Jump to content

Recommended Posts

Posted

Za Nilikinu su bitna pitanja projektovane uloge, očekivanja i para koje dobija. On je sasvim korektan ako ne očekuješ da će stalno biti zdrav ili da će raditi ono što ne ume a takođe je pitanje i koliko gengi dobija. Ako se te stvari poklope ja sam uvek za to da ostane.

• Like 4
Posted

Kod Nilikine nije problem učinka, pa čak ni veoma problematičan šut, problem je što konstantno ili povređen ili u povratku iz povrede. Ne znam da li smo ijednom ove sezone vidjeli Nilikinu u punoj formi.

Posted

Za ulogu Nilikine se slažem i mislim da on nije projektovan za nosioca, nego za pomoćno osoblje koje unosi stabilnost i u napadu, a posebno u odbrani.

Što se tiče para, to manje-više, ne verujem da je među 4-5 najplaćenijih, a sve manje od toga mi deluje ok. Kad smo već kod novca, imate li predstavu za koliko igraju (tj. su igrali ovu sezonu) vaši najrenomiraniji igrači, Lundberg, Dejvis, dva Džonsa, Braun, Bonga, Vanja, pa i Nilikina...? Za Zvezdine sam ponešto i čitao (pitanje koliko tačno), a za Partizan baš nisam ispratio.

Posted

Opet treba poći od početka 😁

Ovo je nova ekipa. Kao takva sa puno rookie evroligaskih igrača. I recimo mozda je Brown isporcio više jer mu je bila druga sezona u juroligi.

Ako to pogledamo tako onda je za ocekivati da ce Nilikina biti pouzdaniji dogodine, za Pokuša se vidi napredak, kako kroz shvatanje da je ovo ozbiljno ( manje nonšalancije) kao i individualno kroz smanjenje grešaka i bolji making decisions.

Čak bih i Mika tu svrstao ali on je čini mi se imao mali kompleks niže vrednosti jer je u ekipu upao "odozdo" ne iz NBA ili iz neko evroligaskog tima. Malo se tražio ali sada čini mi se pegla svoju igru što se i očekuje od njega.

Problem su centri. Ja bih Rambu zahvalio jer i Poku sa svojim nejakim ramenima moze da zida pa da se baci unazad i sutira. Ili da cepa trojku sa vrha. Duzi je od njega, okoštaće.

Jones znaš na čemu si tj labilan ali upotrebljiv kad je stabilan. Doziraš kad je labilan i toeto.

Kao što znamo neće grom u koprive tako da se kod našeg junoše ne može očekivati neki flesh tog tipa. Mozda je late bloomer ali sada je već to late.

Posted
1 hour ago, MarioKempes said:

Nekako mi ovo ne pije vodu. Ove god u sastavu imate dve rezervne četvorke (Majk i Poku) i konsenzus da vas je od boljeg rezultata u EL delio dobar do odličan igrač u ulozi prve četvorke.

Ako sledeće sezone dovedete nekog (makar i polu) mamojeba onda iz rotacije ispada jedan od Majk/Poku, a smatram da nijedan od njih nije za trajnog mahača peškirom koji čeka povredu ili umor da uštipne koji minut.

Jedino ako taj mamojeb bude Lučić, uz plan da više ne igra nego što igra, u šta ne verujem.

Vidim da su ljudi dobrim delom nezadovoljni Nilikinom i da ga izbacuju iz rostera za sledeću god, pa odmah da dignem dva prsta da ga prebacimo u Zvezdu, ako može.

i ka sam to mislio

al licno, resio bi se Balse, pa tamo malo gurao/probao Pokusevskog... znam znam da je to malo verovatno, al mislim da za Majka mora imati mesta, i ako moze dovesti cetvorku koja je njemu kompatibilna

• Like 1
Posted
2 hours ago, MarioKempes said:

Nekako mi ovo ne pije vodu. Ove god u sastavu imate dve rezervne četvorke (Majk i Poku) i konsenzus da vas je od boljeg rezultata u EL delio dobar do odličan igrač u ulozi prve četvorke.

Ako sledeće sezone dovedete nekog (makar i polu) mamojeba onda iz rotacije ispada jedan od Majk/Poku, a smatram da nijedan od njih nije za trajnog mahača peškirom koji čeka povredu ili umor da uštipne koji minut.

