Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

477 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      28
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      112
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      115
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      364
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      89
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      11
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      28
    • CMM
      13
    • Daum
      113
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      97
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted (edited)
1 hour ago, СтелаРоса said:

Kada ukrstimo sa Buducnosti ili Partizanom brzo ce se igraci ponovo naostriti. I prosle sezone smo krenuli mlitavo i zamalo izgubili od SCD u Areni, pa smo se kasnije podigli i istorijski razmontirali komsije. Sta tek reci za Partizan pre dve godine kada je ispao od Reala, do cega je njima bilo posle toga? Zamalo ispali u 1/4 finalu, pa se razigrali kada su naleteli na nas i osvojili trofej. 

Ja mislim da je energija sinoc bila sasvim solidna s obzirom da nije atraktivan protivnik i da su tribine bile prazne. Stekao nam je napad, masimo otvorene trojke i to ubija ekipu. Ne pomaze ni Sfero koji cim malo zabaguje napad pokusa nesto sa Teom, a on je daleko od onog igraca iz prosle sezone plus nam rasturi odbranu.

Napad u trenutku ulaska Teodosica nije uopšte bagovao...cak naprotiv...igrali smo veoma dobro i u napadu i u odbrani . Ulaskom Teodosica sve se raspalo, I napad i odbrana, a onda za 3 minuta od +10 do -2.

Načisto je poremetio ekipu. To nije prvi put da on eksperimentise.  Mi smo najbolju košarku igrali kada je skratio rotaciju  a treći plej bio na tribinama, videti pod Bajern , Pao,Efes.

Edited by No name
  • Like 2
Posted
3 hours ago, Knipex said:

Meni deluje da je većini igrača sezona završena porazom od Bajerna.

Tako je i nama bilo prerhodne dve sezone, u takvom psihičkom stanju može da se desi da se ispadne i od lošije ekipe.

• Like 1
Posted
2 hours ago, MGinobili20 said:

Уколико је озбиљнија Кодијева повреда, ја не знам како можемо узети Абу, једино неки луди Теов последњи плес.. Какав би то био крај каријере нашег Теа

Bajke su na spratu

• Like 3
  • Ha-ha 5
Posted

Sto ste toliko smoreni zbog Aba lige? Naravno , turnir u skolskom dvoristu da igramo treba da izginemo na terenu ali realno Aba liga je ove sezone nasprem prethodnih sezona skroz izgubila bitnos. Pre je cesto neka majatorica odlucivala ko ce u EL sada ce neka majatorica odlucivati ko ce dobiti pehar i nista vise. Ne vidim sto je smak sveta ako ne uzmemo Aba ligu ove sezone i cemu tolika depresija. Ja sam dobio bio ban jer sam se izjasnio da je za istoriju kluba bitnije osvajati Kls nego Aba ligu pa necu opet o toj temi...

• Like 1
Posted

Stefan Lazarevic (Telegraf) prenosi ekskluzivu da i mi razmatramo selidbu u FIBA LS zbog nekorektne inicijalne ponude Evrolige.

Drchela ce saslusati obe strane i doneti najbolju odluku po klub :default_coffee:

Posted (edited)
8 minutes ago, pavlaka said:

Toliko bi klub tom odlukom izgubio interesovanja kod ljudi da bi bilo 500 600 sezonskih i na utakmica do 5000 max ljudi...

Ovo je previše optimistična prognoza. FIBA LŠ je toliko interesantno takmičenje da skoro niko i ne zna da je u toku fInale. 

Edited by TB Told
Posted
4 minutes ago, TB Told said:

Ovo je previše optimistična prognoza. FIBA LŠ je toliko interesatno takmičenje da skoro niko i ne zna da je u toku fInale. 

Normalno.

A pritom koji bolji igrac bi dosao da igra za klub koji igra u fiba LS..

Taj Lazarevic se samo sprda..

Posted
5 minutes ago, TB Told said:

Ovo je previše optimistična prognoza. FIBA LŠ je toliko interesatno takmičenje da skoro niko i ne zna da je u toku fInale. 

A FIBA NBA?

• Like 1
Posted (edited)
2 minutes ago, VISOKOLETAC said:

A FIBA NBA?

Trenutno relevantno kao i još jedno zajedničko takmičenje FIBA i NBA za koje niko ne zna i da postoji.

Edited by TB Told
Posted
6 minutes ago, TB Told said:

Trenutno relevantno kao i još jedno zajedničko takmičenje FIBA i NBA za koje niko ne zna i da postoji.

Nista ne kazem, u pravu si, ali hajde da zamislimo da je sve kako kazu da ce biti, tj da ce tu biti Real , Barca, da ce svaki klub dobijati po 200 miliona i imati olaksan pristup najboljim kosarkasima van NBA. Da li bi ti bio za?

