Barkley#34 Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 25 minutes ago, NMX said: Nema brate klubastva koje ce da razbijanje flase o glavu predstavi kao bilo sta sem krivicnog dela (moguce i tezeg). Pa sad mozemo do sutra sbbkbb. Jedno je da se odvale od batina rasisticki majmuni (ako je to bio slucaj) a drugo da flasom nekome otvaras glavu. Nemojte to braniti time sto misllite da je klubastvo ako neko kaze da je to nedopustiv cin. Da su 15. marta govna izašla iz ćacilenda u većem broju sve se mislim da bi razmišljao o granicama nužne odbrane nego bi ih gađao atomskom bombom ako ti je pri ruci. Ne poredim situacije samo se kačim na to da je tako nešto nedopustivo. Zakonski verovatno ali u životnim kontekstima se svašta može razumeti. 7 1 1 1
NMX Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 5 minutes ago, Barkley#34 said: Da su 15. marta govna izašla iz ćacilenda u većem broju sve se mislim da bi razmišljao o granicama nužne odbrane nego bi ih gađao atomskom bombom ako ti je pri ruci. Ne poredim situacije samo se kačim na to da je tako nešto nedopustivo. Zakonski verovatno ali u životnim kontekstima se svašta može razumeti. Sta bih ja radio sa rendom cacijem koji je krenuo na masu iz Cacilenda ama bas nikakve veze nema sa tim sto neko ovde relativizuje Karlikovo ponasanje time sto komentare na isto pripisuje - klubastvu. Klubastvo je trazenje opravdanja za ovakav potez a ne ukazivanje na maloumnost istog. 2
Gudura Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago (edited) 1 hour ago, Stiletto said: Sačekajmo izveštaj policije prvo, da vidimo ko je na koga ovde prvi krenuo, čime i zašto. Karlik i Sterling su Ameri, u ovo će pod odmah da se umeša i američka ambasada, oni štite svoje i te kako. Neće moći policija da munta. A Beograd ima istoriju napada na strance povodom sporta, još od Brisa Tatona. Neću da zauzimam ničiju stranu dok se ne utvrde i javno objave suve činjenice. Uz duzno postovanje, ako je ovo na snimku zaista Karlik, ne trebaju nam cinjenice da zakljucimo da udarac flasom posred lica i naknadno gadjanje coveka koji lezi na betonu nakon sto je glavom poljubio isti, tom istom polomljenom flasom, divljacki cin, koji zasluzuje ozbiljno krivicno gonjenje. Da je nas gradjanin ovo uradio Amerikancu u Americi, ne bi ga majcin sine spasilo optuzbe za TTP, intervencija ujedinjenih ambasada svih van Nato drzava. I najverovatnije bi gulio par godina robije, ili bi se u slucaju da je zapalio trazilo izrucenje ( setite se slucaja cini mi se onog lika Miladinovica, koji je takodje bio sportista). Dakle, ako ova drzava ima jos uvek makar obrise pravne drzave i zakonskih regulativa, lik koji poteze flasu u glavu, bi trebao da ozbiljno krivicno odgovara i bude kaznjen, bio on Karlik, Pera, Mika, Žika.... Na stranu to sto je i ova grupa koja je ucestvovala u tuci na drugoj strani verovatno grupa bizgova i splavara sa viskom para, a manjkom mozga, kao i svi produkti ovog naseg jadnog vremena, no to osumnjicenog Karlika i ekipu nikako ne oslobadja odgovornosti.... Edited 21 hours ago by Gudura 11
kendrick duckworth Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 1 minute ago, NMX said: Sta bih ja radio sa rendom cacijem koji je krenuo na masu iz Cacilenda ama bas nikakve veze nema sa tim sto neko ovde relativizuje Karlikovo ponasanje time sto komentare na isto pripisuje - klubastvu. Klubastvo je trazenje opravdanja za ovakav potez a ne ukazivanje na maloumnost istog. Klubaštvo je pravdanje Karlikovog poteza, što nisam primetio da je iko ovde pokušao da uradi. Trudim se da na ovu temu pišem što čitkije i kraće, pa valjda može da se zaključi i kada hipotetišem u kakvom je to svojstvu, a nisam primetio da je neko drugi pravdao ili ublažavao. Ali je klubaštvo i namerno nepoznavanje zakona, namerno dosoljivanje, insistiranje na pasošima, fokusiranje na jednu stvar (najgoru) u opštem metežu, prosto niti sudstvo niti bilo kakva etička i empatična osoba sebi neće dozvoliti da svesno abolira nekoga ko udara flašom, ali ni da samo zbog jedne stvari očekuje tretman kao u Kambodži. 1