Jedino ako taj mamojeb bude Lučić, uz plan da više ne igra nego što igra, u šta ne verujem.

Majk je meni ok igrač za EL, ali da bude 10., bukvalno. Pa možeš da igraš malo bržu varijantu sa njime na 4, može u kratkim epizodama na 3, što je koristio Žoc u nekim situacijama.

Ali ogroman problem je to što ni Majk, ni Poku, ne mogu da se nose sa fizički jakim četvorkama. Niti da brane post, niti da skaču. To su do te mere koristili svi treneri, da su čak i ako nemaju jaku četvorku, igrali sa 2 petice i uništavali nas. Jedan od težih poraza je bio Asvel kući, gde Lovernj ide na 4, svaki posed kida Majka, Bongu i ostale na 4, mi pomažemo, on ili izlazni pas, ili baci neku frljoku na koš, a Sako sa bekovima, skače i poentira bez problema.

Tako da mislim da je nemoguće igrati sa njima dvojicom u timu, kao četvorkama. Da je tu Ledej, ili neka tako prava četvorka, obojica bi bili perfektne opcije.

2 hours ago, MarioKempes said:

Vidim da su ljudi dobrim delom nezadovoljni Nilikinom i da ga izbacuju iz rostera za sledeću god, pa odmah da dignem dva prsta da ga prebacimo u Zvezdu, ako može.

Nilikina je po meni bio korektan, samo je problem veliki broj propuštenih utakmica. U EL je odigrao 21 od 34 utakmice, a najgore što to nije bila jedna, nego 5 razičitih povreda i što mu se ta situacija ponavlja već 3-4 godine.

• Like 1
Posted (edited)

Tako nekako. I Frenki i Majk (pa i Poku) su ok za 7-8-9 igraca. Znaci Poku i Majk da budu 2. i 3. cetvorka a Frenki neki 4-5 igrac spolja. Sve preko toga je preveliki rizik. 

Mi smo ove sezone imali dva velika problema:

- nedostatak startne 4.

- Uzasne sezone Ifea i donekle Brendona (u smislu da je Ife i statisticki uzasan a Brendon samo po ocinjem testu)

Dakle uz tri nova igraca (+ Lucha znaci 4) smo ok :D

Edited by Marvin
Posted

Ako se Lučić planira za prvu četvorku onda nema nikakvog rezona ostaviti Majka, jer se mora uzeti u obzir da nekih 30-40% posto utakmica Lučić nece odigrati zbog povreda, a Majk nije kalibar da bude nosioc na poziciji 4.

Poku I dalje nije nikakav faktora u El, a Majk koji ce proći pripreme moze biti solidna druga opcija koja će odigrati pristojnih 15tak El minuta.

Poku bi sledeće godine trebalo da ima po 30 min Aba i tu da pokaže talenat i napredak. Njegovu prednost više vidim na poziciji 5.

Posted (edited)

S tim da je to osam igrača za koje očekuješ (i oni očekuju) da će se skidati i imati minute u EL. Teško će to ići. 

Edited by Barkley#34
  • Like 2
Posted
46 minutes ago, ScepanScekicSto said:

Evo sa lucom

3: Bonga, Marinkovic

3/4: Lucic

4: prva cetvorka, Majk

4/5: Pokusevski

5: Tajrik, druga petica

Nema to smisla nikakvog, previše je tu igrača. Ovde na listi je 5 igrača koji bi trebalo da igraju 4.

• Like 1
Posted
22 minutes ago, realno *w said:

Nema to smisla nikakvog, previše je tu igrača. Ovde na listi je 5 igrača koji bi trebalo da igraju 4.

hahaha pa dobro znam... al onda mora da se odreknemo majka ili pokusevskog tj ne dovodimo lucica

• Like 1
Posted
3 hours ago, ScepanScekicSto said:

hahaha pa dobro znam... al onda mora da se odreknemo majka ili pokusevskog tj ne dovodimo lucica

To ti kažem:)

Zato sam i komentarisao ostanak Majka. 

Poku na 5 je teška priča u ovom trenutku, on se još nije snašao ni na evropskoj četvorci, a tek na 5, dok ima 50 kila sa krevetom. Zamisli odbranu na bilo kom EL centru...

• Like 1