Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

478 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      28
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      113
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      115
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      364
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      90
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      11
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      28
    • CMM
      13
    • Daum
      114
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      97
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted
Just now, Miki28 Lakers in 5 said:

Vucina, Brazilac, snajper i JBIII prijavljeni. Nema Rokasa

Urokljivi Hari, Štricko bricko, Arseni ajkula i Boža britva.

Posted
2 minutes ago, Miki28 Lakers in 5 said:

Bez Dauma u KLS. Kako zamijeniti takvu igracinu?

No comment. Nije Daum pogodak ali covek je pola sezone propustio zbog povrede.

I naravno da ne blista posle iste.Jbg.

• Like 2
Posted

Znači Zvezda praktično u najjačem sastavu sa 4 najbolja stranca od zdravih igrača i sa svim bitnim domaćim igračima, osim ponekad džokera Davidovca.

Mislim da smo i definitivnio favoriti da osvojimo ovo takmičenje, jer Partizan je lošiji nego u kupu što se stranaca tiče, tada su imali i Tajrika i Karlika, sada bez obojice, tako da mi sezonu definitivno završavamo sa 2/3 trofeja(ukupno 5 Sferopulos od mogućih 6 za godinu ipo dana koliko je tu, uzeo bi i ove godine aba ligu da nismo imali povrede, i glupost Kalinića i Tea zbog isključenja), a Partizan izgleda ipak na 0/3 ove sezone u trofejima i za razliku od nas bez plej-ina evrolige, tako da..

• Ha-ha 3
Posted
2 minutes ago, Zvezdaš96 said:

Znači Zvezda praktično u najjačem sastavu sa 4 najbolja stranca od zdravih igrača i sa svim bitnim domaćim igračima, osim ponekad džokera Davidovca.

Mislim da smo i definitivnio favoriti da osvojimo ovo takmičenje, jer Partizan je lošiji nego u kupu što se stranaca tiče, tada su imali i Tajrika i Karlika, sada bez obojice, tako da mi sezonu definitivno završavamo sa 2/3 trofeja(ukupno 5 Sferopulos od mogućih 6 za godinu ipo dana koliko je tu, uzeo bi i ove godine aba ligu da nismo imali povrede, i glupost Kalinića i Tea zbog isključenja), a Partizan izgleda ipak na 0/3 ove sezone u trofejima i za razliku od nas bez plej-ina evrolige, tako da..

Sta nas briga za Partizan? Svakako potencijalno osvajanje KLS se nece desiti zato sto smo mi nesto mnogo bolji od njih, nego zato sto oni imaju veci problem sa brojem stranaca od nas. Zato je steta sto nismo ukrstili koplja sa njima jos jednom u finalu Aba lige da vidimo ko je bolji, mada bi tamo oni bili favoriti jer smo mi bez Bolomboja.

• Like 4
  • Ha-ha 1
Posted
24 minutes ago, Miki28 Lakers in 5 said:

Bez Dauma u KLS. Kako zamijeniti takvu igracinu?

Vucina, Brazilac, snajper i JBIII prijavljeni. Nema Rokasa

Ovo sa Rokasom onda verovatno znaci da je bivsi. 

Od visokih cemo imati Kalinica kao nisku 4, Brauna kao klasicnu 4 koju guramo i na 5 u nekoj small-ball varijanti, Petruseva i Mitrovica. 

Ali zato imamo 3 pleja (CMM, Yago, Teo), 3 beka (Neda, Kenan, Kostic) i 3 krila (Dobric, Lazic, Davidovac koji isto ima pravo nastupa ako se kojim cudom oporavi). 

Run & Gun pa sta bude...  spasiti sezonu nece, moze samo jos vise da je ukanali. 

• Like 3
Posted
3 minutes ago, СтелаРоса said:

Sta nas briga za Partizan? Svakako potencijalno osvajanje KLS se nece desiti zato sto smo mi nesto mnogo bolji od njih, nego zato sto oni imaju veci problem sa brojem stranaca od nas. Zato je steta sto nismo ukrstili koplja sa njima jos jednom u finalu Aba lige da vidimo ko je bolji, mada bi tamo oni bili favoriti jer smo mi bez Bolomboja.

