Jump to content

Recommended Posts

10 hours ago, Charles De Ketelaere said:

Kao neko ko je 24h aktivan, očekivao sam da si zakačio makar jedan od mojih tri upisa, sa sve linkom, da se ne pozdravlja sa protivničkim igračima pre meča iz sujeverja, ali to redovno čini po završetku. Slobodno pogledaj neke prošlogodišnje derbije...

Navijač sam Zvezde i to ne onaj što kao poželi sreću komšijama i slično, nego svaku navija protiv Partizana, jer naravno da mi je želja da Zvezda bude bolje plasirana.Što se tiče učešća drago mi je da obe ekipe igraju evroligu jer volim košarku i zanimljivije mi je pratiti obe ekipe i i taj rivalitet i sve što nosi..

A što se tiče Pantera nemam apsolutno ni jednu zamjerku na njegovo ponašanje i odnos prema Zvezdi,po meni jedan veliki profesionalac i vrhunski igrač.A to pozdravljanje, bitnije mi je da se pozdravi na kraju utakmice bez obzira da li izgubio ili pobjedio, ne sjećam se da se nekad nije pozdravio sa Zvezdinim igračima.

A i spominje se srednji prst,volio bi i te što to potenciraju vidjeti u tim situacijama, da li bi se njima nekad desilo, da li bi izgubili kontrolu.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Ha-ha 3

Sad ovako hladne glave, igrali smo 20-25 minuta solidne kosarke, od toga 10-ak min izuzetno dobre. Odlika neuigranih ekipa su i to oscilacije i to mogu da razumem. 

Ali ono sto ne mogu je sto igraci koji nisu neiskusni ne umeju da nadju nacin da povuku rucnu, da zaustave kola koja idu nizbrdo. Ne smemo da dozvoljavamo te serije od kojih protivnik ode na +15.

Optimista u meni vec gleda raspored do kraja godine. Od ovih 9 utakmica 5 se moraju dobiti a rekao bih i 6 ako imamo ikakve ambicije. 

15. novembar: Partizan Mozzart Bet - Olimpija

21. novembar: Crvena zvezda - Partizan Mozzart Bet

28. novembar: Partizan Mozzart Bet - Olimpijakos

03. decembar: Partizan Mozzart Bet - Žalgiris

05. decembar: Partizan Mozzart Bet - Panatinaikos

12. decembar: Alba - Partizan Mozzart Bet

17. decembar: Partizan Mozzart Bet - Asvel

20. decembar: Anadolu Efes - Partizan Mozzart Bet

27. decembar: Partizan Mozzart Bet - Fenerbahče

Makar se i ne plasirali u plej-in, vazno je da se makar priblizimo toj zoni inace ce se ovo pretvoriti u jednu od onih mucnih sezona kojoj svako ceka da vidi kraj. 

• Like 7

2 hours ago, ScepanScekicSto said:

i moje je misljenje negde ovde... kvaliteta nekog ima, ali nema nijedan igrac ekstra kvaliteta, i verovatno je tim koncipiran da svi daju nesto.. na zalost dosli smo do toga da par igraca ne davaju bas nista u smislu doprinosa... i onda dolazimo do ovoga...

jbg...

mucno ce biti protiv Armania...

U sustini je to to. Verujem da ce kroz mesec dana nasa napadacka igra biti bolja. Ali odbrambeni effort iz zadnjih 13 minuta mora da bude prisutan u mnogo duzim intervalima, ovo je vec 2.put da jurimo ogroman zaostatak kod kuce. I JEBENI SKOK. Sa svim nasim manama, mi smo u najmanje 4 EL meca imali u rukama pobedu, samo da smo makar prosecno defanzivno skakali u klač momentima (virtus, pariz, barsa, monako).

Da li ce napokon skontati da ne trebaju da klonu duhom cim favorit pobegne na 10 razlike...

• Like 1

Odgledao sam i snimak i nisam nešto mnogo pametniji posle tog iskustva - sve ono što sam video na terenu snimak je samo potvrdio. 

