Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

477 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      28
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      112
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      115
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      364
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      89
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      11
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      28
    • CMM
      13
    • Daum
      113
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      97
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted
7 hours ago, božija noga said:

Ako je njemu trebalo, neka mu se vrati za loptu na obruču protiv PAO. Žao mi je što ih vređam na mrežama. Posle se pokrijem ušima. Sad čekamo rivala i izvesno Budućnost. Samo se nadam bez izađi mala dešavanja i da budemo bolji na terenu.

Kako to mislis bez izađi mala?

• Ha-ha 4
Posted

Nasi najveci problemi vezano za Nedovica i Kenana je sto obojica odigraju dobro tek svaku petu, sestu utakmicu. Tesko je ziveti sa time. U teoriji imas dvojicu odlicnih skorera, u praksi se to retko desi.

Takodje, ne znam da li je bas tako ali meni se cini da je Rokas tek sinoc pogodio prvi bitan sut ove sezone.

Za Yaga nemam vise ni kvalifikaciju. Ok, ne snalazi se kao drugi plej, fair enough. Ali njegov ucinak je doslovno nikakav, on je i prosle sezone poceo kao drugi plej, pa se izborio za minute. Ove godine nista.

• Like 2
Posted
2 hours ago, Filbi said:

Valjda s godinama pamtimo onaj lepsi deo tog plej ofa, ne samo izvornu atmosferu linca. Ta pesma me podseti na naseg brata Odza, haubicu Berona, Stratosa iskusnjaru, D & D tandem, Fajea krvavih kolena, Legendogluove partije karijere... Plej of sa najnabrijanijom ekipom CZ ikada i onim ludackim utakmicama u Pioniru. Otuda :" ljepa si mi bona, slatka k'o bombona,k'o najljepsi majski dan!"

• Like 10
Posted

A jel niste pomislili da je Yago malo bolje iskautiran, da ne kažem pročitan od strane protivnika, a s obzirom na bedne fizikalije ne može da nađe plan B? Neću da se pravim pametan, ja sam bio jedan od onih koji su smatrali da ga je trebalo ostaviti za ovu sezonu (doduše ne za pare koje su se pominjale vezane za podebljanje njegovog ugovora), sad to izgleda kao ozbiljna greška.

• Like 2
Posted

Ima sigurno i do protivnika, ali nemoguce je da covek ne može da napravi nikakvu prednost (da li iz pika ili iz igre 1:1, pa cak ni iz tranzicije) protiv Vasilija Pušice.

Imao je onaj jedan prodor iz ghost screen-a, sa Nedovićem, kad su se njihovi bekovi pogubili kod sviča. 

Premalo za prvog pleja na jučerašnjoj utakmici. 

Posted
11 hours ago, Borca said:

Na cemu gradis ovaj optimizam ako se osvrnes na skoro svaku utakmicu odigranu posle zavrsetka Evroligaske sezone porazom u Minhenu?

Pa smatram da su ove utakmice u ABA posle Bajerna samo odrađivanje posla. Već posle Minhena je 90% bilo sigurno da smo četvrti u ABA, a posle poraza od Partizana nije se ni dovodila u pitanje pozicija na tabeli. Emotivan poraz u plejinu i nebitne utakmice u ABA tako da mi je pristup u tim utakmica i razumljiv.

Nije ovakav pristup posle EL ništa novo, mi smo se i prošle godine mučili sa SC Derbi u 1/4 finalu i koliko se sećam u jednom trenutku gubili 20 razlike. Na kraju smo bez problema osvoji ABA. O komšijama koji su pre 2 sezone bili na jednu loptu od ispadanja u 1/4 ABA da i ne pričam.

Za sinoć sam već pisao da mi se ulazak u utakmicu nije svideo ali pristupom i energijom u drugom poluvremenu sam zadovoljan. Videlo se na igračima da im je stalo da dobiju utakmicu, naročito posle isključenja Teodosića i -6 u tom trenutku.

Pristup protiv Budućnosti me ne brine toliko koliko činjenica da su nam nosioci povređeni. Ako CMM i Kalina pa i Mitrović ne igraju mi smo u problemu.

