 3 i nikako da izadje iz tog kanala. 

Te price o plati su degute kad redovno svake godine 2-3 miliona ode na one koji nemaju gotovo nikakvu minutazu ili prebleje bar pola sezone

Da ne pricamo da je taj Gidra zaradjivao koliko i Deda prosle godine a vukao na tri pozicije i pokrivao i sto moze i sto ne moze i propustio za citavu sezonu jednu utakmicu

• Like 15

Gidra u kanalu, e svašta. 

Za Gidru je jako bitno da dobije loptu u pravom trenutku. Nije čovek koji će sam za sebe kreirati. On polako diže formu što pokazuje i meč sa Monakom, sa njim beše imamo +17. 

• Like 3

Rokas je zahvalan igrac ... ne izlazi iz opanaka, nije malo malo povredjen, ne razjebava svlacionicu, ne stedi se u odbrani. Kad mu se nadje prava uloga, samo da pozelis takvog ... sutra bi mu produzio ugovor, idealan uz Kalinu

• Like 4

Sto se Petruseva tice. Bice utakmica gde ce moci da odigra odlicno na 5 zahvaljujuci  karakteru petica protivnicke ekipe. Bice mnogo vise utakmica gde Petrusev nece moci da isporuci ni priblizno na 5.  Motli je pojacanje koje garantuje ove sezone borbu prsa u prsa za plej of. Slazem se da smo na zelenom talasu trenutno i da to treba koristiti. 

• Like 2
  • Thanks 1

5 hours ago, Николица said:

Да ли може то да ради на мтс мрежи? Пошто кад год сам хтео да гледам преко еон спортклуб онда ми није дало кер је други оператер.

Radi, ja imam mts internet kući u paketu sa TV gde imam sve arene.

5 hours ago, fillam said:

Par stvari, link je za EON u Crnoj Gori, dugme 'Kupi' vodi u error stranicu, a prebacivanjem na srpsku verziju sajta ni ne postoji opcija za EON sport. Biće da je neka catched verzija sajta koja stoji tu. Znam da ga nema zbog vratolomija nekoliko poznanika da ga uzme po početku EL sezone.

5 hours ago, Stefi88 said:

Kada ides na kupi Online pise da stranica ne postoji...

Moze da radi, ali ne postoji vise u ponudi taj Paket...

1. novembra sam ubacio novu karticu i kupio ovaj paket. Probajte da se ulogujete na svoj nalog pa odatle da izaberete paket eon sport. Ja sam tako kupio.

• Like 1

Sad je sve sjajno i bajno i ne treba nam igrac. Kad nas za par sati izmaltretiraju Lovernj i Sako i izgubimo mec, masovno ce se pisati da nam treba.

I zaista nam treba, jer su i Mitrovic i Plavsic zalutali u evroligu i osim u jednako zalutaloj Albi nigde drugde ne bi videli mesto u 12, a kamoli omirisali parket. To vazi i za ambicioznije evrokup klubove, njih dvojica su prosto svetlosnim godinama udaljeni od ozbiljne kosarke. Mitrovic je nekad bio korektan el bekap, Plavsic mozda jednog dana to postane. Medjutim, trenutno su neupotrebljivi - ofanzivno beskorisni, defanzivno pogubni.

Upadne li Petrusev u problem sa faulovima, mi smo u problemu. Ako se (ne daj Boze) Filip povredi, ako se Bolomboj ne vrati pre nove godine ili ne bude onaj stari... mi smo u velikom problemu.

Naravno, govorim iz perspektive u kojoj se borimo za top 6 u evroligi, za sta smo definitivno sposobni. Uzorak je dovoljan da se sa sigurnoscu kaze kako osim grckih i spanskih klubova apsolutno sa svima moze da se igra, na svakom terenu.

Ako se zadovoljavamo klanjem za 10. mesto, onda ok, ne treba dovoditi nikoga, kotrljacemo se nekako i sa Lukom i Plavsom i nadati se najboljem. No, ako smo ambiciozniji od toga, treba nam centar.

Ne trebaju nam od njega nikakva cuda, dovoljno je da ne pravi stetu (za razliku od pomenutog dvojca), da ne trpe odbrana i skok, da se ne drzimo za glavu od muke tokom tih 5, 10 ili 15 minuta kada je na parketu. Takvih ima na kilo, igraju za smesne pare i sigurno ih se moze izvuci iz ugovora, samo treba probrati i prelomiti, a ne zamajavati se sa kojekakvim Motlijima. Motli je overkill, pritom i pogresan tip igraca. Ne treba nam nikakva zverina na 5, treba nam korektan, motivisan igrac koji je za razliku od Luke cvrst i fizicki dorastao takmicenju, a za razliku od Plavsica vec ima u repertoaru defanzivne fundamente i nece izgledati kao bambi na ledu. Nista vise od toga. 

• Like 6
  • Thanks 1