Kvalitetna košarka koju bi svako od nas želeo da gleda je sinoć trajala maksimalno 10min sa naše strane, kao što je primetio kolega @Marvin i to ne u komadu, već tipa dva puta po 5 min. Jesmo neuigrani, neiskusni, ali to je ipak premalo za bilo kakve plej of / plej in ambicije.

Međutim, kao što se iz mraka uvek rodi svetlost, nenamerno ćemo ove sezone promovisati tri mlada igrača - Pokua (koji mi je zaista prijatno iznenađenje, igra mnogo bolje nego što sam mislio da će, pri tome je vidno ojačao, ali će i dalje prolaziti kroz te "ruki" faze i morati ovu sezonu da iskoristi za nabijanje iskustva), Maria i Mitra, gde mi je posebno drago za ovog trećeg, jer čoveku je karakter sudbina a taj klinac ima karakter pobednika. Pisao sam o tome i pre sezone, neodoljivo me podseća na Kalinića i na način kako se on ponašao kad je počinjao, samo da ga povrede zaobiđu i biće to sve ok.

Vidimo se u petak u Areni, šta da vam kažem, neće se ovo naše mučenje tako lako završiti

Edited by Dzep
  • Like 11

Opet i opet ću da ponovim ovo je nova ekipa.

Drugo ovo je nova ekipa bez puno igrača sa velikim evroligaškim iskustvom. U stvari samo tri. Vanja kog je stigla repka i promaja, Bonga kog je nosio talas repke ali dobijaš ono što očekuješ i Davis koji ne liči na sebe( pitanje je da li će ikada više al ne razbijam glavu time jer to mi nanosi bol) i Ife na kog se možeš pouzdati.

Ostatak nema veliko euroligasko iskustvo koliko ja znam ovako iz glave. I to se osjeti.

Evroliga je puna iskusnjara igrača i sudija a bogami i terena domaćih. Ta škola mora da se prodje. Potencijala za rast ekipe i nekih igrača zaista ima.

Ja jedino Željku zamijeram što ne korisati Koprivu češće ne nužno i više. Kao što je sinoć bio prinuđen Mitra da koristi.

Ja zaista vjerujem u proces i da će se nekad otvoriti ovoj ekipi. Da li će ker zeca stići...ima vremena liga je ujednačena to je teško predvideti.

Sutra ključ su Ledej i Motora ako njih iakontrolišemo pola posla. Druga polovica je da se ne samoubijeno. Publika mora da pomogne više.

• Like 2

Hajde da konstatujemo jos poneku neprijatnu stvar:

- mi izgledamo napadacki losije nego na prvim trening utakmicama tokom priprema

- sedimo na ovako bednom skoru i pored toga sto je nekoliko igraca ovaj pocetak sezone odigralo znatno iznad ocekivanja (Balsa, Poku, French Frank, Bonga, Nakic, Jones)

Ako cemo biti realni, nema bas previse igraca koji su kontinuirano bili u nekim individualnim kanalima, osim besramnog Daviesa, Vanje i ovoga sto smo sami uradili sa Dwizom. Znali jesmo da je ovo ekipa sa skromnim kvalitetom na ulazu u sezonu, medjutim prilicno je neprijatno iznenadjenje da na ovolikom broju utakmica izgledas do te mere nedoraslo konkurenciji. Nova je ekipa i apsolutno sam za strpljenje, medjutim malo je zabrinjavajuce da smo prakticno losiji iz tekme u tekmu. Jednu stvar ne mogu i necu da oprostim, a to je glumljenje ludila i ignorisanje zjapecih rupa u rosteru. To je jedan od glavnih razloga zasto smo iskopali sebi raku nakon fazon mesec i po kosarke.

• Like 9

Rupe u rosteru su na 5 i 4. Zeljko se debelo zajebao sa Dejvisom. ALI da se ne lazemo, svi mi smo ocekivali makar napadacki potentnog Dejvisa i pre sezone je vazio za jedinog igraca od koga zapravo znamo koje prednosti dobijamo. To je ocekivao i Zeljko.... jebi ga. Pa ga tu ne bih previse krivio.

