Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

478 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      28
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      113
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      115
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      364
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      90
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      11
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      28
    • CMM
      13
    • Daum
      114
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      97
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted

Fascinantno mi je da je Jago, sa onom konstitucijom, u stvari prilično spor igrač. Brz je samo u trku kad ima ceo teren, pa se zaleti.

U pozicionom napadu je to dosta tromo, ne može skoro nijednog beka da probije na hitrinu i start. Ima muda, pa na to nekad ode do koša, ali brzinsku prednost retko kad ostvari, za razliku od većine igrača te visine i konstitucije. 

S druge strane, u odbrani ga je Rajt sinoć 2-3 puta ostavio u prašini, u igri 1 na 1, tj. i igrača svojih gabarita teško prati.

Ima srce i dobar šut za tri - to ga drži u košarci. Prošlu sezonu je odigrao i na iznenađenje, novo lice u takmičenju, ova je sveukupno dosta tanja, iako sinoć nije bio toliko loš (pogubio silne lopte, slažem se).

Generalno je to tanko za igrača koji traži minute u ozbiljnom takmičenju.

• Like 6
Posted

Obzirom da smo "produžili" Nedovića na 1+1, kako pojedini forumaši tvrde, (samo što nije pravi momenat za objavu te vesti ne znači da ugovor nije dogovoren), uz Dobrićev ugovor na 2 sezone još, plus Deda, Yago, CMM, Kenan, Gidra; Kalina, Bolomboj koji svi imaju ugovore, nama je preostalo jedino "bezbolno" da se rešimo Kostića, Tea, Dauma, JB III i Luke Mitrovića...

Uz ugovore Dače Ilića i Plavšića ( ne znam za Simona JR) ne vidim uopšte prostor za neku Revolucionarnu promenu...

• Thanks 1
Posted (edited)

Nekompatibilan roster...

Jago nije za ulogu koja mu je nametnuta ove sezone. Da bude drugi plej sa malo minutažom, bez slobode. On je prošle sezone i proigrao kad se Nejpiru diglo da mu ne valja Beograd i Zvezda, a ove kad se Kodi povredio pred PO ABA... mora da se istrpi divljanje i lošija odbrana, da se to ukalkuliše i vidi da li se isplati imati ga u rosteru... da li je ono što donosi veće od onoga što odnosi... neko je mislo da jeste i produžio ga...

Niti je Rokas defanzivni specijalac bez krštene akcija za njega kao beka šutera skoro cele sezone... 

Nije ni Dobrić dobar u ulozi 12. igrača, mada ruku na srce, njega Janis sigurno nije želeo u timu... očajna sezona za njega... iako je sad na kraju podsetio da može... ali džaba kad mu trener nije verovao...

Nije ni Kalina najbolje iskorišćen... bio je baš nervozan veći deo sezone...

Kenan... nije igrač za roster gde već imaš midžeta kao pleja (Jago) i mekog beka (Nedović), uz matorog trećeg pleja... 

Ko je pomislio da Kodi može sve to da pokrpi, očigledno se zeznuo...

Isto važi za Bolomboja... ko je očekivao da Plavšić i Mitrović mogu da ga menjaju, a da ne trpi rezultat u EL...

Može do sutra, ali ne da mi se...

Edited by Issey
  • Like 13
  • Thanks 1
Posted

Nije mi jasan vaš buyer remorse po pitanju Kenana. Jel neko gledao tog lika u Olimpijakosu prošle sezone i načina na koji se dokopao prošlogodšnje statistike i u kakvim utakmicama? 

To što neki igrač ne dobija šansu ili dovoljno minuta u jačem klubu ne znači da će u drugoj sredini se pretvoriti u hibrid Karija i Redži Milera.

Olakšavajuća okolnost je ta što turnir u Ralji na školskom je bitniji od ABA i što su vam sve nepoznanice sada otklonjene po pitanju nekih na papiru bitnih igrača.

• Like 1
Posted

Vidim da ima zagovornika da se istupi iza ABA lige. Zašto sad, kada konačno imamo garantovano mesto u EL i kada konačno možemo malo da spustimo tenzije u ABA? Ne zavisi nam od toga ništa, a konkurencija je ipak jača od srpske lige.

Ja baš mislim suprotno, da je u ovoj konstalaciji upravo srpska liga suvišna i antiklimaks sezone koji se nikome ne igra.

