Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

479 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      28
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      113
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      116
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      365
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      90
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      12
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      28
    • CMM
      13
    • Daum
      114
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      97
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted (edited)
2 minutes ago, JPM said:

Opet spinujes. 

Tako ja sad mogu da kazem da treba da zadrzimo Kenana iz istih motiva kao sto ti pricas za Nedu.

Isti kurac, svi oni treba da lete.

Trener jos danas.

Pa ko ti brani? 

Neda vec skoro 5 mjeseci ima ponudu na stolu.

Neda je produzen. Nije los potez.

Kad je vec tako:

Canaan da ostane? Katastrofa?

Canaan bye bye? Fenomenalno

Neda i Canaan zajedno? Vidjeli smo ove sezone

Edited by Miki28 Lakers in 5
edit
  • Ha-ha 1
Posted

Uz duzno postovanje Spartaku, petorka Nedovic-Kenan-Kalinic-Brown-Petrusev bi trebala da dobije ovu utakmicu sve i da Sferopulos ulazi u teren i podapinje im nogu dok igraju akciju. Sferopulos snosi krivicu za neke stvari, ali ovo su utakmice za trofej i nije mi jasno kako igraci ne mogu sami na cist individualni kvalitet ovo da pobede. 

Ja stvarno vise nemam objasnjenja za ovo sto nasa bekovska linija igra. Ono je toliko tuzno. Nakon sto sam pozeleo da umesto Kodija, Nedovica i Kenana imamo Ferela, Rajta i Solomona, sad bih pristao i na Gordica, Boltona i Cerovinu. Jebem mu mater igraci Spartaka pokazu vise talenta i kvaliteta od nasih najboljih i najskupljih igraca. Bekovi nam nisu jednom probili do obruca, nesretnom Yagu se odmicali i ostavljali mu da sutira trojke kao na treningu a on izlomio obruc, a o nba zvezdici koja trazi dva miliona po sezoni zaista ne vredi vise pricati. Nije slucajnost sto nismo uzeli Aba u obe sezone gde je on igrao.

U redu je da se ne osvoji titula, ali poklanjati komsijama i Aba i Kls na ovakav nacin je sramotno. Sramotne su i tribine danas. Da me neko ne shvati pogresno, svaka cast ljudima koji su bili u hali, ali mi je neverovatno da nema bar 5k navijaca koji bi ovo ispratili. Sta tek reci o navijackoj grupi koja izgleda i ovo bojkotuje? Mi smo verovatno jedini klub na svetu cija navijacka grupa bi najradije da isti ni ne postoji. 

I jos nesto, Sferopulos je morao u sastav staviti Gidru i Dauma. Ta dva momka imaju posten odnos prema dresu, ne igraju uvek dobro, ali uvek daju sve od sebe. Na ovakvim mecevima bi nam i to znacilo. 

Uzas. Sramno. Nedostojno dresa.

• Like 5
Posted

Niko mi ne brani samo ti kazem da nemas argumente za stav i to je vrlo ocigledno.

Nedovic nema sta da ostaje kao ni Kenan. Obojica su uzasni.

• Like 5
Posted (edited)

Pa tacno je da smo imali Nedovica pre Kenana i da je doselekcija Kenanom losa ali smo sad mogli sve da ispravimo.

Sad cemo jos dve godine gledati ovog razmazenka koji se na 90% utakmica vuce na terenu i glumi manekena.

Prelepo.

Edited by JPM
  • Like 1
Posted
25 minutes ago, TB Told said:

Nakon ovoga završavam. Rekao sam da se vidi ko je veći problem, zato što od svih koji su večeras odigrali loše (a većinu čini penzionerska domaća osnova), ugovor će biti produžen najgorem. I to nakon što si ti naravno počeo da kao glavne probleme navodiš dva stranca, pa si čak prešao na Rokasa i Dauma, koji nisu ni u dvorani bili. Evo Rokas bi odigrao sa više zalaganja od svih domaćih osovinaca, pri čemu će se sa njim raskidati važeći ugovor (sa čim nemam problem), dok to nikom u klubu ne pada na pamet kad je domaća osnova u pitanju, već se produžava Nedović, koji je sa ozbiljnom košarkom završio.

Ti nema sta da pricas o raskidima, promenama itd.

Zdusno si stajao i podrzavao sve poteze uprave padalje od igraca do trenra, slavio sve one poraze u produzecima, tako da je napostenije da nastavis da uzivas u ovoj sezoni.

