Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

405 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      23
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      123
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      100
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      100
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      28
    • F4 baby!
      15
    • Bicemo sampioni!
      14
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      322
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      67
    • Beztrofejni debakl
      15
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      6
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      11
    • Neko ko nije naveden
      71
    • Niko!
      163

Recommended Posts

Po čemu je on legenda? Koji su kriterijumi za postajanje legende u KKCZ? To što ga Čović drži godinama tu ili je za upis u legendu dovoljno da se odigraju 2 dobra derbija po sezoni? 

Je li i Prađed Dejan legenda? 

Pun mi je kufer tih legendi više. 

• Like 10
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1

12 minutes ago, Crni said:

Bio u poniru na utakmici, tad dolazili bas sve kosarkaski zaludjenici, nije bilo tik tok atmosfere kao sada

Tih godina je ludnica bila svaku utakmicu, moj ćale je bio i na Budiveljniku kaže haos da je bio. Danas je to postalo mnogo više fenseraj nego tad, dosta je slabija energija, mada mi se čini da ova ekipa može vratiti to ludilo.

Ja se sećam utakmice protiv Lokomotive, otvaranje EL sezone, mislim da smo izgubili 2 ili 3 razlike. Ono je bio haos na ulazu , ja imao 13 godina sav sitan, ćale me podigao i uneo da me ne bi zgnječili u vrata. 

• Like 2
  • Love 1
  • Ha-ha 1

5 minutes ago, Sector said:

Po čemu je on legenda? Koji su kriterijumi za postajanje legende u KKCZ? To što ga Čović drži godinama tu ili je za upis u legendu dovoljno da se odigraju 2 dobra derbija po sezoni? 

Pa nekima si i ti legenda foruma a drugima je pun kufer tebe i tvog smaranja sa Lukom i Davidovcem više. Zavisi ko posmatra.

• Like 12
  • Love 2
  • Thanks 1
  • Ha-ha 3

2 minutes ago, Урош19 said:

Tih godina je ludnica bila svaku utakmicu, moj ćale je bio i na Budiveljniku kaže haos da je bio. Danas je to postalo mnogo više fenseraj nego tad, dosta je slabija energija, mada mi se čini da ova ekipa može vratiti to ludilo.

Ja se sećam utakmice protiv Lokomotive, otvaranje EL sezone, mislim da smo izgubili 2 ili 3 razlike. Ono je bio haos na ulazu , ja imao 13 godina sav sitan, ćale me podigao i uneo da me ne bi zgnječili u vrata. 

I to sam bio, to je bilo u Areni.

• Like 1

2 minutes ago, prolup said:

Pa nekima si i ti legenda foruma a drugima je pun kufer tebe i tvog smaranja sa Lukom i Davidovcem više. Zavisi ko posmatra.

Ja nisam legenda ničega ali mi je drago ako me tako doživljavaš.

Ti imaš lijek za taj problem, staviš me na IL i ne čitaš me, tebi dobro a ja se vala neću žaliti.

A inače Mitrović se spominje u jedno 90% postova na topiku. A i neka se spominje.

7 minutes ago, Урош19 said:

Mislim da ima i do zamora materijala, pa prosecan insta navijac je vec uveliko dvocifren sto se zvezdinih EL meceva tice. Nismo pre toga igrali EL nekih 13,14 godina, navijaci su bili gladni bilo kakvih uspeha, otuda i ogroman hajp pred EL i EK meceve te sezone.

Edited by Kosjan Willavić

13 minutes ago, СтелаРоса said:

Zajahao...

Luka Mitrovic je novija legenda kluba

Uf, u prvom mandatu je imao jednu dobru sezonu, a i u njoj se raspao u Top 16 fazi EL, pritom je to sezona koja će ostati upamćena po Bobinaciji, M-Will-u i epic plejofu ABA lige sa Kalinom i Dženkinsom u glavnim ulogama... Jedino ako je u ovom drugom mandatu postao legenda, al' i to mi je baš nategnuto.

Recimo Stef Jović mi je kudikamo značajniji igrač u novijoj istoriji, iako je proveo samo 3 sezone u Zvezdi... Čak bih i Simona stavio ispred Luke, na osnovu sezona 2015/16 i posebno 2016/17 kada nam je bio najbolji strelac.

