Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

476 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      28
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      111
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      115
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      364
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      88
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      11
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      28
    • CMM
      13
    • Daum
      113
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      96
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted
11 minutes ago, Nini3112 said:

Bice bas tesko ostaviti Petruseva,imam neki osecaj da ce Barcokas probati sa njim po svaku cenu sledece sezone

Deluje da Petrusev bas ima zelju da ostane, i po izjavama i deluje zadovoljno.

Jeste da ima ugovor, ali bitna je i zelja igraca sigurno.

Posted

Nije fer da sastavljamo roster za sledeću sezonu pošto ni aktuelna nije gotova, ali teško je odoleti izazovu koji je za većinu Zvezdinih navijače uzbudljiv jednako kao i takmičarska sezona.

Pozvao bih sve na realna očekivanja prvenstveno zbog situacije sa postojećim ugovorima i nepoznanicama u vezi budžeta za narednu sezonu, ali pretpostavka je da će se ova priča "hleba i igara" nastaviti.

Teško je verovati da ćemo uspeti da dovedemo baš sva vrhunska pojačanja (Milutinov, Micić, Gudurić i sl.) i rešiti se igrača koji nisu zadovoljili, a koji imaju važeće ugovore i naredne godine.

Prioriteti moraju biti otkup Petruševa i dovođenje Gudurića. Ako uspemo Filipa da vežemo ugovorom na 2-3 sezone, pristao bih na centarsku liniju koju bi osim njega činili Bolomboj, Mitrović, Davidovac i Daum. To bi ostavilo više prostora (čitaj: novca) za rešavanje najvećeg problema ovog tima, a to je spoljna linija. Kalinić je neupitan bez obzira na godine (istinska legenda kluba i jedan od najboljih igrača u istoriji KKCZ), a ne smetaju mi ni Gidra (pod uslovom da pristane na manji ugovor) i Dobrić (ne može imati lošiju sezone od ove). Kodiju i Guduriću bih pridružio još jednog pleja (tipa Francisko) i jednog defanzivca tipa Ostin Holins. Malog Kostića ubaciti u rotaciju. Najveća dilema je šta raditi sa Nedovićem i Kenanom. Ovaj drugi ima ugovor i za sledeću sezonu, ako se ne varam. U svakom slučaju jednog bih ostavio, bez obzira što obojica manje-više nisu ispunila očekivanja.

Uglavnom, poenta je u tome da nisam za to da dovodimo nekog novog Dauma ili Brauna, ako već ne možemo da dovedemo vrhunski kvalitet. Dva-tri vrhunska pojačanja i možda probati sa nekom jeftinijom varijantom iz EC ili USA. Ako je moguće, sva pojačanja da budu mlađa ili u najboljim godinama.

Sadašnje igrače koje nisam poimence naveo ne vidim u rosteru za narednu sezonu.

• Like 1
Posted

Milionče Olimpijakosu i makar milionče i pol Petruševu je neka minimala cenim, kada uzmemo u obzir igre koje pruža, poziciju, prostor za napredak... pred Olimpijakosu je da napravi neke teške odluke, ali su sigurno i svesni da imaju izlgedno generacijskog igrača pod ugovorom.

• Love 1
Posted
24 minutes ago, bodo said:

Igra li naznaka da Boki igra u derbiju? 

0%

Čovek nije počeo sa timskim treninzima.

• Like 2
  • Thanks 1
Posted
4 hours ago, Nini3112 said:

nek ostane Kodi i daj mu nekog krupnog kombo beka.

Znam jednog momka iz Priboja, prilično odgovara opisu, možda bi mogao da pomogne...

• Like 3
Posted

Zadovoljan sam EL sezonom, baš uzbudljiva za praćenje i uživao sam. 

Da mi je neko pre početka ponudio skor 18-16 i da će biti ostvaren bez najbitnijeg igrača u dobrom delu sezone, oberučke bih prihvatio. Na kraju skor koji je prošle sezone bio dovoljan za 8. mesto, a sada su nijanse odlučivale o rasponu od nekih 6, 7 mesta.