Posted

Simpatično je da neko i pomisli da jedan Drčelić odlučuje o EL sudbini a ne onaj koji ga je postavio, deli pare i poklanja funkcije na poziv.

Ako mu se još malo bude gledala EL igraće i jedni i drugi, ako se nadrka neće niko i to je to. 

• Like 8
Posted

Dolaziće oni pravi, pa koliko god. Ima dobrih ekipa i u fiba lš. 

Ova evroliga je privatna liga i tretman koji imaju ekipe koji nisu vlasnici je ponižavajući. 

Ako stvarno žele da se prebace, i ako ovo nije u svrhu da se iskamče bolji uslovi, apsolutno podrška. 

• Like 3
Posted

Direktor FIBA LŠ je pričao o nekom pan Evropskom takmičenju ako sam dobro razumeo. To je ovde.

https://www.eurohoops.net/en/fiba-champions-league/1823198/patrick-comninos-talks-nba-europe-basketball-champions-league/

Negde je bilo i priča o spajaju FIBA LŠ i Evrokupa.

https://basketnews.com/news-202569-bcl-and-eurocup-merger-plans-revealed-expected-start-date-and-format.html

Šta znam zanimljivo bitno da se nešto dešava. A do tada će medicinski tim ostati 😁 Inače Unikaha back to back osvojila 🏀🏀🏀🏀

Posted (edited)
1 hour ago, VISOKOLETAC said:

Nista ne kazem, u pravu si, ali hajde da zamislimo da je sve kako kazu da ce biti, tj da ce tu biti Real , Barca, da ce svaki klub dobijati po 200 miliona i imati olaksan pristup najboljim kosarkasima van NBA. Da li bi ti bio za?

BIće kao i u ovom takmičenju za koje niko ne zna da postoji.

https://bal.nba.com/

NBA zanima razvojna liga, a sigurno neće bacati ni milione, a kamoli stotine miliona u neprofitabilna takmičenja.

Edited by TB Told
Posted (edited)
16 minutes ago, Molina23 said:

Ako mu se još malo bude gledala EL igraće i jedni i drugi, ako se nadrka kad ode u zatvor neće niko i to je to. 

Ja navijam za ovaj scenario.

Edited by Čvarkov
  • Like 8
  • Pumpaj! 1
Posted

Kakva LS, na forumu, gde inace pisu veliki zaljubljenici, nema 3 posta dnevno od kada smo ispali iz juroliga.

Ljubav nikada nisam nikome merila, ali da se ne lazemo, dobar film se pogleda par puta, a los ni kad ti je dosadno.

• Like 9
Posted

Nema potrebe vise placati mafijaskoj organizaciji zvanoj evroliga, da dajes 5 miliona za 3 godine i da te svake sedmice pljackaju ona 3 bandita, a da pritom nemas nikakav uticaj u vodjenju lige, TV prava i ostale beneficije sto idu uz to neka hvala. Za to neka nadju druge kmetove koji ce placati skup harac da bi igrali u istom kolu sa bogatima. Ko voli kosarku i zvezdu pratice ma koju ligu igrala, a ostali sta da vam kazem 

Konacno nesto pametno i od ove kretenske uprave 

• Like 5
Posted
4 hours ago, BojanaCZV said:

Kakva LS, na forumu, gde inace pisu veliki zaljubljenici, nema 3 posta dnevno od kada smo ispali iz juroliga.

Ljubav nikada nisam nikome merila, ali da se ne lazemo, dobar film se pogleda par puta, a los ni kad ti je dosadno.

Toliko o ljubavi prema klubu i nekoj jedinstvenosti i neponovljivosti koja ne moze da se vidi nigde. Zapravo, isto ponasanje kao i navaijaci svakog kluba koji ima fudbalsku navijacku grupu i odjednom su doziveli da mogu da gledaju najbolje od najboljih u svom klubu i da mogu da pobedjuju svakoga.

Jednostavno je smesno koliko se mnogi mediji i nasi i inostrani trude da predstave kako EL ili bilo koje drugo takmicenje imaju korist od projekata, a jasno je da je obrnuto, da projekti zavise od EL. Eno, igraju oni i ABA ligu, na mecevima PO bilo malo vise od 10 000 ljudi - ako gledamo oba meca zajedno. Po 5000, toliko o tome da svako takmicenje zudi da ima projekte kao svoje clanove.