Posted
1 minute ago, Miki28 Lakers in 5 said:

Pa ko ti brani? 

Neda vec skoro 5 mjeseci ima ponudu na stolu.

Neda je produzen. Nije los potez.

Kad je vec tako:

Canaan da ostane? Katastrofa?

Canaan bye bye? Fenomenalno

Neda i Canaan zajedno? Vidjeli smo ove sezone

Da smo ozbiljan klub letela bi obojica.

Sto se tice utakmice, nisam je gledao. Prvi put sam ove sezone bio sprecen i dobro je da je tako. Bivsi znaju da su bivsi, ovi koji ostaju su vec glavama na letovanju i sve u svemu sve ih boli paja da se cimaju. Razbijena banda na celu sa Sferopulosom nije zasluzila ni 200 ljudi na tribinama, placeni masno a misle da su nas zaduzili EL top 10kom toliko da ostatak sezone i takmicenja koja se btw igraju za trofeje mogu da otstatiraju dok im mi titramo jajca.

• Like 5
Posted
5 minutes ago, СтелаРоса said:

U redu je da se ne osvoji titula, ali poklanjati komsijama i Aba i Kls na ovakav nacin je sramotno. Sramotne su i tribine danas. Da me neko ne shvati pogresno, svaka cast ljudima koji su bili u hali, ali mi je neverovatno da nema bar 5k navijaca koji bi ovo ispratili.

Ne kazem da ne treba da bude veci odziv publike ali cime su zasluzili igraci a posebno trener? Pa nismo slijepi kod ociju. Nije problem izgubiti ali odnos ove sezone u nekim utakmica kako trenera tako i igraca nije bas za pohvalu.

Sta tek reci o navijackoj grupi koja izgleda i ovo bojkotuje? Mi smo verovatno jedini klub na svetu cija navijacka grupa bi najradije da isti ni ne postoji.  

Nemoj o njima.

I jos nesto, Sferopulos je morao u sastav staviti Gidru i Dauma. Ta dva momka imaju posten odnos prema dresu, ne igraju uvek dobro, ali uvek daju sve od sebe. Na ovakvim mecevima bi nam i to znacilo. 

Uzas. Sramno. Nedostojno dresa.

Umesto koga Daum i Gidra?

3 minutes ago, JPM said:

Pa tacno je da smo imali Nedovica pre Kenana i da je doselekcija Kenanom losa ali smo sad mogli sve da ispravimo.

Sad cemo jos dve godine gledati ovog razmazenka koji se na 90% utakmica vuce na terenu i glumi manekena.

Prelepo.

A kako to da ispravimo? 

• Ha-ha 1
Posted
5 minutes ago, Miki28 Lakers in 5 said:

Ne kazem da ne treba da bude veci odziv publike ali cime su zasluzili igraci a posebno trener? Pa nismo slijepi kod ociju. Nije problem izgubiti ali odnos ove sezone u nekim utakmica kako trenera tako i igraca nije bas za pohvalu.

Nemoj o njima.

A kako to da ispravimo? 

Teranjem obojice i dovodjenjem boljih igraca.

Nije trebalo produziti Nedovica i treba se rastati sa Kenanom i Yagom.

• Like 3
Posted
1 minute ago, Miki28 Lakers in 5 said:

Nemoj o njima.

Zar se tribine pune samo kada se zasluzi? Upravi, treneru i igracima treba uvek visiti nad glavom. I kako da se cuje glas navijaca kada su nezadovoljni ako nisu u hali ili na stadionu? Nekako i mogu da razumem kada u regularnom delu Aba zvrji prazna Arena, ali da u polufinalu bilo kojeg takmicenja bude ovako prazno zaista ne razumem. 

Gidra i Daum su mogli umesto neke dvojice od Yago/Kodi/Kenan. Umesto sto se nadamo da ce Yago i Kenan konacno nesto odigrati i pogoditi, ili da ce se Kodiju konacno posle dva meseca ponovo igrati kosarka (doduse danas nije ni igrao), mozda je bilo bolje ici na manje talentovanu varijantu, ali borbeniju i defanzivno sigurniju. Zasto ne bi igrali Nedovic-Kalinic-Gidra-Brown-Petrusev, uz Dobrica, Dauma i Mitrovica sa klupe? Visoke petorke, snazniji igraci, bolja odbrana, a ne verujem da bi nam napad nesto losije izgledao od ovoga sto igramo sa Yagom i Kenanom.