• Like 3
Posted (edited)
3 hours ago, Filbi said:

Pa šta se dešavalo u onom finalu ne mogu da se setim koje godine. Čini mi se kad je tvoj avatar bio u klubu. Izađi mala pred neko gostovanje Budućnosti u plej ofu pevalo se. Majstorica finala iz 2019. Ovako su pisali crnogorci tada.

https://www.vijesti.me/sport/kosarka/382923/uzivo-crvena-zvezda-buducnost-voli-3v68acdn

Edited by božija noga
Posted
44 minutes ago, Chaos Is Me said:

A jel niste pomislili da je Yago malo bolje iskautiran, da ne kažem pročitan od strane protivnika, a s obzirom na bedne fizikalije ne može da nađe plan B? Neću da se pravim pametan, ja sam bio jedan od onih koji su smatrali da ga je trebalo ostaviti za ovu sezonu (doduše ne za pare koje su se pominjale vezane za podebljanje njegovog ugovora), sad to izgleda kao ozbiljna greška.

Bas zbog limita koje ima mu treba dati slobodu da trci u ledja protivniku i pali trojku cim malo dobije prostor, jer tako najbolje dolazi do izrazaja njegova brzina i dobar sut za 3. Utisak je da nije dobio dovoljno slobode (ne u smislu minuta nego u smislu stila igre). Hrabrost i samopouzdanje koje je imao prosle sezone je nestalo. Nije mu pomoglo ni sto su protivnici poceli sve vise da ga targetiraju u odbrani, kao ni to da je uglavnom vreme na parketu provodio sa Nedovicem ili Kenanom koji su takodje busni u odbrani. 

Mislim da nije slucajnost sto su nam gotovo svi spoljni igraci imali slabu sezonu. Ajde da kazemo da je Kodi bio korektan, ali nista vise od toga. Spoljna linija sastavljena od 4 defanzivno suplja igraca i jednim solidnim defanzivcem mozda ni nije mogla vise od ovoga da pruzi. 

Posted

Kakav je ovo kalendar ABA lige jbt :ajme: Prva utakmica finala 06.06.

Nama u teoriji i odgovara, ako bi uspeli makar još jednog visokog da osposobimo. Mislim da od Dede nema ništa. Zna li se kakva je situacija sa Mitrovićem, šta je sada? Jel naš medicinski tim kupio dovoljno kupusa do polufinala?

Kako god, sa igrom i pre svega pristupom od juče mi nemamo šta da tražimo u polufinalu sa Futurom. Ako se pristup (prvenstveno u odbrani) promeni, može to da se prođe. Strašno me brine Filipova nonšalancija u odbrani. Ono sinoć je bio level up. Gde mu je posle jedne trojke (moguće Jeremića) Sfero pokazivao da podigne jebene ruke (ni milimetar ruku nije podigao). Onaj ludi Braun se bar cimao nešto i hvatao skokove (mislim da je sinoć imao sjajnih 9of skokova). Fića neće moći da napuni Futuru toliko koliko će njega da probuše jebeni Tanaskovići Kamenjaši koji su nas i u Pioniru, sa sve Džoelom, prilično napunili.

• Like 4
Posted (edited)
52 minutes ago, СтелаРоса said:

Bas zbog limita koje ima mu treba dati slobodu da trci u ledja protivniku i pali trojku cim malo dobije prostor, jer tako najbolje dolazi do izrazaja njegova brzina i dobar sut za 3. Utisak je da nije dobio dovoljno slobode (ne u smislu minuta nego u smislu stila igre). Hrabrost i samopouzdanje koje je imao prosle sezone je nestalo. Nije mu pomoglo ni sto su protivnici poceli sve vise da ga targetiraju u odbrani, kao ni to da je uglavnom vreme na parketu provodio sa Nedovicem ili Kenanom koji su takodje busni u odbrani. 