VISOKOLETAC Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 29 minutes ago, kendrick duckworth said: Ali ne kapiram baš šta ljudi očekuju od kluba u ovakvim situacijama. Uvek budi ispred dogadjaja, to je ono sto sam davno naucio. Da su oni jutros napisali saopstenje o tome sta se desilo, plus da su napisali i da ce oni istrziti sta se desilo i da ce vinovnici ove tuce biti kaznjeni pravilnikom kluba, sada i posle pojavljivanja ovog snimka, ne bi niko ovako reagovao. Razlog? Pa svi su shvatili da je bila tuca, da je neko povredjen, da su igraci vredjani na neprihvatljiv nacin. Kada izadje snimak, on je samo jos jedna informacija. Naravno i igraci izadju na kzs i kazu da im je zao, da se izvinjavaju navijacima i klubu i majke mi necemo vise. Tako to rade ozbiljne firme i organizacije, a nazalost to nismo ni mi ni vi. A da ne pricam o amamterizmu, ako je tacno, da ti u eri drustvenih mreza pokusas da skines i zataskas neki snimak 😂😂😂 4
NMX Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 1 minute ago, kendrick duckworth said: Klubaštvo je pravdanje Karlikovog poteza, što nisam primetio da je iko ovde pokušao da uradi. Trudim se da na ovu temu pišem što čitkije i kraće, pa valjda može da se zaključi i kada hipotetišem u kakvom je to svojstvu, a nisam primetio da je neko drugi pravdao ili ublažavao. Ali je klubaštvo i namerno nepoznavanje zakona, namerno dosoljivanje, insistiranje na pasošima, fokusiranje na jednu stvar (najgoru) u opštem metežu, prosto niti sudstvo niti bilo kakva etička i empatična osoba sebi neće dozvoliti da svesno abolira nekoga ko udara flašom, ali ni da samo zbog jedne stvari očekuje tretman kao u Kambodži. Pa dobro, ovo niko ne spori. Moj komentar se odnosio na to da je kritika obakvog ponasanja nekog igraca automatski klubastvo. Nego 15 1
kendrick duckworth Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago Just now, VISOKOLETAC said: Uvek budi ispred dogadjaja, to je ono sto sam davno naucio. Da su oni jutros napisali saopstenje o tome sta se desilo, plus da su napisali i da ce oni istrziti sta se desilo i da ce vinovnici ove tuce biti kaznjeni pravilnikom kluba, sada i posle pojavljivanja ovog snimka, ne bi niko ovako reagovao. Važi. Čisto radi zanimljivosti, šta bi transparentnost kluba u prepodnevnim časovima promenila u Karlikovom potezu i tumačenju celokupne situacije? 1 minute ago, VISOKOLETAC said: Uvek budi ispred dogadjaja, to je ono sto sam davno naucio. Da, u privatnim i ljudskim odnosima. Nikada firme, institucije, organizacije neće imati pristup prema javnosti kao prema prijatelju, baš zato što nose mnogo više potencijalnih reperkusija, sa razlogom su se pojavili termini crisis i PR menadžment. Ne mogu da kažem da sam istražio kako se najbolje hendluju situacije poput ovih, ali sam vrlo siguran da bilo kakav nastup kluba pre dospeća u medijima samom klubu ne bi ništa doneo. Osim što neki ljudi ne bi imali razlog da napuše klub na tviteru, za šta im svira patka. 1