• Like 1
Posted
1 hour ago, Miki28 Lakers in 5 said:

Igraci se se trgnuti, mnogo smo kvalitetnija ekipa od Spartka i ne sumnjam da ce proci ali je jasno da nam je trener no1 problem, igraci su digli ruke od njega a on ne zna vec mjesecima sta radi.

Zaista smo ove sezone dozivjeli nevjerovatne poraze i debakle. To je nedopustivo.

U kojoj od 3 utakmice u ovoj sezoni koje su odigrane protiv kluba iz Subotice (imamo 1-2 u te 3 utakmice) su te pre svega igraci Spartaka ubedili da su ekipa sa mnogo manje kvaliteta od nasih (ja i borbenost i zelju racunam u kvalitet)?

Da CMM nije dao 30 poena u prvoj utakmici koju smo odigrali protiv njih u Subotici i imao skoro 40 indeks ne bi imali ni tu jednu pobedu protiv njih ove sezone, a on ovde prijavljen kao jedan od dozovljena 4 stranca ali u stvari ne igra (iz nepoznatog razloga, bruka i sramota ako je i dalje povredjen ili nije spreman iz nekog drugog razloga a ipak zauzima mesto stranca) dok Gedraitis danas uzivo gleda finale plej-ofa Litvanske lige u Viljnusu, a Daum ko zna gde je.

Spartak je isto u skracenom sastavu za ovu zavrsnicu KLS i nema im 3-4 bitna igraca koja su igrala u ABA ligi ove sezone, imali su jos duzu pauzu bez utakmica od nasih (skoro mesec dana od zavrsetka 1/4 finala KLS-a sa Vrscem, nasi upola manje tj 13-14 dana od 3-ce utakmice u Podgorici) ali bar imaju posten pristup i pokazuju da zele da budu na terenu i odigraju posteno i borbeno do kraja.

U ostalim zapazanjima par reci oko Petruseva, znaci za ovu utakmicu veceras on, Mitrovic i Brown uz pomoc Kalinica je rotacija na unutrasnjim pozicijama, rotacija skracena ne samo u broju igraca vec i u visini.
Prva cetvrtina, Petrusev ide na prodor i izbacuje loptu napolje nekom na liniji za 3 poena i u istom momentu nalece na Miletica cini mi se koji je video kako se Petrusev nece zaustaviti na vreme i lepo se postavio za faul u napadu. Cist faul u napadu ali njemu nije jasno zasto je valjda sviran.

Krece Spartak u napad i Petrusev na nekih 2 metra udaljenosti od linije za 3 poena iskoso ka centru terena bez ikakve potrebe pravi lagani faul na cini mi se pleju Boltonu i dobija svoju 2 licnu gresku u 10-tak sekundi prve cetvrtine. Znaci namerno pravi faul da bi trener morao da ga izvadi i cuva zbog 2 licne greske koje je napravio prakticno na samom startu utakmice. Videh posle i izjavu na konferenciji posle utakmice, jos kad bi neko mogao da poveruje u ono sto je izjavio.

Mada mozda uspe da ne napravi opet 2 ili vise licnih gresaka za par minuta prve cetvrtine u ponedeljak pa nas "obraduje" fokusom koji ima da proba da ostvari sa ostatkom milionera ono sto je obecao posle utakmice.

• Like 6
Posted (edited)

Nije samo do nas. Kls je potpuno nepotrebno takmicenje u situaciji kad se igra ABA. Verujem da samo kod nas igraci igraju tri takmicenja. EL, ABA i KLS. To je cisto maltretiranje igraca. Kls ne treba igrati dok god se igra ABA. To sto mi kao drustvo imamo problem sa identitetom ne znaci da ga i ovi momci imaju. Verujem da im je svega preko glave i da se pitaju cemu sve ovo. Kad shvatimo da je KLS glupost prestacemo i da merimo ucinak igraca na osnovu onog sto pruze u njemu, pa nam se nece desiti da produzimo Jaga za vece pare, pa da sad ne znamo sta sa njim. Hocu da kazem da je ABA domace takmicenje i da je sve drugo maltretiranje. Mogli bismo momcima nametnuti i prvenstvo regiona, pa onda prvenstvo Beograda i pljuvati ih jer eto ne daju 100 posto na svakoj utakmici. A oni zive od tela koje se izlaze nepotrebnom naporu kroz KLS.