Koliko god mi bili nezadovoljni što nismo ostali u evroligi u prvih 6-7 pozicija i igrali konačno prvi put u ovm formatu taj famozni plej-of, već samo plej in, ja sam uveren da je Zvezda bolja ekipa od Partizana makar na 3 dobijene, ako smo mi kompletni i oni kompletni.

Prvo imamo svakako solidno iskusniju ekipu od Partizana i namazaniju na parketu(ne računam odredjene ispade prvenstveno Petruševa, uz Tea koji je ovakav praktično sada dosta više na zalasku karijere), drugo mi smo i ove sezone imali bolji skor sa njima, čak i poslednji poraz od njih bez Bolomboja smo izgubili tesno, a kao treće imamo vidno inteligentniju ekipu, što se može videti kada je u pitanju Sterling Braun, Tajrik Džons, a u završnici meča neretko i Karlik, koji su uglavnom očajni u završnici, posebno u gostima ove sezone..

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted
3 hours ago, Chaos Is Me said:

Ovaj glavati Drčelić je toliko umešan u krvave sns radnje da mu dr Nebojša dođe maltene kao majka tereza naspram njega. Nemam apsolutno nameru da branim ili prizivam Čovića ali prilično mlako je prošla činjenica da je klub do koske zajahan od sns-a, valjda smo svi bili zadovoljni time što na čelu nije bio baš Đuka bizon ili slična kreatura, nego "samo" manje upadljiv bizon iz istog krda.

Nije ni on vise bas u dobrim odnosima sa SNSom. Kada sam ja ovde pisao da uvek moze i gore od Covica i da pazite kada zelite njegovu smenu, proglasavan sam njegovim sendvicarom i botom. Rekoh da hoce da naprave isto kao i sa komsijama, masinu za vadjenje drzavnih para, ali ne to nije dopiralo do ljudi i sada smo tu gde smo.

• Ha-ha 1
Posted
4 minutes ago, Kooineeperk said:

Ovo sa Rokasom onda verovatno znaci da je bivsi. 

Od visokih cemo imati Kalinica kao nisku 4, Brauna kao klasicnu 4 koju guramo i na 5 u nekoj small-ball varijanti, Petruseva i Mitrovica. 

Ali zato imamo 3 pleja (CMM, Yago, Teo), 3 beka (Neda, Kenan, Kostic) i 3 krila (Dobric, Lazic, Davidovac koji isto ima pravo nastupa ako se kojim cudom oporavi). 

Run & Gun pa sta bude...  spasiti sezonu nece, moze samo jos vise da je ukanali. 

Cilj Zvezde za ovu sezonu je bio plej-in(to je bilo pod moranje) to smo ostvarili, cilj je bio da se uzme kao po običaju kup Koraća i napadnu verujem i svi ostali trofeji, a mi ćemo verovatno od svih ciljeva sve ostvariti, samo ostati bez Aba lige, koja ove sezone ništa ne znači, čak ni za pozivnicu jer smo je dobili, a to i jeste bio cilj B licenca makar na 3 godine, tako da osvajanjem KLS, mi bismo od 5 ciljeva(računam i b licencu evrolige) ostvarili 4 cilja od mogućih 5.

Što je u odnosu na sezonu kada smo bili 16.mesto sa 11 pobeda u EL i brukali se, a nismo ni uspeli nikako dobiti licencu, svakako korak unapred ove godine, jedina mrlja je aba liga, koju bismo osvojili da nam nije falilo protiv buducnosti pola tima, kao i da nismo prvi put u životu zapeli u Evroligi koja nam je bila prioritet, na uštrb aba lige, koju smo prvi put igrali jako ležerno od prvog kola protiv Dubaija još..