Ono sto mene intrigira je gde je nastao problem? Suma koja se pominje (5 miliona za 3 sezone) je nista za pijane milionere, pa KKP je nudio 3,5 miliona Miroti za jednu sezonu, pa koliko je dobio Campazzo u KKCZ, pa Napier? Ja ne znam sta ti klubovi uopste zele, mozda umisljaju da mogu da zaradjuju tako sto igraju EL? Pa ne mogu, niko u klupskoj kosarci nije u plusu osim Albe, a vidimo gde je Alba.

Dakle, ocigledno postoje problemi u raju. SNSu se izgleda ne daje opet jos 40+ miliona evra (deo od toga bude vracen od zarade od prodaje karata itd., ali rashodi su ogromni), sama EL je u problemu. Da li je ovo pocetak kraja zamajavanja masa sa "vidi nas kako smo najbolji, najgrlatiji i najlepsi"? Jer, FIBA LS NIJE projekat u kojem ce moci da se zaradjuje, oni su uvek zastupali tezu da je bitna ta "srednja klasa" klubova i to je njihova prica. Samo se tih 12 klubova u EL lozi na ideju kako treba samo oni da postoje i samo oni da igraju vrhunsku kosarku, kao da su u pitanju evropske verzije Sunsa, Lakersa, Celticsa ili Bulsa.

Posted
On 5/9/2025 at 10:49 AM, Kooineeperk said:

Hemofarm, FMP i "nekadasnji KKP" su napravili igrace za repku a "jedino KKCZ nije". 😄 Ne znam kako da okarakterisem ovaj bold - kao glupost, neinformisanost ili zlonamernost?

Toliko prezvakana tema, i spiskove smo pravili kao dokaz, i sada se opet poteze isto. Stvarno je glupo opet pisati o ovome. Sta vise reci na ovu temu? Koju posluku porati? Kome? 

Reci ono sto je tacno, da je KKCZ od mladih igraca sansu dala samo Dobricu, Davidovcu i Guduricu i samo njih izvela na dalji put, ostali su bili igraci koji su samo ozivljavali karijere, ali su vec dobili sansu u drugim klubovima (Bobi, Jovic, Kuzmic).

Zasto bas 1996.? Marinkovic ti je upao ovde samo zbog te granice...

Zato sto su igraci koji su rodjeni 1995. na pragu cetvrte decenije ili su vec zakoracili u istu. Da podsetim, Stimac se penzionisao u reprezentaciji sa 30 godina.

I na sta treba da se odazovu - OI, WC, EB, kvalifikacione prozore?

Ti ne vidis ni jednog igraca osim ova 3, a da su mladji od 1996. i mogu da igraju za seniorsku repku odmah? Topic i Djurisic zaboravljeni... 😮sreca da nam Goldberg nije selektor. 

Topic i Djurisic da ti prave razliku na velikim takmicenjima?

Pola generacije iz Nisa 2023. (U18 Eurobasket, zlato) moze odmah da igra u seniorskoj repki ako se niko stariji od 21. godine ne odazove (Topic, Bosnjakovic, Markovic, Filip Jovic, Kostic, Musicki...) . Dopuniti je U18 generacijom od prosle godine koja je uzela srebro (Drezgic, Dimitrijevic, uz vec pomenute Kostica i Bosnjakovica...). Na sve to dodati Asima Djulovica koji je propustio ove U18 medalje ali je bio redovan u generacijama repke i dogurao da debituje i za seniorsku. Bonus: Mihailo Petrovic (takodje debitovao za seniorsku), Nikola Saranovic... Pavla Nikolica sam zaboravio... i sigurno sam jos nekog zaboravio.

Za neke prozore vise nego dovoljno (kad ne bi otisli preko bare), ali naravno nisu svi jos za EP, WC, OI... 

Ispravno kazes, nisu jos za OI i WC, pa da vidimo kojih 12 jesu? Ili cemo da i dalje da saljemo gerijatriju (koja vise nece da se odaziva, Kalinic i Nedovic su zavrsili sa reprezentacijom)?

Posted

Meni je samo nejasno, kod te cele price oko placanja evrolige za licencu, kad smo mi to povukli crvenu liniju i na osnovu kojih kriterijuma?

Nije nam problem da se preplacuju igraci, da se dovode isluzeni matorci samo jer su domaci i veliki Zvezdasi...moz misliti... a problem nam je da se daju pare za ucesce? Mislim, ja sam isto misljenja da postoje odredjeni uslovi pod kojim ne treba dati novac i pod kojim treba izvuci najbolje uslove za klub (sto mislim da klub i radi trenutno), ali cemu to najednom gadjenje ka rasipanju novca kad ionako to radimo vec nekoliko godina i kada je to novac koji ne predstavlja nikakav problem po budzet Srbije i koji bi (po svedocenju ljudi ovde) ionako bio pokraden.

• Like 1