Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

405 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      23
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      123
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      100
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      100
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      28
    • F4 baby!
      15
    • Bicemo sampioni!
      14
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      322
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      67
    • Beztrofejni debakl
      15
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      6
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      11
    • Neko ko nije naveden
      71
    • Niko!
      163

Recommended Posts

Očekujem Filipa u reprezentazivnom izdanju. Svoj je na svome, u svojoj kući, srećan. Igrao je do sada i potrebno je samo da uhvati ritam sa ekipom. Ozbiljne partije očekujem od njega. Na OI je pokazao da ova sezona može biti njegova u najboljem smislu. 💪🔥

Edited by Čočo
  • Like 5

Jbt, sad vidim neke snimke na zvaničnim stranicama kluba, Dača Ilić lagano i dalje kod nas jbt, ja sam to skroz zaboravio.

Pa jel on toliki debil da ne želi nigde da ode da igra ili čeka da se neko povredi pa da izdominira 11 minuta u Novom mestu?

Kako ga nigde nismo uvalili na pozajmicu jbt, sem prva 3-4 tima, mogao je da kida u bilo kom abaligasu

• Like 4

Sto bi se cimao, u Bg-u zivot lep, lagano se odradi trening posle kulijana.

Utakmice EL gleda iz prvog reda u Areni(najskuplja mesta), s druge strane nema obavezu da se cima i lomi po avionima svake sedmice.

Dobra je i klopa u Bg-u,a platica legne svakog meseca

Edited by dzakala
  • Like 7

2 minutes ago, NMX said:

Jbt, sad vidim neke snimke na zvaničnim stranicama kluba, Dača Ilić lagano i dalje kod nas jbt, ja sam to skroz zaboravio.

Pa jel on toliki debil da ne želi nigde da ode da igra ili čeka da se neko povredi pa da izdominira 11 minuta u Novom mestu?

Kako ga nigde nismo uvalili na pozajmicu jbt, sem prva 3-4 tima, mogao je da kida u bilo kom abaligasu

daca ilic nije prijavljen ni za aba ligu ni za evroligu ako je iko primetio taj podatak

tako da ne racunaju na njega nikako

• Like 1
  • Tuzno 1

6 minutes ago, dzakala said:

Sto bi se cimao, u Bg-u zivot lep, lagano se odradi trening posle kulijana.

Utakmice EL gleda iz prvog reda u Areni(najskuplja mesta), s druge strane nema obavezu da se cima i lomi po avionima svake sedmice.

Dobra je i klopa u Bg-u,a platica legne svakog meseca

I taj ugovor će da istekne jednom.I šta onda?Gde onda posle toliko neigranja?

• Like 2

7 minutes ago, pavlaka said:

Bez Tea u Kaunasu 😒

To je možda i dobro s obzirom da je totalno van ritma. A i bez njega pobedismo one prve dve utakmice.Možda ćemo i treću dobiti.  A vreme je kako stoje stvari da naviknemo život bez njega.

Edited by Čočo
  • Like 14

Just now, bodo said:

a Neda igra?

Kažu da će biti spreman. 

Možemo da očekujemo Lazića u timu taman da i mi imamo odgovor na njihovu agresivnu odbranu. 😄

Just now, suptil said:

"Petrušev po povratku: Ovo je ono što sam želeo; Očekujte me za početak više na 'pet'"

Naravno. Kad trenutno tu nemamo igrače. Na četiri smo i do sada krpili. 

• Like 1
  • Thanks 1

Očekujem da Kalina uzujeda Ulanovasa kao Monekea, ozbiljno šibanje sledi i taj duel može biti lakmus papir celog meča. Mi tradicionalno čak i bolje igramo sa njima u Kaunasu nego Beogradu, dosta čistih pobeda smo ispustili što crnim minutima što gurkicom domaćina. Bio bi ozbiljan boost za ekipu u ovom momentu da skinu brejk gore, naročito bez Bolomboja. 

• Like 3

Koliko se samo potcenjuje Petrusev kao da ga uopste nema i kao da imamo samo Mitrovica i Plavsica na centru a ne Petruseva s kojim smo na 5 vec igrali utakmice (i pobedjivali) i koji ce igrati verovatno 25-30min na 5 u ovom trenutku.

Virtus je dobio Partizan a na centru su imali polovnog Zizica i Diofa. 2 centra koji su slabiji skakaci od Luke MItrovica. Armani je dobio Pariz bez ijedne petice na tom mecu. Makabi je dobio kompletan Efes sa kombinacijim Rivera i Sorkina na centru. Pariz je pobedio Panatinaikos i Monako gde im je glavni centar Hejs a bek a varijante su im losije od Plavsica. Hejs sa 6ppg i 4 skoka i moze da preuzima, otprilike Hasan Martin tip igraca. Preskromno na papiru da bi se pobedili Lesor i Jurtseven ali kako bih vam rekao da ne odlucuju utakmice ko ima boljeg centra ili bolju neku drugu poziciju vec se igra 5 na 5 odnosno 12 vs 12 ili 10, 9 igraca recimo ako treneri koriste uze rotacije a onda tu uglavnom presudjuju nosioci igre i od njih najvise zavisi. Pa je tako Pariz dobio Pao zato su Sorts, Hifi i Malkolm bili na nivou, koji su projektovani za nosioce igre. Tako je Virtus pobedio Partizan zato sto su Klajburn i Kordinije bili na nivou. Armani je dobio bez centra zato sto su Mirotic, Ledej i Silds bili na nivou a Makabi zato sto su Blat, Li i Hoard bili na nivou. 