Posted
38 minutes ago, Don Dusko said:

No comment. Nije Daum pogodak ali covek je pola sezone propustio zbog povrede.

I naravno da ne blista posle iste.Jbg.

Nije blistao ni pre toga, da se ne lazemo. Treba nam kvalitetniji igrac od njega dogodine u svakom slucaju

• Like 2
Posted
7 minutes ago, Zvezdaš96 said:

Cilj Zvezde za ovu sezonu je bio plej-in(to je bilo pod moranje) to smo ostvarili, cilj je bio da se uzme kao po običaju kup Koraća i napadnu verujem i svi ostali trofeji, a mi ćemo verovatno od svih ciljeva sve ostvariti, samo ostati bez Aba lige, koja ove sezone ništa ne znači, čak ni za pozivnicu jer smo je dobili, a to i jeste bio cilj B licenca makar na 3 godine, tako da osvajanjem KLS, mi bismo od 5 ciljeva(računam i b licencu evrolige) ostvarili 4 cilja od mogućih 5.

Što je u odnosu na sezonu kada smo bili 16.mesto sa 11 pobeda u EL i brukali se, a nismo ni uspeli nikako dobiti licencu, svakako korak unapred ove godine, jedina mrlja je aba liga, koju bismo osvojili da nam nije falilo protiv buducnosti pola tima, kao i da nismo prvi put u životu zapeli u Evroligi koja nam je bila prioritet, na uštrb aba lige, koju smo prvi put igrali jako ležerno od prvog kola protiv Dubaija još..

Na konferenciji za medije u septembru Covic je rekao Top10 i 3 trofeja a odmah za njim Drcelic je rekao Top8 i sva tri trofeja. Sta je onda cilj? 

Ako se pogleda gde smo bili, na pozicijama P5 i P6 tamo krajem zime, a gde smo zavrsili, i kako smo zavrsili EL sezonu - P10 i poraz odmah u play-in-u, pa onda ovaj poraz u ABA polufinalu (dakle nismo ni do finala dosli)... jasno je da je sezona bila losa, a jos nije gotova, jos jedan cilj treba ispuniti i ako se ni on ne ispuni onda moze biti samo jos losija. Bolja ne moze nikako da bude time sto bi eventualno osvojili KLS. 

• Like 2
Posted

Cilj Zvezde je isti pred svaku sezonu, dati bombastičnu najavu bez pokrića, onda, kad se ne ostvari, praviti se blesav i hvatati izgovore. 

Sezona je neuspešna.

• Like 7
Posted
2 minutes ago, Kooineeperk said:

Na konferenciji za medije u septembru Covic je rekao Top10 i 3 trofeja a odmah za njim Drcelic je rekao Top8 i sva tri trofeja. Sta je onda cilj? 

Ako se pogleda gde smo bili, na pozicijama P5 i P6 tamo krajem zime, a gde smo zavrsili, i kako smo zavrsili EL sezonu - P10 i poraz odmah u play-in-u, pa onda ovaj poraz u ABA polufinalu (dakle nismo ni do finala dosli)... jasno je da je sezona bila losa, a jos nije gotova, jos jedan cilj treba ispuniti i ako se ni on ne ispuni onda moze biti samo jos losija. Bolja ne moze nikako da bude time sto bi eventualno osvojili KLS. 

I trener i Čović kad je počela sezona su rekli plej-in i čak kad smo ga ostvarili je trener Zvezde rekao da je cilj ispunjen.

Dok je skoro u svakoj izjavi i po stavu igrača i zalaganju na parketu pa i saopštenju kluba bilo jasno da aba ligu igramo zato jer kao moramo, potpuno drugačiji pristup našeg tima je bio u aba ligi i u evroligi i KLS.. mi smo em imali stariju ekipu, em smo se čuvali u aba ligi gde smo seti se u prvom delu sezone mogli još barem 5-6 poraza da imamo, jer smo gubili i 20 razlike od Zadra u prvoj već četvrtini a gubili smo i od Mege, Spartaka pa smo se izvlačili, dok smo se mučili solidno i sa Krkom, pukli lagano od jednog Splita itd itd, bacili smo karte na evroligu, cimali se dosta, ekipa je matora i sklona povredama i došle su povrede, na sve to Teo koji samo ove sezone treći put iskljucen pa Petrusev, Kalinic itd

Posted

Sve je ok braćo. Našli smo razlog propasti sezone.