Da smo imali priliku da finiširamo još jače, realno jesmo, ali to ne sme da briše i sve one dobre periode i stvari koje smo imali tokom sezone. Nismo najspretnije završavali utakmice u poslednje vreme, ali ne mislim da smo na kraju pali ili da nismo klačovali (možda u neku ruku...), jednostavno su neke pobede koje smo porađali u toku sezone u poslednjih par mečeva otišle na drugu stranu, a sigurno nije pomoglo ni što su se sa druge strane uglavnom nalazile iskusne ekipe koje su bile u odličnim formama i rasle na tabeli...

U svakom slučaju, nemali broj pobeda koje ću pamtiti (naročito brejkovi u Barsi, Istanbulu, Monaku,...) i lepih momenata (koševi za pobedu DeDe, Kenana...), ali i nekih neprijatnih poraza, što u ovakvom EL sistemu nije iznenađenje, a mi smo u gotovo svakom delu sezone izgledali kao ekipa koja svakoga može da dobije. 

I da, za rispekt i sasvim lep osećaj kada ti je najbolji igrač domaći (mladi) reprezentativac. 

• Like 14
  • Thanks 1
Posted
40 minutes ago, bodo said:

Igra li naznaka da Boki igra u derbiju? 

Nema razloga da igra u ne toliko bitnoj utakmicu, treba nam za zavrsnicu, nadam se da cemo za sam kraj konacno biti kompletni.

• Like 6
Posted

S obzrom na sve okolnosti, a koje nisu normalne, zadovoljan sam sportskim duhom i prikazanom igrom većine igrača. Malo se osećam kao izduvan balon, ali ljudi, ako ja juče preskačem prvo poluvreme u live,u, to je apsolutni izuzetak jer N1 naizmenično sa KTV...Meni kao ostrašćenom ljubitelju najlepše igre na svetu, to se inače teško može destiti. Iako veliki značaj sinoćne utakmice. Sve ste napisali, lajkujem, zahvaljujem na DOBRIM grobarskim komentarima, smejem se nekim vašim forama...I to mi onako, prija. Navijaću, nervirati se, znam sebe, gledajući i ABU i KLS, ali za mene je juče ova generacija, otpevala labudovu pesmu. Sportski pozdrav dragi forumaški saborci.

I da, po mom skromnom i laičkom mišljenju, osnova, Kalina, Filip, Kodi, Bolomboj, Kostić...Pa ostalo da bude berićetno i pametno.

Posted

Bolomboj je toliko utakmica propustio, da više nemam osećaj da je tu. Plus što se Janisove izjave o povratku na teren retko kada poklapaju sa relanošću. Šteta, sa njim u timu mislim da bismo imali mnogo veće šanse za završnicu EL. 

• Like 3
Posted

Eee zato ovog leta, pamet u glavu upravu i ako čitaju naš forum, ono što nisu uradili prošlog leta nekada urade sada, prosto sam u čudu da su prošlog leta slobodnog centra Hola propustili iako je bio slobodan igrač i doveli Plavšića, ostavili Mitrovića, to je dilentatizam, ovog leta neka se isprse, nemam problem da samo jednog beka kvalitetnog dovedemo, jer bekova imamo tu i tamo i sa ostankom Kenana, Mekintajera, verujem i Jaga to nije tako loša priča ako se doda još jedan igrač, uz ostanak malog Kostića ima tu kvaliteta i talenta, alii zbog ovoga sa Bolombojem pamet u glavu, Hall da se dovede iz Baskonije, i kada je u pitanju snaga u reketu, skok, zakucavanja atraktivna i sigurni koševi makar u reketu i borba na tom polju tu smo mirni, Braun i može ostati, ako ode Daum, pa neka igra i Petrušev na četvorci, Bolomboj Hall i Mitrović na 5, ok mi je to...

Svakako, potrebna je masa i snaga najzad u reketu, koja je falila izostankom Bolomboja definitivno...

