Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

442 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      107
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      112
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      32
    • F4 baby!
      20
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      2
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      345
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      77
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      5
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      108
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      87
    • Niko!
      179

Recommended Posts

Nemoguće je da u ovako glomaznom rosteru svi budu u formi. Trenutno je najveći problem CMM jer je on projektovani nosilac igre, a Yago uprkos povratku u dobru formu i povećoj mudnoj kesi ima jasne limite. Nisam očekivao da imamo problem na SG jer sam pretpostavljao da će jedan od tandema Canaan - Nedović biti uvek makar solidan. Trenutno su obojica bezveze, s tim što je Nedović znatno kompletniji napadač i ballhandler pa može da doprinese na više načina, doduše isključivo u napadu. Ja sam inače uvek bio za ispoljavanje individualnosti ali stvarno bi mogao da ošiša onu šabanku, lik ima 30+ i dete, a nije kao da svira u crust bendu. O Canaanu sam pisao, jesam nekako najsigurniji u njega čak i kad promašuje ali baš sam razočaran jednodimenzionalnošću njegove igre. No ipak verujem da je trenutna kriza u pitanju kod obojice jer su kvalitetni igrači u pitanju. Deda je zaista vaskrsao i povezao najbolji prednovogodišnji niz otkada je kod nas, međutim i dalje je on više džoker nego ozbiljna opcija. Brown mora da kupuje minute odbranom jer je izrazito sakat napadač, za sada je njegov doprinos u tome što su se Deda i Daum malo trgli. Na 5 smo cement, povratkom Bokija je sve leglo na svoje, a Filip kao izraziti talenat ne bi trebalo da ima problema sa tim, kao što vidimo i dalje nam je on jedna od glavnih napadačkih opcija, a u nešto manjoj minutaži fokus u odbrani treba da bude veći. Gidra mi nije sporan, on će ćutati i odrađivati svoje iz trećeg plana. Naravno da takva opcija treba da košta bar duplo manje ali to nam je što nam je. Dobrić kad se oporavi treba da da opciju više na 2 i 3, 10 do 15 minuta max u EL. Imamo dobar skor, igra i dalje nije neka u napadu ali mi deluje da polako zatežemo odbranu i to me raduje.

• Like 36

1 minute ago, nunilo said:

Sto's Nemanje tice on ce verovatno ostati ako pristane na revidiranje plate tj. ne nadje negde bolji angazman a u evroligi ce ga tesko naci.

Sasvim normalna stvar sa obzirom da vec ima 33 godine sto dalje implicira da ce ili kod nas ili neka daleka destinacija.

Nemam nikakav info samo razmisljanje ali sam gotovo siguran da ce produziti ugovor ili se eventualno odluciti za neku neobavezniju kosarku, sam ce odluciti sta mu je ciniti.

A sto bi pristao na revidiranje plate? Igra odlicnu sezonu. Itekako moze se produziti 1+1. 

10 minutes ago, Miki28 Teoljub said:

A sto bi pristao na revidiranje plate? Igra odlicnu sezonu. Itekako moze se produziti 1+1. 

Jer ce imati 34 godine i sezonu u kojoj je malo-malo pauzirao utakmice pod nerazjasnjenim okolnostima, jer je igrac za 20 minuta, bez odbrane, itd.

Moze on da se produzi za milionce recimo, svakako je kompletniji igrac od Kenana. Uz krupnijeg fizikalnije beka bi to bolje izgledao, moze on i Gudura recimo.

• Like 2

21 minutes ago, Smrtokapa said:

Prosto ima dosta ljudi koji ne vole Nedovića / igrače kao što je Nedović, pa će iskoristiti svaku priliku da ga verbalno napenale, bez obzira na to kako zapravo igra.

Ja npr. sa druge strane imam soft spot za talente koji nisu iskoristili svoj puni potencijal. :classic_smile:

Pritom, planiranu deonicu autoputa do crnogorske granice bih nazvao po Nedoviću samo zbog načina na koji je odgovorio na vređanje u Morači.

Verovatno si u pravu, meni je samo glupo to pljuvanje rendom igrača i to u trenutku kad baš igra dobro.

Što se Nede tiče ja bih voleo da ostane i sledeće godine kod nas, naročito ako nastavi sa ovakvim igrama kao u dosadašnjem delu sezone. Mislim da mu je idealna uloga da ulazi sa klupe i igra nekih 15-20 min.

Estrella, ima li neka statistika koja pokazuje koliko poena primamo preko njega? 