Sto se tice pozicije 4, tu Zeljku zameram debelo. Ok, mozda da se Majk nije sjebao odmah po sletanju i rulanju aviona na Tesli...mozda bi on sada bio koristan clan rotacije, a mi imali pokoji skok vise. Mozda. Ne i verovatno, jer jedini kosarkas na svetu koji je od njeg udaljeniji od reketa je trenutno Dejm Lilard.

Ma da, Rambo igra losije nego sto smo svi ocekivali, ne bih ja to mnogo zamerio. 

Ali sta su mislili sa pozicijom 4 nakon sto je Chima propao, evo ne znam. Kontam da je logika bila da se proba i Majk, ali evo probali smo ga, nema leba od toga. 

Deluje mi da je sad ideja da Bonga, Tajrik / Rambo i Poku podele minute na 4 a da se nadje jos jedno fizikalno krilo (otud Krejg). Ali to onda ostavlja i dalje rupu na 5.

A mozda samo ne znaju gde biju. A mozda postoji plan koji mi ne razumemo. A mozda... :D

Edited by Marvin

A možda jednostavno na tržištu nema nešto što bi pokrilo rupe u Partizanovom rosteru, a da iole valja i da je našima dostupno? Koliko vidim, čim nešto kvalitetno krene preko bare u pravcu Evrope odmah skoče Real, Barsa, Pao, Fener... ne može da se probije do Beograda ni tenkom. A uzeti nešto čisto da bi se uzelo... to retko upali.

• Like 3

12 minutes ago, Marvin said:

Ma da, Rambo igra losije nego sto smo svi ocekivali, ne bih ja to mnogo zamerio. 

Ali sta su mislili sa pozicijom 4 nakon sto je Chima propao, evo ne znam. Kontam da je logika bila da se proba i Majk, ali evo probali smo ga, nema leba od toga. 

Deluje mi da je sad ideja da Bonga, Tajrik / Rambo i Poku podele minute na 4 a da se nadje jos jedno fizikalno krilo (otud Krejg). Ali to onda ostavlja i dalje rupu na 5.

A mozda samo ne znaju gde biju. A mozda postoji plan koji mi ne razumemo. A mozda... 😄

Ma nije previse komplikovano. Selekcija unutra je sramna. Na 5 se kockalo i izgubilo... Zasto se nista ne radi po tom pitanju? Zato sto se veruje da ce Davis da digne u formu (covek se jedva odlepljuje od parketa)? Sta i da je podigne? Jel on planiran kao dugorocno resenje pa kao neka ga?

Na 4 se nije ni kockalo. Nasa luda sreca pa Poku igra sta igra, a prvo resenje ni ne postoji.

Neko je valjda i odgovoran za to...

2 hours ago, Taki said:

Navijač sam Zvezde i to ne onaj što kao poželi sreću komšijama i slično, nego svaku navija protiv Partizana, jer naravno da mi je želja da Zvezda bude bolje plasirana.Što se tiče učešća drago mi je da obe ekipe igraju evroligu jer volim košarku i zanimljivije mi je pratiti obe ekipe i i taj rivalitet i sve što nosi..

A što se tiče Pantera nemam apsolutno ni jednu zamjerku na njegovo ponašanje i odnos prema Zvezdi,po meni jedan veliki profesionalac i vrhunski igrač.A to pozdravljanje, bitnije mi je da se pozdravi na kraju utakmice bez obzira da li izgubio ili pobjedio, ne sjećam se da se nekad nije pozdravio sa Zvezdinim igračima.

A i spominje se srednji prst,volio bi i te što to potenciraju vidjeti u tim situacijama, da li bi se njima nekad desilo, da li bi izgubili kontrolu.

Nije strasno sto je izgubio kontrolu protiv nas u aba.Ja ne volim kad ljudi zatvaraju dupetom vrata pa sve i da nije igrao za nas.Ali ono gubljenje kontrole u Madridu je Partizan kostalo F4 ja sam siguran.Jbg zivot ide dalje imace sta da prica unucima i on i navijaci Partizana.