• Ha-ha 1
Posted

Bili smo nekonstantni, što je i normalno kada se uzme u obzir gust evroligaški raspored i generalno luda regularna sezona za sve timove. Ali evo podsetnika zašto je sezona bila za uživanje, rezultati protiv timova iz gornjeg dela tabele:

Olimpijakos: dve pobede

Fener: 1-1, blowout pobeda i poraz u neizvesnom meču

Pao: dva poraza u neizvesnim mečevima

Monako: dve pobede u neizvesnim mečevima

Barsa: 1-1, oba meča neizvesna

Efes: dva poraza, jedan blowout, jedan neizvesan

Real: dva poraza, jedan blowout, jedan neizvesan

Pariz: dve pobede, jedan blowout, jedan neizvesan

Bajern: 1-2, blowout pobeda, blowout poraz, tesan poraz.

Ukupno protiv timova koji su završili iznad nas: 9-10, od toga smo samo u tri meča ubedljivo nadigrani.

• Like 10
Posted
3 hours ago, Nini3112 said:

Bice bas tesko ostaviti Petruseva,imam neki osecaj da ce Barcokas probati sa njim po svaku cenu sledece sezone

Kad god pomislim da se Petrušev vraća u Oli sledeće sezone pogledam ovaj klip pa mi se raspoloženje po tom pitanju znatno popravi. Ja mislim da njega Barcokas očima ne može da gleda tako da bolje neka ostane on kod nas.

• Love 2
  • Ha-ha 4
Posted
6 minutes ago, Estrella Roja said:

Kad god pomislim da se Petrušev vraća u Oli sledeće sezone pogledam ovaj klip pa mi se raspoloženje po tom pitanju znatno popravi. Ja mislim da njega Barcokas očima ne može da gleda tako da bolje neka ostane on kod nas.

On ovakvu odbranu igra i kod nas

• Like 5
Posted

Vala kada vidim ovaj klip i setim se meča kod kuće protiv Armanija i meča sa Partizanom i majstorice aba lige koju smo izgubili ,a sećate se svi ovih mečeva zbog koga konkretno)delimično i meč sinoć recimo ili onaj protiv Barse sa Duškom kod kuće) onda Boga mi i ja budem u fazonu da ostane ipak Filip kod Barcokasa, ako sam na nešto alergičan to je onda na mečeve koji su ključni u sezoni za titule ili plej-of ili nešto slično a onda da neko ko je lider sva bacanja promaši, kradu mu loptu iz ruke, na sve to tanak u odbrani, dobija tehničke, ulazi pre slobodnog bacanja u teren, pravi gestikulacije ka sudijama, protivničkim igračima, bukvalno se unervozim od svega toga i prisećanja na sve to, prosto treba nam neko nee ko neće promašiti nikada šut već neko sa mudima ko će znati da brani kao Bolomboj šut za 3 poena i ko neće gubiti svako finale i bitan meč promašajima sa slobodnih bacanja i polaganjima, ako me nešto deprimira uvek to je onda ta kurcobolja koju imaju Filip i Nedović, nervozu stvara posebno ove sezone i Teo i Kalina, ali Teo je u godinama, Kalina radi često hiljadu stvari koje nam često DONESU pobedu..

Posted

Petrušev se nikako ne uklapa u ovakav Barcokasov Olimpijakos. 

Oni na visokim pozicijama (a i inače) igru zasnivaju na Vezenkovu, koji, logično, ima ubedljivo najviše lopti. Ostatak iza njega moraju uzeti bekovi. Njima centri trebaju za skok, jak blok i odbranu. A Petrušev nudi sve suprotno od toga, plus mu treba lopta u rukama da bi bio produktivan. I nije čovek za 10-ak min, nego za veliku minutažu.

Baš bih se iznenadio da odigra sledeću sezonu kod njih.

• Like 9
Posted
Spoiler

To sve stoji, ali i u Zvezdi mi nikako on nije video si i zbog čega da u nekom tako jako važnom meču sve u Zvezdinoj igri zavisi od njega, radije bih u reketu posebno ako treba da čuvamo +9 i +10 koje imamo već 4 meča u nizu i gubimo ih lagano i gubimo u produžecima, radije bih na njegovom mestu stavio neku defanzivnu zver sa sigurnim skokom i dobrim izvovdjenjem penala na primer kao Buker(bio je slobodan i on i Donta Hall svojevremeno pa i proslog i pretproslog leta nisu hteli iz Zvezde da ga dovedu, nego odlučili se za Mitrovića i Plavšića genijalci), nama je ispod časti i Hall i Buker, i onda u najbitnijim mečevima sezone nam je Mitrovic jedini centar..