Šta mi vrjedi njegovih 10 po utakmici kad primimo 20 preko njega?

Ne vidim da ga je iko pljuvao kao što kažeš. Pogotovo ne vidim

šta je pljuvanje ako smatram da je napadački vrlo talentovan,

ali nekonstantan do bola. Jedna dobra pa ga 3 nema nigdje.

Pogotovo kad je tvrdo, tu ne postoji. 

Takodje ne vidim šta je pljuvanje ako smatram da je vrlo loš potez

ako ga produžimo na ljeto jer će imati 34 godine. Mali Kostić dolazi,

Guduri ističe ugovor s Fenerom. Treba imati u vidu i to...

• Like 7

11 minutes ago, Estrella Roja said:

Nedović "evrokup igrač":

Screenshotfrom2024-12-3011-44-10.thumb.png.9eea9f67418b02e77b976921dac50caa.png

Igrač jednog drugog tima koji se bori za top6/finalfour u EL:

Screenshotfrom2024-12-3011-45-26.thumb.png.6249edee2299cae051df0da59b2c2a43.png

Ne znam ko je ovaj drugi igrac, ali Nedovicu su skoro sve brojke u padu, osim suta za 3, igra svega 17 minuta, vec je veteran koji je preskocio skoro trecinu utakmica, sa ionako dugom istorijom raznorazih povreda.

Ove sezone ima skoro duplo vise sutnutih trojki nego dvojki 57/30, sve redje i redje se vidjaju njegovi tm ulazi i probijanja.

Ima on sta da ponudi svakako i dogodine, uz redukovanu ulogu i platu.

Oslanjati se na njega kao prvu violinu ili jednog od glavnih igraca nikako.

Edited by Cavani
  • Like 1

40 minutes ago, Урош19 said:

Apropo Nedovića, aj što ga naši navijači pljuju ali su mi grobari još nejasniji jer je realno odigrao možda 3 dobra derbija.

Čak mi je drug grobar pre 2 nedelje neironično napisao da je Nedović igrač za evrokup

Недовић дербији у ЕЛ
Сезона 2022/23
Победа 73:76,  20 поена 4 асистенције, тројка за победу
Пораз 78:79, 23 поена, тројка за бољу кош разлику која је у том тренутку могла да значи
Сезона 2023/24
Победа 88:72,  16 поена 3 асистенције

Недовић дербији у АБА
Сезона 2022/23
Победа 90:74, 17 поена 5 асистенција
Пораз у другом мечу финала 87:78, 21 поен
Победа у трећем мечу финала 91:78, 19 поена 3 асистенције
Сезона 2023/24
Други меч финала победа 80:73, 21 поен

+ полуфинале купа 2023 у победи 83:75, 14 поена 3 асистенције

Једва набројах 3.

Edited by Bogoljub Gagic
  • Like 14

Hmmm, ok ...

Malo realnosti nije na odmet.

Nedovica nikad nisam pljuvao kao sto ne radim ni sa drugim igracima.

Kad se kaze Nedovic bi mogao da bude u pola evroligaskih ekipa, ok, moze ali kojih?

Zasigurno ga ne bi uzeli pretendenti za visok plasman a ovi sto to nisu bi ga mozda i kupili ali oni bas i nisu toliko platezno mocni da za njega placaju milion po sezoni, stvar je potpuno jasna.

Kao sto sam napisao sam ce odlucivati sta mu je naredni korak, uopste nemam nikakvu sumnju da bi ga Zvezda produzila uz neko smanjenje plate.

• Like 1

Ajd kad vec nema o cemu da se pise, udri po sledecem prelaznom, sta nam tesko ... Gudura 25-30 min, ostalo Nemanja ... mali AK47 treca opcija.

Ako nista, Nemanju vredi gledati makar tih par minuta u full modu ... neko zbog koga se zaljubis u ovu igru, poezija pokreta.

Nisu njega Warriorsi tek tako skautirali, i to tamo negde pocetkom Splash Brothers ere ... sjebase ga povrede i stakleno telo, iako tako ne izgleda.

Edited by Plant

Prva ću iskoristiti svaku priliku da opljunem Nedovića, jer me strašno iritira, ali realno nikad zrelije nije igrao nego ove godine. Imao je baš brutalan start sezone, šteta za njega (i ekipu) što su to iseckale povrede. Canaan je tu veći problem, lik ne može ništa sem nekog spot up šuta. 