fedor Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago (edited) 18 minutes ago, Gudura said: Uz duzno postovanje, ako je ovo na snimku zaista Karlik, ne trebaju nam cinjenice da zakljucimo da udarac flasom posred lica i naknadno gadjanje coveka koji lezi na betonu nakon sto je glavom poljubio isti, tom istom polomljenom flasom, divljacki cin, koji zasluzuje ozbiljno krivicno gonjenje. Da je nas gradjanin ovo uradio Amerikancu u Americi, ne bi ga majcin sine spasilo optuzbe za TTP, intervencija ujedinjenih ambasada svih van Nato drzava. I najverovatnije bi gulio par godina robije, ili bi sebu slucaju da je zapalio trazilo izrucenje ( setite se slucaja cini mi se onog lika Miladinovica, koji je takodje bio sportista). Dakle, ako ova drzava ima jos uvek makar obrise pravne drzave i zakonskih regulativa, lik koji poteze flasu u glavu, bi trebao da ozbiljno krivicno odgovara i bude kaznjen, bio on Karlik, Pera, Mika, Žika.... Na stranu to sto je i ova grupa koja je ucestvovala u tuci na drugoj strani verovatno grupa bizgova i splavara sa viskom para, a manjkom mozga, kao i svi produkti ovog naseg jadnog vremena, no to osumnjicenog Karlika i ekipu nikako ne oslobadja odgovornosti.... Prvo za ubistvo iz nehata u kafanskoj tuci bi dobio od 6 meseci do 5 godina, za kafansku tucu sa lakim telesnim povredama verovatno ne bi dobio nista, za prekoracenje nuzne samoodbrane i izazivanje teske telesne povrede bi dobio uslov. Ne postoji zakon koji ce nekog ko te opali flasom osuditi na visegodisnju robiju, pa cak ni na robiju uopste ako nemas velike povrede, sve da to uradi iz ciste obesti ili jer mu je dosadno. Jos jednom ni Amerika ni Srbija nisu fasisticke zemlje, za nas zakon, a i americki je apsolutno nebitno koje su nacionalnosti osteceni ili optuzeni propisane kazne su uvek iste, tako da bi taj tvoj hipoteticki nas gradjanin koji bi ovo isto radio Amerikancu bio kaznjen isto onoliko koliko bi bio kaznjen njihov gradjanin koji bi isto ovo uradio tom Amerikancu. Taj Miladin je prvi napao i tukao lika 50 kila lakseg od sebe ostavivsi ga sa trajnom povredom mozga i nesposobnog sa samostalan zivot. Za to delo je dobio 2 i po godina pa je amnestiran, a onda je deset godina kasnije tukao i devojku jer je nasla drugog. Uglavnom totalno druga prica. Slazem se da svi ucesnici treba da budu kaznjeni, ali opet ponavljam svi imaju lake telesne povrede, ogrebotina i podlive, jedan momak ima slomljen prst sto se karakterise kao teska telesna, ali ne postoji sud koji ce te poslati na robiju jer si nekom slomio prst. Takodje ovaj snimak nece moci da se koristi kao dokaz na sa sudu naravno jer ne postoji nacin da se dokaze ko je na snimku. Edited 20 hours ago by fedor 6 1
VISOKOLETAC Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 10 minutes ago, kendrick duckworth said: Važi. Čisto radi zanimljivosti, šta bi transparentnost kluba u prepodnevnim časovima promenila u Karlikovom potezu i tumačenju celokupne situacije? Da, u privatnim i ljudskim odnosima. Nikada firme, institucije, organizacije neće imati pristup prema javnosti kao prema prijatelju, baš zato što nose mnogo više potencijalnih reperkusija, sa razlogom su se pojavili termini crisis i PR menadžment. Ne mogu da kažem da sam istražio kako se najbolje hendluju situacije poput ovih, ali sam vrlo siguran da bilo kakav nastup kluba pre dospeća u medijima samom klubu ne bi ništa doneo. Osim što neki ljudi ne bi imali razlog da napuše klub na tviteru, za šta im svira patka. Pa to je i pravilo crisis imenadžmenta. Kada ti izdas saopstenje, ukidas mogucnost za nagadjanja i teorije zavere,. Ti si taj koji kontrolises pitanja i narative. Mediji su onda oni koji prenose vest (i to tvoju), a ne stvaraju je.