Petrušev treba da igra, ali treba da igra kada želimo da napravimo razliku i da stvorimo prednost što veću, a ondaa ga treba odmoriti kako bismo nešto i odbranili i imali i defanzivne skokove, blokade itd , dakle to sa Petrusevim i Mitrovicem u reketu nikada nećemo imati i bušiće nas, a obojica su skroz operisani od slobodnih bacanja, a umeju izgubiti loptu, tako da im iz ruke lagano izbiju i ukradu, a neretko promaše polaganje..

Znači sigurno je potrebna, snaga u reketu, po mogućstvu da su u pitanju ne samo veoma snažni i defanzivno izuzetni centri, nego da imaju i visinu, spretnost, jedan takav centar bi nam plafon ekipi podigao sa ovog 10.mesta na poziciju 4. u regularnom delu uveren sam i borili bismo se samo zbog toga čak i za final 4 i trofej EL...

Posted
14 minutes ago, Nini3112 said:

@Estrella Roja Bas tako,ali se i gazde pitaju tako da ako izvrse pritisak jer je ovo generacijski talenat ubacice njega Barcokas hteo ili ne

Ne znam stvarno kakva je situacija u rosteru Olimpijakosu za sledeću sezonu ali ako ostanu ovi igrači koji su trenutno ne vidim tu mnogo mesta za Petruševa. A nadam se da i ti vlasnici Olija razgovaraju sa svojim trenerom oko sastava tima.

Posted
35 minutes ago, Estrella Roja said:

Ne znam stvarno kakva je situacija u rosteru Olimpijakosu za sledeću sezonu ali ako ostanu ovi igrači koji su trenutno ne vidim tu mnogo mesta za Petruševa. A nadam se da i ti vlasnici Olija razgovaraju sa svojim trenerom oko sastava tima.

Milutinovu istice ugovor, nije jos produzio pitanje je dal ce, ima i druge, bolje ponude...

Tako da se tu npr otvara mesto za Petruseva, al ajde ima vremena za prelazni rok.

• Like 2
Posted

Barcokas je koristio Filipa na 5 samo u krajnjoj nuždi, što se desilo na samom početku ove sezone kada su i Fal i Milutinov u isto vreme bili povređeni. Prošle sezone je zbog povrede Milutinova doveden Rajt da krpi, tako da ni u tom slučaju Filip nije bio alternativa (eventualno u nekim izolovanim slučajevima). Ako uzmemo u obzir da su prethodnici sadašnjem centarskom triu bili Tarik Blek, Hasan Martin, Bolomboj uz Fala/Milutinova, jasno je šta Barcokas želi u reketu i od centra, i ne vidim da će u budućnosti to biti drugačije. Sve i da ne produže Milutinova, a što verujem da će uraditi...

Na 4 imaju naravno Vezenkova i Pitersa pod ugovorom do 2026., koji mislim da je svojim procentima i višegodišnjim boravkom u sistemu ipak kupio sebi ulogu i mesto i u narednom periodu. A i kao bolji fit na centre teškaše od Filipa... 

To nam ostavlja Petruševa opet kao nekog petog visokog, ili bolje rečeno, treću, u najboljem slučaju bekap četvorku. A ko god da igra iza Vezenkova, neće se naigrati. 

Pritom, da podsetim samo da je Filip već imao kod nas jednu jako dobru sezonu 22/23, pa mu je i nakon toga minutaža u Olimpijakosu zavisila najviše od povreda saigrača, i to u značajno slabijoj konkurenciji na poziciji 4. 

Da se Barcokas po nekom "football manager" sistemu pita, sigurno se ne bi bunio da ga ima u rosteru od starta sezone, pa zlu ne trebalo, ali verujem da će druga priča biti kada Drčela upozna Angelopulose sa čarima torbe iz Morače... 

Realno win-win-win situacija bi bila, čak i za braću, a najviše za nas i Filipa, tako da se stvarno nadam da će se naći dogovor, čak i bez nekih basnoslovnih suma. 

• Like 11