Sve je ovo zbog:

1. baksuza

2. onog sto kontrolise zvezdu

3. sfera

• Tuzno 5
  • WOW 1
Posted
11 minutes ago, Zvezdaš96 said:

I trener i Čović kad je počela sezona su rekli plej-in i čak kad smo ga ostvarili je trener Zvezde rekao da je cilj ispunjen.

Dok je skoro u svakoj izjavi i po stavu igrača i zalaganju na parketu pa i saopštenju kluba bilo jasno da aba ligu igramo zato jer kao moramo, potpuno drugačiji pristup našeg tima je bio u aba ligi i u evroligi i KLS.. mi smo em imali stariju ekipu, em smo se čuvali u aba ligi gde smo seti se u prvom delu sezone mogli još barem 5-6 poraza da imamo, jer smo gubili i 20 razlike od Zadra u prvoj već četvrtini a gubili smo i od Mege, Spartaka pa smo se izvlačili, dok smo se mučili solidno i sa Krkom, pukli lagano od jednog Splita itd itd, bacili smo karte na evroligu, cimali se dosta, ekipa je matora i sklona povredama i došle su povrede, na sve to Teo koji samo ove sezone treći put iskljucen pa Petrusev, Kalinic itd

Ja sam svojim usima cuo Drcelu kako kaze Top8... 

E sad, to sto oni nisu medjusobno uskladjeni - to je dodatni problem. Znaci da klub nije dobro vodjen. 

Ako ABA ligu igras "zato sto moras" zasto onda postavljas cilj da je osvojis?

Posted

Pa Drčelić kasnije postao predsednik, na početku sezone se iznose ciljevi a naš trener i Čović su rekli da im je to cilj, čak je ako si gledao Čović u podkastima u poslednjih godinu dana zagovarao i kod Pešića i Vujoševića u podkastu da je aba liga nebitna, jer nikuda ne vodi i da želi da napravi jaku KLS, a da je najbolje da se ugasi to takmičenje, ili da ga mi ne igramo, posebno ako dobijemo licencu, a evo dobili smo licencu...

Posted
24 minutes ago, NMX said:

Sve je ok braćo. Našli smo razlog propasti sezone.

Sve je ovo zbog:

1. baksuza

2. onog sto kontrolise zvezdu

3. sfera

Ali krem de la krem, slatko se ismejah.

Samo da se napise nesto da zvuci bombasticno. Fali mu neka od onih izmisljenih reci sto pocinju sa pre.

Taj tvoj krem de la krem je u stanju da ne pogodi trojku celo poluvreme.

Uzasno koncipiran tim, nedostatak glave (inteligencije na terenu) zali Boze nekih par dobrih igraca iz ovog sastava.

Evo i za sledecu sezonu se spominji iskljucivo dobro poznata imena, daj bre neko “out of the box” razmisljanje, malo drugacija selekcija, da se iskopa tamo neki Kaboklo, Karlik, Sterling, Egzum i sl.

Svaka sezona unapred prosuta.

Ne pamtim kad smo zadnji put igrali dobru, pametnu kosarku.

To ljudi prepoznaju i zato dolaze.

Najobicniji amateri!

Posted

Mejl koji su dobili zvezdaši-sezonci prenosimo u celosti.

„Dragi Zvezdaši,

Koristim ovu priliku da Vas informišem o svim aktuelnostima vezanim za naš klub, kao i da najavim naše planove u bliskoj i daljoj budućnosti. KK Crvena zvezda Meridianbet igraće svoje utakmice završnice Superlige Srbije, počev od prve utakmice polufinala sa Spartakom u hali „Aleksandar Nikolić“.