• Like 6
Posted

Najviše su podbacili oni najiskusniji i oni koji su najviše ili medju najviše  plaćenima ( Teodosic, Kalinic,Petrusev, CMM) , neki lošom formom a neki ponašanjem. 

Očekivati od pomoćnog osoblja da vuče kad je bitno kao što je finiš EL ili PO ABA lige je iluzorno. Ovo naravno ne amnestira Mitrovica, Dauma i družinu za kriminalnu igru.

Prvo početi od nosioca igre , da se vidi da li su oni opravdali uloženo ili nisu. Po meni ni jedan od gore navedenih nije opravdao očekivanja.  

• Like 1
Posted

pa mislim da je upravo problem u konkurenciji...jer da je nema i da sa Covicem moze lagano da se obezbedi titula uz malo muke sigurno se ne bi trazio izlazak

Posted
6 minutes ago, JPM said:

Vidim da ima zagovornika da se istupi iza ABA lige. Zašto sad, kada konačno imamo garantovano mesto u EL i kada konačno možemo malo da spustimo tenzije u ABA? Ne zavisi nam od toga ništa, a konkurencija je ipak jača od srpske lige.

Ja baš mislim suprotno, da je u ovoj konstalaciji upravo srpska liga suvišna i antiklimaks sezone koji se nikome ne igra.

Razlika u odnosu na prethodne godine je jedino ta sto prosirenjem EL ima mesta za nas (i komsije, i Dubai) koji bi da platimo i sto smo se obavezali da cemo placati naredne 3 godine. Nije nam od ABA nista zavisilo vec nekoliko godina, vec od toga da li zelimo da platimo... 

Sta raditi sa ucescem u ABA treba videti pre svega treba u odnosu na to koliko ce ta ABA imati klubova, kao i na to da svi klubovi iz Srbije imaju zajednicki stav o igranju u istoj, a ne da neko igra a neko ne. 

Imam neku ideju o tome, ali nemam vremena sada da pisem o tome. 

Posted
3 minutes ago, Kooineeperk said:

Nije nam od ABA nista zavisilo vec nekoliko godina

Zvanično nije, nezvanično jeste, to jest osvajanjem ABA od strane nas ili komšija tom timu bi 99% bilo garantovano. Ne de jure ali de facto. Sad nema ni toga, i odlična je prilika da se sport u regionu unormali, jer glavni izvori nenormalnosti smo mi, komšije i Bokanovi.

Da dodam, meni je manje logično igranje Evrolige nego li aba lige. Kako su stvari sada postavljene, kao kad plaćaš udeo u nekoj kompaniji a nemaš pravo na dividendu. E to je odnos EL i nas. Ludilo mozga.

• Like 3
Posted
25 minutes ago, JPM said:

I sta nam donosi tacno Aba osim dodatne potrosnje? Onda treba recimo Italijani i Spanci da naprave jos jednu ligu pa da igraju, jer dobrih utakmica nikad nije previse. To sto je KLS trenutno u ovakvom stanju je sramota za nasu zemlju, ali i rezultat nenormalnog kosarkaskog sistema koji je zahvatio Evropu. Ako se KLS bude igrao tokom cele sezone od jeseni, ne vidim razlog da se igra i Aba (barem iz ugla vecitih). Svakako nemam nista protiv ni da Aba nastavi da postoji, lepa je prilika za Megu, Fmp, Spartak i ostale nase klubove da odigraju i po koju medjunarodnu utakmicu. To je jedna opcija, a alternativa je da se napravi jedna zajednicka liga i da ne postoje odvojena nacionalna prvenstva (znaci nema kls, nema hrvatskog, slovenskog i ostalih prvenstava), ko osvoji Aba sampion je regiona i svoje drzave i taj rezultat se broji kao nacionalna titula, ali od toga relano nema nista.

• Like 1
Posted

Recimo donosi nam priliku da zaista damo šansu mlađim igračima na većoj sceni nego li što je KLS. Bez prevelikog pritiska rezultata. Da konačno sprovedemo u delo tu potrebu za 15 igrača jer je "duga sezona", da konačno nekad neki klinac poput Kostića nešto odigra a da nije protiv Crnokose već da ima neku težinu, da može nešto da nauči i napreduje.