Edited by kokodakalo
  • Like 1
Posted

Posle kupa sem meca sa Olijem i tipa dva casna poraza u EL sve ostalo je za zaborav ili duboku kritiku. Velika je greska produzetak ugovora Sferopulosu pre vremena, iako znam da se mnogi forumasi nece sloziti ( a i moramo se svi sloziti da je Sfero imao svojih dobrih momenata i minijatura za vreme boravka ovde ). Meni licno ova sezona ostavlja gorak utisak i jedva cekam da se zavrsi, iako je u nekom periodu delovalo da bi mogla biti sezona iskoraka.

• Like 8
Posted

Ja, kao otvarac teme, ovih dana kad svratim na KKCZ topic(e):

Spoiler

Feeling like grandpa Simpson... 

simpsons-bart-simpson.gif

A svekoliko forumsko pucanstvo, dobro, makar ono crveno-bele boje:

Spoiler

kypeabro7yob1.gif

Trazite novog otvaraca teme! :whistling:

Spoiler

Mada, ako bi osvojili tu KLS, ne bi ova sezona bila tako lo...

Spoiler

tumblr_nruzicnxav1uzae1ko1_500.gif

• Ha-ha 1
Posted
5 hours ago, Kosjan Willavić said:

Posle kupa sem meca sa Olijem i tipa dva casna poraza u EL sve ostalo je za zaborav ili duboku kritiku. Velika je greska produzetak ugovora Sferopulosu pre vremena, iako znam da se mnogi forumasi nece sloziti ( a i moramo se svi sloziti da je Sfero imao svojih dobrih momenata i minijatura za vreme boravka ovde ). Meni licno ova sezona ostavlja gorak utisak i jedva cekam da se zavrsi, iako je u nekom periodu delovalo da bi mogla biti sezona iskoraka.

To je ujedno i najveca greska s naravno nakaradno poslozenom ekipom koja ima solidne pojedince ali uzasan tim. Ne mozes neplanski nabacati igrace i ocekivati cudo. Zavarala nas je kao i upravu vrv proslogodisnja metla gde se partizan vise raspao nego sto smo mi izbriljirali, Sfero je bio skandalozan u EL, ove sezone je bio skandalozan u ABA ligi, solidan u EL, otvorio KLS skandalozno. Definitivno ne moze vise biti do igraca, nesto tu sistematski ne stima. Jos pre utakmice sa Bayernom za top 8 dok su se izbacivale ankete koga biste za sledeceg trenera ako ode Sfero, zazeleo da kontaktiramo Alimpija. On je po meni savrseno resenje za ovaj tim koji se pravi i vise komplementaran nego Radonjic/ Obradovic. Naravno sada je kasno a i Sfero ostaje. Odlaskom Covica ( za koji sam bio btw) raspali smo se kao kula od karata na svim poljima i sada izgledamo kao istosen qrton. To ozbiljnom timu sa zdravim temeljima ni u ludilu nije smelo da se desi. 

Posted
6 hours ago, kokodakalo said:

Nije samo do nas. Kls je potpuno nepotrebno takmicenje u situaciji kad se igra ABA. Verujem da samo kod nas igraci igraju tri takmicenja. EL, ABA i KLS. To je cisto maltretiranje igraca. Kls ne treba igrati dok god se igra ABA. To sto mi kao drustvo imamo problem sa identitetom ne znaci da ga i ovi momci imaju. Verujem da im je svega preko glave i da se pitaju cemu sve ovo. Kad shvatimo da je KLS glupost prestacemo i da merimo ucinak igraca na osnovu onog sto pruze u njemu, pa nam se nece desiti da produzimo Jaga za vece pare, pa da sad ne znamo sta sa njim. Hocu da kazem da je ABA domace takmicenje i da je sve drugo maltretiranje. Mogli bismo momcima nametnuti i prvenstvo regiona, pa onda prvenstvo Beograda i pljuvati ih jer eto ne daju 100 posto na svakoj utakmici. A oni zive od tela koje se izlaze nepotrebnom naporu kroz KLS.

Suzu sam pustio, iskrenu, mušku. I na sve to primaju mizerne plate. 

• Like 2
  • Ha-ha 1
Posted

Boli nas kurac, kls je vazniji pd aba, ali je kup vazniji od kls.