Mi smo klub koji je uvek ponosno isticao svoju ulogu u osnivanju i razvoju srpske košarke, pa je ovo takmičenje za nas izuzetno važno, i smatramo da ćemo u našoj kući imati bolju atmosferu u nameri da sezonu okončamo titulom. Takođe „Beogradska Arena“ će biti zauzeta u drugoj polovini juna, pa postoje i objektivne okolnosti zbog kojih smo se odlučili da završnicu sezone igramo u hali „Aleksandar Nikolić“.

Okončali smo takmičenje u ABA ligi porazom u polufinalu u Podgorici, i ovo nije rezultat koji nas zadovoljava. Crvena zvezda mora da igra finala i da se uvek bori za trofeje, bez obzira na sve okolnosti, počev od brojnih povreda i suspenzija sa kojima smo se borili u završnici ABA lige i sa kojim ste, verujem upoznati. To je standard koji je postavljen i od koga nećemo odstupiti ni u godinama koje dolaze.

I pored činjenice da eliminacija u ABA ligi nije u skladu sa očekivanjima sa početka sezone, koja su jasno postavljena, čvrsto stojimo iza našeg trenera Janisa Sferopulosa, sa kojim smo početkom godine i produžili ugovor.

Neće biti nikakvih potresa jer je KK Crvena zvezda Meridianbet ozbiljan i veliki klub koji mora da planira dugoročno. To smo pokazali i obezbeđivanjem stabilne pozicije dugoročno u Evroligi, na čemu se radilo više od godinu dana i koja nam daje mogućnost da planiramo strateški– a upravo to je ono čemu smo težili u prethodnim godinama.

Nemamo pravo da zaboravimo da je trener Sferopulos već osvojio 4 trofeja sa našim klubom, jedan i ove sezone, da smo se našli u doigravanju Evrolige, kao i da je čovek koji na svaki način znanjem i bogatim iskustvom želi da pomogne našem klubu da se izdigne na još viši nivo.

Da zaključim, nakon završnice KLS, sledi nam jačanje kadrova u klubu i sportskom sektoru, jačanje logistike i poboljšanje uslova za svakodnevni život kluba (obezbeđivanje klupskog autobusa i rekonstrukcija i adaptacija dela hale Aleksandar Nikolić) o čemu ćete biti blagovremeno informisani.

Ambicije Crvene zvezde na terenu su uvek jasne, nažalost nismo uspeli ove sezone u ABA ligi, jer je košarka igra u kojoj ne možete uvek pobediti, ali ako ste Crvena zvezda, svaki poraz vam daje motiv da se vratite još jači! Da treniramo još bolje i radimo više, da rastemo kao klub i kao organizacija – svi zajedno, od igrača, preko ekonoma, do navijača! I to ćemo i uraditi!

Kontinuitet, ali i strpljenje su u svakom poslu od izuzetne važnosti i oni donose rezultate. Naš cilj je da gradimo tim i sistem, i nastavljamo sa onim što smo započeli što ćete vrlo brzo videti i na konkretnim primerima. Za Crvenu zvezdu ćemo i vi i ja navijati i za 5, 10 i 50 godina i zato je naša obaveza da napravimo sistem i organizaciju, koja će naš klub zadržati stalno na vrhu.

Mi smo spremni da uložimo veliki trud, energiju, znanje i sredstva da ostvarimo napredak na svim poljima, a najviše tamo gde se i zapisuje istorija, na terenu! U ime svih zaposlenih u klubu obećavam da ćemo dati sve da KK Crvena zvezda bude u završnici svih takmičenja, i da, uz vašu podršku sa tribina, u našim vitrinama završi što više pehara!

Crvena zvezda trebalo bi da dočeka Spartak u sredu u 20 časova, ali je neizvesno da li će taj meč biti odigran“, stoji u mejlu koji je ovog utorka poslat na adrese vlasnika sezonih ulaznica za mečeve Crvene zvezde.