Ludi za Poli Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago Ne postoji klub na svijetu koji bi izasao sa saopstenjem za ovakav incident prije nego sto sam snimak izadje ili bar policija obavijesti javnost sta se desilo. Nemojmo se zajebavati. 2 1 1
DameTime Posted 20 hours ago Author Posted 20 hours ago 33 minutes ago, kendrick duckworth said: Da, u privatnim i ljudskim odnosima. Nikada firme, institucije, organizacije neće imati pristup prema javnosti kao prema prijatelju, baš zato što nose mnogo više potencijalnih reperkusija, sa razlogom su se pojavili termini crisis i PR menadžment. Ne mogu da kažem da sam istražio kako se najbolje hendluju situacije poput ovih, ali sam vrlo siguran da bilo kakav nastup kluba pre dospeća u medijima samom klubu ne bi ništa doneo. Osim što neki ljudi ne bi imali razlog da napuše klub na tviteru, za šta im svira patka. Jebem ti ovaj PR menadžment. Zamišljam osobu koja je išla po inboxu na Instagramu i Twitteru i zamolila da se skine snimak. 38 minutes ago, VISOKOLETAC said: Uvek budi ispred dogadjaja, to je ono sto sam davno naucio. Da su oni jutros napisali saopstenje o tome sta se desilo, plus da su napisali i da ce oni istrziti sta se desilo i da ce vinovnici ove tuce biti kaznjeni pravilnikom kluba, sada i posle pojavljivanja ovog snimka, ne bi niko ovako reagovao. Razlog? Pa svi su shvatili da je bila tuca, da je neko povredjen, da su igraci vredjani na neprihvatljiv nacin. Kada izadje snimak, on je samo jos jedna informacija. Naravno i igraci izadju na kzs i kazu da im je zao, da se izvinjavaju navijacima i klubu i majke mi necemo vise. Tako to rade ozbiljne firme i organizacije, a nazalost to nismo ni mi ni vi. A da ne pricam o amamterizmu, ako je tacno, da ti u eri drustvenih mreza pokusas da skines i zataskas neki snimak 😂😂😂 To se zove framing događaja i upravo to, snimak bi bio dodatna informaxija. Ali nema veze "ne bi to niko uradio". 1
VISOKOLETAC Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago (edited) 24 minutes ago, Ludi za Poli said: Ne postoji klub na svijetu koji bi izasao sa saopstenjem za ovakav incident prije nego sto sam snimak izadje ili bar policija obavijesti javnost sta se desilo. Nemojmo se zajebavati. Znaci ako policija ne izda saopstenje(a nasa je poznata po tome) ili ne izadje snimak i svi se pravimo mrtvi, sve je ok. Da su oni izdali saopstenje sada bi svi pricali o tome kako su ih vredjali na rasnoj osnovi, a ovako su svi videli prvo flasu razbijenu u glavu i gadjanje coveka koji je na zemlji i to je sada glavni utisak. Sto mi rece jedan mudar covek: ja tebi rekoh kako treba, a ti radi kako hoces 🙂 Edited 20 hours ago by VISOKOLETAC 1
Ludi za Poli Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 1 minute ago, VISOKOLETAC said: Znaci ako policija ne izda saopstenje(a nasa je poznata po tome) ili ne izadje snimak i svi se pravimo mrtvi, sve je ok. Sto mi rece jedan mudar jedan covek: ja tebi rekoh kako treba, a ti radi kako hoces 🙂 Ja tebi kazem kako jest. Nijedan klub na svijetu ne bi izasao sa saopstenjem i fakticki bio prvi koji bi obavijestio javnost sta se desilo. 1