1 hour ago, odupri se ludilu said:

Drugo ovo je nova ekipa bez puno igrača sa velikim evroligaškim iskustvom. U stvari samo triVanja kog je stigla repka i promaja, Bonga kog je nosio talas repke ali dobijaš ono što očekuješ i Davis koji ne liči na sebe( pitanje je da li će ikada više al ne razbijam glavu time jer to mi nanosi bol) i Ife na kog se možeš pouzdati.

Lundberg. Ovo mu je peta sezona u EL. 

Od ostalih EL iskustva imaju i Brown i T.Jones. 

Svaki put kad sa tribina nekom igracu porucuju da pusi kurac, ko god bio taj igrac, ja cu biti na strani tog igraca. Svaki put. A posebno kada se pominje familija i tako to, kao recimo sad skoro Nedovicu u Podgorici. Jer ta govna sa sipke ne zasluzuju ni sekund odobravanja i podrske za svoje neandertalsko ponasanje.

Sto se tice Punterove reakcije protiv Reala, da, bolje je bilo da je sklopio sa parketom onu ljigu Ljulja makar da covek zna zasto je kaznjen, ovako je samo naizgled tukao a u stvari nije, a kaznu je dobio svejedno.

• Like 2
  • Thanks 1

16 minutes ago, Stiletto said:

A možda jednostavno na tržištu nema nešto što bi pokrilo rupe u Partizanovom rosteru, a da iole valja i da je našima dostupno? Koliko vidim, čim nešto kvalitetno krene preko bare u pravcu Evrope odmah skoče Real, Barsa, Pao, Fener... ne može da se probije do Beograda ni tenkom. A uzeti nešto čisto da bi se uzelo... to retko upali.

Samo za nas nema. Pre bih rekao da naš skauting - Karaičić ne radi dovoljno dobar posao. Savić kontaktira i finalizuje, Karaičić odlučuje šta će doći do Želimira, a ovaj bira i aminuje. Juriš Monekea celo leto, izduvaš, i odjednom nijedan više nije dovoljno dobar za nas. Neće baš da pije vodu.. 

4 minutes ago, Papanikolesku said:

Karaičić ne radi dovoljno dobar posao. Savić kontaktira i finalizuje, Karaičić odlučuje šta će doći do Želimira

Pa Zvezdaši vas buše a vi se čudite što vam ovako ide 😛 

Sad ozbiljno, kad vam se vraća onaj Majk?

Edited by JPM

1 minute ago, JPM said:

Pa Zvezdaši vas buše a vi se čudite što vam ovako ide 😛 

Buše nas i partizanovci, ne brini 😄

Ozbiljni klubovi popunjavaju tamo gde su tanki, menjaju gde ne valja.

Mi ove sezone nismo ozbiljan klub. 

Što je do navijača, ispunjeno je. Što je do kluba, nije. 

1 minute ago, Placebo Lone star said:

Sad sa ove distance u bari prosutog mleka moze da ti bude zao sto se nije zaleteo sa obe noge jabuseleu u stomak.

Od Puntera bi ostala ona bradica samo 🙂 

• Like 1

Pisao sam o tome vec, ali evo sad nakon par vasih zadnjih tekmi, postaje mi cak i pomalo bizaran taj nesrazmjer izmedju ciljeva kluba i ocekivanja publike.

Dakle, ovo je probna sezona tima sa kompletno promijenjenim rosterom. Nabacivati ovim deckima teret rezultata je poprilicno besmisleno. 

Zeljko to dobro zna i zato ga ove zlonamjerne prozivke bas i ne interesuju.

1 hour ago, Kooineeperk said:

Lundberg. Ovo mu je peta sezona u EL. 

Od ostalih EL iskustva imaju i Brown i T.Jones. 

Napisah tri, tipfeler, ali nabrojao četiri. Ifea sam spomenuo.

Jedna dve sezone u EL je nekad nedovoljno zato sam i napisao veliko iskustvo. 

• Like 1