Jump to content

Recommended Posts

Tajrik fizicki deluje da je mnogo jak, ali mi cini da to ne korsti mnogo ... npr u skoku, u pozicioniranju i sl. Mozda je to posledica onih brzih licnih gresaka sto je dobijao u prvih par utakmica pa se preterano kontrolise.
A ovom utisku doprinose i stalne neke sitne povrede (list, rame, cinimi se i kuk jednom ), nekako deluje svilenkasto (nadam se da ne cita forum 😄)

Deluje da moze lako da plane - vidimi da ga strucni stab smiruje kada krene na klupu, vrv ga treniraju da se kontrolise i razmislja.

Nadam sa da je sve ovo procesa ucenja, kao sto se popravio sa bacanjima, da ce da eksplodira na vreme 🙂

Eh...

Da mi je neko pre 2 meseca rekao sledeći scenario: posle teškog EL gostovanja ćemo igrati sa top4 ekipom ABA, pobediti 20 razlike u utakmici gde smo vodili maltene sve vreme, gde je u trećoj četvrtini već bilo +15, a ja ću biti uber nezadovoljan... Ne bih mu verovao.

Količina gluposti koju sam video je zaprešćujuća. Ne znam više koga tu ni da krivim. Bio sam kritički nastrojen prema Žocu, ali toliko gluposti nemaju nikakve veze sa postavkom, taktikom, nego jednostavno momenat dekoncentracije samog igrača. Tipa Ife koji prati loptu u aut, da bi ovaj protrčao pored njega i pokupio je, Poku koji baca pas iza leđa i gubi loptu umesto čiste kontre za nas. Pa standardno gluposti sa malim faulovima, bukvalno školske situacije centar na pleja. 

Naravno, stara tema nepotrebnog pomaganja. Duverioglu zida Tajrika, 4 metra od koša, nikakva pozicija, Karlik ostavlja svog igrača i ide na pomoć, naravno povratno, spotup, primljeni poeni...

Na kraju, ostaje i nedefinisan status Majka i Dvejna. Više ne mogu da procenim da li je pitanje šanse i minuta, ili nemogućnosti da se pomogne ekipi. Obojica se trude, Majk baš ide na skok, ali u napadu, kao igrač manje. Dvejn sa druge strane i dalje izgleda odsečeno od ekipe, i kad uradi nešto, to je baš individualno.

Sve u svemu, ovo je igra za -20 protiv Barse. Videćemo koliko to može bolje.

• Like 2

58 minutes ago, Aman 2 said:

Baš tako. U fazonu aj da dovedemo nekog nalik Panteru, pa ako prodje. Nije prošlo. 

sto je dobra odluka i tad sam pricao.. nisi puno ulozio a mozes dobiti dosta...

jos kad se doda ovo sa trejdom on je sam sebe isplatio

Njemu je decku kao i svakom u ekipi u ovom momentu, glava najveci problem, svi su u kurcu, izadje mu lopta iz kosa protiv Pariza i onda se bojao bilo sts da uradi

4 hours ago, realno *w said:

Eh...

Da mi je neko pre 2 meseca rekao sledeći scenario: posle teškog EL gostovanja ćemo igrati sa top4 ekipom ABA, pobediti 20 razlike u utakmici gde smo vodili maltene sve vreme, gde je u trećoj četvrtini već bilo +15, a ja ću biti uber nezadovoljan... Ne bih mu verovao.

Količina gluposti koju sam video je zaprešćujuća. Ne znam više koga tu ni da krivim. Bio sam kritički nastrojen prema Žocu, ali toliko gluposti nemaju nikakve veze sa postavkom, taktikom, nego jednostavno momenat dekoncentracije samog igrača. Tipa Ife koji prati loptu u aut, da bi ovaj protrčao pored njega i pokupio je, Poku koji baca pas iza leđa i gubi loptu umesto čiste kontre za nas. Pa standardno gluposti sa malim faulovima, bukvalno školske situacije centar na pleja. 

Naravno, stara tema nepotrebnog pomaganja. Duverioglu zida Tajrika, 4 metra od koša, nikakva pozicija, Karlik ostavlja svog igrača i ide na pomoć, naravno povratno, spotup, primljeni poeni...

Na kraju, ostaje i nedefinisan status Majka i Dvejna. Više ne mogu da procenim da li je pitanje šanse i minuta, ili nemogućnosti da se pomogne ekipi. Obojica se trude, Majk baš ide na skok, ali u napadu, kao igrač manje. Dvejn sa druge strane i dalje izgleda odsečeno od ekipe, i kad uradi nešto, to je baš individualno.

Sve u svemu, ovo je igra za -20 protiv Barse. Videćemo koliko to može bolje.

Sve ok, samo...dobijamo Barsu 🫡

• Like 1

2 hours ago, jedibojan said:

Duane nije pokazao nista sto ne znaci da nece. E sad, da li gusiti Nakica na njegov racun da bi mozda nekad nesto, ili ga odmah ulupati. Mislim da je najgore ne odabrati pa ostati bez oba. 

Nije to ista pozicija, rekao bih. Nakic cist sf, Deznel cist sg (samo kod njega bas mora da se apostrofira da shooting =/= scoring za sada)...🥲

Buđenje!!!

Voleo bih kada bi mi neko objasnio zbog čega sam toliko optimističan u pogledu naše današnje utakmice. Nije da ima mnogo razloga - nismo ih dobili od one legendarne utakmice, ne vidim kako ćemo da sačuvamo Parkera i Puntera...

Ali svejedno, uprkos svemu, očekujem pobedu i da odigramo odbrambeno dobru utakmicu.

Prozivam Tajrika Džonsa, vreme je za jednu 20p 10skokova utakmicu 

• Like 3
  • Thanks 1

Za Washingtona je 90% krivice na Zeljku i strucnom stabu. Valjda znas koga dovodis, igraca kakvih karakteristika. Onda krece ono vec vidjeno ovih sezona sa Zocom - guranje u zamrzivac, pa vadjenje u nekom trenutku sa ocekivanjem da ce momentalno biti na radnoj temperaturi i isporuciti. Ova prica kako se nije uklopio, ne razume stvari mi je suplja kao ementaler i prilicno sam siguran da ni njemu nije bas jasno iskomunicirano sta je tacno problem i gde i kako je vidjen u ovom timu. To neminovno stvara i problem sa samopouzdanjem, osecajem pripadnosti, a o adaptaciji da ne govorim. Igrac kome je trebalo daleko najvise minuta na parketu zbog toga sto dolazi prvi put u evropsku kosarku, dobio ih je daleko najmanje. Da, kombina sa Hornetsima je objektivno uticala na to, ali je i pored toga bilo sasvim dovoljno vremena da se bar u nekoj meri 'uvede u sistem'. Ovako niti imamo taj nazovi sistem (posto se nastavilo sa nelogicnim odlukama i tweakovanjem i gde treba i gde ne treba) niti Dwiza kao igraca. Duplo golo.

• Like 7

20 minutes ago, nemanjaol said:

Iako ne postoji neki racionalan razlog, meni deluje da se sve crta za jednu pobedu veceras, tj takav mi je osecaj

Mada ovaj 18h termin nikad nije bio dobar za nas

To je da duze mozemo da slavimo do pobede u petak

• Ha-ha 1