Mislim da nije slucajnost sto su nam gotovo svi spoljni igraci imali slabu sezonu. Ajde da kazemo da je Kodi bio korektan, ali nista vise od toga. Spoljna linija sastavljena od 4 defanzivno suplja igraca i jednim solidnim defanzivcem mozda ni nije mogla vise od ovoga da pruzi. 

Ovo je najveći problem ovog tima, i to daleko. Meni je nevjerovatno da je Janis, koji je igru uvijek bazirao na odbrani, dozvolio ovakvu selekciju. 

Ono što je pod moranje, od četvorke (Teo, Nedo, Keno i Jago) bar trojica moraju da lete, baš iz razloga koji si naveo. Iako bih ja mirne savjesti, da sam neko i nešto u klubu, nogirao svu četvoricu. 

U današnjoj košarci, gdje se sve bazira na fizikalijama i atleticizmu, veliki je luksuz kad imaš i jednog kratera, a mi ih imamo 4 komada. 🙏

Iz tog razloga, kao što neki dan reče Srećko Jarić, Markov otac, deseto mjesto u EL je uspjeh, jer nismo imali ekipu ni za toliko. 

P.S. Teodosić dobio 3 meča suspenzije i mora da plati 7500 eura

Edited by Dzo23
  • Like 5
Posted
8 minutes ago, Kosjan Willavić said:

Teodosic je jedna bahata budaletina. Tri meca kazne,upropastio nas je ako Kodi ne bude mogao da igra.

može izvor

Posted
8 minutes ago, Kosjan Willavić said:

Teodosic je jedna bahata budaletina. Tri meca kazne,upropastio nas je ako Kodi ne bude mogao da igra.

Odlicno. Covek umesto da je rekao dosta na kraju prosle sezone...Dozvolio je ovo.

Sva nervoza i bezobrazluk proizlali sto on ne moze a zeli da moze.

• Like 1
Posted

Za sta je uopste bila prva tehnicka greska? Koliko sam ispratio, on je usao u raspravu sa nekim iz prvog reda (ispostavice se Dozajem), a ne sa sudijama. Kako je uopste doslo do toga i zar ne bi trebalo ukloniti osobu iz prvog reda koja ima konflikt sa igracem? Posle toga je iskljucenje svakako zasluzeno. Jel bio neko u hali pa je mogao da vidi tacno sta se desilo?

Posted

Koliko god je sramota za Teodosića lično njegovo ponašanje i činjenica da ni u ovim godinama ne uspeva da se iskontroliše, još veća je sramota za Janisa da dozvoljava ovo jednom istom igraču po xy put od kada je tu, koliko god se taj igrač zvao Miloš Teodosić.

• Like 13
Posted
4 minutes ago, Filbi said:

može izvor

https://www.b92.net/sport/kosarka/aba/129875/aba-suspenduje-teodosica-na-5-utakmica-ne-igra-polufinale/vest

"Iako je moguće da se desi neki spektakularni preokret, gotovo je izvesno da Teodosić ne može da prođe sa manje od tri utakmice neigranja, što znači da sigurno neće igrati u polufinalu ABA lige", objašnjava "SK".

ABA liga planira da suspenduje Miloša Teodosića na možda čak i pet utakmica neigranja.

• Like 1
Posted

Jago jednostavno nije igrac za ovu ulogu, on da bi bio koristan mora da ima dobru minutazu i da gradi samopouzdanje. Prosle godine nam je bio mozda i najbolji igrac u PO Abe jer je igrao 30 minuta kroz sezonu. Sa tim fizikalijama ako nemas zelju i samopouzdanje nemas drugi nacin da doprinosis i onda to ispadne ovako kako igra ove sezone. Najbolja odluka i za njega i za nas je da ode u neki slabiji tim gde ce imati ulogu startnog pleja.

Bas mi je drago zbog Rokasove trojke i nadam se da ce nastaviti sa dobrim partijama, moze nam biti x faktor u nastavku plejofa.

Posted

Hvala bogu pa će otići iz kluba. Nek mu je sa srećom dalje u životu i što dalje od Zvezde. Ovakvno manijakalno unošenje sudijama u lice, i konstantna rasprava, odvratno. Treba da ga je sramota.