• Like 19
  • Love 1

U prvom mandatu je bio 5 godina u klubu. Dosao kao klinac kod nas i postao kapiten kluba u 21. godini. Kao mladi kapiten je predvodio tim u kojem je bilo mnogo iskusnijih i vecih imena od njega do prve triplete i konacnog prekida Partizanove dominacije.

Ne treba zaboraviti da je u tom periodu imao dve teske povrede i da je posle odlaska iz Zvezde skoro pa nestao sa kosarkaske mape. 

2021. se vraca i daje veliki doprinos u odbijanju prvog naleta novog Partizana i osvajanju jos jedne triplete. Ne znam ko je mogao da prognozira da ce nakon povreda koje su ga zadesile i karijere koja je isla iskljucivo silaznom putanjom nekoliko godina postati jedan od nasih bitnijih igraca u doba velikih ulaganja u vecite. 

5 Aba liga

6 KLS

7 KRK

Peti igrac u istoriji kluba po broju odigranih utakmica

I na sve to, mozda nekome nije bitno ali meni jeste, citavu karijeru je momak za primer i neko za koga sa ponosom mozes da kazes da igra za tvoj klub i da je bio kapiten istog. Bez ispada, bez glupih izjava, uvek sa osmehom na licu. 

Ja sam danas vec napisao da Luka u ovom momentu nema sta da trazi na terenu, ali postoje stvari koje treba ceniti jer ne postoji ovaj klub od juce.

@Guru ne vidim uopste razlog zasto bi izdvajali jednog igraca. Svi ti momci koje si nabrojao su zajedno sa Lukom obelezili prethodnih 10-ak godina kluba. To sto smo mi danas u 2024. godini postavi alavi i razmazeni gde ne pristajemo na igrace koji nisu top EL kvalitet je vec druga prica. Zato vise ne mozemo nijednog mladog igraca da afirmisemo i kada ode iz kluba (ili u penziju) ova ekipa domacih igraca moci cemo konacno da uzivamo u timu sa 12 stranaca. Ali dobro, jasno je da bi dosta navijaca tako nesto volelo.

Edited by СтелаРоса
  • Like 10
  • Ha-ha 1

Luka ima rastuci ugovor. Sto je stariji to mu je bolji ugovor kod nas. Da li je u ugovoru ukalkulisano neko prethodno dugovanje prema njemu pa se na ovakav nacin i to vraca nisam siguran.  Jel je ovo Lukina plus 1 sezona iz ugovora ili je sledeca opciona tj. plus 1?

10 minutes ago, suptil said:

Luka ima rastuci ugovor. Sto je stariji to mu je bolji ugovor kod nas. Da li je u ugovoru ukalkulisano neko prethodno dugovanje prema njemu pa se na ovakav nacin i to vraca nisam siguran.  Jel je ovo Lukina plus 1 sezona iz ugovora ili je sledeca opciona tj. plus 1?

Meni ovo često pada na pamet kad je domaća osnova/stara garda u pitanju, uključujući Mitra, Dedu, pa i Dobrića, ranije Kuzmu... Moguće da u nekom prethodnom periodu nisu prijavili klub zbog dugovanja, pa im se kasnije vratilo/vraća sa kamatama. Ko zna kakve kombinacije su tu u pitanju...

• Like 3

55 minutes ago, Guru said:

Uf, u prvom mandatu je imao jednu dobru sezonu, a i u njoj se raspao u Top 16 fazi EL, pritom je to sezona koja će ostati upamćena po Bobinaciji, M-Will-u i epic plejofu ABA lige sa Kalinom i Dženkinsom u glavnim ulogama... Jedino ako je u ovom drugom mandatu postao legenda, al' i to mi je baš nategnuto.

Recimo Stef Jović mi je kudikamo značajniji igrač u novijoj istoriji, iako je proveo samo 3 sezone u Zvezdi... Čak bih i Simona stavio ispred Luke, na osnovu sezona 2015/16 i posebno 2016/17 kada nam je bio najbolji strelac.