VISOKOLETAC Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago (edited) 10 minutes ago, Ludi za Poli said: Ja tebi kazem kako jest. Nijedan klub na svijetu ne bi izasao sa saopstenjem i fakticki bio prvi koji bi obavijestio javnost sta se desilo. Pa da. U tome i jeste poenta. Ne znam za klubove nisam bas merio i ne bih da nagadjam, ali za velike firme je pravilo(ucio i gledao primere). Mozda je problem za klubove u normalnim zemljama to sto ovako nesto odmah postane opste poznato, pa ne stignu da reaguju, a kod nas je proslo 18 sati u pokusajima da sve nestane i verovatno bi nestalo kao kod Kvinsija(pa se saznalo tek posle par meseci) da se desilo u neko vreme kada socijalne mreze jos nisu bile ovako rasprostranjene. Edited 19 hours ago by VISOKOLETAC
kojihit Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago (edited) Kod nas nikad dosadno, uvek akcija Edited 19 hours ago by kojihit 1
SuperTraktorko Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago Ovu situaciju pokrivaju primarno članovi KZ-a 121-124 (gledano nategnuto i član 125), a u zavisnosti šta je tome prethodilo i članovi 138, 170 i 174. Verovatno ima elemenata za sticaj kod većine učesnika. E sad, naravno da je nebitno da li su učesnici naši ili strani državljanin krivično gledano, sa time što strana lica ozbiljno rizikuju da izgube pravo boravišta u Srbiji. Što je naročito problematično za Partizan jer su neki vrlo značajni igrači sa friško potpisanim ugovorima akteri incidenata, mada mislim da Ostoyah vrv može makar taj deo priče da predupredi (osim kod Karlika imho). Zli jezici bi rekli da bi ovo bila dobra prilika za Partizan da "uštedi" da je Ife bio vinovnik, but I digress. Karlik je baš napravio sranje, i sebe izložio čak i potencijalno ozbiljnoj građanskoj odgovornosti uz krivičnu. I da, stvarno je sreća u nesreći da Tajrik nije bio prisutan, vrv bi bilo mrtvih.
Papanikolesku Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago Previše nagađanja i projektovanja, na bazi poluinformacija. U ovakvim situacijama nema pravila, i nema samokontrole. Ako su se osetili ugroženim, u datoj situaciji ispred kluba; instinktivna reakcija može biti i mnogo jezivija od flaše u glavu. Uz rizik da ću biti osuđen od većine, a pod uslovom da su bili vređani po rasnoj osnovi, da su im pretili, i na kraju sačekali - verovatno bih i ja reagovao slično, ako bih se osetio životno ugroženim, a pogotovo ako su tu ljudi do kojih mi je stalo. O porodici da ne govorim. Elem, treba sačekati više informacija od policije, pa tek onda konstruisati i osuđivati. Ja lično ne vidim neku logiku da profi košarkaši izađu iz kluba da bi peglali neke random tipove flašama jer im se digao kurac. Ko zna ko su uopšte ovi tipovi, da li su kriminalci, huligančići, ili možda samo pijane budale. Što se mene tiče, idioti su samo što nisu pozvali organe reda da reše problem. Mogli ih je sačekati ekipa sa noževima, bakljama, pištoljima, pa ta flaša ne bi pomogla. A onda je kasno. 5 1
MarioKempes Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago Nema tih 50k eur koje ne mogu da ispeglaju jednu tričavu flaju u glavu, još bez teških posledica. Plus Amer, pa dodatno u trenutku kad je naš predsednik brljavio po Amerikama... Opušteno, nema ovde nikakvih bitnijih posledica po košarkaše, uključujući i Džonsa, nastavljaju da pikaju basket kao da ništa nije bilo.