Neironično mislim da će pre Nemanja povezati BB sa košem nego npr. CMM koji je prvi plej. 

Edited by DameTime
reč
  • Like 6

@Dzo23

Ta napredna statistika sigurno postoji, na žalost ja nemam uvid pa ne mogu da ti odgovorim tačno na to. Možda stvrano i primamo 20 poena preko njega, moj neki eye test pokazuje da je to manje i da Nodović možda igra i najbolju odbranu u odnosu na svoje standarde. Ali opet to je samo moje mišljenje koje može biti i pogrešno sa obzirom na nemam detaljniju statistiku.

Slažem se generalno i da je on nestabilan i da mu odbrani nije jača strana, ali sa druge strane pitanje je koliko uopše i koštaju igrači koji poseduju to što ima Neda u napadu + ove dve nabrojanje karakteristike.

Ovo za pljuvanje si u pravu, upotrebio sam pretešku reč, kritikovanje je primerenija. Mada da budem iskren nisam ni mislio konkretno na tebe ili bilo kod drugog forumaša nego na neki moj generalni utisak koji čujem kod ljudi od početka sezone u vezi Nedovića.

@Cavani

Slažem se da Nedović itekako ima šta da ponudi, čak sam i napisao da bih voleo da Nedović ostane i sledeće sezone ako nastavi sa ovakim igrom do kraja sezone. Ulaze je stvarno proredio, mada ako nastavi da šutira 45% za tri nemam ni protiv toga ništa protiv.

Jedino se ne slažem ovo za prvu violinu, mislim da on ni ove godine nije prvi igrač na bekovskoj poziciji sa obzirom da igra oko 17 min već je više zamena Kenanu. Naravno problem je i što je Kenan dosta nekostantan.

Ovaj drugi igrač je Vejd Boldvin koji je ipak jedan od glavnih igrača Fenera. Samo sam hteo da pokažem na Nedovićeva statistika nije toliko loša.

PS ja bih da završim diskusiju sa moje strane što se tiče Nedovića a posebno toga šta će se dešavati sledeće sezone pošto ne znam kako moderacija gleda na sve ovo.

• Like 1

Недовић је шести по минутажу тако да не знам колико би то да му редукујете улогу? А поред тога је и трећи стрелац и трећи асистент екипе, у обе категорије бољи од Кенана који игра 4 минута више од њега.

• Like 1

Videlo se protiv Barse koliko treba da igra Nedovic u ozbiljnim utakmicama ako zelimo da napravimo cuveni iskorak. Davidovac ispred njega, pa ga mozda prva petorka ugura u top8 gde nikada nije bio ranije. Bas zato sto mu je ovo, verovatno, poslednji pokusaj da zaigra i plej of EL, mogao bi da da podrsku saigracima i manje se mrsti, jer je on promasio bacanje protiv Barse a sam je trazio loptu da njega fauliraju i sutira ta bacanja.

Dobro je usao u sezonu, ali onda je dosao i taj nedovicevski period, poslednjih meseca dana igra vrlo slabo. 

Ako treba u disclaimer, skidam kapu i ljubim ruku za nastup u Podgorici, ali sezona ipak malo duze traje.

Podrediti se timu, to je kljucna sintagma za Nedovica ovih dana.

Cananova igra nije veliko iznenadjenje za mene. Kad smo vec zeleli da zadrzimo Nedovica, letos sam pisao da bi bilo pametnije da smo umesto Canana doveli Kordinijea ili Gudurica ili nekog ko bi fizikalnoscu mogao da da cvrstinu timu, ako smo vec imali ozbiljne novce da potrosimo na to pojacanje. Bekovska linija Teo, Canan, Nedovic, Yago i Kodi, prosto place za cvrscim igracem. Jasno je bilo da je Lazic pred penzijom i da nece imati mnogo minuta ove godine.

Kako god, to nam je sada sto imamo, donronameran savet i Nedovicu (pre svega) i Cananu, i svima je - glava dole i podredi se timu, onda ima neke sanse.

• Like 3
  • Ha-ha 2

Ja se (verovatno zalud) nadam da ce neki Makabi/Virtus/Dubai prepoznati Nemanjinu najzreliju kosarku i odvesti ga na kraju sezone.

Cenim da se za milion i kusur evra moze probrati malo hrabriji i konstantniji igrac koji igra malo cvrscu odbranu, malo redje odsustvuje sa parketa i moze da isporuci malo vise od 4 dobre utakmice na polusezonskom uzorku.

• Like 3
  • Ha-ha 1