I Mitrović iza njih u tom plej-ofu. Mislim, oko 12 poena prosečno uz indeks 14 u plej-ofu, što uključuje i mečeve famoznog polufinala sa Partizanom, sigurno nije loše. 

U drugom mandatu sezona pod Radonjom (21/22) kada je bio glavni centar, imao neke respekt partije (sakrivene su bolje njegove mane), uz isto odličan plej-of. Nakon toga, a pogotovo Luka kojeg danas gledamo, je značajno lošiji igrač, odnosno neuporedivo manjeg samopouzdanja. A nama apetiti veći...

Što se Jovketa tiče, nema dileme da je legenda. Naš jedan od bitnijih, ako ne i najbitniji igrač u dve najuspešnije sezone ikada kluba. 

Edited by Djirona
  • Like 1

47 minutes ago, Dragan Mićić said:

Jel spreman Teo za sutra?

Zavisi da li ce preteci voca i za 7. kazan ili se sve zavrsava danas sa sestim, a koji jos nisu poceli, jer je pukla parovodna cev na kazanu, a nisu mogli da nadju majstora... tako da zaglavice veceras, pitanje je koliko ce i moci da pomogne sutra cak i da zavrse sve na vreme. 

tumblr_inline_oxzb1xf90G1rlg9aw_250.gif

• Ha-ha 2

49 minutes ago, atmsfr lnČ said:

Tesko da je legenda kluba lik koji je presao u ekipu sa kojom smo se najvise ''klali'' u tom periodu i bili najveci rivali sa njima.

Зна се ко је наш ривал и скроз је глупо пребацивати му играње за Будућност. То њихово вештачко прављење ривалства могу да окаче мачку о реп.

• Like 6
  • Thanks 1

2 hours ago, Sector said:

Pa da nama je radovic govno, obradovic govno, trifa govno, Ilic cirkusant, koji kurac pratite onda klub... i kad smo imali jace ekipe imali smo kompleks od komsija, a davidovac, mitar i dobric su se palili bas u junu i maju protiv komsija kad smo se inace raspadali i hvala im na tome!!! 

Nisu legende kluba i razume se da nisu nivo El, ali ovo vredjanje igraca i nazivanje pogrdnim imenima je toliko ruzno, da postaje i degutantno.

Na kraju, valjda postoji i ono sto zovemo vaspitanjem,makar medj ovdasnjom ciganijom, koliko god bili prokleti.

• Like 4

Ovde krecu moje traume gde kao 12ogodisnji klinac se tresem a pokojni cale ide kroz kucu i dere se lea lea Cibosi.

Ovde dolazim da slavim osvajanje evro titule ali PRC

Ovo necu da komentarisem,ajko bolan poraz

Povratak na veliku scenu,Dijamantidis sa izgledom knjigovodje privodi lagano utakmicu kraj

Opet sansa za trofel ALI....

Nemate pojma kako sam se lose osecao ovo vece.Proklet da si Rodik Buboa...Ovde sam zeleo da Radonja dobije otkaz.Prosuli smo 20 poena.

Jako tezak poraz i opet Dunston samo sto ovde udara Cirbesa.

Ne znam sta bi napisao,ovde smo mogli da pravimo faul...Opet iz auta

Nije lepo po drugi put da nam u kuci kradete.

I na kraju ovo od sinoc

Sve ovo sam jako tesko podneo,sa godinama je lakse jer znas da neki porazi na kraju i nisu toliko bitni ako se sve zavrsi dobro.A mislim da ove godine imamo potencijal i da je nasa realnost u ovom trenutku 4-2 a ne 3-3 tako da verujem da ovaj scenario ima srecan kraj.

Uvek nam ostaje da gledamo stvari sa filozofskim mirom ljudi koji zive u Banatu i kazu da u junu ni gazda ni sluga nemaju vise suvog mesa.Gazda jer ga je pojeo a sluga jer ga nikada nije ni imao.Sa godinama shvatis da ustvari i nije toliko tragicno.

Ajmo sutra da damo omaz ovoj Shilbovoj trojci pobedimo zelene sve zajedno sa onim malim sto je igrao za nas pa posle zabludeo....

• Love 3