Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

439 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      106
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      110
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      32
    • F4 baby!
      20
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      2
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      342
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      77
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      5
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      108
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      86
    • Niko!
      177

Recommended Posts

Koliko samo puta Kodi autoritativno probije, razgrne sve na putu do kosa, taman pomislim unece loptu zubima u kos...da bi onda promasio neko bojazljivo polaganje. 

Bas je los na obrucu, imam utisak da je pre 5 godina u Cedeviti i Partizanu mnogo bolje finisirao.

Cudnjikave partije pruza kod nas, uz velike amplitude samopouzdanja. Tokom jedne iste utakmice se transformise iz vuka u pekinezera i nazad. Nisam zadovoljan.

Edited by fradler
  • Like 23

8 minutes ago, suptil said:

Ali brat Rokas posle MItrovicevog ponovljenog bacanja koji je omasio, obezbedjuje novi napad i poene. Jako zahvalan igrac.

Pored toga je imao jedan poen i promasen zicer koji nam je ubio momentum. Predvidjen je za nosioca, ima milion platu.

Ovo sto on trenutno igra moze i Lazic.

• Like 18
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1

9 minutes ago, suptil said:

Ali brat Rokas posle MItrovicevog ponovljenog bacanja koji je omasio, obezbedjuje novi napad i poene. Jako zahvalan igrac.

Bas zahvalan igrac, prosto da ga pozelis svakoj ekipi. 

Nego sto ne kaci niko sa naseg zvanicnog profila kobru kako ujeda i slicno? 

Ne znam, mozda @Guru ili neko drugi moze da objasni ideju od koje ne odustajemo , da iskacemo na piku (sa fizicki inferiornim igracem) a da na strani pomoci ne retko imamo Yaga , cesto Yaga i Kenana/Tea zajedno jer se i napad naravno tako postavlja. 

Partizan je to ogolio, danas x puta Tip-in situacija, ili cist zicer. 

Velika pobeda, ali velika briga kako dalje.

36 minutes ago, Nellthe said:

Pobjeda je pobjeda, pogotovo ovakva teška i prljava.

Ali nešto je trulo u ekipi čim je i Kalinić ovako nervozan i loš, ne znam tako mi liči po govoru tijela.

Pomislio bih da je trulo, ali ne posle onakvog radovanja cele ekipe na centru po zavrsetku, bas im je bilo stalo...

• Like 2

4 minutes ago, fradler said:

Koliko samo puta Kodi autoritativno probije, razgrne sve na putu do kosa, taman pomislim unece loptu zubima u kos...da bi onda promasio neko bojazljivo polaganje. 

Bas je los na obrucu, imam utisak da je pre 5 godina u Cedeviti i Partizanu mnogo bolje finisirao.

Na obruču ima 70.3% realizacije u half court-u, od PG-ova sa više od 2 poseda po meču bolji su samo Zo Brown, Mannion (na uzorku od 7 utakmica) i Okobo.  

• Like 7
  • Thanks 3
  • WOW 2

31 minutes ago, Dzo23 said:

Zašto se i dalje plus minus statistika uzima kao nešto relevantno? Bukvalno ništa ne pokazuje. 

Ne uzima se uvjek vec samo kad treba da potvrdi default pljuvanje odredjenih igraca a pohvali neke druge. 

Nikada se ne uzima u obzir ko je sa kim na terenu vec se podrazumjeva da je odredjeni igrac sam na terenu pa tako npr. na Jagovu +/- statistiku ne utice sto je bio na terenu sa Kenanom koji je dao 26p ili Kodi sa Petrusevim koji da 30.

Ono tako je kako je i vremenom naviknes na to.

• Like 3

1 minute ago, Cavani said:

Ne moze.

Problem je upravo to sto ga koristimo kao da je Lazic. Ovako nedefinisanu i marginalnu ulogu nikad i nigde nije imao, naravno da je k'o bambi na ledu sa samopouzdanjem u minusu.

A realno je zreo za 25 minuta, s obzirom da nam se cetvorke raspadaju, a i Kalinic ne moze da se sastavi vec neko vreme.

• Like 8
  • Ha-ha 1

22 minutes ago, fradler said:

Ne moze.