DameTime Posted 19 hours ago Author Posted 19 hours ago 18 minutes ago, VISOKOLETAC said: Pa da. U tome i jeste poenta. Ne znam za klubove nisam bas merio i ne bih da nagadjam, ali za velike firme je pravilo(ucio i gledao primere). Mozda je problem za klubove u normalnim zemljama to sto ovako nesto odmah postane opste poznato, pa ne stignu da reaguju, a kod nas je proslo 18 sati u pokusajima da sve nestane i verovatno bi nestalo kao kod Kvinsija(pa se saznalo tek posle par meseci) da se desilo u neko vreme kada socijalne mreze jos nisu bile ovako rasprostranjene. U Srbiji nekih 90% brendova ne radi krizni PR menadžment kako treba, među kojima su mnogi veliki brendovi i korporacije. Za njih krizni PR počinje kada je šteta uveliko načinjena, a krizni PR zapravo počinje u trenutku kada shvatiš da imaš problem, koji može negativno da utiče na tvoj brend. U slučaju KKP, počelo je čim su saznali da se desio fizički sukob u kom su učestvovali igrači. Dalje se radi procena rizika i trebalo bi da postoji raspisana PR procedura. Opet u Srbiji se pokušava sa "tajnim" rešavanjem, koje obično uključuje čekanje i kockanje molbu svim svecima da ne postoji pisani ili video trag, a i ako postoji da ne ode viralno na mreže. E ako ode viralno na mreže, onda ćemo da pošaljemo paket ili poklon vaučer. Samo su u ovom slučaju reperkusije malko drugačije. Neka bude da su se i "kockali" kako nema snimka, ja sam ga videla na Instagramu nekih 20-30 minuta pre nego što je otišlo na portale. Znači, već je bio u javnosti. Ne bi ništa bolelo da su to PR saopštenje, koje je sigurno bilo napisano, izbacili makar tada. Dodatno, po komentarima vidim da je snimak postojao već danas na mrežama, ali je brisan. Umesto što su utrošeni sati da se iskontroliše nešto što ne možeš kontrolisati - dok obrišeš s jednog ili dva profila, ne znaš ko je video snimak, ko ga je možda skinuo, poslao dalje preko Vibera, Telegrama ili okačio negde drugde: Iskontrolišeš narativ. Kažeš šta se dogodilo, iz perspektive igrača, i ljudi će već formirati neku sliku o tome. Snimak koji posle toga gledaju je samo dodatna informacija a mnogi ga ne bi detaljno ni gledali, jer već bi znali šta se desilo. Naravno, ovde pričamo o čisto marketinškom potezu, nadležni organi treba da obave svoju istragu potpuno nezavisno od toga. No, iako se transparentnost brendova sve više ceni, za mnoge navijače KKP (van foruma) najbitnije je da Carlik bude spreman za PO... 1
Papanikolesku Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago Gledam opet snimak, burazer Sterling prvo kroše u bradu ovog nesrećnika, pa onda eskiviranje ovog drugog mamlaza u sledećem momentu 😮 Da je bilo 1v1 jedan po jedan, izuo bi ih brat sve na ruke 😂 6 2
DameTime Posted 19 hours ago Author Posted 19 hours ago 3 hours ago, VISOKOLETAC said: Ovo moze cak da ujedini ekipu. U zatvorskoj ćeliji 17
Igor_ Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago Pisao bi Ostoja saopstenja jos sinoc da je 100% ubedjen da igraci Partizana nisu krivi, ne bi pokusavao na sve nacine da zataska. Nije prvi put da se stranci vecitih ponasaju kao da su "u svom selu", jbg dali su im krila nasi funkcioneri. Ako su ovi momci zapoceli sve kao sto crno bela strana tvrdi, nadam se da ce pojesti ozbiljne kazne.
Papanikolesku Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 15 minutes ago, Igor_ said: Ako su ovi momci zapoceli sve kao sto crno bela strana tvrdi, nadam se da ce pojesti ozbiljne kazne. Imaš li neko iole logično objašnjenje zašto bi četiri profi košarkaša puna love, u separeu sa ko zna koliko devojaka provocirala neke mazgove? Boli ih ona stvar baš, ako mene pitaš. Pogotovo ako uzmemo profil tipova koji se obično vrzmaju tuda, a i puki pogled na jednog od ovih sa snimka dosta govori..
Čvarkov Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 3 hours ago, kojihit said: Kod nas nikad dosadno, uvek akcija Ko vam kriv što ekipa nije puna penzionera u 9 u krevet. 2 14 1
Recommended Posts