Nemam nikakvih potreba da isterujem patriotizam preko balavljenja za domaćom ligom. Interes srpske košarke je floskula kojom se služe političari. Od toga nismo dobili ništa. Interes klubova je da na neki način, na nekom tržištu naprave nekad približno samoodrživu ligu.

• Like 3
Posted

Istupio bih iz ABA lige iz nekoliko razloga. Ta liga je prvo, smeće i uvek bih pre izabrao kakvu takvu KLS nego ABA ligu. Drugo sa Evroligom, ABA ligom, KRK i KLS to će biti 90 utakmica u sezoni. A to sa sobom povlači mnogo povreda i premor ekipe. Nama treba biti Evroliga na prvom mestu a i igračima je samo ona bitna. Evo završili smo sa EL i ekipa se raspustila toliko o značaju iste za njih. Zašto onda gubiti vreme na nju? KLS će biti lakša ali i dovoljna da ekipa ne ispada iz ritama ali i da ne utiče previše na ekipu. Možemo da ubacimo i neke mlade igrače da igraju i uče od prvog tima. Kratka putovanja, izbacivanje novih mladih igrača a samim tim i jačanje reprezentacije. 

• Like 1
  • Ha-ha 3
Posted

Oni koji nazvija ABA ligom smece i istupili bi iz nje zbog KLS-a....

Jeste nije savrsena ABA ali takva je 1000x bolja od ovakve KLS.

Samo cekajte sad kad krene.Pa dodje milion pretnji...

Ovo sad ce se uciniti kao mala maca u odnosu na to.

• Like 7
Posted (edited)
8 minutes ago, Čočo said:

Ta liga je prvo, smeće i uvek bih pre izabrao kakvu takvu KLS nego ABA ligu. 

I nije neki argument. KLS je u svakom aspektu gora od ABA lige. Bila u prošlosti i bila bi u budućnosti jer bi se sve svelo na rat Zvezde i Partizana (kako to izgleda videti u Grčkoj). 

Edited by TB Told
  • Like 5
Posted
Just now, TB Told said:

I nije neki argument. KLS je u svakom aspektu gori od ABA lige. Bila u prošlosti i bila bi u budućnosti jer bi se sve svelo na rat Zvezde i Partizana (kako to izgleda videti u Grčkoj). 

Ne gledam šta je gore. I onako i ABA i KLS  zadnja rupa na svirali igračima. Zbog celokupne situacije sa ABA ligom ne samo ove sezone nego i prethodnih iz iste treba istupiti. Samim tim smanjiti broj utakmica za 30+ manje i relaksirati ekipu. 

Posted

Za mladog igraca je sigurno bolje da oseti tenziju u Zadru ili Podgorici, nego da igra po Srbiji rekreativne utakmice u skolskim salama. Uvek sam za ABA ligu, sa svim njenim manama koje postoje. Nesto mi govori da ce vrhovni vodja i ovde umesati prste i naterati klubove da napuste ovo takmicenje. Svadja se idiot sa svima iz bivse drzave, sada ce i sport da iskoristi u te svrhe

• Like 6
Posted (edited)

Navijam da istupite iz ABA lige. Pa lepo kada uskoro SNS mafija padne ili kada se vrate Rusi da vas išutiraju iz Evrolige, i da onda na miru igrate KLS i Kup - 5 puta godišnje protiv FMP-a i Crnokose, i da molite boga da će takva liga davati predstavnika makar za Fiba kup...

Mnogo su neki poleteli na krilima krvavog novca...

Edited by Utopista
Posted
6 minutes ago, JPM said:

Recimo donosi nam priliku da zaista damo šansu mlađim igračima na većoj sceni nego li što je KLS. Bez prevelikog pritiska rezultata. Da konačno sprovedemo u delo tu potrebu za 15 igrača jer je "duga sezona", da konačno nekad neki klinac poput Kostića nešto odigra a da nije protiv Crnokose već da ima neku težinu, da može nešto da nauči i napreduje.

Nemam nikakvih potreba da isterujem patriotizam preko balavljenja za domaćom ligom. Interes srpske košarke je floskula kojom se služe političari. Od toga nismo dobili ništa. Interes klubova je da na neki način, na nekom tržištu naprave nekad približno samoodrživu ligu.