Problem je upravo to sto ga koristimo kao da je Lazic. Ovako nedefinisanu i marginalnu ulogu nikad i nigde nije imao, naravno da je k'o bambi na ledu sa samopouzdanjem u minusu.

A realno je zreo za 25 minuta, s obzirom da nam se cetvorke raspadaju, a i Kalinic ne moze da se sastavi vec neko vreme.

Moze.

Gedraitis ove sezone

3.7p, 0.9s, index 2.6.

Trojke 33 posto, bacanja 58.

Brojke koje karijerno ima i Lazic, uz bolje procente, bolju odbranu i nekoliko puta manju platu.

Igra 15minuta, nije da nema prilika, danas je igrao na svojoj poziciji u petorci sa Mitrom i Dedom. Ne moze trener da igra umesto njega, da pogadja bacanja i zicere.

Jednostavno igra ocajno ove sezone.

Edited by Cavani
  • Like 10
  • Love 1
  • Ha-ha 1

Ne znam drugari cemu toliko kukanje i dalje.

Imamo 6 utakmica kod kuce i 8 na strani a mi i dalje imamo 50% pobeda.

Dve utakmice su nas ocigledno prevarili a za jednu i priznali.

Od prvih 5 ekipa na tabeli izgubili smo samo jednu utakmicu PAO.Dobili Pariz i Fener u gostima trenutno prvu i drugu ekipu.

Da digli smo Partizan onom neozbiljnom igrom ali kad neko zvekne o pod mora nekad da se digne,videce isti ovaj Virtus sta ce da radi do Nove godine.

Imam osecaj da ovaj poraz od milana vise boli jer nas zuljaju uspesi Partizana u zadniuh 20 dana ali imali su bolji raspored i nisu videli kako izgleda igrati protiv Pariza.

Mislim da mozemo protiv brace iz Pireja sa i bez ovog aristokrate Brown-a treceg koji ako je zdrav ima da nam legne bas.Mislim da je lozana i da ce bas da se primi.

igramo bez najboljeg igraca i to centra i bez Nedovica koji je bio u pristojnoj formi.

Ovo sto pisem je prilicno subjektivno i mozda gresim ali bicemo mnogo bolje plasirani od komsija.

Malo sam im uredio klip,dao mu pravi naziv i muziku koja opisuje sta se desilo sinoc protiv Virtusa.

• Like 7

CMM je prosle sezone imao odlicnog Monekea na kojem je bio fokus odbrane, imao je haubicu Howarda spolja koji je sutirao 40%, uz njega Vanja i Sedekerkis su sutirali dobro, a cak i Costelo fino sirio u nekim mecevima. 

Sve to stavara vise prostora za njega u reketu da napadne obruc, on to ove sezone nema, ima Kenana kad je raspolozen i Filipa/Kalinu na manjem uzorku. 

Mislim da ce nasa potencijalno najbolja petorka, u kojoj ocekujem mnogo boljeg CMM, biti ona kad se Joel vrati, gde ce on Joel i Petrusev igrati zajedno, tu ce on dobiti dosta prostora za prodore. 

• Like 9

37 minutes ago, Cavani said:

Pored toga je imao jedan poen i promasen zicer koji nam je ubio momentum. Predvidjen je za nosioca, ima milion platu.

U ekipi u kojoj je Kalina nervozan maksimalno, kakvi li su tek drugi imamo priliku da vidimo. Ocigledno je cela ekipa u padu. Ima do forme ali verovatno i do uloge koja je iz mog ugla neadekvatna.  Nije predvidjen za nosioca. Nosilac na 3 je Kalina. 

1 hour ago, Guru said:

Na obruču ima 70.3% realizacije u half court-u, od PG-ova sa više od 2 poseda po meču bolji su samo Zo Brown, Mannion (na uzorku od 7 utakmica) i Okobo.  

Eh ta statistika,prestaću gledati utakmice,samo pogledam statistiku.

10 minutes ago, Taki said:

Eh ta statistika,prestaću gledati utakmice,samo pogledam statistiku.

Nemam pojma šta si hteo da kažeš, al' pretpostavljam da je nešto dubokoumno. 