Mi smo pobedili par utakmica najcesce zato sto su Bolomboj, Nedovic i Kalinic bili na nivou. Bolomboj recimo nije bio na nivou protiv Pariza (izgubio 3 lopte, napravio 4 faula, promasio 2 zicera) pa smo dobili taj mec. Kenan je tad bio na nivou i imali smo 3 nosioca na nivou. Protiv Barselone smo izgubili zato sto od 5 kljucnih igraca (Kodi, Kenan, Nedovic, Kalinic i Bolomboj) samo su dvojica bila na nivou sto je malo da bi se pobedio takav protivnik. Protiv uslovno receno slabijih ekipa potrebno je da su trojica na nivou a protiv jacih i 4 uz ogradu da moze i 3 ali da mora i da iskoci neki Daum, Teodosic, Jago, Giedraitis, Mitrovic, Dobric dakle igraci sire rotacije i manjih uloga.

Petrusev je bolji kao centar i od Hejsa (nije defanzivno ali overall je bolji zato sto moze da strpa 15-20 poena dok Hejs to ne moze a nije da bas odbrani tolku razliku poena, pokupi vise skokova, moze da siri spejsing itd.) a kamoli od ostalih centara koje sam nabrojao ala Zizic, Diof, Sorkin itd. sa kojim su uzgred pobedjivali druge ekipe. Prosto ako CMM, Kenan, Nedovic, Kalinic, Petrusev sto nam cini kljucne igrace u ovom trenutku ako su cetvorica od njih 5 na nivou, nemoguce je da izgubimo mec jer smo kvalitetniji od Zalgirisa bez obzira sto igraju odlicno timski. Cak i trojica od njih 5 da iskoci i jos jedan od onih igraca iz sire rotacije, to je dovoljno da se pobedi mec. 

Petrusev je bolji kao centar i od Danstona i od Birutisa. Pitanje je samo dal ce biti uigran i dal ce bljesnuti bas prvu utakmicu. Panatinaikos je svakako podosta jaci od nas sve i da nam igra Bolomboj. Bolji je od centara Albe, moci ce da se posiba i sa centrima Asvela i Monaka a moci cemo i da pobedimo Partizan kao sto je Virtus dobio sa Zizicem i Dioufom jos su na gostovanju a mi igramo kuci. Tad se negde otprilike ocekuje i povratak Bolomboja. Potrebno je da nosioci igre budu na nivou, bek ap centri su nebitni, kao sto Kostas Adetokumbo i Balcerovski su bili sustinski nebitni u Panatinaikosu koji je uzgred osvojio ligu.

Za eventualne uspehe Zvezde ili neuspehe sto se tice igrackog kadra iskljucivo treba pisati o Kodiju, Kenanu, Nedovicu, Kalinicu, Petrusevu i Bolomboju kad se vrati. To su nam kljucni igraci i ako u vecini utakmica 4/6 budu na nivou mi cemo dobiti vecinu utakmica, ukoliko ne budu, necemo. Panatinaikos je osvojio zbog svoje uze osnove i u vidu Slukasa, Nana, Lesora, Mitoglua i Grenta. Oni su bili na nivou i osvojili su. Partizan je bio na korak od f4 kada je uza rotacija Exum, Panter, Naneli, Ledej i Lesor bili na svom nivou. Imo je i Avramovic svoju ulogu i Papapetru imao je i Grigonis u Panati itd. ali sustinski da 5, 6 kljucnih igraca nisu na nivou tokom najveceg veceg dela sezone ne bi postili te rezulate. Isto je i sa Baskonijom i sa osnovom CMM, Hauard, Sedekerskis, Moneke, Kostelo. Isto je i sa svim ostalim top8 i f4 timovima, svake sezone ikada. Kljuc je u nosiocima igre. Nebitan je Mitrovic, nebitan je Giedraitis, nebitan je Dobric, nebitan je Davidovac ili ko god. Mozda butu bitni od utakmice do utakmice ili nesto uprskaju, ali sustinski na duze staze i 34 utakmice u El su neuporedivo manje bitni nego najuza osnova. Zna se koji igraci su dovedeni da prave razliku i sve ce nam zavisiti od njih. 

• Like 1

1 hour ago, NMX said:

Ocigledno da decko nije bas dovoljno inteligentan ili ima vrlo loseg menadzera. Propustice najbolje godine svoje igracke karijere, vreme kada je trebao najvise da napreduje i odredi sebi dalji put, tako sto nece sedeti ni na klupi... umesto da je otisao pa makar i u taj FMP. A mogao je bilo gde, Borac, Spartak, povratak u Igokea-u. 

Zvezda, ako vec on nece da izadje iz ugovora, morala bi da mu pokrije ugovor i tokom pozajmice, makar deo do cifre koju je ugovorila sa njim. Tako da bi ga svaki klub uzeo da je ovaj hteo da ode i da igra, da radi. 

A cini se da i pored tog nesnalazenja sa vodjenjem svoje karijere, nije bas ni neki veliki radnik, jer sa tolikim size-om, fizickim predispozicijama, morao bi barem neku sansu da dobijes pored Dede, Plavsica i Mitrovica. 

• Like 14