Svi su krivi. Navijaci, igraci, sudije, Covic, Dozet, Drčela... Svi, samo jedan nije kriv. A i on vec ima alibi za narednu sezonu čim je produzen Nedovic

• Thanks 1
Posted (edited)
10 hours ago, Sinnerman said:

Interesantno da nakon svakog poraza neko napiše sličnu stvar. Tipa "smak sveta nakon jednog poraza". Pa naravno da će biti posle jednog jer ne možemo u jednoj utakmici izgubiti pet puta. 

Ova sezona je klasičan brodolom, a da stvar bude gora, produžili smo Sferopulosa na vreme. 

Što se mene tiče ja bih ovo sve rastjerao na čelu sa grkom još početkom marta nakon onih poraza od Žalgirisa i Milana. Ostatak sezone je samo potvrdio o kakvoj se skupini radi.

Ali ne, mi smo već produžili Necu šarlatana i daćemo jedno 300 miliona za Petruševa.

Edited by Sector
  • Like 3
Posted
9 hours ago, Crni said:

Ti nema sta da pricas o raskidima, promenama itd.

Zdusno si stajao i podrzavao sve poteze uprave padalje od igraca do trenra, slavio sve one poraze u produzecima, tako da je napostenije da nastavis da uzivas u ovoj sezoni.

Ovo je naravno netačno.

To što ti misliš da je pravi pristup navijača histerisanje, teranje svih igrača i trenera bar jednom nedeljno je tvoj problem, mene baš i ne dotiče previše.

Posted

Greška u startu, ne mogu određeni igrači biti iznad tima i raditi šta im je volja. Da vijaju sudije po terenu, objašnjavaju koja akcija treba da se igra itd itd. Urušava se tim a ovo je rezultat svega toga. Mislim da Sfero jedva čeka da se završi sezona i da se reši nekih igrača. Ali i dalje tvrdim nije problem u trenerima nego u upravi. Bilo je xy trenera a uprava uvek ista..

• Like 2
Posted

Janisu ekipa vec 4 meseca izgleda očajno, sto se tice volje, zelje, a i igre i rezultata.

Koliko god mi bio simpatican i sto smatram da je dobar trener i veliki gospodin, mislim da nije sposoban da "izvuče" ovu ekipu.

Daj Bože, da okrene Spartak i plasira se u finale, ali ovo sto gledamo je tragedija.

Vlada Jovanovic nas je sa oslabljenim Spartakom dobio 20 razlike u Pioniru.

I to ne dobio da kazes na neku sutersku rapsodiju, nego nas je pregazio igrom i angazovanjem svojih igraca.

Drugo, govor tela igraca KKCZ je ne loš, nego katastrofalan i to takođe vec duze vreme traje.

Slazem se i ja sa ovim pricama o kontinuitetu, trogodisnjem ugovoru koji je potpisan pre vremena, ali jedino sto ovde vidimo kao kontinuitet, je da od februara pa evo do juna, mi u kontinuitetu izgledamo katastrofalno, i to svaki igrač individualno, a pogotovo timski.

Mislim da valja potraziti izlaz iz ovog suludog ugovora i okrenuti se nekim drugim resenjima.

Posted (edited)

ajde da ga ne palamudimo. isključivi krivac da mu ekipa ova izgleda na terenu je prvenstveno trener pa onda sve drugo. ako se do sad nismo uverili da Sfero nije dobar fit za nas onda verovatno niti nećemo.Stoga neka tera dalje pa da vidimo može li još gore od ovoga kad trenutačni kontekst nije  dovoljan da se izvuku neki zaključci i da se krene razmišljati u drugom pravcu. 

Edited by bodo
Posted

Cmm- razočarao 

Jago- katastrofa 

Teo- razočarao (ne znam kakva su očekivanja bila)

Lazic- nije ni igrao

Nedovic- razočarao 

Kenan- razočarao 

Dobric- loša sezona ali nije ni dobio priliku

Kalinic- razočarao  

Daum- ništa nismo očekivali to smo i dobili

Gidra- razočarao 

Brown- svaka čast na borbenosti ali košarkaški kvaliteti slabi

Petrusev- solidan

Bolomboj- odličan, povrede ga unistile 

Mitrović- tu i tamo, generalno slaba sezona

Kostić- nije ni igrao

Sfero- razočarao

• Like 1
Posted

Ne treba biti mnogo pametan da bi se zakljucilo da je ovo najneuspesnija sezona poslednjih deset godina.

Dakle-odlazi!

• Like 2