• Like 1
  • Ha-ha 8

2 hours ago, Admiral said:

Kakava sekvenca Kordinije…. Na 85:88
-Promasen ulaz

- Faul za bacanja ispod naseg kosa

-promasena divlja trojka

-Faul za penale kenana  

hvala mu na tome.

Come to Red Star bro.

Sjajna utakmica dobijena na cisti individualni kvalitet Kenana i Kalinica.

A sada, bracha™️ 

Respekt za komsije koji pri preocajnoj sezoni (do skoro) vjerovali su u tim i bodrili (po mom misljenju) i mnogo mnogo vise nego mi koji smo bili sa boljim stanjem na tabeli i pobjedjenim utakmicama. Problema kod nas itekako postoji al eto citajuci komentare bukvalno je sramota pohvaliti prekrizene momke kad odigraju dobre utakmice, nekima se zasluge brzo zaboravljaju pa se tjeraju po difoltu cim ih nema na terenu, dok neki heroji koji  prikazuju apsolutnu 0. zive od stare slave, "ne prave se akcije za njih, ne koriste se kako treba" oni su itekako zasticeni i za sve njihove neuspjehe postoji obrazlozenje: mrze ih profesori, lose se koriste, a oni svojim znanjem i energijom bas puno prikazuju da bi bili zasticeni. Da nas nema treba nas izmisliti ali dobro. Na zalost da bi se postovale neke stvari po mom misljenju najbolje bi dosla dominacija komsija od par godina da ne mozemo da privirimo, mozda se vrati neko zadovljstvo,ljubav,navijanje medju nama kojeg ocigledno fali, vrate se neke starije vrijednosti kojih trenutno manjka. Vidimo kako se iz kola u kolo prosiruje broj nepozeljnih igraca, bili su do skoro Mitar Deda Teo Plavsa Ogi, sad ide ja Nedovica, Lazu, pa odigra neko dobru tekmu to je tragedija za pojedince (?!?) a mali broj ce reci da Kenan jednostavno osim ove utakmice u zadnje vrijeme nije donio nista, Kalinic da je kao potpuno istrosen na terenu, Gedraitis sa platom vecom od zabranjene ekipe gori od svakog pojedinacno, cmm da igra toplo hladno itd... Problem je u ovome sto igra 7-8 minuta , a ovome sto igra 30 i lose izgledamo pritom u tih 30 nije problem jelda... 

• Like 4
  • Ha-ha 2

Dobra stvar: pobjeda, partije Kena i Jaga, vaskrsenje Mitrovića (nažalost, neće se ponoviti u EL, siguran sam).

Loša stvar: kako izgledamo na terenu, i u napadu i u odbrani, čak i protiv očito limitiranog protivnika.

Na duge staze ništa dobro ne očekujem. Jasno je da Čović i dalje vuče sve konce, klub igra po njegovim nogama.

• Like 1

6 hours ago, Admiral said:

Ne znam, mozda @Guru ili neko drugi moze da objasni ideju od koje ne odustajemo , da iskacemo na piku (sa fizicki inferiornim igracem) a da na strani pomoci ne retko imamo Yaga , cesto Yaga i Kenana/Tea zajedno jer se i napad naravno tako postavlja. 

Partizan je to ogolio, danas x puta Tip-in situacija, ili cist zicer. 

Velika pobeda, ali velika briga kako dalje.

Neka objasni @Guru slobodno ali po meni trenutno defanzivno rak rana ove ekipe sto sam pisao  i pre.

Mora pre svega timski da se radi i zatvara a opet imamo taj problem da smo tanki defanzivno na poziciji pf gde ni DeDa i ni Daum ne mogu da kontrolisu skok kada centar iskoci i brani nesto spolja, cesto ni Kalina ne moze sa jacima od njega i primamo second chanse poene koji ubijaju ekipu a recimo odigramo dobru odbranu.

Ostaje nam da cekamo naseg najboljeg defanzivca da se vrati pa se mozda malo popravimo u tom segmentu, da li ce i Brown pomoci ostaje da se vidi (kapiram da je manje/vise gotovo to sa njim) a valjda zbog toga i dolazi.

Imali smo dve utakmice sa timovima koji imaju dominantne cetvorke, u prvoj se nismo lepo proveli a i u drugoj smo imali najvise stete sa te pozicije.

• Like 2