Delimicno mogu da se slozim, ali tu se javljaju neka pitanja. Koliko mladih igraca treba da bude u rosteru? Koliko njih treba da se kroz Aba nametne za EL? Koliko njih se uopste ne planira za EL za tekucu sezonu? I mnogo bitno, da li imamo garant da ti mladi igraci nece otici u Ameriku? 

Ja se ne vodim patriotizmom. Ja cu uvek dati prednost KLS ligi jer je to nacionalno prvenstvo, pogotovo kada Aba vise nista ne znaci u smislu prodhonosti u EL. To je tako trenutno i nas izlazak iz lige ne znaci da je vise nikada necemo igrati. Mozda jednog dana ostanemo bez EL pa pozelimo da se vratimo u Aba radi vise jakih utakmica. Ali trenutno je situacija takva da cele sezone kukamo na nenormalan raspored, a sad odjednom zelimo da igramo na sve strane. Jednostavno ne ide, i nije za to kriva ni Zvezda, ni Kls, ni Aba, nego EL i ovi bogati koji odlucuju.

Najsrecniji bih bio da se igrao kao ranije, tj da se kroz Kls plasira u Aba, a kroz Aba u EL/EC. Ali realnost je drugacija.

• Like 1
Posted
8 minutes ago, Don Dusko said:

Pa dodje milion pretnji...

Čak i najmanji problem. Odnosno uz malo volje bi se disciplinski rešilo.

Nema tržišta, nema potencijala za profesionalnu ligu. Nema interesa za ulaganje. To bi bukvalno bila liga koju bi država finansirala i presipala iz šupljeg u prazno. ABA ipak ima neki realan potencijal.

1 minute ago, СтелаРоса said:

Koliko mladih igraca treba da bude u rosteru?

Ne moraju biti samo mladi. Možeš kroz te utakmice zaista da održavaš tonus second unita, kao što su Lazić, Dobrić i slično bili ove godine, a bez opterećenja rezultatom. Onda ih imaš u dobroj formi na kraju sezone kada je plej of. 

• Like 1
Posted

Sa Kodijem je najveći problem koliko je limitiran u organizaciji igre u pozicionom napadu. Bilo je plejeva bez šuta, pa i bez neke impresivne tehnike ali su dosta bolje razumjeli igru. Jović je imao dobru organizaciju igre u pozicionom napadu a znao je da vuče tranziciju posle skoka ili ukradene lopte. Kodi nije ni blizu prajm Jovića a ni prajm Jović iskreno nije eltini plej, više je korektan prvi plej EL ekipe. Sad vi vidite đe je Kodi... 

• Like 1
Posted

Mnoge zavarava to sto imamo koliko toliko konkuretne Spartake i Borce.Nije to odrzivo.Da li se neko seca Metalca?

Ako bi smo igrali KLS pa bilo bi setnja i 5-6 utakmica(protiv Partizana)...

• Like 1
Posted (edited)
46 minutes ago, JPM said:

i odlična je prilika da se sport u regionu unormali, jer glavni izvori nenormalnosti smo mi, komšije i Bokanovi.

Eno PAO i Oly nemaju briga u EL i bas su se unormalili vidim. 

Ne zavisi to toliko od nas u regionu, jer smo svi pokazali da kad igramo u uredjenoj ligi svi su mirni kao bubice. A kada igramo ABA onda smo najgori, i Beograd, i Podgorica, pa i Zadar, zasto ne pomenuti i njih iako nisu iz te EL price... 

Problem je liga. 

Problem je sto se ne vodi kako treba. Sto nema niti ujednacenog kriterijuma za sve, posebno kazne za ispade kako navijaca tako i klubova, sto nema skoro nikakvih sportskih normi (mada toga ocigledno nema vise ni u EL), udje ko kako hoce (da pare), onaj ko treba da ispadne ne ispadne jer se prosiruje liga, onaj ko treba da udje na osnovu sportskih rezultata ne moze zbog nekakvog limita klubova iz jedne drzave, pa mu se raspadne tim, pa onda tek sklone/podignu limit ali dzaba sad, ode ekipa... a da ne pricamo o sudijama, sudjenju i delegiranju. 

Mi smo svi stoka koja se da unormaliti kada ima pastira koji zna kako da je vodi... 

I da se razumemo - nece biti bolje ni u nekoj prosirenoj KLS. 

Edited by Kooineeperk